İlk göz ağrısı

2 kardeşiz bir kez bile hissetmedim evlat ayrımı asla hatta bir kardeşim çocuk, erkek çocuğu aramızda yaş farkı var annem ona bilgisayar almıs (evliyim ben) geçen beni aradı kardeşine yeni bilgisayar aldım sana da doğum günü hediyesi telefon alacağım sakın kendine alma dedi canımın içi…
Yalnız benim annem evlat ayrımını kendi yaşayan biri.. ailenin tek kız çocuğu ve ananem dedem erkek çocuklarına çok değer mal mülk verdiler annemi hep dışlamışlar onlara baksın diye yapmışlar annemi :KK43: yatılı okullarda büyümüş hatta ananemler ve diğer erkek çocukları hep Alman vatandaşı annem kız çocuğu diye napacakmıs Avrupa’yı Türkiye’ye yatılı okula vermişler küçücük yaşında hala ananem oğlanlar bir başka der yüzümüze karşı.. ben anneme kol kanat gererim hep bu konuda

Benim ikizlerim oldu, direkt çift göz ağrısı ile başladım. Biri sağ gözüm biri sol gözüm💖
Sonra bir bebeğim daha oldu, onu da ikizlerim kadar sevebilecek miyim diye merak ettim durdum. Ama elbette çok sevdim💖
Şimdi üçünü de birbirinden sevgi olarak zinhar ayırmam.
Bazen fıtrat olarak insana daha yakın gelen evlat olabilir, huyunu sevdiğin olur, bir diğerinin bazı huyunu tasvip etmezsin falan. Ama yine de sevgide ayrılmaz bence.
Aksi korkunç.
Klasiktir, hangi parmağını feda edersin seçmek zorunda kalsan? Evlat da böyle bence. Hepsi benim parçam.

Ailemde de ayrım görmedim. Ne maddi ne manevi ayrım sezmedim.
Ama burada okuyorum özellikle erkek evlat kayırmak var memleketimizde malesef.
Allah akıl fikir versin.

Yani ilk çocuk farklı olur her şeyi onla öğrenirsin onla yaşarsın ama sevgi açısından bence ayrım olmamalı. Sizin anneniz tek değil etrafta çok var öyle düşünen. Bence hiç hoş bir şey değil

Ben 29 yaşımda ailemin ilk göz ağrısıyım, bütün çileyi ben çektim çokta sevildim ortanca kız kardeşim (24) bir dediği iki olmadı çokta kaprislidir o yüzden ona itina ile davranılır bir de ufak kız kardeşim (7) el bebek gül bebek, ayrım hissettiğim zamanlar oldu o da annemin beni 15 yaşında doğurup anneliği anlayamamış olmasından kaynaklı, ufak kardeşimle anneliği sil baştan yaşıyor ama ben bu durumu çok seviyorum.
Çok tatlı bir durum aslında benim de kardeşimle aramda 17 yaş var 🙈

ilki sonu bilmem bi tane var
yanına yöresine bi tane daha düşünemiyorum
ona haksızlık ona verebileceklerime eksiklik gibi geliyor
onun için yapamadığım maddi/manevi şeyleri yapamam bir başkasına diye düşünüyorum
elimdekini en iyi şekilde yetiştireyim yeter

aksıne de ilk değil sonlar daha nazlı daha imkan tanınarak daha rahat büyütülüyor gibi geliyor etrafımda

ama bedevinin dediği gibi
hastayı iyileşene kadar
uzaktakini gelene kadar
küçüğü büyüyene kadar seviliyor galiba :KK70:

Merhaba arkadaşlar dün annem ile teyzem konuşurken biraz uzaktaydım, telefon ile ilgileniyordum sohbet oldukça ilgi çekiciydi haliyle kulak misafiri olmamak için direnmedim. Annem kendilerini dinlediğimden habersiz; evlat ayrımı hoş bir şey değil ama ilk göz ağrısı başka oluyor dedi. Diğerlerini onun sıkılmaması için getirdiğini, aslında her şeyi onun için planladığını, ne yaparsa yapsın sevgisinin çok başka olduğunu istese de değiştiremediğini ifade etti. Zaten anlıyordum hal, hareketlerinden, onun üzerine titremesinden, oturduğumuz evi bile ona ve eşine bırakmak istemesinden vs umurumda olmadı açıkçası azıcık kırıldım ama geçti. Çocuk değilim artık haliyle eskisi kadar kırmıyor bu tür şeyler. Sadece merak ediyorum ve annelere sormak istiyorum aynı durumu yaşayan var mı, ilk göz ağrısı gerçekten başka mı olur, peki neden böyle olur?
İlk göz ağrısı erkek mi
Bence erkek düşkünü

Sırf bir aydir bu evlat ayrimi denilen sey yuzunden annemle konusmuyorum. Evet belki her annede yok ama bazilarinda gayette var.

Merhaba arkadaşlar dün annem ile teyzem konuşurken biraz uzaktaydım, telefon ile ilgileniyordum sohbet oldukça ilgi çekiciydi haliyle kulak misafiri olmamak için direnmedim. Annem kendilerini dinlediğimden habersiz; evlat ayrımı hoş bir şey değil ama ilk göz ağrısı başka oluyor dedi. Diğerlerini onun sıkılmaması için getirdiğini, aslında her şeyi onun için planladığını, ne yaparsa yapsın sevgisinin çok başka olduğunu istese de değiştiremediğini ifade etti. Zaten anlıyordum hal, hareketlerinden, onun üzerine titremesinden, oturduğumuz evi bile ona ve eşine bırakmak istemesinden vs umurumda olmadı açıkçası azıcık kırıldım ama geçti. Çocuk değilim artık haliyle eskisi kadar kırmıyor bu tür şeyler. Sadece merak ediyorum ve annelere sormak istiyorum aynı durumu yaşayan var mı, ilk göz ağrısı gerçekten başka mı olur, peki neden böyle olur?
ben ilk cocuguma ilk goz agrim ikincisine de ilk ikinci goz agrim diyorum ikisi de guluyor. anneler boyle seyler yapmamali sonra kardesler birbirine dusman oluyor.

Bunun tek çocuk ikinci çocuk olmakla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Kimi aileler küçük çocuğunu daha çok sever

Kimi kızına daha çok düşkün olur

Kimi oğluna

Kimi daha başarılı olan çocuğuna ayrı özen gösterir.

Kısacası ; ailelerin bazı böyle saçmalıkları var.

Çocuk değilsiniz artık takmayın, bu annenizin yanlışı.

Bizim evde de tam tersi. En büyük benim anneme çocuklarının birini bırak deseler ilk beni bırakır 😅. Ortanca kardeşime çok düşkündür, beni erken doğurduğunu söyler. Beni evlat saymıyor ve kardeşimi ilk çocuk gibi görüyorsa aslında dediğiniz doğru olabilir 😅

İlk çocuklar tecrübesizlik kurbanı oluyorlar, çocuğun yaşadığı her olumsuzlukla kendini suçluyor anneler. O nedenle ayrı bir yerleri oluyor belkide.
Bakın basit birkaç örnek vereyim:
Oğlum aşı olduğunda kıyamaz, dayanamaz dışarı kaçardim, annesine en çok ihtiyaç duydugu zamandı oysa.

Ateşi azıcık çıktiginda hastaneye kostururdum, buz gibi sularla ateşini düşürmeye çalışirlardi yavrumun, o aglama seslerini hala unutamam.

Aşırı koruyarak büyüttüm, bağımlı ve sosyalleşme problemi olan bir çocuk yarattım. O sorunu hala çözemedik. Kısacasi sevmeyi bile beceremedim, bir ton sıkıntı yasattim çocuğuma.

Kızım da tecrübeliydim, aşı okurken hep kucagimdaydi, ateşi çıktığında konforlu evinde düşürdüm ateşini, sosyalleşme problemi olmadı hiç, çünkü daha özgürdü.

Oğluma karşı hep bı suçluluk duygusu var içimde. Okulda yalnız kaldıkça, sosyalleşmeyip sıkıldıkça kendimi suçluyorum.
Belki birçok annede vardır bu durum, bilemiyorum.

Üç çocuğum var. Düşündüm ama hangi birini ayırt edeyim çok acımasızca bu. Ama şöyle bir gerçek var bence ilk çocuklar şanssız. Üçüncüyü çok rahat büyütüyorum, emzirmesiydi ek gidasiydi ilk okul tecrubesiydi filan ilk cocukta hep bir telaş ve cahillik oluyor. İkinci çocukta tecrübeli ve rahattım. Şimdi ustalık eserimi yetiştiriyorum Allah'ın izniyle :)) ilk cocuktaki heyecan ve ilk defa anne olma duygusu bir başka tabi ama bu sevginin azlığını ve çokluğunu etkilemez. Bence araya hep ortancalar kaynıyor yazarken bunu farkettim ama en başarılı da kendi kardeslerimden de biliyorum hep ortancalar olur :)

benim tek çocuğum var bunu bilemem ama
annem abime düşkün babamda bana
babama göre ilk çocuğu abim olmasına rağmen bana çok düşkün yani ... ilk göz ağrısı meselesi kişinin kişilere bakış açısıyla alakalıdır her ailede de ilişkiler çoook farklıdır

annanemde rahmetli , en küçük çocuğu olan teyzemi acayip severdi ... babanemde de 7 çocuk var ama beni çocuklarından çok sever :D

siz kendinizi kötü hissetmişsiniz bence takılmayın hani çocuklara sorarlar ya anneni mi daha çok seversin babanı mı diye... o hesap birazda; kiminle iletişimi daha çok tutuyorsa onunla alakalıdır belki, bu sizi sevmediği anlamına gelmiyor asla sonuçta evladısınız aynı emeği size de verdi

Yok be tatlım ilk değil erkek diye kıymetli abin. Ben de ilk çocuğum ama gözagrisi değil karın ağrısı sayar annem beni. Varsa yoksa oğlu, tek evladı oğlu, evveli ahiri oğlu.... Ben de kumtorbası eksiketek, hizmette hazır asker işte...

5 kız kardesiz,en büyük ablam ve en kucuk kardesim Anadolu liselerinde falan okurken biz ortancalara pek sans verilmedi bizde meslek liselerinde okuduk dogal oalrak matematik sayısak falan yok.sayısal olmaynca univde de pek duzgun biryer tutturamadkı ama okuduk soncta.en buyuk(diş hekimi) ve en kucuk (ögretim görevlisi akedemsyebmi ne olcaks) biz ortancalarda saflık okuduk özel bi kac hastanede calıstık ama sonra evlendik 🤣 babama diyorum biz hep arada kaynıyoruz ilk göz ahrınzla son göz agrınız pek kıymetli kocaya vermiyorsunuz bizi tek tek verdnz😊 ee onlar kariyer pesındeler siz koca oesıne dustunz napayım diyor. Saka bir yana tabikş seve isteye evlendik.ama en büyügün eskileriyle buyuduk herseyın sıfırnı o kullandı bi onun artıklarını kullandık🤣 hep dalga gecer bizle siz benim artıkcımsınz diye hiçte alınmıyoruz birbirmiiz cok sevıyoruz cok baglıyız hatta babam ablama oakdr duskunmus ki annem 2.ablama hamıleyken ben kızımın ustune gül koklamam ben ona alıstım baglandm baska bebek istemem dems😊 sanki o kendinin degl gibi.sonra tek tek bi dogmusuz ama bugüne kadar hıc ayrımcılık hissetmedik herkese esit cabaladılar sonuctaö

Evet böyle birşey olduğunu düşünüyorum.
Annem evlat ayırmıyor ama babam ayırıyor. Çok net şekilde beni kardeşimden ayırıyor. Tavırlarıyla belli ediyor yani çok üzücü. Maddi olarak hep eşit olduk ama manevi olarak kardeşimi çok eksik bıraktı.

Dört çocuğum var hepsinin yeri ayrı onlar benim canım ilk göz ağrisina gelince evet ilk farklı anneliği onda öğreniyorsunuz ilk o size anne diyor ikinci üçüncü alışıyorsunuz. Sonuncu anneligimde zirve yüksek lisans yaptığım süreç şimdi hangisi şanslı birisi cahil zamanıma birisi anneliği öğrenmiş sabırlı zamanıma denk geldi ama ben hepsini çok seviyorum eşime sorarsak en küçük bir başka neden benim babam diye seviyor baba değil benimmmm babammmm diyor

Hayır her çocuk eşit doğar ilki sonu yoktur. Ama çocukların yaşattıklarına göre bazı ebeveynler sıralama yapabilir.

Back
X