Ben fabrikaların da o şartlarda açık olmasından yana değilim. Üretim olmazsa biteriz, kıtlık çıkar ama fabrikada mevcut nufüsün çeyreğiyle de iş yürütülebilir. Ama okullar 1 yıl kapalı kalsa ne olur çok merak ediyorum! Maaşlar yatıyor diyorsunuz, evden çalışan, hatta haftada 2 gün giden işçi ve memurun maaşı neden yattı? Hoş çoğu masa başında uyuyor normalde de zaten. Sizin hatanız sürekli kıyaslama yapmanız. Eğer parton mevcudu yarıya indirirse, gerisi oradaki insanlara kalmış. Maskesini ister takar, ister takmaz, ister tuvaleti temiz tutar, ister temizlemez. Koskoca insanlar, birbirlerini uyarıp, yaptırım sağlayabilirler. Çocuğa maskeni çıkarma diyorsun, 5 dakika sonra unutuyor. Dalmışım öğretmenim özür dilerim derken arkadaşının kekini ıssırıyor. Halen bu farkı anlattığıma inanamıyorum. Ve vazgeçiyorum. Mesleki deformasyona maruz kalmayacağım bu sefer. Evet o zaman 20 milyonluk öğrenci ortamında ölecek olan çocuklar, aileleri, öğretmenler önemli değil, ama eğitim önemli! diyim ki istediğiniz cevabı almış olun.