Ilkokul 1. Sinif Dikte'de zorlanmak

Ben delirdim bıraktım artık ablasını koydum başına o da isyan ediyor anne gel sen çalıştır bu beni sinirlendiriyor diye
Lütfen kızmayın dersten dolayı. Çocuğun üzerine bu kadar gitmeyin. Salgın dönemi haftada iki gün gidiyor zaten. Sabırla yaklaşmanız lazım. Çocuğa kızarak yaptırırsanız ben anlamıyorum, tembelim şeklinde fikir oluşturursunuz ve buna inanıp dikkatini vermez.

1. Sınıf öğretmeni olarak şuan dikte yaptırmıyorum. Bu hem beni hem çocuğu hem de veliyi olumsuz etkiliyor. Hele ki ilk grup seslerinde çocuk kelimeleri ezberliyor zaten. Ögretmeninizin 1. Sınıfta sınav olarak dikte yapıp eve göndermesini de cok sacma buldum. Bence en önemli şey çocuğun okulu sevmesi. Bazı meslektaşlarım bu şekilde çocuğu okuldan soğutuyor.
Ben dikteyi sınıfta oyun olarak uyguluyorum. Ellerine tahta kalemlerini verip sıralarının üstüne yazmalarını istiyorum. Hem yazıyoruz hem de yazdığımız kelime ile ilgili cümle söylüyoruz. Bazı telefon uygulamaları var orada da dikte oyun şeklinde verilmiş onları kullanabilirsiniz.

Ayy Bursada bir ozel okulda calisiyor olun nolur
İste bu ogretmen aradigim ogretmen dedim okurken. Ne mutlu ogrencilerinize,cok sanslilar

2 gün okula gidiyorlar çokta bisey beklemiyorum ben doğrusu benim oğlum 2. sınıf suan dikte de zorlanmıştı ama suan cok iyi bunu okuyarak aştik dogrusu okuma alışkanlığı edindi günde 2 3 kitap okuyor suan ve artık kelimeleri gördükçe hafızasına yazıyor galiba osekilde aştı ve her çocuğun zeka seviyesi bir olmaya bilir sizin çocuğunuz sayısala daha yatkın gibi matematikte daha başarılı olabilirde benim ki ritmik saymari çıkartma toplamayı daha iyi yapıyordu .

Zaten bir ay ya da en geç iki aya catir çatır yazacak çokta zorlamayın kendinizi ve çocuğu. Ben de ilk çocukta acaba hiç ogrenemeyecek mi diye düşünüyordum ama öğreniyorlar bir anda ne olduğunu anlamadan. Sıkmayın canınızı.

Mesela nal yazacak
;nnnnnnnnn diyeceksiniz n yazınca naaaaaaaaaaaa a yı ekleyen kadar o na yazınca llllllllll

Şimdi gördümde öğretmeniniz sınav tarzı yapmış dikteyi.buda sizi strese sokmuş.bizim öğretmenimiz de yapıyor ama ben strese girmiyorum.ekleyebilirsem resim ekliycem bende.bu hatalar bütün çocuklar da olan hatalar.buna emin olabilirsiniz.benimki de işine gelince çok iyi okuyor ama canı istemiyorsa okuyamıyor.

Onlar anaokulunda da var. Ama basariya ulasmasi en son gerceklesiyor. Simdi yaptiklari calismalarin neticelenmesine daha var.
Onlar anaokulunda yok . Öğrenciler iyiyse öğretmen fazladan gösteriyor. E ve L yi öğrenince okuduğunu yazmayi öğrenir aynı zamanda. Ikisi beraber ilerleyen bir süreç . Bilmediklerinin resmini çizer.Ogrendigini yazar. Mesela ⚘ elle.
el ele. Hatta yazım kurallarını da öğrenir. Cümlenin sonuna nokta konması gerektiği vs. Başarıya ulaşmak derken 1.sınıf öğrencisinden bahsediyoruz. Eğitim öğretim süreçtir, zamanla olur. 1.sınıf bitirip ,heceleyerek okuyan çocuğu basarısız diye damgalamıyoruz. Kimi çocuk sonradan açılıyor. Kimiside üzerindeki baskıdan dolayı okuldan nefret ediyor.

Kasim ayinda eve dikte odevi verilmesini dogru bulmuyorum sahsen. Annemden biliyorum kendim ogretmen degilim ama. Nisan ayi sonuna kadar vakit var bunun icin. Tabi bu tamamen benim gibi dusunen ve eski sistemi savunanlar icin gecerli. Samimi bir arkadasimin cocugu birinci sinifa basladigi gun elinde tonlarca aaaaaa harfi yazisi ile eve geldi mesela bu da yanlis. Daha ilk gunlerden ilk aylardan yapilmasi gereken calisma bu degil bence.

Sizi tebrik ediyorum

Inşallah çok sağolun.
Ilk çocukta daha soğuk kanliydim şimdi ne bileyim aptal bi acemilik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…