İlk günlerde anneliğini yaşayamamış bir anneden size tavsiyeler

kayınvalidemi önceden severdim ama doğum yaptıktan sonra yanımda ablam kaldığı halde kayınvalidem beni çok kırdı boş boş konuşarak. söylediği sözlerin hiçbirini unutmuyorum. ağlamaktan sütüm kesilmişti. oysa ikinci gün göğüslerim sütten dolmuştu hastanede çok fazla sütün var diye sağmışlardı. kesildikten sonra tekrar sütüm geldi ama günde bir öğün mama vermek durumunda kalıyordum.

çok doğru. hem anne kırılsa da darılsa da unutuyor. Yavrusunu bağrına basıyor. Kayınvalideler çok nazlı oluyorlar:)

Benim eşim annemin yanında bana kaba kuvvet kalkışacak, isterse beş çocuğum olsun, annem alır götürür beni. Ben de giderim ve o hastalıklı evlilik biter. Allah sana sabır versin. Keşke kendi ailenden de bağımsız (ekonomik olarak da) olabilseydin.

bazen eş iyi olsada yetmiyor arzıslara,çok şükür eşim çok ama çok iyidir herzaman onunla olduğum için o olduğu için şükrederim herşeyime o koşmuştur o yapmıştır doğum yaptığıma wc ye bile girdiğimde birtek o yardım etmiştir bana kimseyi istememişimdir,beni çok korur ve kollar ailesine karşı sırf bu olaylar yüzünden 7 aydır yaklaşık görüşmüyor onlarşla,bayramda bile gitmedi.ama dediğim gibi eşlerin iyiliği bile bazen kar etmiyor arsız patavatsız insanlara

insanoğlu için iyilikte de kötülükte de sınır yok... herkes kendi ettiği ile karşılaşacak...

arkadaşlar ne desem ne anlatsamki çok güzel bir hamilelik geçirdim kayınvalidem altkatta oturuyor.çok iyiler allah razı olsun.
çokda sağlıklı bir doğum yaptım.
fakat bende oğlumu sadece 15 gün emzirebildim sonra şuanda bana çok saçma ve gereksiz görünen konuları lohusalıkta harekete geçen hormonlar sayesinde çokkafaya taktım sonuç hastaneye yatırıldım ve 35 gün kaldım.düşünsenize daha lohusaydım ben.hiçbirşeyi takmamaya çalışın arkadaşlar gerekirse hemen bir uzmandan yardım alın.hiç birşeyi içinize atmayın ve enaz 1 dostunuz sırdaşınız olsun ona herşeyinizi anlatın.allaha emanet olun sevgiler.

bu arada oğluma ben hastanedeyken ve 9 aylık olana kadar kayınvalidem baktı.onun hakkını asla ödeyemem.bir çok konuda kendi ailemden daha çok sevdiğimi söyleyebilrim.allah bozmasın inş.

bu arada oğluma ben hastanedeyken ve 9 aylık olana kadar kayınvalidem baktı.onun hakkını asla ödeyemem.bir çok konuda kendi ailemden daha çok sevdiğimi söyleyebilrim.allah bozmasın inş.

ne kadar şanslıymışsınız..
ama işte her kes sizin kadar şanslı değil.
ve her insanda bir değil.
demek ki kayınvalideniz lohusalık nedir biliyor,
sizide kızı gibi bağrına basıyor..

bende burda sizin verdiğiniz tavsiyeyi veriyorum.
kesinlikle kafalarına takmamaları bunun içinde ay onun hatırı bunun hatırı demeden
kim olursa olsun kendilerini kötü eden faktörleri uzaklaştırmaları gerekiyor...

Benimde hamileliğim boyunca eşim uzaktaydı,kayınvalidemle kaldım,bana kendi kızıymışım gibi baktı,elim sıcak sudan soğuk suya girmedi,hatta suya bile girmedi diyebilirim..sonra doğum yaptım ilk 20 gün onunla kaldım yine aynı şekilde hiç bir sıkıntı yaşatmadı bana,kendi annem gibi severim kendisini..
Allah herkese güzel geçimler versin..Eşimle de bir sıkıntım yok şükür,zaten kayınvalidemle aramız bozuk olsa,eşim beni koruyup kollardı bundan eminim..

maalesef bir kadın doğum yaptığında olumsuz insanlar anneyi germek için görevlendirilmiş oluyolar nedense bu tecrübeyle sabittir.takma canım çünkü onlara olumlu olumsuz prim verdikçe insanlar kendilerini değerli sanıyolar şakayla karışık lafları sokucaksın bebişine bakıcaksın...hayat böle hep sürpriz hep sürprizopuyorumnanaktan

hala daha anneliğimi yaşamama engel olmaya çalışıyorlar
ayırmaya çalışıyorlar
allahlarından bulsunlar

inanmıyorum yaaa.ne biçim insanlar bunlar.allah onları bildikleri gibi yapsın.şimdi ne yapıyorlar canım? boşanmanımı istiyorlar

zaten bebeğim 10 günlükken bunu istemeye başlamışlardı...
4 aylıkken yüzümüze açıkça söylediler
şimdide görüşmüyorum
bayram öncesi ya
telefonla eşime psikolojik baskı yapıyorlar
onu beni bıraksın diye dışlamaya çalışıyorlar
bu sayede evimizde huzursuzluk yaratcaklar..
daha ne yapacaklarsa artık..

canım benim allah yardımcın olsun..ayrılmayı hıc dusunmedınmı cunku bız kadınız vede çok degerlıyız bunu bılmeyen afedersın ayılar yalnı9zlıga mahkumdur..bırde nefret ettıgın bır ınsanla aynı yataga gırmek de cok zordur..kendını zorunlu hıssettıgın bır durum yoksa bence bu ılışkıyı surdurme..bebegınde bu sııddet ortamında yetısmesı zor olur...allahım senı sonrada yavrunu korusun
yahuuu nasıl isanlık bu böyle
Allahım iyi insanlara düşürsün bizleri

amiiin

nasıl ya hıçanlamıyorum onlar kım oluyokı böle davranıyollar sızı boşaynca ne lucak anlamıyorum ne gecıcek ellerıne evlendrmeselerdı o zamn ne bıçım ınsanlık bu yaa allahlarından bulsunlar benım eşimde annesıne cok duşkun hepduygu sömurusu yapar kaynanamoğluna olanbızlere oluyo onlar dışardan karışıyolar bızım evde neler cektığımızı bılmıyolar huzurumuzu bozuolar dış etkenler yuzunden evde bz huzursuz oluyorz
allah hepımızn yardmcısı olsun

içimden bildiğim bütün küfürleri saydım onlar için bir bebeği nasıl annesiz babasız bırakmaya zorlarlar yaa.bunlar insan nüsfettesi.insanlar hırslarına nasıl yeniliyorlar. görüşmemen iyi sinirin bozulmasın.eşinin bunları engellemesi lazım aranızda sorun sadece onlar yüzünden çıkıyorsa eşinin sağlam durması lazım seninde bunu ona anlaşılır bir biçimde anlatman lazım.

canım senin durumunda çok zormuş.şiddet görüyorsan ve eşinden nefret ediyorsan neden bu evliliği devam ettiriyorsun.tabikide bunun tek bir cevabı var oda kendi ailenin yanında olmaması.annenin yaptığı çok yanlış.normalde öyle bir durumda senin annenin seni alıp götürmesi lazımdı.benden sana bir tavsiye canım okulunu biranönce bitir ve çalışmaya başla.daha sonra boşanırsınız sende bebeğinle birlikte yoluna daha sağlıklı bir şekilde devam edersin.Allah yardımcın olsun...
belkide yııllarca uğraşıp durdunuzz çok yıprandınız.belkied farkında olmadan gebelik dönemi ve sonrasında eşini biraz ihmal ettin.böyle soğukluklar olur ama sakın odanı ve yatağını ayırma dahada uzaklaştırma kötü davranma bebeğine gösterdiğin ilgi kadar eşinede göster bence seninki çözülemeyeck bir problem değil tekrardan eski günlerinize kavuşabilrisiniz.Allah yardımcın olsun
]ah bu anneler iyiki varlar.bnm ablamın 2 doğumundada hep annem baktı kayınvaldesi geldi misafir gibi 2 saat oturup yeyip içip gitmişti.ama bnm kayınvaldem öyle değildir annem gibidir.ben de inş lohusa olduğumda o günleri gördüğümde anneminde kayınvaldeminde kalmasına bişey demeyceğim.bnm misafirimin hazırlığını bile hep kayınvaldem yapar Allah binkere razı olsun annemden farkı yoktur bana davranış olarak.ama canım anacağımın yeri herzaman başkadır nede olsa benii 9 ay karnında taşıyan o
ama canımdan çok sevdiğim eşimide 9 ay karnında taşıyan kayınvaldem
ben oyüzden ayırt etmiyorum sizin gibi insanları dinledikçe dahada çok seviyorum kayınvaldemiii......

canım seninde bütün yazdıkalrını okudum ve çok üzüldüm.eşinin ailesini değiştirme gibi bir şansın yok ama eşin neden bütün bu olup bitneleri engellemeye çalışmıyor.lohusalık dönemindeyken sana bu yaptıkları çok acımaszıca öbür dünyada verecekler artık hesabını.görüşme bencede bebeğinide gösterme böyle insanlara acıma.eşinde inş sana anlayış gösterir.aslında ben böyle durumlarda eşlere çok acıyorum olan onlarada oluyor biraz hem ailesinin hemde karısının arasında kalmak çok zor bir durum.Allah kismeye yaşatmasın.sen eşiene herzaman ii davran boşver önemli olan evinizdeki huzur.eşin isterse gitsin görüşsün seni bağlamaz.Allah yardımcınız olsun...

Son düzenleme:
görüşsünler ne yaparlarsa yapsınlar..
bebeğimde bakıma muhtaçlığı bitince elinden tutup götürülecek kadar büüyüyünce alıp onuda götürsün babası.
ama ben yokum artık..
istemiyorum artık beni bundan sonra sevmelerini saymalarını. yüzüme bakmasınlar sohbet etmesinler..yok bilsinler...
o kadar acı çektirdiler...
zerre kadar değer vermesinler..
bana ister beddua etsinler ister küfretsinler hiç umurumda değil..
sinek vızıltısı kadar etkilemez beni.
sildim çünkü onları..
ama yuvamızın huzurunu bozmasınlar..
yazıktır ya..
onlarında kanları canları değil mi bu torun.
şu masum meleğin bu hayatta anne babasına ihtiyacı var en çok..
ellerine ne geçecek vicdansızların...

sakın bebeğinden vazgeçme canım.aslında insanı hayata bağlayan en önemli şey iş! yani meslek edinmek bu günler için lazım insana.sen yuvayı bozmak istemezken evladından ayrı kalması gereken kişi neden sen olasın ki..hem çocuğunu bırakan hangi anne mutlu olmuş ki..
şimdi sabret biraz.eşinin tavrı çok önemli.hep işe yaramaz ailesinden bahsediyorsun. eşin ne istiyor peki.eğer seninle devam etmek istiyorsa kötü niyetli insanlar yüzünden gaza gelip ayrılma.bak eşin o kadar fitne ficur telefonlara aldırış etmemiş devam etmeye çalışıyor hayatına...
tabi sen de sokmaya çalıştıkları kötü gelin portresini sakın sahiplenme derim ben.yani bayramda seyranda aramaz görüşmezsen ekmeklerine yağ sürersin.bence taktik yap.hani kimse tatlı dilli adamın bileğini bükemez ya,sen onlara ılımlı davranırsan,bak gelin uslandı adam olacak diye kendi yarım akıllarınca seni ailece benimsemeye başlarlar.bebeğini sevmelerine izin ver.Bu biiiiir...........
ikincisi bebişin biraz ayaklanınca işe gir,kendi ayaklarının üstünde dur.böyle çirkef kaynanalar hep der ki, oğlumun paralarını yiyo.evde vakit geçirmek için dedikodu yalan dolan hayatları var.sen çalışan kadın olunca onlarla muhatap bile olmazsın o zaman.
kendini geliştir.esas sorun nerde biliyo musun?
hepimiz beyaz atlı prensin bize sarayda sunacağı pembe hayatın düşüyle yaşarız.
ama gerçek hayatın saraylarını ancak biz inşa edebiliriz.
doğurduğumuz çocuklar da ancak bizim veliahtımızdır.
saraydaki entrikalara yenik düşme derim ben.........

valla benim sana tavsiyem hemen okulunu bitir iş sahibi ol ve bu adama tekmeyi at ne demişler okumak cahilliği alır eşşeklik baki kalır kusura bakma ama eşin için söylenecek tek söz bu demekki ailende senin yanında değil o yüzden çocuğunu düşün iş sahibi olana kadar dayan derm ben allah sana sabır kocana akıl versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…