Doğuma Hazırlık İlk Muayene

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Susmuyorr

Sen kalbime denk gelen küçücük şey👼🏻
Pro Üye
Anneler Kulübü
28 Ağustos 2020
9.004
41.416
498
Merhaba,
Ben daha önce hiç gebelik yaşamadım dolayısıyla çok tecrübesiz ve bilgisizim bu konuda. Henüz kimseye de söylemek istemediğim için soramıyorum da burdan başka.
Kızlar bugün doktor randevum var, adetim 10 gün gecikti ve sadece idrar testinde pozitif gördüm. Kan vermeden doktora gitmek mantıklı değil mi? İlk muayenede ne yapıyorlar? Süreç nasıl işliyor biraz yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

İdrar tahlili kesin sonuç vermez kan verip 2 gunde 1 artisa bakilmasi gerekiyordu. Belirli bi rakama gelmeden kese görülmez

İdrar tahlili kesin sonuç vermez kan verip 2 gunde 1 artisa bakilmasi gerekiyordu. Belirli bi rakama gelmeden kese görülmez
Evet ama ben geç öğrendim zaten, ancak bugün izin alabildim doktor için de 🤷🏻‍♀️ Ne yapmalıyım peki sadece kan mı vereyim? 10 gün gecikti. 2 günde 1 artış ne zamana kadar takip ediliyor?

Evet ama ben geç öğrendim zaten, ancak bugün izin alabildim doktor için de 🤷🏻‍♀️ Ne yapmalıyım peki sadece kan mı vereyim? 10 gün gecikti. 2 günde 1 artış ne zamana kadar takip ediliyor?
Özelde her istediğin saatte veriliyor kan ve genelde 2 saate cikiyo. Yanlış hatırlamıyorsam karindan 3 4 bin civarında görülüyor kese. Eğer bi sıkıntı yoksa o deger olana kadar doktora gitmeye gerek yok. Tabi kanama lekelenme aşırı agri yada geçmişte düsukler kan pıhtılaşmasi gibi

Özelde her istediğin saatte veriliyor kan ve genelde 2 saate cikiyo. Yanlış hatırlamıyorsam karindan 3 4 bin civarında görülüyor kese. Eğer bi sıkıntı yoksa o deger olana kadar doktora gitmeye gerek yok. Tabi kanama lekelenme aşırı agri yada geçmişte düsukler kan pıhtılaşmasi gibi
Bana doktorunuz kan tahlili istemeden kan veremezsiniz dediler hastaneden o yüzden gitmedim ben de. Neyse gidince göreceğim artık. :KK51:

bende özelde kan verdim canım haftasonu olduğu için acilden giriş yaptık 1 saate sonucu çıktı devlete mi gittin ?

siz zaten randevunuzu almışsınız, gidin doktora sizi yönlendirecektir.
gerekirse kan tahlili ister, gerekirse ultrasonla bakar. zaten her şey yolundaysa keseyi görebilirsiniz.
benim reglim geçeli 1 hafta olmadı ama yarın keseyi görmek için çağırdı doktorum.
içinizi ferah tutun.

Devlette bu isler cok yavas ilerliyor bir kac gunu alabiliyor. Kan tahlilini veriyorsun artiyor mu diye bi kac gun sonra bir daha veriyorsun kan. Daha sonra ki gittiginde artis yeterli ise ultrasondan bakiliyor kese icin. Bende calisiyordum resmen 3 kere gittim sirf bunlar icin. İlk verdigim kanda 4 binlerde idi. Alttan gorunur dedi. Ben o kani gecen hafta verdim dedim ama yinede bi kan tahlili yapti 1 hafta daha gecti 27 binlerde bakildi kese ve. Kalp atisina. 9 haftalikti bu yuzden folik asitrde baslatmadi 3 haftan kalmis birakmaya diye sinir olmustum.

Bana doktorunuz kan tahlili istemeden kan veremezsiniz dediler hastaneden o yüzden gitmedim ben de. Neyse gidince göreceğim artık. :KK51:
Acilden veriliyor sıkıntı olmuyo. Ins guzel haberlerle gelirsin

Merhaba,
Ben daha önce hiç gebelik yaşamadım dolayısıyla çok tecrübesiz ve bilgisizim bu konuda. Henüz kimseye de söylemek istemediğim için soramıyorum da burdan başka.
Kızlar bugün doktor randevum var, adetim 10 gün gecikti ve sadece idrar testinde pozitif gördüm. Kan vermeden doktora gitmek mantıklı değil mi? İlk muayenede ne yapıyorlar? Süreç nasıl işliyor biraz yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.
Merhaba adetiniz 10 gun gecikti ise ultrasonda kese gorulebilir. 1000-3000 arasinda kese goruluyormus. Beta hcg ve baska seylerde bakmis benim doktorum. Beta da anlamli artis var mi diye kontrol ediyo 2 3 kez kan verip. Ama belki sizde kese gorunurse bunlara ihtiyacta kalmayabilir. Benim henuz kese gorunmedi erken ogrendim adetim gecikmeden, folik asit verdi. Ozel hastanede 50 tl ye beta hcg e bakmislardi bana, ama eger ozel saglik sigortaniz var ise ve doktor beta istiyorsa sadece 15 lira veriyosunuz lavoratuvar ucretsiz oluyor🌸

Merhaba,
Son adet tarihin soruluyor eğer toplam 6 haftalık olmamışsa muayene yok ama en az 6 hafta olmuşsa ultrasondan bakıyor. Eğer erken se şu tarihte gel diyo. Kan değerleri vs testler yapıyo eğer eksik bişey varsa vitamin mineral takviyesi yapıyo. Ama kesinlikle folik asite baslariyo siz de geç kalmayın başlayın

Arkadaşlar annemle ehliyet alacağız lise mezunlugu gerekli mi
siz zaten randevunuzu almışsınız, gidin doktora sizi yönlendirecektir.
gerekirse kan tahlili ister, gerekirse ultrasonla bakar. zaten her şey yolundaysa keseyi görebilirsiniz.
benim reglim geçeli 1 hafta olmadı ama yarın keseyi görmek için çağırdı doktorum.
içinizi ferah tutun.
Acilden veriliyor sıkıntı olmuyo. Ins guzel haberlerle gelirsin
Son adet tarihin soruluyor eğer toplam 6 haftalık olmamışsa muayene yok ama en az 6 hafta olmuşsa ultrasondan bakıyor. Eğer erken se şu tarihte gel diyo. Kan değerleri vs testler yapıyo eğer eksik bişey varsa vitamin mineral takviyesi yapıyo. Ama kesinlikle folik asite baslariyo siz de geç kalmayın başlayın
Teşekkür ederim hepinize. Maalesef kese gözükmedi. Dış gebelik için kan verdim, sonuç çıkmasını bekliyorum.

Merhaba,
5.haftayı bıtırmıs olcaksın kese gorunur lakın saglıklı ılerleme var mı onu anlamada yardımcı oluyor bhcg artısı o yuzden 2 kez olcturmekte fayda var. zaten sımdı gtsen 6. hafts sonrası kalp atısına gıdıceksın bıdaha:)

Kızlar beta hcg sonucum 698 çıkmış, kese gözükmemesi normal mi?

Vajinal de bakıldı orda da gözükmedi, onun için de erken mi acaba? Doktor iki gün sonra testi tekrarlayalım dedi.
Sanırım en az 1000 1500 olmasi lazim. Benim doktorum 5 bin olunca çağırmıştı.

Ben de 10 gün geciktiğinde evde test yapıp öğrendim. Sonra doktora gittim özele direkt ultrasonla baktı karından ve keseyi gördü. Kan tahlili vermedim. 5 gün sonra gel kesenin gelişimine bakalım dedi gittim ve kese büyümüştü bebeği ve kalp atışını duymuştum. Bu süreçte hiç kan vermedim hcg değerlerini bilmiyorum

Merhaba arkadaşlar. Son adet rarihim 23 temmuz vajinal ultrasonda 5+2 haftalik yazıyor .
kesem göründü ama doktor bebek oluşmamış dedi beklediğimiz bir durum bu haftada dedi ama biraz araştırınca 5. Haftada kalp atışını duyanlar var. Gerçekten normalmi ? Yaşayan arkadaşlar varsa paylasabilirmi 🤗

Back
X