Bizde öğretmen görev verdi 1-2 kez, heveslendi o ara ama gerisi gelmedi.ah evet beni çok iyi anlamışsınız, öğretmenimiz oğlumun ödevlerini bile kontrol etmiyor, çocuk okulda ilgisiz olduğu için. Ben de anlamıyordur diyorum ama dersi anlıyor ama sizin de bildiğiniz gibi hemen sıkılıyor. Destek alacak bir öğretmenimiz yok maalesef
Öğretmenini sevdiğini söylüyor, ama öğretmen oğlumu hep pas geçiyor okuma yaparken falan. Sebebi de yavaş okuduğu için o kadar zaman harcayamam diyor. Öğretmen ona bulaşmadığı için seviyor bana göre ama ilgilense onunlda gerçekten sevecek. Okul değişliği isterdik ama etrafta sadece özel okul var. Tek devlet okulu bizim gittiğimiz.Mesela bu da olabilir. Oğlumun 4 yaştaki Sınıftaki öğretmeni çok sert ve ceza veren biriydi. Oğlum okuldan hoşlanmazdı zorla giderdi. 5 yaşta okul değiştirdik, tam güne geçtiği halde bir daha gitmem demedi.
kesinlikle öğretmen çok şey, terapiye götürüyoruz kaygıları için ama daha yeni başladık.Kaygıları var çocuğun demek ki kaygılarını anlayın önce. Sizinle gitmek istiyorsa evden çalışacağınız bir iş araştırabilirsiniz. Öğretmen işbirliği işe yaramıyorsa dehb konusunda tecrübeli bir öğretmeniniz olsun. Öğretmen de her şey çünkü.
Psikiyariste götürdük ve onun önerisiyel Özel eğitim veren bir kurumda terapiye başladık, haftada bir kez 3 farklı konuda terapi alıyor. Ergoterapi, oyun terapisi, psikolog ile özel eğitim terapisi, Belki bir 3 ay sonra ilerleme olur daha çok yeni.Bizde öğretmen görev verdi 1-2 kez, heveslendi o ara ama gerisi gelmedi.
Zaten öğretmen çok ilgilense ondan da sıkılıp daha çok soğuyacak biri bizimki.
Dehb ve iletişim bozukluğu için ne yapıyorsunuz, doktor takibinde misiniz?
Rehberlik servisi ve gerekirse psikolog desteği alın.
İşe ara verme şansınız varsa birsüre ilgilenin, ama tamamen bırakmak hiç makul değil.
Öğretmen değişikliği de aklınızda olsun, ama iyi tartmanız lazım.
Daha kötüye gitmesin çocuk ortam değişince.
Belki biz de 5.sınıfta rahatlayacağız ama bu süreci bir atlatabilsek, okula gitmeyi başarabilsek şu an razıyımMesela bu da olabilir. Oğlumun 4 yaştaki Sınıftaki öğretmeni çok sert ve ceza veren biriydi. Oğlum okuldan hoşlanmazdı zorla giderdi. 5 yaşta okul değiştirdik, tam güne geçtiği halde bir daha gitmem demedi.
Benim oğlum da Dehb tanısı aldı, ilkokul 1e gidiyoruz.Ben de ödev yaptirmada zorlanıyorum.Şuan ilaç kullanıyoruz bakalım inşallah güzel sonuçlanır.İlac kullanıyor musunuz siz?Merhaba, anne baba çalışıyoruz. Anneanne ve dede bakıyor bu süreçte biz işteyken, ama geçen haftadan beri asla okula götüremiyorlar.
Babası ve ben izin alıp okula bırakıyoruz ama bu bir çözüm değil ve sürekli yapılabilecek bir şey değil. Çocuğum 6 yaşında ve şu an okumayı öğrendi, bu sene gitmesin desem seneye daha da zorlanacağıma çok eminim. Bir de sosyal iletişim bozukluğu ve DEHB tanısı alan zor bir çocuk, öğretmeni de ne yazık ki diğer çocuklara 3 dk ayırıyorsa oğluma onu da ayırmıyor, çünkü kafasında kodladı çocuğu. Velhasıl ben her şeye rağmen aslında anladığı ve okumayı da öğrendiği için okula devam etmesini istiyorum bu yıl, ama bu işin sonu benim işten çıkmama varacak gibi bu de maddi olarak bizi aşırı zorlayacak bir durum.
Böyle anne/babadan başkasıyla okula gönderilmek zorunda kalan ve bana tavsiye verecek birinin tavsiyelerine açığım.
Psikiyatra gidiyorsaniz,okul değil de öğretmen değişikliği için size rapor verebilir ve o şekilde değiştirebilirsiniz.Öğretmenini sevdiğini söylüyor, ama öğretmen oğlumu hep pas geçiyor okuma yaparken falan. Sebebi de yavaş okuduğu için o kadar zaman harcayamam diyor. Öğretmen ona bulaşmadığı için seviyor bana göre ama ilgilense onunlda gerçekten sevecek. Okul değişliği isterdik ama etrafta sadece özel okul var. Tek devlet okulu bizim gittiğimiz.
Görürsünüz faydasını inşallah.Psikiyariste götürdük ve onun önerisiyel Özel eğitim veren bir kurumda terapiye başladık, haftada bir kez 3 farklı konuda terapi alıyor. Ergoterapi, oyun terapisi, psikolog ile özel eğitim terapisi, Belki bir 3 ay sonra ilerleme olur daha çok yeni.
Öğretmen değişkliğine dediğiniz sebepten cesaret edemedik çok zor arkadaş ediniyor, bu sınıfa bir arkadaşı var ve onu çok seviyor. Ondan da ayırırsak tamamen ters tepecek.
Belki de en iyisi her zorluğa rağmen işe bir süre ara vermek
İnşallah, izleyeceğm mutlaka teşekkürlerGörürsünüz faydasını inşallah.
Altay Cem Meriç videolarını izleyin, adam sevilir sevilmez o ayrı ama ciddi kitap okumuş bu konuda, 5 videoda özetlemiş. Özellikle 5.video yol gösterici, dehbte ödül ve ceza uygulayacaksınız diyor.
Ödev de biz de epey zorlanıyoruz, bize de ilaç verdiler ama yan etki yaptığından bırakmak zorunda kaldık. Baştan aşırı sakinlik ve boş boş bakmaya başladı çocuk, sonra hırçınlaştı, uyku ve iştahsızlık da yaptı. İnşallah siz faydasını görürsünüzBenim oğlum da Dehb tanısı aldı, ilkokul 1e gidiyoruz.Ben de ödev yaptirmada zorlanıyorum.Şuan ilaç kullanıyoruz bakalım inşallah güzel sonuçlanır.İlac kullanıyor musunuz siz?
çocuğuz tablet tv çok bakıyor mu?Onu okula götürmek için işten ayrılmayı düşünüyorum, çünkü benimle gidiyor okula
doktor kontrolünde mi bıraktınız ilacı?Ödev de biz de epey zorlanıyoruz, bize de ilaç verdiler ama yan etki yaptığından bırakmak zorunda kaldık. Baştan aşırı sakinlik ve boş boş bakmaya başladı çocuk, sonra hırçınlaştı, uyku ve iştahsızlık da yaptı. İnşallah siz faydasını görürsünüz
Valla benim oğlumda öyleydi ben işten ayrılıp bütün aklını çocuğuyla bozan tiplerdenim hayatımı ona adadım desem yeridir bunu hassasiyetimi anlayın diye yazıyorum,benim oglumda 5. sınıfa başladığından beridir okula gitmek istemiyorum deyip duruyordu ben okula defalarca gittim müdürü rehber öğretmeni fln hep bir soru yok dediler en sonunda yolda beni bir veli çevirdi bir çocuk zorbalık yapıyormuş oğlumu arkadaşlarıyla yere yatırıp ayakkabısını çıkartıp top oynamışlar,niye karşılık vermedin oğlum diyorum çocuk onlardan büyük muhtemelen sorunlu geç başlamış bir çocuk anne benim annem seni cimere şikayet etti de babasıda babam polis de diye korkutmuş oğlumu çocuğumun dediği bu ailesini bilemem ama oğlumda korkmuş kendini savunmamış şu aile gibi ahlak yoksunluğu ve empati eksikliği ortamda çocuğunuzu bu tip insanların çocuklarına karşı savunun yoksa bunların çocukları bir halt olacak bizimkiler ziyan olacak,sonuna kadar sebebini araştırın ben hata yaptım polise bildirmedim gidip hesap sormadim ama tavsiyem bu tarz edepsizlerden hesap sorun,soruyorsanız sınıf öğretmeni sorunlu onun çocuğu dedi kankasıymış kadın annenin,rehber öğretmenide o zorba çocuk için o kendi ifade edecek yetide değil gelişimi geride dedi ama okuldan alıp düzenimizi bozan taraf biz olduk,okula vs asla inanmayın bir psikoloğa götürüp gerçeği öğrenin,bu tipler ahlak yoksunu çocuğunu bilerek ahlaksız yetiştiren şımarık tipelrin çocuklarından koruyun çok şımardı bu tip anne babalar artık önlemini biz alacaz.Merhaba, anne baba çalışıyoruz. Anneanne ve dede bakıyor bu süreçte biz işteyken, ama geçen haftadan beri asla okula götüremiyorlar.
Babası ve ben izin alıp okula bırakıyoruz ama bu bir çözüm değil ve sürekli yapılabilecek bir şey değil. Çocuğum 6 yaşında ve şu an okumayı öğrendi, bu sene gitmesin desem seneye daha da zorlanacağıma çok eminim. Bir de sosyal iletişim bozukluğu ve DEHB tanısı alan zor bir çocuk, öğretmeni de ne yazık ki diğer çocuklara 3 dk ayırıyorsa oğluma onu da ayırmıyor, çünkü kafasında kodladı çocuğu. Velhasıl ben her şeye rağmen aslında anladığı ve okumayı da öğrendiği için okula devam etmesini istiyorum bu yıl, ama bu işin sonu benim işten çıkmama varacak gibi bu de maddi olarak bizi aşırı zorlayacak bir durum.
Böyle anne/babadan başkasıyla okula gönderilmek zorunda kalan ve bana tavsiye verecek birinin tavsiyelerine açığım.
Cocugunuz aldigi tani sebebiyle ilac kullaniyor mu? Dikkat dağınıklığı cocugun ve ailenin hayatini zorlastiran bir durum bizde de var ilac ile cok ciddi yol katettik.Merhaba, anne baba çalışıyoruz. Anneanne ve dede bakıyor bu süreçte biz işteyken, ama geçen haftadan beri asla okula götüremiyorlar.
Biz geçen sene kullandık,aynen uyusturdu çocuğu,bıraktık.Bu sene mecburen yine başladık ama geçen yıla göre daha az kullandığımiz ilaç.Genel olarak 3 4 saat iyiyiz.Yine iyi ama o yoğun dikkati azalıyor sonraÖdev de biz de epey zorlanıyoruz, bize de ilaç verdiler ama yan etki yaptığından bırakmak zorunda kaldık. Baştan aşırı sakinlik ve boş boş bakmaya başladı çocuk, sonra hırçınlaştı, uyku ve iştahsızlık da yaptı. İnşallah siz faydasını görürsünüz
Okuldaki öğretmenler Dehb li öğrencilere gerekli ilgiyi gösteremiyor olabilirler sonuçta sınıflar kalabalık. Ama siz evde gerekli özeni gösterip, eğitim hayatını şekillendirebilirsiniz. Bunun için Dehbli kişilerin beyin yapılarını, öğrenme şekillerini araştırmanız gerekiyor.ah evet beni çok iyi anlamışsınız, öğretmenimiz oğlumun ödevlerini bile kontrol etmiyor, çocuk okulda ilgisiz olduğu için. Ben de anlamıyordur diyorum ama dersi anlıyor ama sizin de bildiğiniz gibi hemen sıkılıyor. Destek alacak bir öğretmenimiz yok maalesef
Görümcem bu sorunu DEHB oğlunu överek buldu. CiddiyimMerhaba, anne baba çalışıyoruz. Anneanne ve dede bakıyor bu süreçte biz işteyken, ama geçen haftadan beri asla okula götüremiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?