İlk pozitif vaka çıktı

Evet o kadar aradım bir tek Kenya'yi görebildim 😀 onlar da Ocak ayına kadar. Bir de İsrail'i biliyoeum ama emin değilim ondan. Avrupa ABD actilar. Fransa İtalya bile açtı o kadar vakaya rağmen.
Evet Kenya da ocağa kadar kapalı. Gördüm kesin ismini hatırlamıyorum. Başkanı kadın olan bir ülkeydi. Var yani. Konu o da değil. Açılmasın diyen yok ama diğer ülkelere bakarak karar veremezsin. Her ülkenin vaka sayısı farklı sağlık sistemi farkli nüfus bile önemli yani.

Gelen yazi da bu sekildeydi
Çok haklısınız temaslı takibinden bahsediliyor bu tablolarda temaslılar maske takıp okula gelebilir demek istiyor ama bunu pozitif öğrenci maske takıp okula gelebilir olarak algılayan okul idarecileri varmış inanılır gibi değil..

Evet Kenya da ocağa kadar kapalı. Gördüm kesin ismini hatırlamıyorum. Başkanı kadın olan bir ülkeydi. Var yani. Konu o da değil. Açılmasın diyen yok ama diğer ülkelere bakarak karar veremezsin. Her ülkenin vaka sayısı farklı sağlık sistemi farkli nüfus bile önemli yani.

Siz açılmasın demiyorsunuz bende açılmasından yanayım aynı şeyi söylüyoruz o zaman 🤷

8. sınıflar öyle bir yılda ki lgs hazırlığı var mecburen gidiyor ama temaslı veya pozitifse kesinlikle gitmemeli
test yapılmadan pozitif olduğu bilinmeden kim bilir ne kadar çok yayılıyor korona
ama hayat devam ediyor çalışmak ne kadar mecburi ise öğrencilerde derslerinde çalışmaya mecbur
artarsa kapatırlar okulları

Evet ya burdada oyle (belcika) ama hollandaya yeni kurallar gelmis heralde

Evet. Alisveris merkezleri ve dukkanlar aksam saat 8den sonra kapali. Cafe, bar ve restorantlar 4 hafta boyunca tamamen kapatildi. Maske takmayi zorunlu kilamiyorlar yasanin duzenlenmesi lazim onunla ugrasiyorlar. Eger vakalarda dusme olmazsa sanirim kismi sokaga cikma yasagina dogru gidiyoruz.

Mart

Sağlık bakanlığı okulu aradı. Kız lisanslı sporcu. Spor klubünde düzenli her hafta test yapılıyormuş, orada çıkmış. Arkasından veli okulu aradı, okul yüzünden bulaştı diye. Kız tedbirsiz bir öğrenci değildi.

himm.
spor kulübündeki birinden bulaş aldığı ortada gibi..
temizlik görevlisinden hocasina kadar herkes sürekli test görüyor ise dışarıdan gelmiş olmali virüs..
yani okuldan değil..yine ogrenciden tutun hizmetliye memura kadar herkes kimlerle görüştü onu düşünsün zannimca 😀

Çok haklısınız temaslı takibinden bahsediliyor bu tablolarda temaslılar maske takıp okula gelebilir demek istiyor ama bunu pozitif öğrenci maske takıp okula gelebilir olarak algılayan okul idarecileri varmış inanılır gibi değil..
Aynen pozitif vakada hic bir meslek grubu ise gelmezken öğrenci niye gelsin ben de okullarin acilma taraftariyim malesef bununla yasamak zorundayiz biteceginin bir garantisi yok cocuklar kucuk yas grubunda uzaktan egitimle hic bisey anlamiyor kaldi ki sinifin yarisi hic giremiyor internet cekmiyor

yoo essek kadar cocuk annede evdeydi zaten karantinada olmalari lazim
vicdan ne arar çarsi pazar gezdiler resmen belirtileri varken
Hayret ettim gercekten 😱 esim on gun karantinada kaldi biz 14 gun ve hic cikmadik sadece balkona ciktik ne polis yokladi ne birsey bizi ama gunu gününe uyduk karantinaya olmasi gerektigi gibi

Oglum 1.sınıf 4 tane maske koyuyorum yanina ama arada dayanamayip aciyorum diyor. Büyük sınıfların daha bilincli olması lazım. Bizim okulda veliler hes kodu verip ateş ölcümünden sonra okulun bahcesine girebiliyor ama bakiyorumda hic giren yok.herkes cocugunu diş kapida bekliyor. Iceri girince ne oluyor anlamiyorum daha fazla karısıklık hengame oluyor.
Bizim okulda da giremiyor veliler bahcenin icerisine herkes disarida bekliyor. Cocuklar maskelerini indiremiyor desrte ogretmenler uyariyor sürekli.

Siz yanlis biliyorsunuz tam da oyle resmi yazida pozitif ogrenci okula maskesiyle gelir derse de girer istiyorsa .Belirti yoksa sorun yok bu yaziyi ben okudum.
Bize de müdür aynı şeyi söyledi. Ben de bir iki hafta önce okudum yazıyı ama şimdi bulamadım internette. Acaba tepki alıp değiştirdiler mi

Bizim 10 falan oldu annesinde babasında çıkan veya temaslı olan.
Hayır bir de olay şu; anne test yaptırıyor sonucu çıkana kadar çocuğu okula getiriyor. Bir gün okula bıraktıktan sonra sonuç pozitif çıkınca koşa koşa okula gelip çocuğu dersten alıyor.
Böyle de bir cehalet.

Milli eğitimden arkadaş az önce şöyle dedi eğer vaka sayısı 3-4 olursa okulca karantina olursunuz. Diyelim haftaya Allah korusun vaka sayısı arttı, 14 gün karantina oldu, tekrar başladık bir hafta sonra yine 3 vaka çıktı bir daha karantina. Ama okul öğrencileri ve çalışanların, dolayısıyla biz eve gidip evdekilere bulaştorınca, onlar dışarı çıkabiliyor. Hiçbir şey anlamadım ben bu işten

Siz yanlis biliyorsunuz tam da oyle resmi yazida pozitif ogrenci okula maskesiyle gelir derse de girer istiyorsa .Belirti yoksa sorun yok bu yaziyi ben okudum.
Bize gönderdikleri kagitta öyle birşey yazmiyordu iki defa okudum imzalamadan iki cocugum var çünkü belirti olsa gidemiyor keza pozitif cikarsa zaten karantinada okula nasil gidebilir

Bize de müdür aynı şeyi söyledi. Ben de bir iki hafta önce okudum yazıyı ama şimdi bulamadım internette. Acaba tepki alıp değiştirdiler mi
Başta gelen yazı muallaktı sanki, duruma doktor karar verir gibi bir ifade vardı.
Hatta bizim toplantıda biz her şekilde okuldayız dendi.
Sonra bu yazı geldi.
Artık önceki yazıyı yanlış mı değerlendirdik, yoksa nereye çekersek oraya gitsin mantığıyla mı hazırladılar bilemiyorum.

e hani karantina..
o zaman pozitif olup dışarı çıkılabilecek yani.
Çıkacak ve belki toplu taşıma kullanacak kapalı ortamda bir sürü çocukla bir arada olacak branş öğretmeni ise sınıf sınıf gezecek milli eğitimin işlerine aklım ermiyor benim bir yandan pozitif çıkıp dükkanını açan esnafa ceza yazılır dükkanı kapatılır bir yandan covidli öğretmen maske taksın ders anlatsın denir

Milli eğitimden arkadaş az önce şöyle dedi eğer vaka sayısı 3-4 olursa okulca karantina olursunuz. Diyelim haftaya Allah korusun vaka sayısı arttı, 14 gün karantina oldu, tekrar başladık bir hafta sonra yine 3 vaka çıktı bir daha karantina. Ama okul öğrencileri ve çalışanların, dolayısıyla biz eve gidip evdekilere bulaştorınca, onlar dışarı çıkabiliyor. Hiçbir şey anlamadım ben bu işten
biz sınıfça gitmeme kararı almıştık ama müdür dedi ki eğer hiçbiriniz gitmezseniz öğretmeninizi filyasyon ekibine veririm.1 yaşına yeni girmiş bebeği var bir de küçük çocuğu.böyle bir hakkı var mı filyasyona zorlamak gibi.canlı dersi 30 dakikaya indirdi günde .sınıfta 4 kişi gidiyor kalan 21 i eğitimden uzak nasıl eğitim bu.okullar öğrenciler için mi coronalılar için mi?

Back
X