- Konu Sahibi marmellata
-
altı aylık hamileydim babam öldüğünde, annem doğumdan sonra hastanede ziyaretime gelip beni kayınvalideme emanet etti, ya da kaçtı da diyebilirim... kayınvalide yine de allah razı olsun 1 hafta yanımda kaldı ama o bir hafta bana 1 yıl gibi geldi... zaten babamın acısı taze, elimde nasıl bakılacağını bilmediğim bir yavru (doğum öncesi hamilelikle ilgili onca kitap yazı v.s. okumama rağmen, doğumdan sonra bebek bakımı ile ilgili hiçbirşey okumadığımı farkettim) hastaneden eve gelmişim 2. gün bebek ciyak ciyak ağlar, emzirirsin susmaz, hoplatırsın, altını değiştirirsin susmaz, ben uykusuz gergin, telaşla doktora götürdüm insanlıktan nasibini almamış dünya para verdiğim özel hastanenin öküz doktoru azarlarcasına "aç bu çocuk" deyip hiçbir açıklama yapmadan mama yazdı... eve gittim pomba aldım süt sağlaya çalışıyorum , o zamanlar bilmiyordum önceleri klostrom gelirmiş koyu ve yoğun , kayınvalidem karşıma geçip tamamen boşboğazlıktan "aaa senin sütün gelmiyor ben emzirirken bi sütüm gelirdi elbiselerim hep ıslarındı değiştirmek zorunda kalırdım üstümü" gibi abuk subuk laflar etti, çocuğa ıhlamur içirelim diye tutturum moralimi bozdu, lohusayım evet gerginim , ama kayınvalidem benden daha lohusa çıktı... netice doğru dürüst emziremedim hala yaradır içimde.... anne kuzusu kocam ise annesine kötü davranıyorum diye bana tavır yaptı.... bebeğim 2 aylıkken hastanelik oldu, taburcu olucaz içimi bir korku sardı "ben bu bebeğe nasıl bakacağım" diye annem yanımda yoktu ama kayınvalidem vardı, niye bakamayacaksın ne cahiller , küçücük kadınlar bakıyor bebeklerine , topla kendini dedi.. anlatacak o kadar çok şey var ki... eşimi hiç affetmeyeceğim, annemi hiç affetmeyeceğim, kayınvalidem hem kızgınım hem de yine de allah razı olsun kimse yokken o vardı yanımda diyorum... yaşadıklarımdan sizlere tavsiyem , lohusalıkta kesinlikle anneleriniz yanınızda olsun, annedir huyunuzu suyunuzu bilir, kızarsınız darılmaz, onun size dediği çok etkilemez ama kayınvalidenin ki etkiliyor insanı...
işin kötüsü ailem biliyo..hatta 2 gun once bana tekme tokat atarken annemde burdaydı ne yapıyorsun sen kimsin ki kızıma vuruyosun bile demedi..sadece vurduktan sonra elini tuttu solnra elini tutunca annem tekme attı..o kadar yanlızım ki beni anlayan kimse yok etrafımda..bebegime bile dogru durust bakamıyorum..bazen cok aglayınca kafayı yiyicek gibi oluyorum zaten uykusuzum heryerim gergin hakaretleri yaptıkları aklımdan cıkmıyoo canım yanıyo cok..mutlugumu elimmden aldı..sigara içiyorum cnku artık dayanamıyorum..birde eşim cahilde degil 2 üniversite bitirmiş 38 yasında thy de pilotluk yapıyo.bende 24 yasındayım ögretmenlik okuyorum edebiyat.ama okumaklada adam olunmuyo..tek önem verdigi işi başka hiçbişey yok..işten gergin gelir bana bagırır trafikte takılır bana bagırır aradıgını bulamaz bana bagırır..hiç bişeyi beyenmez allahtan sürekli ucuyoda suratını az görüyorum onun..az gördügüm halde bana bunları yapıyoo yani görüştügümüzde beni tüketicek canımı yakıcak bişey buluyoo..allah kimsenin basına vermesin..benım halim cok zor dayanabildigim kadar dayanıyorum..
bu arada oğluma ben hastanedeyken ve 9 aylık olana kadar kayınvalidem baktı.onun hakkını asla ödeyemem.bir çok konuda kendi ailemden daha çok sevdiğimi söyleyebilrim.allah bozmasın inş.
hala daha anneliğimi yaşamama engel olmaya çalışıyorlar
ayırmaya çalışıyorlar
allahlarından bulsunlar
inanmıyorum yaaa.ne biçim insanlar bunlar.allah onları bildikleri gibi yapsın.şimdi ne yapıyorlar canım? boşanmanımı istiyorlar
canım benim allah yardımcın olsun..ayrılmayı hıc dusunmedınmı cunku bız kadınız vede çok degerlıyız bunu bılmeyen afedersın ayılar yalnı9zlıga mahkumdur..bırde nefret ettıgın bır ınsanla aynı yataga gırmek de cok zordur..kendını zorunlu hıssettıgın bır durum yoksa bence bu ılışkıyı surdurme..bebegınde bu sııddet ortamında yetısmesı zor olur...allahım senı sonrada yavrunu korusunİnan o kadar iyi anlıyorum ki seni aynı seyleri bende yasıyorum hala.annesine çok düşkün bir esim var.sanki taşıyıcı anneymis gibi davranıyorlar.herseyi alttanalmami bekliyorlar.45 günlük anmeyin 3kere şiddet gördüm.daha dün tokat ve tekme yedim.küfürleri hiç saymıyorum.anneliğim bile eleştirildi.kadınlığım herseye laf söylendi.ağlaya ağlaya tükendim.ama şutum hiç kesilmedi Allah'tan Allah acıdı bana.ama dün yediğim stajdan sonra geçici yüz felci geçirdim.sınır kırıcı geçirdim.sonra dünden beri esim iyi davranıyor.biliyorum yine eski haline donucek hersey yine şiddet göreceğim.allahkimsenin basına vermesin.herkez eşinin üstüne titrerken benim esim benden ilgi anlayış bekliyor.zor durumum çok zor.nefret ettigimbir esim var
yahuuu nasıl isanlık bu böyle
Allahım iyi insanlara düşürsün bizleri
zaten bebeğim 10 günlükken bunu istemeye başlamışlardı...
4 aylıkken yüzümüze açıkça söylediler
şimdide görüşmüyorum
bayram öncesi ya
telefonla eşime psikolojik baskı yapıyorlar
onu beni bıraksın diye dışlamaya çalışıyorlar
bu sayede evimizde huzursuzluk yaratcaklar..
daha ne yapacaklarsa artık..
İnan o kadar iyi anlıyorum ki seni aynı seyleri bende yasıyorum hala.annesine çok düşkün bir esim var.sanki taşıyıcı anneymis gibi davranıyorlar.herseyi alttanalmami bekliyorlar.45 günlük anmeyin 3kere şiddet gördüm.daha dün tokat ve tekme yedim.küfürleri hiç saymıyorum.anneliğim bile eleştirildi.kadınlığım herseye laf söylendi.ağlaya ağlaya tükendim.ama şutum hiç kesilmedi Allah'tan Allah acıdı bana.ama dün yediğim stajdan sonra geçici yüz felci geçirdim.sınır kırıcı geçirdim.sonra dünden beri esim iyi davranıyor.biliyorum yine eski haline donucek hersey yine şiddet göreceğim.allahkimsenin basına vermesin.herkez eşinin üstüne titrerken benim esim benden ilgi anlayış bekliyor.zor durumum çok zor.nefret ettigimbir esim var
belkide yııllarca uğraşıp durdunuzz çok yıprandınız.belkied farkında olmadan gebelik dönemi ve sonrasında eşini biraz ihmal ettin.böyle soğukluklar olur ama sakın odanı ve yatağını ayırma dahada uzaklaştırma kötü davranma bebeğine gösterdiğin ilgi kadar eşinede göster bence seninki çözülemeyeck bir problem değil tekrardan eski günlerinize kavuşabilrisiniz.Allah yardımcın olsun--------------------------------------------------------------------------------
canım benımde sorunum senın gibi 32haftalık gebeliğimde eşim boşanmak istediğini söyledı şaşırdım kaldım ve ben bu arada acilde yatıyordum erken doğum sancılarım başlamıştı 36 haftada doğum yaptım gene boşanalım diye tutturdu bırde ben eşimi liseden berı tanıyordum 1988 yılından berı adam 2 ay içinde değiştı kavgamız bıle yoktu aramızda soğudum diye tutturdu bundan sonra senınle olmam diye lafa başlayıp boşanalım diye tutturdu halada devam ediyor duşuncesi aynı evde 2 yabancıyız ayrı odalarda kalıyoruz konuşmuyoruz bıle ben aynı eskısı gıbı davranıyorum ama onda resmıyet söz konusu olsun canı sağolsun diyorum çünkü ız 10 senedır çocuk için uğraşıp durduk 5 düşük yaşadım 1 erken doğum 1 hafta yaşadı ve doktor hatası ile yaşamını yitırdı yanı çok şeyler yaşadık eşimle ......
benımde sutum kesıldı hamıle kaldığmda 53 kılo idım doğumdan sonra 53 tekrar oldum daha sonra 50 kıloya kadar düştüm uzuntuden sutumde kesıldı tabıkı bu arada adam a bır haller oldu o dusunceli adam gitti başkası geldi yerıne sankı allah yardımcımız olsun
şimdi yenı yenı toparlanıyorum 54 kıloya çıktım sütüm gelsın diye herşeyı denıyorum inanın bebışımınde 40 çıktı salı günü allahıma şükürler olsun
bakalım bızı neler beklıyecekkkk severken ayrılmak ve boyle günler yaşamak insanı altust ediyor
]ah bu anneler iyiki varlar.bnm ablamın 2 doğumundada hep annem baktı kayınvaldesi geldi misafir gibi 2 saat oturup yeyip içip gitmişti.ama bnm kayınvaldem öyle değildir annem gibidir.ben de inş lohusa olduğumda o günleri gördüğümde anneminde kayınvaldeminde kalmasına bişey demeyceğim.bnm misafirimin hazırlığını bile hep kayınvaldem yapar Allah binkere razı olsun annemden farkı yoktur bana davranış olarak.ama canım anacağımın yeri herzaman başkadır nede olsa benii 9 ay karnında taşıyan oBenim kaynanam da daha ben doğum yapmadan pazarlığını yapıp ta gelmişti. Normal doğum olursa 1 hafta, sezeryan olursa 2 hafta kalır dönerim diye. sezeryan oldum ve 2 hafta kaldı... Geceleri uykusuzluk çeken ben, gündüzleri fosur fosur uyuyan, 5 çayını ve yanında çekirdeğini eksik etmeyen kaynanamdı... Giderkende timsah gözyaşları döküp gitti...:bbo:
Kırkım çıkana kadar da annemde kaldık. El üstünde tuttu beni Allah binkere razı olsun.
zaten bebeğim 10 günlükken bunu istemeye başlamışlardı...
4 aylıkken yüzümüze açıkça söylediler
şimdide görüşmüyorum
bayram öncesi ya
telefonla eşime psikolojik baskı yapıyorlar
onu beni bıraksın diye dışlamaya çalışıyorlar
bu sayede evimizde huzursuzluk yaratcaklar..
daha ne yapacaklarsa artık..
işin kötüsü ailem biliyo..hatta 2 gun once bana tekme tokat atarken annemde burdaydı ne yapıyorsun sen kimsin ki kızıma vuruyosun bile demedi..sadece vurduktan sonra elini tuttu solnra elini tutunca annem tekme attı..o kadar yanlızım ki beni anlayan kimse yok etrafımda..bebegime bile dogru durust bakamıyorum..bazen cok aglayınca kafayı yiyicek gibi oluyorum zaten uykusuzum heryerim gergin hakaretleri yaptıkları aklımdan cıkmıyoo canım yanıyo cok..mutlugumu elimmden aldı..sigara içiyorum cnku artık dayanamıyorum..birde eşim cahilde degil 2 üniversite bitirmiş 38 yasında thy de pilotluk yapıyo.bende 24 yasındayım ögretmenlik okuyorum edebiyat.ama okumaklada adam olunmuyo..tek önem verdigi işi başka hiçbişey yok..işten gergin gelir bana bagırır trafikte takılır bana bagırır aradıgını bulamaz bana bagırır..hiç bişeyi beyenmez allahtan sürekli ucuyoda suratını az görüyorum onun..az gördügüm halde bana bunları yapıyoo yani görüştügümüzde beni tüketicek canımı yakıcak bişey buluyoo..allah kimsenin basına vermesin..benım halim cok zor dayanabildigim kadar dayanıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?