İlkokul ingilizce özel ders!

Tahmin ettim. Ben de veriyorum ama özel dersin verimli olacağı yer var verimli olmayacağı yer var. Bu konuda, bu çocuğa verimli olmaz. Bana gelse bile hayır kurs önereyim derdim. Bazen etik para kazanmanın önüne geçmeli. Zaten iyi bir öğretmensen fayda görecek öğrenci gökten yağar. 25-30 dakikalık özel ders için de kılını kıpırdatma, harcadığın emeğe değmez.
Çocuğun karakteri veya dersin online, yüz yüz yüze olması da bu durumu etkiliyor, yaşadım, ondan biliyorum. Mesela bir 7 yaş öğrenciyle 40 dk online ders bile harika geçerken aynı yaştaki başka öğrenciyle 25 dk online aşırı zor geçiyor. Belki bu 2. öğrencimle yüz yüze ders yapsak güzel geçerdi. Ben şu an sadece online ders veriyorum.

Konu sahibi yüz yüze ders alır muhtemelen . O yüzden 30 dk olacak şekilde haftada 2 dersle bir başlasınlar. Zamanla ders süresini arttırırlar.

Ayrıca eğer öğrenci ve öğretmen iyi anlaşırsa, dersler verimli geçerse özel ders senelerce süreceği için oyun ablası, değişim öğrencisinden ziyade gerçekten öğretmen olan birinden ders almak öğrencinin faydasına olacaktır.

Çocuğun karakteri veya dersin online, yüz yüz yüze olması da bu durumu etkiliyor, yaşadım, ondan biliyorum. Mesela bir 7 yaş öğrenciyle 40 dk online ders bile harika geçerken aynı yaştaki başka öğrenciyle 25 dk online aşırı zor geçiyor. Belki bu 2. öğrencimle yüz yüze ders yapsak güzel geçerdi. Ben şu an sadece online ders veriyorum.

Konu sahibi yüz yüze ders alır muhtemelen . O yüzden 30 dk olacak şekilde haftada 2 dersle bir başlasınlar. Zamanla ders süresini arttırırlar.

Ayrıca eğer öğrenci ve öğretmen iyi anlaşırsa, dersler verimli geçerse özel ders senelerce süreceği için oyun ablası, değişim öğrencisinden ziyade gerçekten öğretmen olan birinden ders almak öğrencinin faydasına olacaktır.
7 yaş çocuğa online ders verilmez ki ama ya. Neyse bişey demiyorum. Ne desem havaya gidecek gibi hissettim.

Ciddiye alıp almamak değil konu 2.sınıf çocuğu 40dklık dersin max . 15 dakıkası konsantre olabiliyor ki bu sınıf ortamı. istediği an kalemini açıyor, tuvaletegitmek için izin alıyor, arkadaşıyla kikirdiyor. Bir şekilde geçiyor ama 7 yaşındaki çocugun 1 saat birebir öğretmenle verimli olması çok zor.
İşte bunu sınıf ortamında yapabilme özgürlüğüne sahip ama sanki birebirde onunla ilgilenen bir hoca olunca o gevşekliği cıvımayı belki daha az yaşarız gibi geldi. Erkek çocuğu kıçının üstünde duramıyor çünkü sınıfta laylaylom birisi kaynatsa hemen ona ayak uydurur ama karşısında kendiyle ilgilenen bir hoca olunca belki yarım saatte olsa ona odaklanır
Bence özel ders yerine 2 3 gün gideceği bi kurs bulun konuşma kulübü vs olabilir hem de başka çocuklarla tanışır zaten artık çocuklar hep evde dışarı çıkmıyorlar
Konuşma kulüpleri için bi temel gerekiyor gibi geldi bizim temelimiz sıfır. Sosyalleşme açısındanda park sorunumuz yok şükür arkadaşlarıyla parkta oynayama özgürlüğüne sahip
onlarin oldugu cok sayida grup var. facebooktan, instadan bazi seyler yazarak (degisim ogrencileri / erasmus gruplari / xyz universitesi ogrenci degisim programi falan. elbet vardir) gruplarını bulabilirsiniz deneme yanilma yontemiyle. kalablaik bir grup bulunca da net olun - iyi seviyede ingilizce konusan haftada iki gun ikiser saatini ayiracak, guler yuzlu, xy liraya calisacak bir degisim öğrencisi ariyorum diye hem turkce hem ingilizce bir mesaj yayınlarsiniz, istediginiz isi anlatirsiniz. size donen kişilerden en isindiginiz ile baslarsiniz.
benim zamaninda istanbulda degisim ogrencilerinden olusan bir cevrem vardi. onlarin cogu bu sekilde oyun ablaligi yapardi. tanistiklatimin hepsi cok akilli - baska ulkede yaşayabilecek olgunlukta, tatli insanlardi. boyle isler onlara da can suyu olurdu çünkü öğrenci vizesiyle resmi bir is yapamiyorlar , burs yetmiyor, aileye yuk olmak istemiyorlar. böyle islere büyük bir hevesle gidiyorlar
Bizde temel yok sıfır değişim öğrencileri hatalı öğretirse sonrasında düzeltmesi daha zor olur gibi geldi nedense belki sonrasında temeli atınca konuşma pratiği için değişim öğrencileri daha mantıklı gibi sırf konuşma odaklı
ingilizce yaratıcı drama grupları var mesela, çok eğlenceli çalışmalar yapılıyor, oyunlar oynanıyor. Evde tek başına olmaktan daha iyi olabilir. Evde olsun gözümün önünde olsun derseniz de dediğim gibi oyun oynamayı bilen birisi olsun eve gelen. Zaten o yaşta ders olarak yapabileceği 15-20 dakika.
Doğum yapacağım yazın o yüzden biryerlere götürmem zor olacak gibi en azındna eve gelen birinin olması benim için daha iyi olacak gibi
Yazın oğlumu kendim mi çalıştirsam diye düşünüyordum ama sabırsız bir insanım, konuşma kulübü tarzında bir yer bakacağım. Canı istedikçe gitsin, arkadaşlar edinsin sosyalleşsin. 7 yaşında zaten, 1 yıl boyunca öğrendikleri bile sınırlıydı. Çokta bişey beklememek lazim
Ben kendim çalıştıramam çünkü temelim çok sağlam değil ve doğum yapacağım. Çok bi beklentim yok ama ufak bi temel atmak koca yaz boyunca haftada bir veya iki saat ders görmesinin ona çok ağır gelmeyeceğini düşündüm onun dışında hep parkta oyun oynayacak çünkü başka hiç bi etkinliği yok yaz ayı için

İlk defa böyle birşey deneyeceğiz hocanın nasıl bir süreçte ilerleyeceğini bilmiyorum deneyimli olan kişiler nasıl ilerliyor merak ettim açıkcası yani oyunlamı ilerliyor hocalar yoksa masa başı ders gibi mi ilerliyor bu yaşlar için bilmiyorum

Devlet okulunda kendisi. Yaz ayını parkta full oynayarak geçirircek muhtemelen ama ben araya en azından birşey sıkıştırayım ya bi spor ya bi ders oda aklıma ingilizce geldi kursa boğmayı düşünmedim sadece bir adet etkinliği olsun yaz ayı boyunca onun dışında oyunla geçirecek üç ayı

Kurs merkeziylede görüştüm daha 7 yaşında olduğu için sınıfça böyle bir derse girerse dinlemez ciddiye almaz dersi kaynatır gibi geldi bana birebir derste sanki hocayı daha ciddiye alır gibi geldi cıvıyamaz gibisinden. Yaşı ilerleyip işin ciddiyetini anladığında sınıfça derse göndermek daha mantıklı geldi nedense. Fiyat olarakta evde dersle sınıfça ders yine aynı fiyata denk geldi en azından hoca eve gelir diye düşündüm.

Değişim öğrencileri için nerden nasıl bilgi alınabilir nasıl ulaşılabilir o öğrencilere araştırmam gerek sizin bilginiz varmı.
Ama o yaşta İngilizce dersi böyle oluyor. Oğlum kolejde 10 saat haftalık dersleri var. Bunun 3-3 altı saatini oyun eğlence etkinlik olarak ayrı öğretmenler giriyor. Şarkılar, oyunlar, temalar yarışmalarla destekliyorlar. Yani zaten bu yaşta sıkı bir gramer öğrenmiyorlar.

İşte bunu sınıf ortamında yapabilme özgürlüğüne sahip ama sanki birebirde onunla ilgilenen bir hoca olunca o gevşekliği cıvımayı belki daha az yaşarız gibi geldi. Erkek çocuğu kıçının üstünde duramıyor çünkü sınıfta laylaylom birisi kaynatsa hemen ona ayak uydurur ama karşısında kendiyle ilgilenen bir hoca olunca belki yarım saatte olsa ona odaklanır

Konuşma kulüpleri için bi temel gerekiyor gibi geldi bizim temelimiz sıfır. Sosyalleşme açısındanda park sorunumuz yok şükür arkadaşlarıyla parkta oynayama özgürlüğüne sahip

Bizde temel yok sıfır değişim öğrencileri hatalı öğretirse sonrasında düzeltmesi daha zor olur gibi geldi nedense belki sonrasında temeli atınca konuşma pratiği için değişim öğrencileri daha mantıklı gibi sırf konuşma odaklı

Doğum yapacağım yazın o yüzden biryerlere götürmem zor olacak gibi en azındna eve gelen birinin olması benim için daha iyi olacak gibi

Ben kendim çalıştıramam çünkü temelim çok sağlam değil ve doğum yapacağım. Çok bi beklentim yok ama ufak bi temel atmak koca yaz boyunca haftada bir veya iki saat ders görmesinin ona çok ağır gelmeyeceğini düşündüm onun dışında hep parkta oyun oynayacak çünkü başka hiç bi etkinliği yok yaz ayı için
O zaman ingilizce konuşan üniversiteli abla abi bulun söylediğim gibi. Ben de o yaş grubuyla ingilizce çalışmıştım bir dönem, gayet verimli ve eğlenceli oluyordu oyunlaştırınca.

Back
X