Bu arada 6 yaşında bir çocuğun okuldan alınması söz konusu olmamalı. Okul çağında bir çocuk çünkü işten ayrılıp eve almanız çocuğa yapacağınız kötülük olur. İsterse devam etmeyeceğini düşünüp seneye daha çok zorluk çıkaracaktırMerhaba, anne baba çalışıyoruz. Anneanne ve dede bakıyor bu süreçte biz işteyken, ama geçen haftadan beri asla okula götüremiyorlar.
Babası ve ben izin alıp okula bırakıyoruz ama bu bir çözüm değil ve sürekli yapılabilecek bir şey değil. Çocuğum 6 yaşında ve şu an okumayı öğrendi, bu sene gitmesin desem seneye daha da zorlanacağıma çok eminim. Bir de sosyal iletişim bozukluğu ve DEHB tanısı alan zor bir çocuk, öğretmeni de ne yazık ki diğer çocuklara 3 dk ayırıyorsa oğluma onu da ayırmıyor, çünkü kafasında kodladı çocuğu. Velhasıl ben her şeye rağmen aslında anladığı ve okumayı da öğrendiği için okula devam etmesini istiyorum bu yıl, ama bu işin sonu benim işten çıkmama varacak gibi bu de maddi olarak bizi aşırı zorlayacak bir durum.
Böyle anne/babadan başkasıyla okula gönderilmek zorunda kalan ve bana tavsiye verecek birinin tavsiyelerine açığım.
Onu okula götürmek için işten ayrılmayı düşünüyorum, çünkü benimle gidiyor okulaBu arada 6 yaşında bir çocuğun okuldan alınması söz konusu olmamalı. Okul çağında bir çocuk çünkü işten ayrılıp eve almanız çocuğa yapacağınız kötülük olur. İsterse devam etmeyeceğini düşünüp seneye daha çok zorluk çıkaracaktır
Ama bu da çözüm değil ki. Okula gitmek zorunda ve bunu anlayacak da yaşta aslında. Işten ayrılmanız bence mantıklı değilOnu okula götürmek için işten ayrılmayı düşünüyorum, çünkü benimle gidiyor okula
1,5 yıl gitti, ama okula dedesi değil biz götürüyorduk. Anne baba ile gidiyor ancak dedeye istediğini yaptırabiliyor.Anaokuluna gitti mi? O zaman gidiyor muydu?
Eğer anaokulunda bu sorunu yaşamıyorsanız mutlaka okulda bir sorun olmalı. Zorbalık yada öğretmenle ilgili bir sorun mu var araştırabilirsiniz.
Eğer direkt ilkokuldan başladıysa da normal aslında okula adaptasyonu ilkokulda yaşıyor demektir
O zaman anneanne dedeyle görüşün. Kararlı olsunlar. Okula sorunsuz gidip geldiğinde dedesi ona ufak hediyelerle karşılarsa olumlu hisler besleyebilir1,5 yıl gitti, ama okula dedesi değil biz götürüyorduk. Anne baba ile gidiyor ancak dedeye istediğini yaptırabiliyor.
Dedeye nazı geçtiği için o zaman. Servise verin.1,5 yıl gitti, ama okula dedesi değil biz götürüyorduk. Anne baba ile gidiyor ancak dedeye istediğini yaptırabiliyor.
Mesela bu da olabilir. Oğlumun 4 yaştaki Sınıftaki öğretmeni çok sert ve ceza veren biriydi. Oğlum okuldan hoşlanmazdı zorla giderdi. 5 yaşta okul değiştirdik, tam güne geçtiği halde bir daha gitmem demedi.Ogretmenini sevmiyor olabilir mi ? Benim oğlum da bagiris çağıris servise binerdi. Öğretmenini sevmediğini de söylüyordu. Okullar arası en iyi ogretmen diye vazgeçmedim. Ve cocugun egitim dönemi hep berbat geçti. Çok pişmanım okul değişikliği yapmadığım için ilk senelerinde ..
İlkokul öğretmeninin izinli olduğu 2 aylik bir dönemde görevli ogretmen gelmişti çocuğum onu çok sevmişti mesela..o 2 aylık dönemde anladım çocuğumun gerçekten öğretmenle problemi olduğunu ama iş işten geçmişti..bence sorunu bulun ..yoksa önündeki egitim ogretim dönemi hep nefretle geçmesin.
ah evet beni çok iyi anlamışsınız, öğretmenimiz oğlumun ödevlerini bile kontrol etmiyor, çocuk okulda ilgisiz olduğu için. Ben de anlamıyordur diyorum ama dersi anlıyor ama sizin de bildiğiniz gibi hemen sıkılıyor. Destek alacak bir öğretmenimiz yok maalesefDehbli çocuk için bence 6 yaş erken.
Bizim çocuklar bilişsel olarak iyi olsalar bile duygusal anlamda geriden geliyorlar.
Okul onlar için zorlayıcı.
Ama artık başlamışsınız, bizimki de 6 yaşta başlamıştı ne yazık ki.
Dehb ve sosyal anksiyete gibi bir şey var oğlumda.
İlkokul 3 sene aşırı zorlandık.
Anneanne ve dedenin baş edebileceği bir durum değil, üzgünüm.
Ama işten de çıkamazsınız.
Öğretmenden destek isteyin, belki bir çözüm geliştirir.
Öğretmende sorun var o zaman. Rehberlikle mi görüşseniz acaba. Öğretmenin yapmıyor diye ödev kontrolünü bırakması da kötü çünkü. Çocuğu sınıfta dışlıyor belli ki.ah evet beni çok iyi anlamışsınız, öğretmenimiz oğlumun ödevlerini bile kontrol etmiyor, çocuk okulda ilgisiz olduğu için. Ben de anlamıyordur diyorum ama dersi anlıyor ama sizin de bildiğiniz gibi hemen sıkılıyor. Destek alacak bir öğretmenimiz yok maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?