ilk tüp bebek heyecanı...

arkadaşlar merhaba, bugün iğnelerime başlıyorum gonal f 900, ve tarlusal ilacı. çook heyecanlıyım bakalım nasıl bir süreç bekliyor beni siz neler yaptınız
Güzell sonuçlar alırsınız alırız umarım gönlünüzce olsun bende dün başladım ilk defa sizin kullandığınız ilaçlar çok az geldi benimki mi çok acaba

Tarlusal mi kullandınız sizde? Bu ilacı bu tedavide ilk kez duydum da.
Tedavide tarlusal kullandırılıyor. Arkadaşı panik yaptırmayın
ben ilk tedavimde kullanmıştım iğne yoktu o zaman baskılaması için çatlamasını önlemesi adına kullandım sadece belli bir süre gonalf kullanıp ondan sonraki 5.6. Günlerde kullanımına başlamıştık ama arkadaş pcos olduğu için muhtemelen çok yumurtası var birinden biri çatlamasın diye erkenden kullandırıyor doktoru.

arkadaşlar merhaba, bugün iğnelerime başlıyorum gonal f 900, ve tarlusal ilacı. çook heyecanlıyım bakalım nasıl bir süreç bekliyor beni siz neler yaptınız
Rabbim pozitif görüp sağ salim kucağına da almayı nasip etsin inşallah.
Bende 9kasımda doktoruma gidip ilk tüp bebek tedavime başvuru yapıcam. Öncesinde 2negatif aşılamam var. Rabbim kolaylıklar versin hepimize inşallah.

ayyy harikasınızzz banada dua edin nolur :)

Tarlusal ilacı sadece adet söktürücü olarak kullanılmaz içeriği progesterondur tüp bebekte farklı amaçlarla da kullanılır bilmeden yorum yapıp insanların kafasını karıştırmayın
iyi ki varsınız teşekkürler :) doktorum verdi ilacı

eveeeeeet aynı dediğiniz gibi pcos olduğu için yumurtalar eşit derece büyüsün ve çatlamasın diye verdi. iyi ki varsınıııız :)

amiiiiiiiiin Allahım razı olsun isteyen herkese Rabbim nasip eylesin sağlıkla

Güzell sonuçlar alırsınız alırız umarım gönlünüzce olsun bende dün başladım ilk defa sizin kullandığınız ilaçlar çok az geldi benimki mi çok acaba
amiiiiiin inşALLAH , siz neler kullanıyorsunuz... tabi her doktorun tedavisi farklı, inanıyorum ki herşey güzel olacak :)

transfer olurken çok acıyor mu yada yumurta toplama işleminde
Yumurta toplama anestezili oluyor. Transfer de adet ağrısının yarısı kadar. Sadece transfer anında az bi agri hissediliyor ama bi çok kişi hissetmez öyle soliyim. Onun dışında idrara sıkışık oluyorsunuz zaten acı agri pek düşünmüyorsunuz bi an önce bitse de wc ye gitsem diyorsunuz

idrar sıkışık şekilde mi giricez ne zaman wc ye gidicez öyleyse ayyyy :))

idrar sıkışık şekilde mi giricez ne zaman wc ye gidicez öyleyse ayyyy :))
Evet ama her doktorun idrara sıkışıklik derecesi farklı oluyor kimi çok kimi orta istiyor. Oda zayıf yada kilolu olmanızla alakalı sanirjm. İdrara sıkışık olduğunuzda rahminde karından daha net görünüyor. Doktor embriyoyu Transfer ederken aynı zamanda ekranda izliyor hatta sizede gosteriyolar embriyo burda buraya biraktik vs gibi.
Transfer sonrasi 20 30 dk kadar uzaniyosunuz. Sonrasında gidiyorsunuz.

Merhabaa başlıklara bakarken gördüm yazınızı bende bugün başladım tedaviye. Bana da gonalf ve tarlusal verdi doktorum.

inşallah stressiz geçer süreç, ben toplama yaptırdıktan sonra bir yada iki adet dönemi bekleyip rahmi dinlendirecekmiş doktorum

inşallah stressiz geçer süreç, ben toplama yaptırdıktan sonra bir yada iki adet dönemi bekleyip rahmi dinlendirecekmiş doktorum
4 buçuk yılda envayi çeşit denemeler yaptık tedaviler vs. Fakat tüp bebek en zor ve stresli olanı. Tedavi sırasında düşündüğüm şey şuydu. Her şehirde bu tedaviye başlayan kişilere tedavi süresince ücretsiz psiko destek verilmesi gerektigine kadar düşündüm. Kullanılan ilaçlar zaten hormon ilaçları haliyle bütün beden çok ama çok etkileniyor. Bu sinir agresiflik vs gibi bi sey degil. Ruhunuz bedeninize sığmıyor. Neden bununla ilgili destek ekibi yok diye çok hayiflandim. Tabi kendi kendime. Burada bir çok kişi destek oluyor birbirine ama başka bi durum hissedilen. Yanlış da anlama çok kötü geçecek geçen gündüzün birbirine girecek heder olucan felan değil. Duygular birbirine giriyor. Hissislesmek mi yoksa çok fazla hissiyat içine girmek mi pek anlatılmıyor açıkçası. Ama geçiyor 10 15 gün kadar bi zor kısım var ki zaten sizin taze transfer de değilmiş yani adet olduğunuzda vucuttaki hormonlar dengeye girecek ve rahatlayacaksiniz. Taze transfer bide üstüne gebelik oluştuğunda yaşanılacak hormon bonbardimanini hic anlatmiyim ama oda geciyo yaa

Biz eşimle başlamadan oturup konuşmuştuk trip atmak tavır almak yada konuşmamak yok diye. Herseyi konuşarak ilerledik ne düşündük ne hissettik. Ben evhamli taraftim esim hep sakindi çoğunlukla o telkin etti bazı zamanlar esim bile bunaldı süreçten o hal içerisinde iken ben eşime destek oldum. İkimizde kendi kabugumuza cekilseydik daha zor olurdu.

düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, evet gerçekten çok stesrli bir dönem o kadar çok ilaç içiyoruz ki bende çatlatma iğneleri aşılamalar bir sürü yöntem denedik 3 senede fakat olmadı bir türlü... şimdide tüp bebeğe karar verdik. zaten psikolojim iyi değildi hepten kötü oldu :))) ben çabaladıkça görümcem doğuruyor yaaaa neyse. sizin şuan süreç nasıl ilerliyor umarım gebesinizdir.. yaş kaç bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…