ilk kez eve gelen misafire ne pişirirsiniz??

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar dert değil şükür ama haliyle telaş yaptım...:)
çok samimi olduğum bi arkadaşım eşiyle beraber ilk defa evime gelecek, ne pişirsem nasıl ağırlasam...
çorba salata pilav malum olmazsa olmaz da, ana yemeğe karar veremedim...börek falanda kararsızım birde tatlı?? güzel bi masa hazırlamak istiyorum...
bi fikir verirseniz çok memnun olurum...
teşekkürler..

Ana yemek olarak böyle bisey isterseniz pilavın yanında cok iyi gider ımmm :) Börek de yapabilirsiniz peynirli yada kıymalı masanız dolu ve hoş görünür tatlı olarakta tiremisu öneririm :)))

Eklentiler

• $472953756_7f56a399de.webp
    30,3 KB · Görüntüleme: 1.493
Ana yemek olarak böyle bisey isterseniz pilavın yanında cok iyi gider ımmm :) Börek de yapabilirsiniz peynirli yada kıymalı masanız dolu ve hoş görünür tatlı olarakta tiremisu öneririm :)))

ay çok leziz görünüyor gerçekten :) ama böreği kıymalı yaparsam bu da köfteli olunca zıt düşmezmi
böreği peynirli mi yapsam acaba?
üff ne telaş yaptım yaa :)

börekle pilav aynı sofra da zıt düşmez mi? sonuçta ikiside nişastalı grubuna giriyor.yani sizin deyiminizle aynı kıymalı iki yemek gibi bişey.onun yerine ana yemek yine köfteli olabilir hatta fırında domatesli biberli hafif sulu hoş ve kolay bir yemek olur.yanına pilav mercimek çorbası ve bence mutlaka bir zeytin yağlı.genellikle insanlar kereviz yada enginar sevmezler (ki bence harika olur ) onun yerine genele hitap etmek amaçlı barbunya pilaki yada zeytinyağlı fasulye çok daha uygun olur.yanına mevsim salatası ve diğer bir salata olarak da yoğurlu semizde güzel ve dolu bir sofra olarak göstericektir.tatlı olarak da hafif bir sütlü tatlı iyi gider.mesele sütlü muhallebi üzeri şık bir sunumla yada irmikli yine sütlü bir tatlı yanında taze çilekle ikramı hem şık hem hafif olur. :)

Paçanga böreği yap en güzeli :) ama pastirma yemeyen biri olması ihtimaline karşılık pastirma yerine pınar çemenli sucuk koy. Yemek önerisi de cok guzel olmuş hem sebzeli hem etli. Tatlı da profiterol yaparsan ımmmm super olur.

haklı olabilirsin canım ama bizim davetlerimizde börek olmazsa olmazdır...yani uyumsuz olsa da olmasa da illa yapılır...masanın ortasına koca bi tabak dolusu konur, isteyen istediği kadar yer :)

aslında bu bırazda nereli olduğunuzada bağlı ama mesela bıze mısafı gelse şöyle bi menu olur

tavuksulu şahrıye çorbası yada mercimek çorbası

patatesli etli yemek

yaprak sarması

su böreği

pilav ve tavuk

tatlıda kadayıf baklava tabı hazır alırım

bizim menu hiç değşmezz sofrada bunlar olmazsa aç kalktık sanılır

çorba ,pilav, börek olmalı bence de.tatlı şerbetli yap bence.revani,kadayıf falan olabilir.yemek olarak arkadaşın önerisi olur,onun dışında pilav üstü kavurma ve sebze yemeği de olabilir.güveci de düşünebilirsin.

bu yemeğin adı islmim kebabmı oluyor arkadaşlar sankı tvden aklımda öyle kalmış görüntüsünü çok beğenıyorum ayrıca tabaktada şık durur porsıyonlara ayrıldığı için

birkaç çeşit meze de yap..rus salatası,közlenmiş biber slatası,babagannuş vs. sofran zengin ve renkli görünür.nacizhane fikrim :)

aslında patlıcanlı kfteliya yemek kavurma olmasada olur bu patlıcan yemeğini koyduğu tabağın kenarına olur pilav

ben olsaydım en güzel hangi yemeği yapabiliyorsam onu yapardım
elbet hepimizin en beğenilen yemeği-yemekleri vardır

bir de forumda yemek bölümleri var yarışmalar alan oralara bakınabilirsin döktürmüşler vallahi,
diyetteyim ya arada açıp ağlamaklı gözlerle ekrana yapışıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
bu yemeğin adı islmim kebabmı oluyor arkadaşlar sankı tvden aklımda öyle kalmış görüntüsünü çok beğenıyorum ayrıca tabaktada şık durur porsıyonlara ayrıldığı için

islim kebabı olarakda patlıcanlı kürdan kebabı olarakda deniliyoor diye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…