İlk pozitif vaka çıktı

8. Sınıflar pazartesi başladı, dün akşam bir öğrencinin pozitif olduğunu öğrendik. Sorarsanız öğrenciler dikkat ediyor mu diye kesinlikle hayır. Kaç defa nasıl söylerseniz söyleyin umurlarında değil. Aynı binada bi de ilkokul var, velileri anlatamam size. Alt alta üst üste. Bahçeye girmeyin diyoruz, kapıyı kapatıyoruz duvardan atlıyorlar. Bu korona bitmez

Az önce okul grubuna müdür bey mesaj attı, 8.sinif öğrencilerimizden biri pozitif çıkmış , bakanlıktan müdüre mesaj gelmiş. Dahası çocukta hiç belirti yok, başka bir şey için hastaneye gittikten sonra olaylar gelişiyor Detay yazmamış Şuan şoktayım

Haftaya pazar günü kpss sınavı var. Virüslü insanlar o sıralarda sınava girerse ( ki bazıları toplum tarafından dışlanmayayım diye test yaptırmıyor) ne ara koskocaman okulu dezenfekte edeceklerde pazartesi gününe hazırlayacaklar? Patlama olur bence vaka sayılarında

bu korona okullar kapansa da bitmez bizim insanımızın beynini açıp içine yerleştirisek belki ozaman anlayacak. Dün bir parkın önünden geçiyorum .Parkta tam 30 çocuk var .
O park bizim park olsa gerek. Evde zaptedemiyorum okula gondereyim mi diyen veli komsular beni arıyor. Ben 3 cocukla gondermiyorum. Cefasini biz cektik, sefasini suren sürdü. Yazin parkta yatti millet resmen!!

Evet milli eğitimin okullara gönderdiği yazı öyle hatta öğretmen pozitifse maskesini takıp sosyal mesafeye uyarak ders anlatsın diyor yazıda
Aynen. Gelen yazı bu sekilde. Salgin süresince okullari acik tutabilmek icin tum senaryolar hazır. Tek bir öğretmenimizi, çocuğumuzu riske atmayız diyen kıymetli bakanımız cocuklarin mahallede maskesiz mesafesiz oynayıp okulda göstermelik maske takmayacagini hesaba katmadı mı acaba? Bu benim birebir gördüğüm bir durum. Her şey sürü bağışıklığı için mi?

Aynen. Gelen yazı bu sekilde. Salgin süresince okullari acik tutabilmek icin tum senaryolar hazır. Tek bir öğretmenimizi, çocuğumuzu riske atmayız diyen kıymetli bakanımız cocuklarin mahallede maskesiz mesafesiz oynayıp okulda göstermelik maske takmayacagini hesaba katmadı mı acaba? Bu benim birebir gördüğüm bir durum. Her şey sürü bağışıklığı için mi?
ölen ölür kalan sağlar bizimdir mantığı ya da doğal seleksiyon olarak görülüyoruz sadece sayıdan ibaretiz yaniiii .çokk üzücüüü

Bitmez zaten uzmanlarda bitmeyecegini bununla yasamayi ogrenicegimizi söyluyor. Ayni bundan onceki domuz gribi vs hastaliklar gibi

Milli eğitimden arkadaş az önce şöyle dedi eğer vaka sayısı 3-4 olursa okulca karantina olursunuz. Diyelim haftaya Allah korusun vaka sayısı arttı, 14 gün karantina oldu, tekrar başladık bir hafta sonra yine 3 vaka çıktı bir daha karantina. Ama okul öğrencileri ve çalışanların, dolayısıyla biz eve gidip evdekilere bulaştorınca, onlar dışarı çıkabiliyor. Hiçbir şey anlamadım ben bu işten
Okula gelen yazidan , burda yazilanlardan sonra, hiçbir şey anlamadım. Yazi duzenlendi değiştirildi mi bilemedim. Ama gidişat iyi değil ne yazık ki :(

Öğretmenlere rahat falan gelmedi. Canlı ders yapmak yüz yüze ders yapmaktan daha yorucu çünkü. Ikincisi bir sene boyunca okullarını kapatan ülke var. Yazın arama motoruna görürsünüz. Ben haberlerde gördüm yani. Nasıl da kesin konuşuyorsunuz öyle ya. Köylerde ya da bilgisayarı vs olmayan çocuklarda eğitim sekteye uğradı ne yazık ki açılması gerekiyordu tabii. Benim çocuğum 4. Sınıf ve göndermiyorum. Zorunlu olana kadar da göndermeyi düşünmüyorum. Neyse ki isteğe bağlı yaptılar.
Canlı ders neden bu kadar kolay görülüyor anlayamadim gitti.kolay diyenler lütfen evde yalnizken 30 dk canli ders yapın yaninizda da 2 küçük çocuk olsun beklenen verimi, teknik aksaklıkları vb hesaba katmayı unutmayın.

nasıl yani?
pozitif olan çocuk mu maskeyle gelebilirmiş?
Evet pozitifse, semptom yoksa gelebiliyor. Veliyi 3 gün durdurabildim, Pazartesi yollayacak, çok geri kalmışmış çocuğu dersten. Çocuklar ben tenefüsten gelince üst üste, alt alta, ne kadar uyarsan da olmuyor ilkokulda. Artık 2 değil 3 maske takıcağım, elimden başka bir şey gelmiyor!

biz sınıfça gitmeme kararı almıştık ama müdür dedi ki eğer hiçbiriniz gitmezseniz öğretmeninizi filyasyon ekibine veririm.1 yaşına yeni girmiş bebeği var bir de küçük çocuğu.böyle bir hakkı var mı filyasyona zorlamak gibi.canlı dersi 30 dakikaya indirdi günde .sınıfta 4 kişi gidiyor kalan 21 i eğitimden uzak nasıl eğitim bu.okullar öğrenciler için mi coronalılar için mi?
Öğretmeni okula zorlamak için mmi? Bunu da yeni duydum. Daha neler duyacağız? Pandemi döneminde ücretsiz izinde olan öğretmenleri de dönmek istediklerinde filyasyon bile değil, korona servisine gorevlendirecegini duyurdu burdaki mem. Saka gibi.

Canlı ders neden bu kadar kolay görülüyor anlayamadim gitti.kolay diyenler lütfen evde yalnizken 30 dk canli ders yapın yaninizda da 2 küçük çocuk olsun beklenen verimi, teknik aksaklıkları vb hesaba katmayı unutmayın.
Aynen onu dedim ben de canlı ders daha yorucu. Günde 6 saat canlı ders yapıyorum haftanın 3 günü. Diğer günlerde 5 ve 3 arası. Başım ağrıyor ya. Ve yeterince anlaşılıyor mu her öğrenci tarafından onu da anlayamıyorum tam olarak. Hanı tatmin olsam zorluk da sorun değil ama onu da tam anlamıyla anlayamıyorum.

Evet pozitifse, semptom yoksa gelebiliyor. Veliyi 3 gün durdurabildim, Pazartesi yollayacak, çok geri kalmışmış çocuğu dersten. Çocuklar ben tenefüsten gelince üst üste, alt alta, ne kadar uyarsan da olmuyor ilkokulda. Artık 2 değil 3 maske takıcağım, elimden başka bir şey gelmiyor!
Semptom olmayınca bulaşıcılık da mı olmuyormuş sanki. Mantığı ne bunun? Cocuk da semptom görünmese ailesinde görünür. Çocuğun bulastirdigia arkadaşlarının ailesinde görülür semptom. Belki daha da kötüsü olur. Ilk defa duydum bunu. Semptom göstermiyorsa okula alabilirsinizi yani. Bence bize öyle denmedi...

Asıl burada yanılıyorsunuz 😃 anaokulu ve ilkokul gayet iyi uyuyor. Sorun orta öğretim maalesef 😔
İlkokul uyuyor mu? Gerçekten hangi okul çok mersk ediyorum. Bugün nöbetçiydim kaç çocuğu birbirinin üstünden aldım, kaçının maskesini başkası koparttı, gözlerine kolonyalar sıktı bilmiyorum. Sözde temas etmeyecektim, kaç kavgayı ayırdım, yerden çocuk kaldırdım hatırlamıyorum. İlkokulda kurallara uyuyorlar diyenler tenefüste okulları gezsinler lütfen. Okulu gördükten sonra 1 velim daha okuldan aldı oğlunu, sınıfta bırakın gerekirse bu yıl yollamayacağım dedi.

Semptom olmayınca bulaşıcılık da mı olmuyormuş sanki. Mantığı ne bunun? Cocuk da semptom görünmese ailesinde görünür. Çocuğun bulastirdigia arkadaşlarının ailesinde görülür semptom. Belki daha da kötüsü olur. Ilk defa duydum bunu. Semptom göstermiyorsa okula alabilirsinizi yani. Bence bize öyle denmedi...
Çocuğun babanesi hastanede yatıyor, öyle anlamışlar test yapılmış hepsine. Sizin dediğiniz gibi olsa her hafta bir çocuk karantinaya girer, okullar açılıyor haberini duyar duymaz ben çocukların ve öğretmenlerin karantinaya girmeyeceğini anlamıştım zaten, yoksa her okul 14 gün kapanmalı, malesef böyle devam edecek ve bence ara tatilden sonra 5 tam gün ve full sınıf gelecekler.

Bizde de 1 haftada 3 pozitif öğretmen... Çember daralıyor. Sıra hepimize gelecek. Çalışanlar elimden geldiğince aile büyükleriyle temas etmesin. Kaçış yok maalesef.

. Hayır gelemez..eğer birşeye yeltenirse lütfen şikayet edin..pozitif vaka hastane gibi acil durumlar haricinde karantinadan çıkamaz..nerelerinden uyduruyorlar hiç mi kafaları çalışmıyor nasıl bir bencillik anlamadım.

Evet. Alisveris merkezleri ve dukkanlar aksam saat 8den sonra kapali. Cafe, bar ve restorantlar 4 hafta boyunca tamamen kapatildi. Maske takmayi zorunlu kilamiyorlar yasanin duzenlenmesi lazim onunla ugrasiyorlar. Eger vakalarda dusme olmazsa sanirim kismi sokaga cikma yasagina dogru gidiyoruz.
Biz belcika olarak herzmanki yaptigimiz seyi yaptik, ya fransadan ya hollandadan kopya cektik 🤭
Once hep frans uzeri gittik baktilar ise yaramiyo birazda hollandaya yonlenelil dediler heralde.
Soyledikleriniz buradada dun aksamdan beri yururluge gecti :)
Bide sey var gece 12den 5e kadar sokaga cikma yasagi :işsiz:

Çocuklar sınıfta maske takmak zorunda da değil Allah sonumuzu hayır etsin öğretmen bu ülkede hiç bir zaman değerli olmadı zaten maşımız da yük

biz sınıfça gitmeme kararı almıştık ama müdür dedi ki eğer hiçbiriniz gitmezseniz öğretmeninizi filyasyon ekibine veririm.1 yaşına yeni girmiş bebeği var bir de küçük çocuğu.böyle bir hakkı var mı filyasyona zorlamak gibi.canlı dersi 30 dakikaya indirdi günde .sınıfta 4 kişi gidiyor kalan 21 i eğitimden uzak nasıl eğitim bu.okullar öğrenciler için mi coronalılar için mi?
Canlı dersi 30 dakikaya indirdi derken günde bir ders mi yapıyor sadece?

Back
X