Ilkokul 1. Sinif Dikte'de zorlanmak

Evet bu şekil olmalı zaten canım bizimki puanlama yapıyor çocukta ister istemez yetersizim düşüncesi oluşuyor ve de biz velilerde de..
Geçen gün oğlu 1. Sınıfa giden arkadaşım diyorki; Ali yarın sınavdan 100 almazsa oyun yasak.ya 80 alırsa ne olucak dedim.olmaz geçen 100 aldı yine alsın diyor.
Onun öğretmenide sizinki gibi sınav yapıyor demekki.oda yarışıyor diğer velilerle.bencede öğretmen hatali

Ben de dikteyle okumayı bir arada götürmekten yanayım.Zümrem dikteye hiç önem vermezdi.Öğrencileri okudu ama yazılarda hep harf alıyorlardı 3.sınıfta bile.

Arkadaşlar zaten anlatmışlar ne yapmanız gerektiğini.Sesli harfleri uzatarak sessiz harfleri bastırarak söyleyin.(nnnnnaaaaalllll)gibi.Ama bence en önemlisi çocuğunuz yazarken mutlaka söylesin.Ben hep öğrencilerime "ağzın söylerse elin de doğru yazar"derim.Sınıfta ilk başlarda herkesin sesini duyayım yazarken derim.Söyleme alışkanlığını kazandıklarına emin olduktan sonra artık içinizden söyleyin derim.

Çok teşekkür ederim.
Oğluma sınav gunh( sınav günü demek bile saçma geliyor) dedim ki oğlum öğretmen size yazmanız için ne söylüyorsa onu sen de tekrar et sesli bir şekilde ve öyle yaz. Zaten sen söyledikçe ne yazacağını da anlarsin; yaptım ama başarılı olamadım diyor. Büyük ihtimal sınav stresinden

Çok sekersiniz.
Kızlarımın ikisi de duymadılar o sesli harfi. şimdi duyuyorlar

Benim kizim da 1.sinifa gidiyor cok olmasa da dikte yaptırıyor öğretmeni hepsini de yapmış oyle puan vermek falan da yok bence cok saçma daha minicikler simdiden yarışmaları kotu..Yani puan vermeden yapabilir...3.grup R harfine geçtik en son

Bizde 1.sınıfız B ve S sesine geldik. Bizde sınav falan olmadi. Benim oglumda cok güzel okuyor ama yazarken sizinki gibi harf atladigi oluyor.

Çok doğru söylemişsiniz.Söyleyerek yazmaya devam etsin evde de okulda da.Daha yeni öğreniyorlar.Hata yapmaları normal.Yakında düzelecek merak etmeyin.

Kızim da 1.sinifa basladi.Zaten 2 gün okula gidiyorlar daha hic sınav olmadılar ki.Elbet sasiracaklar daha cok başındalar işin.Üstelik ne kadar zor bi zamanda başladılar.Bana sınavlar yüzünden de strese girmişsiniz gibi geldi.

Evet puan olayını öğretme ile konusucaz. Bir veli arkadaş ile kararlastirdik

Aynen sorunumuz sınav zaten
Insanı ister istemez kıyasa sokuyor

İçinizi karartmak gibi olmasın ama benim üniversiteden bir arkadaşımın yazısı ilgimi çekmişti. Bir inceledim. Bazı harfler yok. Dilekçe bile yazsa oyleydi yani dikte değil. Kendi yazımı da o şekildeydi

Şimdi kendimden örnek vereceğim 33 yaşında insan olarak. 3 dil biliyorum. Aynı şekilde yazabiliyorum bu 3 dili. Birkaç sene önce Japonca öğrenmeye başladım. 3 adet alfabe var. Hiragana alfabesi çin harfi olmayan ,hece hece bir alfabe. Örnek burada başlıyor şimdi oğlunuz 1. sınıf alfabeye çok yabancı aynı benim hiraganaya olduğum gibi. Uzun süre hece hece yazdım o-ya-su-mi gibi. Sonra bir yer geldi dikte çalışması yazmam gerekti. Yazamıyorum. Aynı oğlunuzun yaşadığı şeyleri yaşadım. Ohayo gozaimasu yazacağım mesela günaydın demek ben gozaisu yazıyorum ,bir hiragana yok. Ne yaptım? Dana gibi yazdım kelimeleri gözümün önüne. Karşısına oturdum sürekli hece hece tekrarladım. Yazmaya başlayacağım zaman önce kafamda yazım şeklini hayal ettim. Sonra harf tekrarladım,sonra yazdım. Evet duyuyorum gozaimasu diyor mesela hemen gözümün önüne getirdim. Yaklaşık 2 ay falan sürdü, şu an sıkıntım yok. 33 yaş ve 7 yaş aynı sıkıntıyı yaşayabiliyor evet çünkü ikimize de alfabe çok farklı geliyor. Görsel hafızayı uyarıp sesle desteklemeyi deneyin. Bence işe yarayacak.

Acaba neden ki öyle?

Çok teşekkür ederim denicem maşallah size de

Pratik herşeydir. Dün gece ödevini yapmak istedi kendiliginden. Baktım bi tık daha iyileşti gibi ama dediğim gibi dikte de hala bebek adımlarındayız. Ben bunu artık okulun haftada 2 gün olmasına bağlıyorum başka bir sebebi olamaz. Düşünsenize her gun gidildigi zaman dahi ben hatırlıyorum geriden gelen çocuklar oluyordu bizim zamanımızda, şimdi şu durumda mucize beklemek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…