Selamlar. İlk gebelikte kürtaj olunca sonra hamile kalınmazmış. Böyle bir söylem var. Ama internette uzmanlar bu görüşün tamamen asılsız olduğunu yazmışlar. Gayet sağlıklıyım ama psikolojik anlamda hazır değilim ve şu an anne olmak istemiyorum. 4 haftalık hamileyim. Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.
Hayır böyle bir durum söz konusu değil. Benim de ilk gebeliğim kürtaj ile sonuçlandı kalp durması nedeniyle. Sonrasında kısa zamanda hamile kaldım. Hakkınızda hayırlısı olsun.
henuz doğum yapmadım bende kurtaj olmustum, doktorum asla bı şey etkılemeyeceğını soylemıştı araştırmıştım boyle bı durum soz konusu degıl kı tekrar gebe kaldım
Selamlar. İlk gebelikte kürtaj olunca sonra hamile kalınmazmış. Böyle bir söylem var. Ama internette uzmanlar bu görüşün tamamen asılsız olduğunu yazmışlar. Gayet sağlıklıyım ama psikolojik anlamda hazır değilim ve şu an anne olmak istemiyorum. 4 haftalık hamileyim. Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.
İki tane kadın doğum doktoru ile görüştüm ve bu halk arasında konusu geçen ilk doğumda kürtaj zararlı mı diye sordum. Zararlı değil ikinci gebelik muhtemel şeklinde görüş aldım fakat düşük bi ihtimalde olsa zararlı olabileceğini söylediler. Kürtaj esnasında minimalde olsa rahim duvarında delinme yumurtalıklara zarar verme ihtimalini belirttiler. Hiç biri olumsuzluklar karşısında garanti konuşmadı ne yazık ki ilk gebelik olunca çekimser kaldılar. Kararı eşim ile bana bıraktılar. İnşallah yardımcı olabilmişimdır