İlk kurban

Annem babam ayrı annemin başında erkek yok Kendi kurbanını kesiyor evimizde uzak bayağı gelemez kayınvalidem de köye gidiyor orda kesiyorlar keşke biri olsaydı

Uzmanlar 5-6 saat dışarda beklesin ilk kesimde hayvanın ısı sıcaklığı 75 derece oluyormuş ondan sonra bir gün buzdolabında kalsın diyorlar
Yok tam tersi :) et dışarda dinlendirilip dolaba öyle konur ,asıl sıcağı sıcağına dolaba konursa bakteri üretir :)

Tezgahı boşaltım gelsin hepsini dokucez paydaları hemen bokucez apartmana dagitixam bize ait olanları da dolaba koyup yarın halledicem bu şekilde daha iyi olur diye düşündüm ilk tecrübe insan panik oluyor neredeyse 3 yillik evliyim hep et işini annem halletmisti iş başa düşünce mecbur yapicaz artık

Annem babam ayrı annemin başında erkek yok Kendi kurbanını kesiyor evimizde uzak bayağı gelemez kayınvalidem de köye gidiyor orda kesiyorlar keşke biri olsaydı
Tecrübe olur size de
Bol bol dağıtın
Et alamayan o kadar çok aile varki
Allah kabul etsin inşallah
İyi bayramlar

Kesinlikle dagitilmali millet ilk iş gidip derin dondurucu alıyor şaka gibi Allah kabul etsin herkesinkini iyi bayramlar
7 küçük parça dağıtıp yeter sayı tamamlandı demişti bı komşum(
Paylaşarak artar Rabbim kabul etsin inşallah
Verene daha çok versin
Vermeyene vermeyi nasip etsin

Korkma kardeşim sen başarırsın sana güveniyorum

Uzmanlar 5-6 saat dışarda beklesin ilk kesimde hayvanın ısı sıcaklığı 75 derece oluyormuş ondan sonra bir gün buzdolabında kalsın diyorlar

Hım hiç saat tutmadim :) akşama doğru kesim biter akşam eve geliriz o gece dışarda bekler sabah dolaba koyarım o gün içinde de değerlendirmeye başlarım :) Allah kabul etsin kestiniz mi

Kasapta mangallık,haşlamalık diye parçalıyolar adam ondan sormuştur. Buzdolabı poşetlerine koyabilirsin kalan etleri. Acemisin kesme işine girme yaralama kendini. Eşin halletsin. Sen de arada yemeğini yaparsın işte.

Bende hiç yemem yiyemem dokunamam vejetaryenim.

Eşiniz halletsin eve bile getirmesin madem? Biz öyle yapıyoruz başka türlü zorr
Allah kabul etsin bu arada

Kesilmiş birazdan gelir tartıda dedi :)Amin cumlemizinkini kabul etsin
Hım hiç saat tutmadim :) akşama doğru kesim biter akşam eve geliriz o gece dışarda bekler sabah dolaba koyarım o gün içinde de değerlendirmeye başlarım :) Allah kabul etsin kestiniz mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…