Teşekkür ederim. Haklisiniz illa ki öğrenecek..Yaaaa yapmayın lütfen bunun sizinle ne alakası var. Siz elinizden geleni yapıyorsanız gerisi gelecektir. Çocuk bunlar, hepsi ayrı bir dünyası var. Kimisi de yavas öğrenir, kimisi geç. Kimisi çabuk yazar, kimisi erken okur. Ama hepsi okur
Zaten iki gün okula gidiyorlar. Hayat karma karışık. Okula uyum sagladiysa gerisi olacaktır. Lütfen üzmeyin kendinizi. Hemen hemen hepsi aynı durumda.
Bizim öğretmen dikte yaptırıyor ama sınav değil. Sinav yapsa ben rahatsız olurdum şahsen. Birinci sınıfta ne sınavı.
Teşekkür ederim. Haklisiniz illa ki öğrenecek..
Çok talihsiz bir döneme denk geldiler hepsi bu.
Dikteyi sinav yapar ama aslinda ona sinav demek yanlis o zaman.Ilgisi yok aceleyle darkcim.
Öğrenilen seslerle dikte çalışmasına sene başında başlanır.
Çocuklardan da çok bir şey beklenmez aslında.
Bu hatalar ses unutmalar normal.
Öğretmen dikte sınavını yapar çünkü.
Eksik nerede?
Yeni sese geçmek için uygun zaman mi?
Hangi çocukla hangi konuda çalışmalar yapılmalı veli de bilgi sahibi olsun diye yapar.
Zaten not falan verilmez.
Ama veliler buna sınav deyip diğer çocuklarla kıyaslamaya gidebiliyor.
Oysa her çocuk kendiyle yarışmalı.
Amaç küçük adımlarla da olsa kendini geçmek olmalı.
Er geç hepsi okuyup yazacak.
Alfabe 29 ses.
Her ses bir başka çocuk için patlama etkili.
Zamanını paniksiz beklemek lazım.
Dikte çalışmaları önemlidir.
Hatalı da olsa yazamasa da pes etmeden yapmalı.
Ilerleyen süreçte hatalar azalarak bitecek zaten.
Ilk seslerle kısıtlı cümleler ve metinler çalışılıyor.benim kızım da bire gidiyor. bizim öğretmenimiz de dikte yaptırıyor ama şükür ki sınav yok. şunun şurasında kaç gün gittiler ki okula. topladım 15 gün gitmişler ve sadece öğlene kadar. yani eski sisteme göre sadece 10 gün yani iki hafta okula gitmiş gibiler. eğer sınav yapıp kızım düşük alsaydı, çok soğurdu eminim. ki şu an bile filanca arkadaşım güzel okuyor ben okuyamıyorum diye triplerde.
sizin aktarmanıza göre benim kızım cooook daha geride. çünkü dikte yaptirirken ben çoğunlukla harflerin seslerini tek tek çıkarmak zorunda kalıyorum. e bu çocuklar zaten öğrenmek için gittiler. çok da üzüp kasmaya gerek yok.
birakin yazmayi, okumayı istesin severek okusun diye bile yaptığım saklabanliklari bir bilseniz? Alkan Ela ile mi aileymis? bak bak acaba bunlar kardeş mi eş mi, teyze yeğen mi diye magazin programı tadında okumalar yapıyoruz. Ali elli iki simiti ne yapacakmış evde parti mi verecekmiş bak bak, korona zamanı yapılır mı bu Alı dedikce , güle güle okuyor ama aynı keyfi ben alamiyorum maalsef, çaktırmamaya çalışsam da bazen kafamdan dumanlar çıkabiliyor
Hangimiz dumanlanmadik çılgınlar gibibenim kızım da bire gidiyor. bizim öğretmenimiz de dikte yaptırıyor ama şükür ki sınav yok. şunun şurasında kaç gün gittiler ki okula. topladım 15 gün gitmişler ve sadece öğlene kadar. yani eski sisteme göre sadece 10 gün yani iki hafta okula gitmiş gibiler. eğer sınav yapıp kızım düşük alsaydı, çok soğurdu eminim. ki şu an bile filanca arkadaşım güzel okuyor ben okuyamıyorum diye triplerde.
sizin aktarmanıza göre benim kızım cooook daha geride. çünkü dikte yaptirirken ben çoğunlukla harflerin seslerini tek tek çıkarmak zorunda kalıyorum. e bu çocuklar zaten öğrenmek için gittiler. çok da üzüp kasmaya gerek yok.
birakin yazmayi, okumayı istesin severek okusun diye bile yaptığım saklabanliklari bir bilseniz? Alkan Ela ile mi aileymis? bak bak acaba bunlar kardeş mi eş mi, teyze yeğen mi diye magazin programı tadında okumalar yapıyoruz. Ali elli iki simiti ne yapacakmış evde parti mi verecekmiş bak bak, korona zamanı yapılır mı bu Alı dedikce , güle güle okuyor ama aynı keyfi ben alamiyorum maalsef, bazen kafamdan dumanlar çıkabiliyor
Kâğıtta çalışma diye geçiyorIlk seslerle kısıtlı cümleler ve metinler çalışılıyor.
Ve gerçekten ortaya çok saçma şeyler çıkıyor
Sakin olun.
Okuma yazma sürecinin en keyifsiz dönemindesiniz
Gülerek hatırlanacak günler bunlar.
Ben de yapıyorum ama puan vermiyorum ve ailelere vermiyorum. Bende kalıyor sınıf dikte çalışmaları... Bilemşyorum sınav zatrn başlı başına stres sebebi, öğretmeninizin tutumu biraz yanlış geldi bana.Eki Görüntüle 2721526 bu tarz sinavlar oluyorlar ufaktan.
Bu ilki.
100 almisti sanırım ben ondan hep iyi gelecek diye bekledim..
Dikteyi sinav yapar ama aslinda ona sinav demek yanlis o zaman.
Dikte calismasi yapar diyelim
Hangi cocuk ne durumda gorur,gormek icin yapar zaten
Ama daha dikteyi eve odev de verirler mi gercekten? Hani evde nerden bilecek ki ogretmen yapabildi mi yapamadi mi,anne baba yardim etti de mi dogrusunu yapti diye. Anlayamaz yani.
Eve vermesi de gereksiz geldi bana
Anam babam usulu guzeldi yav. Bu yeni nesil bana hic uymuyor bakalim nerden bulacaz eski tip ogretmen
Doğrusu da bu zaten.Ben de yapıyorum ama puan vermiyorum ve ailelere vermiyorum. Bende kalıyor sınıf dikte çalışmaları... Bilemşyorum sınav zatrn başlı başına stres sebebi, öğretmeninizin tutumu biraz yanlış geldi bana.
Ilgisi yok aceleyle darkcim.
Öğrenilen seslerle dikte çalışmasına sene başında başlanır.
Çocuklardan da çok bir şey beklenmez aslında.
Bu hatalar ses unutmalar normal.
Öğretmen dikte sınavını yapar çünkü.
Eksik nerede?
Yeni sese geçmek için uygun zaman mi?
Hangi çocukla hangi konuda çalışmalar yapılmalı veli de bilgi sahibi olsun diye yapar.
Zaten not falan verilmez.
Ama veliler buna sınav deyip diğer çocuklarla kıyaslamaya gidebiliyor.
Oysa her çocuk kendiyle yarışmalı.
Amaç küçük adımlarla da olsa kendini geçmek olmalı.
Er geç hepsi okuyup yazacak.
Alfabe 29 ses.
Her ses bir başka çocuk için patlama etkili.
Zamanını paniksiz beklemek lazım.
Dikte çalışmaları önemlidir.
Hatalı da olsa yazamasa da pes etmeden yapmalı.
Ilerleyen süreçte hatalar azalarak bitecek zaten.
Muhtemelen tahtada da yapıyor.Kâğıtta çalışma diye geçiyor
Ama sınav diye söyleniyor çocuklara
Anne yarın sınav varmış diyor çocuk mesela.
O stresi yaşamaları üzücü olan zaten onda endişeliyim ya. Yoksa uyumumuz vs süperdi okulla..
Sadece tahtaya kaldırıp yazdirsaydi dikteyi bukadar stres olmazdık belki..
Kâğıtta çalışma diye geçiyor
Ama sınav diye söyleniyor çocuklara
Anne yarın sınav varmış diyor çocuk mesela.
O stresi yaşamaları üzücü olan zaten onda endişeliyim ya. Yoksa uyumumuz vs süperdi okulla..
Sadece tahtaya kaldırıp yazdirsaydi dikteyi bukadar stres olmazdık belki..
Vardir her iste bi hayir.Sonu guzel olsun.Brnim oglum 2. Sinif.turkceden yanlisina bakiuorum bi daha cozdurunce dogru yapiyo anliyorum ki dikkat etmiyo yada istemiyo ama matemetige cok ilgili daha isteyerek yapiyo.uzulmeyin yanj.rayina oturur.sonrasi zaten heo tekrar.sene sonuna kadar kirk kere pekistirir.Çok üzgünüm malesef bu sene 1. Sınıfa başlayan çocuklara korona musallat oldumahvetti bizi , halbuki ilk yılı için neler hayal etmiştim. Şimdi maske dezenfektan sanki nükleer bomba imalathanesine yolluyoruz cocuklari
N harfindeyiz daha..Benim kızımda 1.sınıfa başladı bu yıl. Ü harfine geçtiler . Dikte çalışması yapılıyor ama sınav adı altında değil. Birkaç kelimelik cümleler şeklinde. Siz hangi harftesiniz? Sınav yapılacak kadar ilerledi mi çocuklar?
Ben baskinin aksine kendimi acaba ihmal ediyorum da ondan mı öğrenemiyor diue suçluyorum.. baskı değil sadece elimden geldiğince tekrara uğraşıyorum. Yanlış yapınca da bende mı bi sorun var diyorum . Ama sanırım çok normal şu an bu halleri..henuz kasimdayiz ve cocugunuz birinci sinif,
bence bu sekilde devam ederseniz cocugu okumaktan da okuldan da sogutursunuz.
benim oglum 2. sinif,
diktede tam basarili degil,
ama cocugun matematigi iyi oradan kurtariyoruz,
evde sadece okuma calistiriyorum ben suan zira o daha oncelikli,
biz biraz geriden gidiyoruz sinifta,
hatta ogretmeni normal buluyor, her cocuk hizli okumaz, onemli olan okudugunu anlamasi diyor, ki daha o konuda da cok iyi diyemem,
ama bu yaslar cidden temel yaslari,
ve bu sekilde sinav psikolojisi ile hic bir seyin temeli atilamaz eminim ki.
elbette calisin evde, biz de calisiyoruz dedigim gibi,
ama ben cok saglikli bulmadim.
Daha kasimdayiz ya, yari yil bile olmadi
kendi cocuklugunuzu hatirliyor musunuz?
bizim ogretmenimiz ilk okumaya basladigimizda kurdele verirdi,
tek sinav gibi gorebilecegimiz sey oydu 1. sinifta,
birinci sinif sonunda herkes okumayi ogrenmis olmazdi, 2. sinifta otururdu bu durum.
3. sinifta cok cok ilgisiz kalan cocuklarda sorun olurdu bazen ki bu cidden cok ilgisiz cocuklari kastediyorum.
Bence biraz sakinleyin, siz hic baski yapmasaniz bile bu cocuk en gec seneye ogrenmis olacak okuma yazmayi,
ama sizin baskiniz ile bu isten soguma ihtimali daha yuksek geliyor bana.
tabi ki tamamen kisisel dusuncelerim,
7 yas cocugu annesi olarak.
Çalışmış olabilirler , bizim öğretmen sinav vs yapmadı yapmayıda düşünmez sanirim, ödevi bile aşırı vermiyor cocuklari strese sokar sinav , ama arkadaşınız çalıştırmış olabilir ama cocuk kendi de duyduğunu yazmada iyidir.Çok yanlış biliyorum ama sınıf arkadaşı var bir tane annesi ile de ben samimiyim. Sınav olacağı gün rahatsızdı diye hiç çalistirmamis kızı hatta diyordu ki "biz hiç çalışmadık acaba nasıl geçecek sınav?"
Ben çalıştırdığım halde okul çıkışı sınavına baktım bir de ne göreyim 4 doğru 6 yanlış..
O arkadaşın kızı ise çalışmadığı halde 9 doğru 1 yanlış..
Ister istemez üzüldüm.
Kiyas hatasına düştüm..
Biliyorum yanlış her çocuk bir olamaz.
Ama istiyorum ki bu denli ilgilenirken öğrensin kimseden geri kalmasın..
Ben baskinin aksine kendimi acaba ihmal ediyorum da ondan mı öğrenemiyor diue suçluyorum.. baskı değil sadece elimden geldiğince tekrara uğraşıyorum. Yanlış yapınca da bende mı bi sorun var diyorum . Ama sanırım çok normal şu an bu halleri..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?