Merhaba kizlar,
bende 2 aylik evli birisi olarak buraya yakisirim diye düsündüm..sırnaşık şey
En güvenilir korunma (99%) olarak "Dogum kontrol hapi"ni tavsiye ediyor doktorlar. Gebelik konusunda bir sorun yasatmadigini biliyorum ama vücutta zaten buna yönelik bir sorun varsa, dogum kontrol hapi bi nevi bahane ediliyor, diye düsünüyorum.
Onun haricinde tabi baska korunma yöntemleri´de var (Igne, spiral, yapiskan, vs.).
Dogum kontrol hapini dügünden 1-2 ay önce kullanman tavsiye edilir. Ilk adet günü ILK hap ile basliyorsunuz ve 21 gün kullaniyorsunuz. Benim bildigim, hap ilk kullanilan günden itibaren etki gösterir. 21 günün ardindan 7 günlük bir ara verilir/hap kullanilmaz ve neticede adet kanamasi gerceklesir. 7 bos gecen günün ardindan yeniden baslanir hapa.
Erkekler´de korunabilir tabi, hatta bu kadin vücudunun gereksiz yere hormon almamasi icin ideal bir yöntem ama buna esler deneyerek kendileri karar vermeli.
ILK gece icin kayganlastirici bulundurun yaninizda. Vazelin kullanirsaniz eger, prezervatif ile korunmayin. Prezervatifin dokusuna zarar verebiliyor diye okumustum.
En iyisi, sadece doktor ve eczaci tavsiyesi üzerine ürünler/yöntemler kullanmak. Kulaktan duyma bilgiler herkes icin ideal yöntem olmayabiliyor.
KOLAY gelsin herkese....sırnaşık şey