İlk kurban

Pelinimben

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
6.055
7.342
398
Selam hanımlar öncelikle şimdiden herkesin bayramını kutlarım .Bu sene evleneli ilk kurbanimiz olacak benim etle aram iyi değil kokusuna dahil tahammül edemiyorum eşim herşeyi ben yaparım diyor kasap kesecek ben gitmiycem eşim geldikten sonra komşulara falan dagiyicaz kaç gündür stres yaptım ne ete dokunamiyorum ne etin neresidir neyidir bilmiyorum millete hayvanın kötü yerine versem anlamam bile ben nasıl işin içinden cikicam . Geçen tavuk almaya gittim ilk kez eşim alır adam neylik dedi yemem yapicam dedim güldü bende biliyorum yemek olacağını dedi bozuldum.Dolapda bekletin diyorlar legenlere koysam bir gün beklese ertesi gün mü dagitsam birde bayrama gidicez offf bana dert oldu vallahi

İyi de kasap kesiyorsa zaten kötü yenilmeyen yerlerini vermiyor ki size. Poşetlere koyup dağıtın ne olacak sanki? O Eti yiyorsunuz sonuçta değil mi?
Ha ben Eti hiç dağıtmam çünkü eşim sabah hepsini her şeyi halleder dağıtımı da yapar bana kalmaz :) sizin eşiniz de böyle yapsın madem.

Esiniz yaparsa zaten sizlik bisey kalnaz ki kasap kesecek esiniz komsu sayisina bolup posetlere koyup dagitacak sizin bekletmenize gerek yok zaten o kadar eti dolapta koyacak yer bulamazsınız

İhtiyaç sahiplerine verdikten sonra ilk gün dışarıda bekletip ertesi gün ,kiymaliklari ,kemikli etleri ,kavurmaliklari ayırıp degerlendirirsiniz bende ete dokunamam eldivenle temas ederim

Kiymalari ve kemikli etleri dolaba koyarım ,kavurmayida misafirlik ayırıp diğer kalanı dolaba koyarım yine ( kavrulmuş hali ile )

Pay dağıtmaya gelince hem kemiksiz et hem kemikli etten veriyorum ,hele hele çocuklu ve yaşlı olan evlere kemikten daha fazla veriyorum suyu faydalı diye

Kasap inşallah böler düzgünce yarın olsun Allah kerim eşim ben yapıcam diyorsa aşırı yavaş o yapana kadar etler kokar bence mecbur el aticam

Eldivenle ancak dokunabilir im zaten birde maskeyle ihtiyacım var sanırım bekarken annem mutfakda yalvarirdi gel bari poşet aç elime değecek diye onu bile yapmazdım ama artık evli barkli bir kadın oldum peki buzdolabinda mı dinelnsin havalar sıcak dışarıda kokar değil mi

Aynen hem çalıştığım için pratik olur misafir gelince peki plastik kaplarda mı dinlenmesi gerekiyor zararlı diyorlar ama nereye koyucam kanlar akması lazımmış dolabim iyi soğutuyor bir derece daha arttırıp en iyisi kendi payimi bekletmek akşam anneme gideriz yarın sabah da uğraşırız isde
Unuttum yazmayı kuşbaşı doğrayıp ta buzluga atabilirsin yemeklere koymak için

Ben dışarda dinlendiriyorum ,normal mutfak legenlerinde duruyor çok aşırı sıcak değilse yaşadığın yer problem olmaz benim yaşadığım il normal sicaklikta ve dışarda bekletirim hep bozulmadı hiç

Zaten çoğu miktarını dağıtırım ,bize kalanida söylediğim şekilde değerlendiririm az olduğu için hemen yapılabiliyor

Buzdolabının içine poşet ser ve kenarlarını bolca kağıt havlu ile destekle, dışarıda bekletme bakteri üretir. Taze etin en az bir gün beklemesi lazım, sonra semt kasaplarından birine götürün kıymalık , kuşbaşı vs. Yapıyorlar zaten, ben kurbandan eve pay ayırmıyorum ama rahmetli annem böyle yapardı hep

Bu kadar tedirgin oluyorsanız kasap sıyırma işlemini de yapsın.

Bir ön kol yanına da biraz et koysanız mesela iyi olur.

Onun haricinde de et yiyorsanız neresi et neresi yağ tanıyorsunuzdur. Yağları etleri orantılı bir şekilde kavurmalık doğrayın.
Sinir ve kasların daha yoğun olduğu bölgeleri de kıymalık çektirin.
Boyun, kaburga yada bunların kemiklerini de tek yemeklik ayırın. Kışın çorbalara hala koyarsınız. Yada eşiniz haşlama et seviyorsa etli bırakın biraz o yesin.

eşim kestirip eve getirir
Bende kemikleri sıyırıp kıymalık ayırırım
Kemikleri kaynatıp suyunu buz poşetlerine koyuyorum, çocukların çorbaları katıyorum
Etlerin iyi yerlerini paylik ayırıp dağıtıyorum hemen
Geri kalırsa bı kilo sucuk bı kilo kıyma yaptırıp yemek için dolaba koyuyorum
Anneniz yada kayınvaliden iz yokmu

Yok tam tersi :) et dışarda dinlendirilip dolaba öyle konur ,asıl sıcağı sıcağına dolaba konursa bakteri üretir :)

Kasaba bozulacak bişey yok normal bişey sormuş yemeklik mi izgaralik mi haslamalik mi hep sorarlar niye boşa alinganlik yapiyosun ki esin dagitsin sen yapamıyorsan onlarida

Yok tam tersi :) et dışarda dinlendirilip dolaba öyle konur ,asıl sıcağı sıcağına dolaba konursa bakteri üretir :)

Soğutmacıyım ben bilgimiz bu yönde et değil her türlü yemek ve peynirde oda sıcaklığında tutulmaz diye biliriz, pişirilmiş gıdalar alev sıcaklığı geçince yani en az 20-25 derece aralığında ki ılığa tekamül ediyor dolaba konulur , çiğ etler kesim sıcaklığı geçince yani en fazla 6 saat içinde konuluyor ve şarküteri ürünleri asla soğuk zincirden çıkarılmaz,ama gıda konusunda özel bir eğitimim yok iddia edemem tabi, yeni bir şey öğrenmiş oldum:)

Amanım ikiz kardeşimmisin bende ete dokunamam hemen midem kalkar. Kolay yolunu buldum bir gece dolapta bekletiyorum koku kalmıyor ama şimdi hava sıcak dolaba git çıkar tekrar çözülünce bozulur. Eşinle giriş etlere dağıtılacak payları ayır biraz kemik biraz kırmızı et. Kalanı kemiklerinden sıyır kıymalıl kuşbaşılık ayır. Kıymayı yolla kasaba çeksin kalan ilikleri 24 saaat kısık ateşte düdüklü tencerede kaynat kemik suyu olarak sakla

Kasap kesecek mis ama ne şekil yapar bilmiyorum eşimde pek becerikli değil yaparım dedi ama eti hiç tanımıyorum kıymami annem çektirip getirirdi iki senedir kuşbaşı da pişirip buzluga koyardı annem telefon da biraz tarif etti gelince bakicam artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…