• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İLKOKUL MEZUNU SEVGİLİ

sedefxx

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2019
71
79
3
27
Lafı uzatmadan anlatayım nolur yazın fikirlerinize ihtiyacım var sevgilim küçük yaşta babasını kaybetmiş okuyamamış ilkokulu terketmiş iş hayatına atılmış küçüklüğünden beri çalışıyor annesine bakıyor Allah’a şükür durumları iyi çalışıyor bir sıkıntıları yok evleri arabaları var abisi var abiside çalışıyor aynı şekilde
Küçüklüğünden beri abisiyle el ele vermiş hayata tutunmuşlar
Ama arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem evde kıyametleri koparıyor senle o birmisin diyor sürekli sevgilimi eziyor çok üzülüyorum sonuçta babasını kaybetmiş mecburiyetten okulu bırakmış elinde olmamış ki hiçbirsey
Ama annemide karşıma almak istemiyorum sonuçta doğuran büyüten bi yandanda korkuyorum ilerde sorun olur mu diye şuan çok iyiyiz ama ne bileyim ya
Zengin kız fakir olan mevzusuna döndü
Üniversiteli kızla ilkokul mezunu erkek
İlerde sorun olur mu yazın nlur

Valla ne doktor mühendis üni mezunu adamın karısını aldattığını şiddet uyguladığını okuduk bu forumda tvlerde o yüzden annenize söyleyin herşey üni mezunu olmakla olmuyor önce ahlaklı insan olması önemli

Benim de ilkokul mezunu bir arkadaşım var. Ama çok efendi, yardımsever, hobileri olan bir çocuktur. Kız arkadaşı da üni mezunu. Korona olmasaydı bu yaz evleniyorlardi.
Olur olur yani.
Komplekssiz bir insansa, size denk olduğunu düşünüyorsanız...
Bir başka arkadaşım da İstanbul'da çok havalı bir bölümden mezun. Ama sevgilisi ortaokul terkti.
Şimdi evliler, çoluk çocuk sahibi. Kiz da çalışmıyor. Öyle , yaşıyorlar...
Bence okuldan daha önemli şeyler var. Benim çevremdeki neredeyse herkes üni mezunu. Ama mallar. Hayattan tad almayı bilmeyen, ezbere yaşayan, sorgulamayan insanlar. Bu insanlar yüksek lisans yapsa ne olur ilkokul mezunu olsa ne olur

Ben üniversite mezunuyum hatta y.ya lisans doktora yaptım. İlk eşim mali müşavir ikinci eşim avukat ti. Al birinden vur diğerine ikisi de birbirinden beter idi. Sen bak sana değer veriyor mu? Öfke kontrolü var mı? Küfür ediyor mu? Zor gününde yanında mi? İnan artık memlekette herkes bir şekilde üniversite mezunu ama insan olan çok az. Hakkında hayırlısı olsun.

Herkes okumak üni mezunu olmak zorunda değil. Mecburiyet olmuş okuyamamış işini gücünü tutmuş bravo. Gelgelelim ikinizin durumuna. Maalesef bir isteklerimiz bir de hayatın gerçekleri var. Tabii ki istisnalar vardır. Fakat ben ileride problemlerin çıkacağını düşünüyorum. Fikir ayrılıkları, hayat görüşü gibi daha çok entelektüel anlamda... Ayrıca karşıdakinin karakteriyle ilgili olarak kıskançlıklar da olası... Dediğim gibi olmayabilir de... Annenizi üzerek onun istemediği bir evlilik yapmayın bence. Onların hayat tecrübeleri çok önemli.

Hayata bakış açılarınızın bir olacağını düşünmüyorum... Yaşarken farkedeceksinizdir. Gerçi yeri geliyor üniversite mezunları arasında dahi kültürel birikim arasında dağlar kadar fark oluyor... Size benzer bir arkadaşım evlilik yaptı eşi ortaokul mezunu kendisi öğretmen. Eşine açıktan liseyi bitirtti, çocuk da esnaftı. Hala evliler, çocukları da var. İkisi arasındaki farkı görmemek için kör olmak gerekiyor yani baya baya göze çarpıyor. Bir ara çocuğun işi battı kızın maaşı ile geçindiler zira diploması olamadığı için de rahatça bir iş bulaması sonrasında da toparladılar. Ama onlar mutluysa bize ne değil mi? Bu tür konularda anne-baba rızası çok önemli. Sevgilinizden rica edin (kendisi için de) açıktan okusun.

Geçen eşimle ilgili saçma bir tutumunu anlatıyorum.
Karşımdaki dedi ki: Okumuş insan yahu neden öyle yapıyor?
Dedim okumak cahilliği alır, eşeklik baki kalır demişler..

Cidden önemli olan diploma değil gözümde..
Bakışım çok çok değişti hayata.

Esim ilk okul mezunu ben lise esimdeki anlayis sabir caliskanlik saugi cevremde ki univ mezunu olan insanlarda yok insanlik lazim maddi manevi hic birseyimiz eksik degildir sizde anlatmissiniz mecburiyetten okuyayamamis annesine bakmis merhametli benim abi denen sahis yolun ortasinda anneme bagirip kufur ediyor ben annenizi hakli bulamadim kusura bakmayin

Hikaye iyi has da, eli para görünce isteseydi o yönünü de kuvvetlendirirdi. Ben burada enerjiye bakarım eğitimli insanlara bakışı nedir, hayata bakışı nedir neden lise diploması almak için dahi çaba sarfetmemiş ? Param var diyerek kenara çekilmek benim için eksi bir durum, kendini geliştirmek için çaba sarfetmemiş.Annelerin akli dengesinde bir rahatsızlık yok ise uzun vadede haksız çıktıkları enderdir.

Back
X