İlk pozitif vaka çıktı

Mart
hangi okul ve sehir..
bilgiler sağlık bakanligina ulastirildi mi yoksa mışlı muşlu bilgiler mi?
Sağlık bakanlığı okulu aradı. Kız lisanslı sporcu. Spor klubünde düzenli her hafta test yapılıyormuş, orada çıkmış. Arkasından veli okulu aradı, okul yüzünden bulaştı diye. Kız tedbirsiz bir öğrenci değildi.

Peki okullar açılmasın diyen arkadaşların alternatifi nedir? Halen daha aşı falan yok ortada. Aşı deneme sürecinde en önde olan firma derneklerde başka bir hastalık geliştiğinden çalışmalarını durdurmuş. Ki zaten pandemi süreçlerinde aşı en erken 4 senede bulunmuş. 4 sene boyunca çocuklar evden mi eğitim alsın üniversiteleri falan komple kapatalım mı nedir öneri yani?

Normalimiz bu artık yapacak bi şey yok pek. Herkes dünyanın her yerinde çocuklarını nasıl maskesini çıkarmamasını sağlayarak okula yolluyorsa çocuğuna bunu öğretecek ve eğitim de hayatta devam edecek mecburen. Şımarık söz dinletilemeyen çocukların velileri otursun düşünsün düşünebiliyolarsa. Kaldı ki zorunlu değil okula yollamak ben 4 5 sene çocuğuma uzaktan eğitim verdirtirim diyen de yollamasın.

Öğretmenlere evde rahat gelmişti okul açılınca zor geliyor. Bu senelerce sürecek bir salgın ne kadar kapalı kalabilir Okullar. Okulların kapalı olduğu tek ülke yok. Çocukların eğitim hakkı engellenemez. Ben de korkuyorum ama mecburum gönderiyorum çocuklarımı. Bir kaç ay değil ki bu. Çok zengin olsam özel ogretmenleri Eve getiririm. E öyle şansım da yok. İstesekte istemesekte bir şekilde bu hastaligi gecirecegiz kaçış yok. Çocuklar okula gitmese büyükler ise gidiyor. Maddi durumu kötü olanlar köylerdeki çocuklar tamamen eğitimsiz kaldı. İki gün de az bir an önce gün sayıları arttırılmalı.

ben bu maske karşıtlığının yetişkinlerde olduğunu düşünüyorum

çocuklar gayet maskeli okula gidebiliyor

ama yetişkinler ya sesimiz duyulmuyor ay bunaldık ay biraz hava alalım modunda

sabah evden çıkarken takıp sadece yemekte çıkarıp arada değiştirip akşam da eve gelince çıkarıyorum

gün içinde ay bir hava alayım diye hiç indirmedim

ama çocuklara vah yavrum nefes alamazlar modu var

sizinki de aynı hesap, herkes aman tenhadır diyor gidiyor işte

toplum olarak zorunlu olan yahut bizim isteğimiz olanı ayırt edemiyoruz

Eyüp Sultan ziyareti olmazsa olmaz değildir mesela ama hastane zorunludur

ya da market zorunludur ama giysi pazarı zorunlu değildir
bende tıpkı sizinki aman bir hava alayım deyip indirmiyorum herşeyden önce düşünmem gereken hasta bir çocuğum var.

Eyüp sultan elbette zorunlu değil ama yaklaşık 7 aydır hastahane ev gide gele bunalıma girdik. Geç saatte gitmemize rağmen doluydu ve koşarak uzaklaştık.

Öğretmenlere evde rahat gelmişti okul açılınca zor geliyor. Bu senelerce sürecek bir salgın ne kadar kapalı kalabilir Okullar. Okulların kapalı olduğu tek ülke yok. Çocukların eğitim hakkı engellenemez. Ben de korkuyorum ama mecburum gönderiyorum çocuklarımı. Bir kaç ay değil ki bu. Çok zengin olsam özel ogretmenleri Eve getiririm. E öyle şansım da yok. İstesekte istemesekte bir şekilde bu hastaligi gecirecegiz kaçış yok. Çocuklar okula gitmese büyükler ise gidiyor. Maddi durumu kötü olanlar köylerdeki çocuklar tamamen eğitimsiz kaldı. İki gün de az bir an önce gün sayıları arttırılmalı.
Öğretmenlere rahat falan gelmedi. Canlı ders yapmak yüz yüze ders yapmaktan daha yorucu çünkü. Ikincisi bir sene boyunca okullarını kapatan ülke var. Yazın arama motoruna görürsünüz. Ben haberlerde gördüm yani. Nasıl da kesin konuşuyorsunuz öyle ya. Köylerde ya da bilgisayarı vs olmayan çocuklarda eğitim sekteye uğradı ne yazık ki açılması gerekiyordu tabii. Benim çocuğum 4. Sınıf ve göndermiyorum. Zorunlu olana kadar da göndermeyi düşünmüyorum. Neyse ki isteğe bağlı yaptılar.

Eğer sınıfta tek öğrenci pozitifse ve belirti yoksa maske kullanmak şartıyla okula gelebilirmiş.
Çok saçma ama.
Biz bugun belge imzaladık.
Herhangi bir öksürük, grip, burun akıntısı, ishal, covid tanısı, temaslı vs olursa çocuğumuzu okula göndermeyeceğimize dair.
Ne demek maske ile gelmek. Zaten maske ile gidiyorlar, zaten devam zorunluluğu yok. E mantık?

8. Sınıflar pazartesi başladı, dün akşam bir öğrencinin pozitif olduğunu öğrendik. Sorarsanız öğrenciler dikkat ediyor mu diye kesinlikle hayır. Kaç defa nasıl söylerseniz söyleyin umurlarında değil. Aynı binada bi de ilkokul var, velileri anlatamam size. Alt alta üst üste. Bahçeye girmeyin diyoruz, kapıyı kapatıyoruz duvardan atlıyorlar. Bu korona bitmez
Iyi de MEB in resmi yazısında zaten pozitif çıkan öğrenci okula belirtisi yoksa devam edecek yazıyor zaten .Kolejler pozitif vaka dolu temasli olsalar da karantina yok .Idarecilerden de kapan var. Zaten kronik hasta cocuk gönderilmez okula.Diger cocuklar da grip gibi atlatır. Evdeki baba anne zaten işe gidecek ekmek parası .Hayat devam ediyor. Bir grup tuzu kuru insan var 1sene sokağa cikmasa geçinir ama hayat durmaz durdurulmaz.Her senenin ölüm istatistiklerine bakınca arada bariz bir artış yok zaten sayılar aynı. Okul kapansın ne değişecek?
Maske mesafe hijyen işte herkes kendini korusun. Istemeyen de çocuğunu okula gondermesin.

Çok saçma ama.
Biz bugun belge imzaladık.
Herhangi bir öksürük, grip, burun akıntısı, ishal, covid tanısı, temaslı vs olursa çocuğumuzu okula göndermeyeceğimize dair.
Ne demek maske ile gelmek. Zaten maske ile gidiyorlar, zaten devam zorunluluğu yok. E mantık?
Pozitif çıkmadıkları sürece okula devam işi maskeya göre, takan devam, takmayan ya da doğru düzgün takmayan 14 gün eve...

Evet, okul müdürümüz söyledi. Çocuk derse gelirse, kesinlikle eve göndermeyin, ilk ve henüz tek vaka olduğu için sınıftaki tüm öğrenciler ve öğretmenlerin maske takması, ayrıca iki saatte bir ateş ölçülmesi şartlarıyla derse girebilirmiş
Yok yanlis bikiyorsunuz okula resmi yazi geldi sınıfta 1 vaka bile olsa okul oncesi ve ilkokulda sinif ve ogretmen 14 gun karantinaya alinir orta okul ve lisede 1 vaka da ogretmen ve öğrenciler okula gelmeye devam eder sadece hasta öğrenci gelmez

Açık havada maske takmak da sacma çünkü bomboş bir yolda yürüyorum mesela niye takayım corona havada asılı kalmış beni mi bekliyor gerçekten insanlar aklını yitirmis maske korumuyor diyen bilim kurulu üyeleriydi mart ayinda simdi koruyor mu .Arabada tek basima sürüyorum maskem yok cam kapalı polis uyarıyor arabamda corona mi var ?

Öğretmenlere rahat falan gelmedi. Canlı ders yapmak yüz yüze ders yapmaktan daha yorucu çünkü. Ikincisi bir sene boyunca okullarını kapatan ülke var. Yazın arama motoruna görürsünüz. Ben haberlerde gördüm yani. Nasıl da kesin konuşuyorsunuz öyle ya. Köylerde ya da bilgisayarı vs olmayan çocuklarda eğitim sekteye uğradı ne yazık ki açılması gerekiyordu tabii. Benim çocuğum 4. Sınıf ve göndermiyorum. Zorunlu olana kadar da göndermeyi düşünmüyorum. Neyse ki isteğe bağlı yaptılar.

Evet o kadar aradım bir tek Kenya'yi görebildim 😀 onlar da Ocak ayına kadar. Bir de İsrail'i biliyoeum ama emin değilim ondan. Avrupa ABD actilar. Fransa İtalya bile açtı o kadar vakaya rağmen.

Yok yanlis bikiyorsunuz okula resmi yazi geldi sınıfta 1 vaka bile olsa okul oncesi ve ilkokulda sinif ve ogretmen 14 gun karantinaya alinir orta okul ve lisede 1 vaka da ogretmen ve öğrenciler okula gelmeye devam eder sadece hasta öğrenci gelmez
Siz yanlis biliyorsunuz tam da oyle resmi yazida pozitif ogrenci okula maskesiyle gelir derse de girer istiyorsa .Belirti yoksa sorun yok bu yaziyi ben okudum.

Gelen yazi da bu sekildeydi

Eklentiler

• Screenshot_20201016-211954.webp
    Screenshot_20201016-211954.webp
    32,3 KB · Görüntüleme: 46
  • Screenshot_20201016-211947.webp
    Screenshot_20201016-211947.webp
    21,7 KB · Görüntüleme: 49
  • Screenshot_20201016-211941.webp
    Screenshot_20201016-211941.webp
    38,2 KB · Görüntüleme: 44
Benim yegenimin okulunda 12 ogrenci ve 6 gorevli Covidli cikti. Hollanda'da yasiyorum. Burda hala okullar acik. Yapacak birsey yok. Virus her yerde. Okullarin kapatilmasi gibi bir durum soz konusu degil su an. Herkes cocugunu gonderiyor okula, millette pek telas yok.

Peki okullar açılmasın diyen arkadaşların alternatifi nedir? Halen daha aşı falan yok ortada. Aşı deneme sürecinde en önde olan firma derneklerde başka bir hastalık geliştiğinden çalışmalarını durdurmuş. Ki zaten pandemi süreçlerinde aşı en erken 4 senede bulunmuş. 4 sene boyunca çocuklar evden mi eğitim alsın üniversiteleri falan komple kapatalım mı nedir öneri yani?

Normalimiz bu artık yapacak bi şey yok pek. Herkes dünyanın her yerinde çocuklarını nasıl maskesini çıkarmamasını sağlayarak okula yolluyorsa çocuğuna bunu öğretecek ve eğitim de hayatta devam edecek mecburen. Şımarık söz dinletilemeyen çocukların velileri otursun düşünsün düşünebiliyolarsa. Kaldı ki zorunlu değil okula yollamak ben 4 5 sene çocuğuma uzaktan eğitim verdirtirim diyen de yollamasın.
Valla burada martta kapandi okullar eylulde acildi.
Cocuklar okadar gerilediki, duzensizlik desen aldi basini gitti. Benim kizim 5e gidiyo bu yil. Okulun basladiginin ilk haftasi 4gun hastaydi evde kaldi 2hafta once korona olduk 1hafta evde kaldi. Yani bu yil zaten agir birde gecen yildan kalan dersler bide boyle hastalandi gitmedi. Hergun 1ton dersle geliyo.
Turkiyede okullar acilinca nasil olacak, bukadar zaman kaybi oldu cocuklarin. Gerci orada online ders yapiliyo nasil ilerleme varmi acaba

Benim yegenimin okulunda 12 ogrenci ve 6 gorevli Covidli cikti. Hollanda'da yasiyorum. Burda hala okullar acik. Yapacak birsey yok. Virus her yerde. Okullarin kapatilmasi gibi bir durum soz konusu degil su an. Herkes cocugunu gonderiyor okula, millette pek telas yok.
Evet ya burdada oyle (belcika) ama hollandaya yeni kurallar gelmis heralde

Back
X