İlk pozitif vaka çıktı

nasıl yani?
pozitif olan çocuk mu maskeyle gelebilirmiş?
Evet, okul müdürümüz söyledi. Çocuk derse gelirse, kesinlikle eve göndermeyin, ilk ve henüz tek vaka olduğu için sınıftaki tüm öğrenciler ve öğretmenlerin maske takması, ayrıca iki saatte bir ateş ölçülmesi şartlarıyla derse girebilirmiş

Ilkokul 3 giden oglumu carsamba gunu sabah okula biraktim. Oglen gittim servisle anlasma yapmak icin bahceye girdim 10 dk sonra 1.siniflari siraya aldilar guya. o kalabalik neydi. Mudur bas bas bagirdi erken geliyosunuz kalabalik ediyosunuz cikin bahceden diye. dinleyen yok herkes ic ice sohbet muhabbet etmeye gelmis. Gordugume sasirdim. Guvenlikler zor atti milleti disari ona ragmen bu sefer okulun onunda biriktiler. Cocugundan madem ayrilamiyosun o zaman yollama okula. Butun coluk cocugu riske atiyolar. Bu gidisle okullar fazla uzun surmez yine kapanir

Bunlar iyi günlerimiz üniversiteleri de açıyorlar sonumuz hayır olsun. Yine ilkokullar vs aynı ilden bir de evlerinde kalıyorlar. Üniversiteler açılınca otobüs vs doluşup öğrenciler gelecek 1 odada 4 kişi, her gün toplu taşıma vs. çok kötü olacak çok.

8. Sınıflar pazartesi başladı, dün akşam bir öğrencinin pozitif olduğunu öğrendik. Sorarsanız öğrenciler dikkat ediyor mu diye kesinlikle hayır. Kaç defa nasıl söylerseniz söyleyin umurlarında değil. Aynı binada bi de ilkokul var, velileri anlatamam size. Alt alta üst üste. Bahçeye girmeyin diyoruz, kapıyı kapatıyoruz duvardan atlıyorlar. Bu korona bitmez
Eyvah eyvah, Allah yardımcınız olsun ,hani o velilerde giriyoda noluyo okulun bikaç m ilersinde bekleyince noluyo sanki öyle duvarlardan atlayıp coronadan mı koruyolar kurtarıyolar çocuklarını cahillik başa bela cidden

Ağustos ayının sonlarına doğru açıldı bizim okul 1.sınıflar için. Çok şükür bu zamana kadar bir şey olmadı. Bundan sonrasını merak ediyorum bende. Diğer sınıflarda gelmeye başladı.

8. Sınıflar pazartesi başladı, dün akşam bir öğrencinin pozitif olduğunu öğrendik. Sorarsanız öğrenciler dikkat ediyor mu diye kesinlikle hayır. Kaç defa nasıl söylerseniz söyleyin umurlarında değil. Aynı binada bi de ilkokul var, velileri anlatamam size. Alt alta üst üste. Bahçeye girmeyin diyoruz, kapıyı kapatıyoruz duvardan atlıyorlar. Bu korona bitmez
Öğretmenleri diğer meslek gruplarıyla karşılaştırıp "onlar çalışıyor ne var ki öğretmende çalışsın" diyenlere gelsin bu vaka artışları... Yazık gerçekten yazık...

hele liselileri görmeniz lazım dersane kapılarında.
hepsi ağız ağıza hiçbirinde maske yok.
öpüşenler kucaklaşanlar fısır fısır konuşanlar dip dibe 🤦🏼‍♀️

Maskelerini begenip degisen cocuklar bile var. yani okulda tuvaletlerde de olsa temas halindeler malesef. Ozel okullarda yemekhanelerde maske yok zaten.

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi her yaşa bilinç kazandırmayla mümkün. Ama bazı gençlerin o bilinci kapacak beyinleri bile yok. Aileleri zaten söylemiyorum. Kendinize dikkat etmeye çalışın. :(

Hanımlar hep şikayet peki öneri ne? Okullar kapansın mi? Bu bir dönem ve maalesef öyle de böyle de ayak uydurmaliyiz. Herkes bir şekilde kendi izolesini yapmayı öğrenecek digerleride ceremesini çekmeyi!

Hala bakandan tam sayı bekliyen tayfa var mesela ben onları anlamıyorum rakama göre mi yasayacaklar??? Bu dönem böyle yasayacagiz maalesef artık hastalık her yerde... Ayrıca istemeyen yollamiyormus?

Back
X