İlk günlerde anneliğini yaşayamamış bir anneden size tavsiyeler

Benim kaynanam da daha ben doğum yapmadan pazarlığını yapıp ta gelmişti. Normal doğum olursa 1 hafta, sezeryan olursa 2 hafta kalır dönerim diye. sezeryan oldum ve 2 hafta kaldı... Geceleri uykusuzluk çeken ben, gündüzleri fosur fosur uyuyan, 5 çayını ve yanında çekirdeğini eksik etmeyen kaynanamdı... Giderkende timsah gözyaşları döküp gitti...:bbo:
Kırkım çıkana kadar da annemde kaldık. El üstünde tuttu beni Allah binkere razı olsun.

Benim ilk doğumum da çok zorlu bir lohusalık dönemi geçirmiştim. Bebeğimi 3 gün yoğun bakımda tuttular. Solunum problemi vardı. Taburcu oldum. Bebeğimi hastanede bırakarak. Bu durumdayken annemin güvenerek beni emanet ettiği kayınvalidem bize sırtını döndü. sütüm kesildi. Yıllar geçti gitti. Unutmadılar mı unuttular, hiç birşey olmamış gibi davranılıyor mu? Davranılıyor. Ama ben asla unutmadım, unutamam. Halen bazen anneme söylerim keşke güvenmeseydin diye.
7 sene sonra 2. doğumumu yaptım. Artık daha rahat olmaya çalıştım. Bebeğim 5 aylık halen emiyor. Hiç bir şey umuurumda bile değil. İstedikleri kadar bıdı bıdı yapıp başlarını yesinler. Önemli olan çocuklarımın sağlığı

demekki aynı sorunu herkes yaşıyor bende çok yanlız kaldım sezeryan doğum yapmıştım bebegim 3 günlükten tek kaldım allah bin kere razı olsun eşimden çok yardımcı oldu bana çok işten 8 gelir kızıma bakardı bende uyurdum 2 saat genelde dışardan yedik 4 ay yada her akşam peynir zeytin boş verin milleti herkes gidiyo kalan kim eşiniz kafanıza takmayın diyorum ama ben hala ağlıyorum yapılanlara olsun kızım şimdi hiç birine gittimiyor

lohusalığımı hatırladım offffffffffff içim daraldı....
20.gün kızılca kıyamet koptuuuuu kayınvalidem kovuldum kovuldum diye üstüme iftiralar atarak evi terketti ve ben ondan kurtuldummmm 6 veya 7 ay oldu görüşmüyoruz
iyi oldu diyomuyum demiyorum genede demiyorum bayramda kapılarını çalmadık diye torunlarını göremediler diye gene de onlar için üzülüyorum bunca yaptıkalrına rağmen
bende böyleyim işte...

bende böyleyim...
herşeye rağmen üzülüyorum..
zaten yufka yürekliliğim yüzünden başıma geldi ya..
ben alttan aldığım iiçin tepeme çıktılar ya

Yaa okuyunca cok üzüldüm sıkıntı çeken arkadaşlara Allah yardım etsin sabır versin sıkıntılarından kurtarsın inşallah .sebep olanlarında yaptıkları yanına kar kalmasın Allah ıslah etsin hepsini

ay Allah sana bunları çektirene bin mislisini versin. okurken bile içim acıdı. demekki herkes geçiyormuş bu geçitten. bu ne ya. nedir niyetleri, oğullarını mutsuz etmekmi?

hayvan herifalsanaalsanasmile, Allahından bulsun psikopat.:mymeka:

ben doğum yapacaklara tek tavsiyede bulunabilirim,
kayınvalidenizi kendinizden uzak tutun.evinizde yatılı kalmasına asla razı olmayın. en azından lohusalık bitene kadar. çünkü tamiri mümkün olmayacak şeyler yaşanabilir.

kaynanalar sefasını sürüyor annelerimizde cefamızı çekiyor bize bakıyor benimde üzüldüğüm o doğum yaptğım günden beri beni hiç aramayan (1kere laf sokmak için aradı) kayınvalidemin benim çocuğumu görmesini istemiyorum.

bnde ıstemıyorum keşke oyle bışey lsada görmese oğlumu hıç tam tersı bıde cocuk kıskanıyormuşum ben dıye kavga cıkarıyo..

ben gel bile demedim bu konuyu asla konuşmadım,sormadan kabaca illaki inadına der gibi geldi
zaten son gün yani doğumun olduğu gün türkü gibi tutturmuştu oğlumun evi istediğimi yaparım kimse karışamaz ben gelin melin takmam
o bana takamadı ama ben ona fena taktım...kaydirigubbakcemile3

Çok zor kızlar ya...
Allah yardımcınız olsun.
Ben hamile değilim bebeğimde yok ama bende sizin yerinizde olsam izin vermez patlardım.
O beni alttan alsın lahusayım.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

altı aylık hamileydim babam öldüğünde, annem doğumdan sonra hastanede ziyaretime gelip beni kayınvalideme emanet etti, ya da kaçtı da diyebilirim... kayınvalide yine de allah razı olsun 1 hafta yanımda kaldı ama o bir hafta bana 1 yıl gibi geldi... zaten babamın acısı taze, elimde nasıl bakılacağını bilmediğim bir yavru (doğum öncesi hamilelikle ilgili onca kitap yazı v.s. okumama rağmen, doğumdan sonra bebek bakımı ile ilgili hiçbirşey okumadığımı farkettim) hastaneden eve gelmişim 2. gün bebek ciyak ciyak ağlar, emzirirsin susmaz, hoplatırsın, altını değiştirirsin susmaz, ben uykusuz gergin, telaşla doktora götürdüm insanlıktan nasibini almamış dünya para verdiğim özel hastanenin öküz doktoru azarlarcasına "aç bu çocuk" deyip hiçbir açıklama yapmadan mama yazdı... eve gittim pomba aldım süt sağlaya çalışıyorum , o zamanlar bilmiyordum önceleri klostrom gelirmiş koyu ve yoğun , kayınvalidem karşıma geçip tamamen boşboğazlıktan "aaa senin sütün gelmiyor ben emzirirken bi sütüm gelirdi elbiselerim hep ıslarındı değiştirmek zorunda kalırdım üstümü" gibi abuk subuk laflar etti, çocuğa ıhlamur içirelim diye tutturum moralimi bozdu, lohusayım evet gerginim , ama kayınvalidem benden daha lohusa çıktı... netice doğru dürüst emziremedim hala yaradır içimde.... anne kuzusu kocam ise annesine kötü davranıyorum diye bana tavır yaptı.... bebeğim 2 aylıkken hastanelik oldu, taburcu olucaz içimi bir korku sardı "ben bu bebeğe nasıl bakacağım" diye annem yanımda yoktu ama kayınvalidem vardı, niye bakamayacaksın ne cahiller , küçücük kadınlar bakıyor bebeklerine , topla kendini dedi.. anlatacak o kadar çok şey var ki... eşimi hiç affetmeyeceğim, annemi hiç affetmeyeceğim, kayınvalidem hem kızgınım hem de yine de allah razı olsun kimse yokken o vardı yanımda diyorum... yaşadıklarımdan sizlere tavsiyem , lohusalıkta kesinlikle anneleriniz yanınızda olsun, annedir huyunuzu suyunuzu bilir, kızarsınız darılmaz, onun size dediği çok etkilemez ama kayınvalidenin ki etkiliyor insanı...

kayınvalidem biz daha yeni evlendiğimizde , aynı şehirde yaşamamıza rağmen bana ''bebek olduğunda biz size taşınırız , baban burdan gider işe seni de götürür hem ben de çocuğa bakarım'' demişti..
o kadar kızdım ki gözüm dönmüş , ''sakın anne , aklında gercekten böyle bir fikir varsa cıkar..ben senle aynı evde yaşamam,herkes evinde iyi böyle arı gayrı...biz senle kavga ederiz , ömürlük oluruz..'' demiştim..
iyiki de demişim yoksa bizimki atardı mitili bizim eve , bi daha da böyle bi şey teklif dahi etmedi..
ya kadın iyi aslında ama niyeyse ben bi türlü çok yakın davranamıyorum..çok cahil , patavatsız patavatsız konuşup duruyor..bebeğimi kucağına aldığında , onun altını filan değiştirdiğinde , uyutmaya calıştığında çok kıskanıyorum..
görümcem baktığı zaman bebeğime hiç kıskanmıyorum ama kayınvalidem çok yüz bulur da sürekli ister diye mi korkuyorumdur nedir?

bu kadınlara eziyet çektirmek için mi hayır?
genelleme yapmak için mi hayır?
ama lohusalık hakikatten özel bir dönem.
Eskiler ne derse doğrudur. Lohusanın 40 gün mezarı açık derler..
niye? hem psikolojik hemde fizyolojik olarak yeni adaptasyon dönemi..
ben hastanedeyken daha eşimin anne babası aç mı acaba, mama mı verilse, kötü birşey değil ki vb dediler..
Adama hadi gene birşey demiyorum. kendi kızından başka kimseyi önemsemez o.
Ama ya karısı hem kadın hemde sağlıkçı.
benim orda emzirme çabalarımı üzüntülerimi görüyor oda aynı?
niye ? niye? sevmiyorlar ve istemiyorlar beni.
Yanımda annemin kalmasını istedim hastanede.
Doğumum apar topar oldu. Babasına bunuda inandırmadık ya..
Eşimin anneside evde lohusa yatağımı hazırlasın istedim.
Zaten niyetim ilk hafta her ikisininde yanımda kalması sonra o kadının yanımda kalmasıydı. Ama kıskançlık krizleri varmış. Karı koca her ikisinin. Dolu gelmişler doğumuma. Eşim benim ailemle iyi diye kıskanıyorlarmış.
Problem oldu bu. Hastaneye gelen bütün misafirlere rezil etti beni.
Ben doğumdayım..bebek sağlıklı mı olacak, ben nasıl çıkacağım belli değil ameliyattan tutturmuş dışarıda yanında ben kalcam yanında ben kalcam..
evdeki eziyetine orda başlayacak..

hastaneden çıkarken problem.evde sürekli söylendi. iftiralar attı.
beni bayılttı...ve sonra diyorki oğluna. numara. annesiyle planladı.
Sütümü kestiler...
bu yüzden bebeğim karışık beslendiği için 4 ay kendi kendine kaka yapamadı.hep uyarı..
sadece 2 öğün bebeğime sütüm yetiyordu. En sonunda bir akşam boşamaya geldik sizi dediklerinde o da o gece kesildi...

Görümcem eşi, kayınvalide, kayınpeder hepsi bizi ayırmaya çalıştı.
Eşimin vicdansız annesi ne olacak dünyadaki tek öksüz çocuk bu olmayacak ya dedi..

off offf o dedi bu dediler bitmez..
olan benim canımın içine oldu..
emziremedğim için kahrolduğum günlere oldu..
değermiydi?
yazıktır günahtır demediler.
kendi kızları hamile üstüne titrediler..
benim lohusalık sendromuna girip cinnet geçirmemi istediler..

ne isterlerse istesinler diyorum şimdi..
ama ozaman aynı olmuyor. Benim yaptığımı yapmayın..
umurunuzda olmasın kimse..,
uzaklaştırın..
sağlıklı nesiller için
çünkü bebeğin anne sütüne olan ihtiyacının telafisi yok
YOK

allah yardımcınız olsun,benim kayınvalidm iyi bir insan olmasına rağmen loğusayken gözüme batıyordu,sizleri düşünemiyorum.eşimde bu konuda çok idarecidir geneldebenim fikirlerimi onları kırmadan onlara kendi ağzından söyler,eşleriniz iyi olursa hiç zarar görmezsiniz,ama eşler kötü olursa vayyy halinize..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…