İlk hamileliğim

Kalp-yolu

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2016
116
40
13
arkadaşlar merhaba,
Bir aylık hamileyim bir hafta önce öğrendim ve kaygılarım başladı evliliğimiz bir buçuk yıla girmek üzere. Korkularım başladı malesef.
Çocuk sorumluluk demek. Doğduktan sonra kısıtlanacağım korkusu, hamilelik boyunca yaşayacağım sıkıntılar , ve doğum korkusu gibi şeyler kafam allak bullak bebeğimi istiyorum fakat kaygılarım korkularım artmaya başladı çocuğuma bakabılırmıyım diye bile düşünmeye başladım. Bebek olduktan sonra eşim değişir mi diye de düşünüyorum. Bazı yorumlar görüyorum doğumdan sonra eşi değişen soguyan bunların etkisinde mi kalıyorum bilmiyorum sizinde böyle korkularınız oldu mu ?

değişen var değişmeyen var. tamamen kısmet işi galiba. çocuk olmuş zaten, şu anki korkular yersiz. yaşayıp göreceksin.

Olmadı ama olması normal. Benımkı tedavıyle olmustu tum derdım ıkımızıde saglıklı bır sekılde sonuca, hayatın baslagıncına goturebılmektı. Cok sukur saglıkla dogduda oglum hayat basladı

arkadaşlar merhaba,
Bir aylık hamileyim bir hafta önce öğrendim ve kaygılarım başladı evliliğimiz bir buçuk yıla girmek üzere. Korkularım başladı malesef.
Çocuk sorumluluk demek. Doğduktan sonra kısıtlanacağım korkusu, hamilelik boyunca yaşayacağım sıkıntılar , ve doğum korkusu gibi şeyler kafam allak bullak bebeğimi istiyorum fakat kaygılarım korkularım artmaya başladı çocuğuma bakabılırmıyım diye bile düşünmeye başladım. Bebek olduktan sonra eşim değişir mi diye de düşünüyorum. Bazı yorumlar görüyorum doğumdan sonra eşi değişen soguyan bunların etkisinde mi kalıyorum bilmiyorum sizinde böyle korkularınız oldu mu ?
hayırlı olsun hamileliğiniz
inş sağlıkla, kolaylıkla kucagınıza alırsınız
hamıle değilim aynı korkular bende de var
eşimle cok mutlu bır evliliğimiz var,
bebek konusunu hıc ciddiye alamıyorum, dogumdan snr erkeklerın cok değiştiğini ben de okuyorum burada ve korkuyorum
umarım sizin ilişkiniz daha da pekişir.

Pek korkularım olmadı.
Sağlıklı olsun diye düşünürdüm hep.

Çok şükür öyle de oldu.
Gayet de iyi bakıyorum bebeklerime.
Eşim de değişmedi, değiştiyse de olumlu anlamdadır, babalık yaradı diyeyim;)

Endişelenmeyin, hayat daha da güzelleşiyor,
zorluğu var elbet ama güzelliği daha çok.

bende hamileliğimi hep sizin gibi düşünerek kaygı içinde geçirdim şimdi o kadar pişmanımki keşke hamileliğimin tadını çıkarsaydım çünkü her şeyin yeri tadı başka şimdi oğlum 3 yaşında ve hayatta yaptığım en iyi şey diyorum beni hayatan bağlayan tek şey oğlumdan önce psikolojik sorunları olan biriydim oğlumdan sonra resmen iyileştim hayat oğlumdan sonra başladı onun kokusu dünyaya bedel ayyyy işyerindeyim oğlum kreşte oğlumu özledim :(((

arkadaşlar merhaba,
aynısını bende yasıyorum:) hatta konu bile acmıstım burda kimisi iyice karamsarlıga soktu beni acıkcası:) ama sonra da dusundum herkes bir degil ki kimi anne babalar oyle duzenli hayat yasıyorlar ki cocukları varken iki kucuk cocukla full makyaj gezen kadınlar var ee bunlar nasıl yapıyor diyorum veya kocası ilgileniyor bebekle karısına karsı hala cok sevecen..yani herkes bir degil ben esimin degisecegini dusunmuyorum cunku huyunu suyunu biliyorum davranıslarını ama esiyle ilgili sıkıntıları olan veya bunları bertaraf eden kadınlar sonra kocam degisti diyor aslında adamın icinde hep vardır belli etmistir bunu cocuk olmadan ama nasıl sevgililerinin kotu taraflarını gormuyor kızlar aynı onun gibi..ben standart annelerden olmayacagıma inandırdım kendimi:) herkes zor da dese olumsuzda konussa umrumda degil onlara gore oyle ama benim icin hayatım aynı seyrinde devam edicek negatif anlamda degismesine izin vermiycem

Pek korkularım olmadı.
Sağlıklı olsun diye düşünürdüm hep.

Çok şükür öyle de oldu.
Gayet de iyi bakıyorum bebeklerime.
Eşim de değişmedi, değiştiyse de olumlu anlamdadır, babalık yaradı diyeyim:KK66:

Endişelenmeyin, hayat daha da güzelleşiyor,
zorluğu var elbet ama güzelliği daha çok.
Senin yorumlarına bayılıyorum ya nedense , konuyu takipteyim benimde ilk hamileliğim :)

2 çocuk doğurdum eşim değişti mi. Evet değişti ilk zamanlara göre çok daha Harika bi eş oldu. Tam bir aile olduk. Benim kıymetimi çok çok daha fazla anladı.
Sosyalleşmem azaldı mı. Aksime arttı çünkü çocuk olunca dolmuş taksi uğraşmayım diye araba kullanmayı öğrendim sonra eve sokabilene aşkolsun :)))
Doğumdan korktum sezeryan oldum 2 Sefer ikisinde de 3. Gün evin içinde fıldır fıldır geziyordum :)

Sağ salim kucağınıza almanızı dilerim. Şöyle ki benim de sağlık ve normal doğum istediğim için acı korkum vardı, çok şükür sağlıkla geldi evladım ve evet acı çeksem de dayanabildim. Eşimle ilgili pek korkum yoktu hatta çok emindim ilgileneceğinden çünkü ciddi bir sorunumuz yoktu, ama belki beni beğenmez işte kilo alıyorum diye düşünüyordum. Tam tersi oldu kilomdan hiç şikayet etmedi ama bebekle ilgilenip beni ikinci plana attı :D Hamile ve lohusayken zaten üzülecek konu arıyor insan. O dönem çevreden çok kendi görüşlerinize dikkat edin çünkü herkesin tecrübesi farklı ve kötü hikayeler duydukça uykularınızı kaçırırsınız. Kitap okumak en güzeli mesela bebek bakımıyla ilgili çünkü gerçekten ilk kez anne olan herkes bu konuda bilgisiz oluyor. Mahallenin en mutlu bebeği kitabını öneririm. Bunun dışında tek bir görüşe takılıp kalma herkesten bilgi al ve sen nasıl yapmak istiyorsan öyle yap. Bir de bol bol dua et ben aklıma kötü şeyler gelince dua ediyordum.

Endişelerim oldu, hayatım tabii ki kısıtlandı ama bunun problem olmadığını gördüm.
Şu an en büyük derdim sinemaya gidememek, bu kadar yani.
Kendi şartlarımda konuşuyorum tabii.

Eş ayrı bir konu, ben anlamıyorum eşim değişti konularını.
Öncesinde güzel bir ilişki varsa adam nasıl ve neden değişsin.
Ama tabii ki ilgi çocuğa kayacak, siz de değişeceksiniz eşiniz de değişecek.

arkadaşlar merhaba,
Eşim cok istedi bebek sahibi olmayı ben hep ertelemek istedim, aynı şeyleri bende düşündüm ama şimdi iyi ki diyorum.Daha en başındayım ama o minik tekmeler bile yetiyor insana :anneadayı: eşin değişmesi ikinize bağlı .Değişecek bir insansa bebek olsa da olmasa da değişir canım.

Eşine bağlı,sorumluluk bilinci olan bir eşse daha da iyi olabilir.Şimdi bebeğini düşün bebeğimiz olmaz strese gireriz yoksa ayrılacak mıyız diye ,olur bu sefer eşim değişecek mi diye düşünürüz...Sen iyi düşün iyi olsun eşine kibarca yaklaşıp bebeğine ısındırırsan bakımını biraz babaya verirsen kendine bakacak eşinle evinle ilgilenecek vaktin olur ve daha da Mutlu olursunuz.Bir de çok Abur cubur yeme genelde çok kilo alınca erkeklerde bu soğukluk başlıyor.

Back
X