• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk kez hayatımda bu kadar mutlu olmuşken Kpssden yanlış tercih yapma durumum?Bu stresi yaşamakta haklı değil miyim?

Ben atandığım senemde hem çok alım olacak hem tek alım olacak yeri yazdım. Büyük şehir de yazdım orta ölçek de yazdım. Yani herkes böyle dişünüp çok alım olan yeri yazabiliyor. İstanbul da memurlar tarafından çok rağbet görmüyordu, benden düşük kapamıştı

inşalllahh herkes için istiyorum.. sgk kadrolarına başvuracağım. Bölümüme orası açılmış :)

Arkadaşım sgk'da memur, İstanbulda yaşıyor ve onun dediklerine göre sgk memurlarının en son tercih ettikleri yerlerden biriymiş İstanbul... O gitmek istiyor gidemiyor. Becayiş yapacak ama karşı taraf çok yüklü miktarda para istiyor. Çok şaşırmıştım duyunca çünkü öğretmenlikte havada kaparlar istanbul'u.

İstanbul yazın mutlaka. Van'ı da yazın. Çok güzel şehir diyorlar. 3 kişi alacak yerleri ekleyin mutlaka ben öyle atandım. Okulum 3 ingilizceci almasaydı atanamazdım mesela.

doğu illeri olarak sadece Ağrı 1 kişi, Ardahan 1 kişi , Van 2 kişi,siirt 2 kişi açmışlar diğerleri hep batı açılmış kadro. Sonlara bu 1 kişilik yerleri dahi yazayım değil mi. Kaç gündür önümüzdekiler bir şey yazmıyorlar diye elimiz kolumuz bağlandı . İnşaallah kimse açıkta kalmaz teşekkür ederim size :)
Hiç doğu boş kalir diye düşünme. Zaten doğudan az yer açılmış. Oralı olanlar veya oraya yakın yerde yaşayanlar memleketimde kalayım diye oraları yazar. Ben ilk atandığımda doğuya atandım. Benle beraber atanan 92-90-88 puanlı 3 kişi daha vardı. Ucu de oralıydı. Yani sonlara doğu yazayım diğerleri iyi olsun dersen de yanılabilirsin.

Garanti olsun diye son 5 tercihe bu saydiginiz illeri yazabilirsiniz. Inşallah açıkta kalmayacaksınız ben inanıyorum 😊
yaa çok teşekkür ederim stres oldum 4 gündür artık diğer sınavlarıma çalışmak istiyorum. Artık çalışabilirim inşalllah

Ben atandığım senemde hem çok alım olacak hem tek alım olacak yeri yazdım. Büyük şehir de yazdım orta ölçek de yazdım. Yani herkes böyle dişünüp çok alım olan yeri yazabiliyor. İstanbul da memurlar tarafından çok rağbet görmüyordu, benden düşük kapamıştı
önümdeki 80 kişiden sadece 2 kişi istanbul yazdı kimse istemiyor hakikatten :(

Arkadaşım sgk'da memur, İstanbulda yaşıyor ve onun dediklerine göre sgk memurlarının en son tercih ettikleri yerlerden biriymiş İstanbul... O gitmek istiyor gidemiyor. Becayiş yapacak ama karşı taraf çok yüklü miktarda para istiyor. Çok şaşırmıştım duyunca çünkü öğretmenlikte havada kaparlar istanbul'u.
Biride aynen öyle dedi. İstanbula gidersen 5 yıl çıkamazsın demişti doğu illerinden sonra en iyisi istanbulu yazmak. Çok teşekkür ederim .:)

Hiç doğu boş kalir diye düşünme. Zaten doğudan az yer açılmış. Oralı olanlar veya oraya yakın yerde yaşayanlar memleketimde kalayım diye oraları yazar. Ben ilk atandığımda doğuya atandım. Benle beraber atanan 92-90-88 puanlı 3 kişi daha vardı. Ucu de oralıydı. Yani sonlara doğu yazayım diğerleri iyi olsun dersen de yanılabilirsin.
Evet mesela kişi 7. sırada ama doğu ili istiyor. Orasıda 1 kişi alıyor en iyisi yazmak bir yerleri gerisi nasip artık :(

Yanlış yönlendirmeyeyim ama mantık şu değil mi? 1 2 tane daha yüksek puanlı yerleri yazarsın ortalar gitmek istediğin yer son 5 yer de daha düşük puanlı her şekilde garanti yerleri işaretleyin inşallah istediğiniz yer olur 🙏🏻

Tek kontenjanlı illeri de yazın 2 3 tane alan illeri de yazın bence.
Herkes sizin gibi düşünüp tek kontenjanlı il yazsa bu defa yığılma olabilir.

Bir de ilk başlara en çok istediğiniz yerleri sonlara doğru da kimsenin gitmek istemeyeceği yerleri yazmanızı tavsiye ederim.

Ben tercih yaparken bazilari o puanla sana o iller gelmez deyip sildirmeye çalışıyordu.iyiki de silmemişim.nasip bu hiç belli olmuyor.

Ayrıca orda burda puanını şişirip ben şurayı yazacağım sakin yazmayın diyenleri kale alma.bizim dönemimizde böyle yapan düşük puanlilar oluyordu.

Kısaca nasip ya.

Şöyle düşünün ilk 90 için batı illerini eleyin. Kalan yerleri yazın. İnşallah gönlünüzce olur her şey. Ya da tercihler için bir uzmandan yardım alın

Tercih grupları yok mu ya normalde paylaşıyorlar oradakiler. Hiç belli olmuyor senin gibi düşünen çok kişi olduğu için cesaret edemeyip bir kişi alınan yerleri yazmayn oluyor. Hatta en düşük kapatan yerler de genelde buralardan çıkıyor. Bölümünüz nedir? Aile yanında yaşayanlar ve ucuz olduğu için doğuyu yazanlarda çok. Bazı bölümlerde doğu yüksek kapatıyor. Geçen senelerin alım puanlarına bakın hangi il kaçla kapatmış. Yüksek alan yerleri de yazın ama gelmesi imkansız olanları yazmayabilirsiniz. Genelde İç Anadolu yüksek kapatır. İstanbul düşük alır mesela. Bütün bunları değerlendirin inşallah gidersiniz. Bol şans

Yanlış yönlendirmeyeyim ama mantık şu değil mi? 1 2 tane daha yüksek puanlı yerleri yazarsın ortalar gitmek istediğin yer son 5 yer de daha düşük puanlı her şekilde garanti yerleri işaretleyin inşallah istediğiniz yer olur 🙏🏻
İnşallah bende artk dediğiniz gibi yaptım en başa gelmeyeceğını düşündüğüm yerleri yazıp daha sonra gelmesini isteyecegım illleri yazmaya çaıştım artık nasip inşallah bakalım := teşekkür ederim

Tek kontenjanlı illeri de yazın 2 3 tane alan illeri de yazın bence.
Herkes sizin gibi düşünüp tek kontenjanlı il yazsa bu defa yığılma olabilir.

Bir de ilk başlara en çok istediğiniz yerleri sonlara doğru da kimsenin gitmek istemeyeceği yerleri yazmanızı tavsiye ederim.

Ben tercih yaparken bazilari o puanla sana o iller gelmez deyip sildirmeye çalışıyordu.iyiki de silmemişim.nasip bu hiç belli olmuyor.

Ayrıca orda burda puanını şişirip ben şurayı yazacağım sakin yazmayın diyenleri kale alma.bizim dönemimizde böyle yapan düşük puanlilar oluyordu.

Kısaca nasip ya.
Gerçekten çok haklısınız tek korkum acaba açıkta kalabilirmiyimdi ama önümdekii bir kaç ili eledim. Örneğin sakarya gibi inşallah en sonlarada istanbul yazacağım bakalım artık nasip inşallah

Şöyle düşünün ilk 90 için batı illerini eleyin. Kalan yerleri yazın. İnşallah gönlünüzce olur her şey. Ya da tercihler için bir uzmandan yardım alın
Aslında aklıma takılan bir noktada 55 ilin sadece 6 tanesi doğu ili ve toplam 10 kişi alıyorlar inşallah doğru bir tercihle her yeri yazmaya çalışacağım Çok teşekkür ederim

Tercih grupları yok mu ya normalde paylaşıyorlar oradakiler. Hiç belli olmuyor senin gibi düşünen çok kişi olduğu için cesaret edemeyip bir kişi alınan yerleri yazmayn oluyor. Hatta en düşük kapatan yerler de genelde buralardan çıkıyor. Bölümünüz nedir? Aile yanında yaşayanlar ve ucuz olduğu için doğuyu yazanlarda çok. Bazı bölümlerde doğu yüksek kapatıyor. Geçen senelerin alım puanlarına bakın hangi il kaçla kapatmış. Yüksek alan yerleri de yazın ama gelmesi imkansız olanları yazmayabilirsiniz. Genelde İç Anadolu yüksek kapatır. İstanbul düşük alır mesela. Bütün bunları değerlendirin inşallah gidersiniz. Bol şans
Gerçekten iç anadoluyu tercih eden çok kişi var . Ben istanbulu en sonlara muhakkak yazacağım . İnşallah bu stres biter bir an önce çok teşekkür ederimm

Hakkında hayırlısı olur inşallah, fazlasıyla sans işi bazen beklemediğin yerler çok düşük puanla kapatıyor. Arkadaşım doğuda yaşıyordu ve baya derece yapıp evine en yakın yeri yazmıştı normalde kimse orayı yazmaz . Içine sinecek yerleri yaz güzel şeyler olur umarım:)

Evet İstanbul'u sonlara muhakkak yaz. Yakınım virgüllerle istanbula atandı resmen. Ama en son atanan Edirne'ye atanmıştı sanırım tek kişi alan bir ilçesine. Onları da aralara serpiştirirsin. Atanacağını düşünüyorum ben. Şimdiden hayırlı olsun :halay:

İnşallah bende artk dediğiniz gibi yaptım en başa gelmeyeceğını düşündüğüm yerleri yazıp daha sonra gelmesini isteyecegım illleri yazmaya çaıştım artık nasip inşallah bakalım := teşekkür ederim
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah istediğiniz bir yer çıkar 🙏🏻

Back
X