İLK KEZ TEK BAŞIMTRAFİĞE CIKICAM YARDIM

Selamlar herkese. Ehliyeti yeni aldım sayılır 3 aya yakın zamandır pratik yapıyorm eşimle arabam manuel bu akşam ilk kez tek cıkıcam acıkcası korkuyorum heyecan başladı şimdiden sizden deneyimlenen varmı neler yasadı ne yapmam gerekiyor lütfen yardım. ŞİMDİDEN TESEKÜRLER.
Ben de geçen tek başıma çıktım ilk defa.Kendimi sakinleştirdim☺️

Sıkıştığınız paniklrdiğiniz anda dörtlüleri yakın yavaşlayın. Arkadakiler böylece kornaya abanıp daha da strese sokmaz sizi.

Kendine güven reis bak pratikte yapmışsın kurallarına uyarak cik yola
Yaparsın sen
Kimler neler neler yapıyor
Damperli kamyon kullanan ablalar gördü bu gözler
Ayy inşallah otobüs şöförü kadınlara hayranım

Manuel candir❤😂 benim gibi dusunen kadinda azdir😂
Çevremdeki deneyimlerimden türümün son örneği sanıyordum kendimi🤣 bunu okumak iyi geldi🤩
Kaçıncı viteste gideceğine kendim karar vermeliyim. Araba ne karışıyormuş :KK70:

Konu sahibi emin olun yanlız kullanmak daha rahattır. Arkadaşların tavsiyelerine ek olarak sadece trafikte kararlı olun diyebilirim. Durayım mi geçeyim mi gibi ikilemlerde kalmak hata yaptırabilir. Derin bir nefes alın keyfini çıkarın 🥰

Bu yazacaklarim Istanbul trafigi icin gecerlidir. Eger buyuksehirde degilseniz dikkate almayin.
Ilk kez trafige cikmak icin aksam vakti eger karanlik cokmusse iyi 1 zamanlama degil, ilk cikislari gunduz aydinlik vakitte yapmaniz daha emniyetli olur.
Ikincisi usta olana kadar kesinlikle muzik acmayin, dikkatiniz dagilir. Aynalari kacirirsiniz.
Ucuncusu ve en onemlisi de en sol seridi mumkun mertebe az kullanin. Cunku diger araclar (ozellikle taxi,minibus ve otobus soforu katilleri) sizi panige sevketmek icin herseyi yapacaktir. Surekli korna altinda yanlis yaptirabilirler.
Hayirli guzel surusler..
Aynılarını yazmaya gelmiştim 👏
2 senedir otomatik hb araç kullanıyorum. Önümüzdeki haftalarda manuel sedana geçeceğim ve bende de panik var Manuel’i nasıl yapacağım paniği . Konuyu takipteyim

ben geçen hafta arkadaş beni çalıştıracak diyip sabahın köründe tek başıma arabayı aldım götürdüm :D hatta hıyarın biri o kadar yanaşmış ki dibime girmiş neyse esnaftan yardım aldım. ilk gittiğim yer ise sanayi oldu :D güven ve cesaretim gelmeseydi yapmazdım ama yaptım.

Aynılarını yazmaya gelmiştim 👏
2 senedir otomatik hb araç kullanıyorum. Önümüzdeki haftalarda manuel sedana geçeceğim ve bende de panik var Manuel’i nasıl yapacağım paniği . Konuyu takipteyim
Soforlugume uzun seneler once Manuel aracla baslamis bir usta olarak otomatikten tekrar manuel'e donus, Saray'dan tek odali eve gecmek gibi 1 sey desem yeridir.
Istanbul trafiginde biz hanim soforleri halen sindirememis, kaza yaptirmaya 1 nevi trafikte de siddet uygulamaya devam eden erkek soforumsu sahislara karsi her zaman tetikte olacagimiz icin duz vites aracla kaza riski daha coktur. Cogu kaza yapan surucu, kaza aninda debriyaja basip fren yapmayi unutur.
Istanbul'da hanim soforseniz otomatik arac kullanmak icin imkanlari zorlamak gerekir diye dusunuyorum.
Duz vites, trafik olmayan yollarda keyiflidir. Trafikte, dur kalk'larda insanin sinirini yipratir.
Benim aracim da otomatik ve Hb ama sedan kadar boyutlari, genis Hb sinifinda..Cok 1 fark olmuyor Sedan ile Hb arasinda.

Back
X