Ilkokul 1. Sinif Dikte'de zorlanmak

benim kızım da bire gidiyor. bizim öğretmenimiz de dikte yaptırıyor ama şükür ki sınav yok. şunun şurasında kaç gün gittiler ki okula. topladım 15 gün gitmişler ve sadece öğlene kadar. yani eski sisteme göre sadece 10 gün yani iki hafta okula gitmiş gibiler. eğer sınav yapıp kızım düşük alsaydı, çok soğurdu eminim. ki şu an bile filanca arkadaşım güzel okuyor ben okuyamıyorum diye triplerde.

sizin aktarmanıza göre benim kızım cooook daha geride. çünkü dikte yaptirirken ben çoğunlukla harflerin seslerini tek tek çıkarmak zorunda kalıyorum. e bu çocuklar zaten öğrenmek için gittiler. çok da üzüp kasmaya gerek yok.

birakin yazmayi, okumayı istesin severek okusun diye bile yaptığım saklabanliklari bir bilseniz? Alkan Ela ile mi aileymis? bak bak acaba bunlar kardeş mi eş mi, teyze yeğen mi diye magazin programı tadında okumalar yapıyoruz. Ali elli iki simiti ne yapacakmış evde parti mi verecekmiş bak bak, korona zamanı yapılır mı bu Alı dedikce , güle güle okuyor ama aynı keyfi ben alamiyorum maalsef, çaktırmamaya çalışsam da bazen kafamdan dumanlar çıkabiliyor

Teşekkür ederim. Haklisiniz illa ki öğrenecek..
Çok talihsiz bir döneme denk geldiler hepsi bu.

Dikteyi sinav yapar ama aslinda ona sinav demek yanlis o zaman.
Dikte calismasi yapar diyelim
Hangi cocuk ne durumda gorur,gormek icin yapar zaten
Ama daha dikteyi eve odev de verirler mi gercekten? Hani evde nerden bilecek ki ogretmen yapabildi mi yapamadi mi,anne baba yardim etti de mi dogrusunu yapti diye. Anlayamaz yani.
Eve vermesi de gereksiz geldi bana
Anam babam usulu guzeldi yav. Bu yeni nesil bana hic uymuyor bakalim nerden bulacaz eski tip ogretmen

Ilk seslerle kısıtlı cümleler ve metinler çalışılıyor.
Ve gerçekten ortaya çok saçma şeyler çıkıyor

Sakin olun.
Okuma yazma sürecinin en keyifsiz dönemindesiniz
Gülerek hatırlanacak günler bunlar.

Hangimiz dumanlanmadik çılgınlar gibi
Ablasını koydum başına iki dk da delirdi
"Anne sen gel ben deliricem bile bile yanlis yaziyor" diyor
Bir de belirtmedim ama benim oğlum bazı sesleri çıkaramıyor.
Bunu öğretmen de biliyor.
Mesela k'yı t diye söylerdi soylerken, telebek(kelebek), tetik(kekik)..gibi.
Ama şimdi genizden k sesi çıkarmayı öğrendi dili dönmese de..
Bazen l ile n sesini karıştırabiliyor o nedenle.
Acaba ondan mı biraz geriyiz biz de..
Doktor dil eti var alalım demişti sünnette ama sünnet çok tamvatik geçince yaptırmadım. Sonra da araya korona girdi gitmedik.

Kâğıtta çalışma diye geçiyor
Ama sınav diye söyleniyor çocuklara
Anne yarın sınav varmış diyor çocuk mesela.
O stresi yaşamaları üzücü olan zaten onda endişeliyim ya. Yoksa uyumumuz vs süperdi okulla..
Sadece tahtaya kaldırıp yazdirsaydi dikteyi bukadar stres olmazdık belki..

Eki Görüntüle 2721526 bu tarz sinavlar oluyorlar ufaktan.
Bu ilki.
100 almisti sanırım ben ondan hep iyi gelecek diye bekledim..
Ben de yapıyorum ama puan vermiyorum ve ailelere vermiyorum. Bende kalıyor sınıf dikte çalışmaları... Bilemşyorum sınav zatrn başlı başına stres sebebi, öğretmeninizin tutumu biraz yanlış geldi bana.

Aslında iki sisteminde farklı artıları var. Yeni sistem daha eğlenceli bakma.
Ilk 2 ay nefretlik sonrası akıyor.
Yeterki gerekli çalışmalar yapılsın.

Evet dikte çalışması adı zaten.
Puanlama yok.
Doğru yanlış işaretlenir ki görülsün.
Ama sınav oluveriyor adı işte:)
Maksat ciddiye alınıp çalışılsın sanırım.

Evde dikte çalışması çok çok önemli aksine.
BIreysel çalışma çok daha etkili.

Aslında dikteyi keyifli hale getirmek lazım.
Oyun çocuğu bunlar neticede.

Doğrusu da bu zaten.
Çocuklara yansıtmadan nelerde geriler öğrenmek.
Hem aile hem çocuğu strese gark etmemek..
Tebrik ediyorum sizi.

Yaaaaa " her çocuk kendiyle yarışmalı." Bu sözü her anneye ezberletmeli. Ağzınıza sağlık....

Benim kızımda 1.sınıfa başladı bu yıl. Ü harfine geçtiler . Dikte çalışması yapılıyor ama sınav adı altında değil. Birkaç kelimelik cümleler şeklinde. Siz hangi harftesiniz? Sınav yapılacak kadar ilerledi mi çocuklar?

Muhtemelen tahtada da yapıyor.
Veliye çalışması için yol gösterici olmak adına eve de gönderiyordur öğretmen.

Ya ben günümüz çocuklarının sınav stresi yapacağına pek inanmıyorum yanlış anlamayın.
Öyle umursayan nesil kalmadı pek. :/

Sınav mı hmm neden yanlış yaptın bu hatalar ne gibi hesaba çekilmedikçe hiç bir şey olmaz korkmayın..
Sınav olalim ve ne öğrenmişiz hadi bakalim pekiştirelim diye yapılmalı.

henuz kasimdayiz ve cocugunuz birinci sinif,
bence bu sekilde devam ederseniz cocugu okumaktan da okuldan da sogutursunuz.

benim oglum 2. sinif,
diktede tam basarili degil,
ama cocugun matematigi iyi oradan kurtariyoruz,
evde sadece okuma calistiriyorum ben suan zira o daha oncelikli,
biz biraz geriden gidiyoruz sinifta,

hatta ogretmeni normal buluyor, her cocuk hizli okumaz, onemli olan okudugunu anlamasi diyor, ki daha o konuda da cok iyi diyemem,
ama bu yaslar cidden temel yaslari,
ve bu sekilde sinav psikolojisi ile hic bir seyin temeli atilamaz eminim ki.

elbette calisin evde, biz de calisiyoruz dedigim gibi,
ama ben cok saglikli bulmadim.
Daha kasimdayiz ya, yari yil bile olmadi

kendi cocuklugunuzu hatirliyor musunuz?
bizim ogretmenimiz ilk okumaya basladigimizda kurdele verirdi,
tek sinav gibi gorebilecegimiz sey oydu 1. sinifta,
birinci sinif sonunda herkes okumayi ogrenmis olmazdi, 2. sinifta otururdu bu durum.
3. sinifta cok cok ilgisiz kalan cocuklarda sorun olurdu bazen ki bu cidden cok ilgisiz cocuklari kastediyorum.
Bence biraz sakinleyin, siz hic baski yapmasaniz bile bu cocuk en gec seneye ogrenmis olacak okuma yazmayi,
ama sizin baskiniz ile bu isten soguma ihtimali daha yuksek geliyor bana.

tabi ki tamamen kisisel dusuncelerim,
7 yas cocugu annesi olarak.

Benim oğlumda son ses k larda sorun yaşıyor bazen, Ben derken ki diye anlıyor. Hepsinde değil ama ben yanlis yazıyor okutuyorum ne yazdığını sonra tekrardan söylüyorum.
Öğretmen yazan her çocuk okur o yüzden yazmaya önem verin dedi. Sesleri ıyice duymasını sağlayın.

Vardir her iste bi hayir.Sonu guzel olsun.Brnim oglum 2. Sinif.turkceden yanlisina bakiuorum bi daha cozdurunce dogru yapiyo anliyorum ki dikkat etmiyo yada istemiyo ama matemetige cok ilgili daha isteyerek yapiyo.uzulmeyin yanj.rayina oturur.sonrasi zaten heo tekrar.sene sonuna kadar kirk kere pekistirir.

N harfindeyiz daha..

Ben baskinin aksine kendimi acaba ihmal ediyorum da ondan mı öğrenemiyor diue suçluyorum.. baskı değil sadece elimden geldiğince tekrara uğraşıyorum. Yanlış yapınca da bende mı bi sorun var diyorum . Ama sanırım çok normal şu an bu halleri..

Çalışmış olabilirler , bizim öğretmen sinav vs yapmadı yapmayıda düşünmez sanirim, ödevi bile aşırı vermiyor cocuklari strese sokar sinav , ama arkadaşınız çalıştırmış olabilir ama cocuk kendi de duyduğunu yazmada iyidir.
Mesela benim oğlum için öğretmen,mantığını e L seslerinde anladi diger seslerd hizli gidiyor,baska seyleri bu mantikla okuyor, suanda okumasi sınıfa göre daha hizli olmalıydı ama değil dedi. Cok sıkmadan çalışıyoruz bende kiyaslama gafletine düşüyorum. Yapabilirken miy miy gidiyor. Hele bazen yazarken istemezse calismak olmadik şeyler yazıyor

ben yanlis yorumlamis olabilirim,
ben boyle yat kalk dikte calisiyormussunuz gibi algiladim nedense de o yuzden oyle yazdim, kusura bakmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…