• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İLKOKUL MEZUNU SEVGİLİ

Yaaa sanki üniversite mezunları çok mu şey? Kim kendini , ufkunu geliştirmek için okuyor , üniversitede okula gidip gelmek dışında kendini geliştirecek şeyler yapıyor ki?
Çoğu insan laf olsun diye,liseden sonra adet yerini bulsun diye okuyor.
Benim bölümüm konuşmaya - felsefe yapmaya - toplumsal konularda yeni bakis acılari kazanmaya çok müsait bir bölümdü.
Ama sınıf arkadaslarimin büyük çoğunluğu o gün üniye yazıldığında neye inaniyorsa-hangi oluşuma değer veriyorsa 4 yılın sonunda aynı şeye inanıp / diğerini kotuleyip , kendine bir şey katmadan mezun oldu. Kitap oku, sınava gir. Olsun bitsin.
Ben okurken zaten üniversite okurken yapilacak en popüler şey Erasmus değil Nişan yapmakti. Yüzük modası inanılmaz birseydi. Yüzüğü olan ortamın kralı gibiydi 😂😂 Çoğu insan sevgilisi - ciddi ilişkisi var diye okurken ne bir eğlenceye katılmıştır ne yanında sevgilisi olmadan bir tatile çıkmıştır, ne başka şehire bir seminere katilmistir. Lise devamı gibi yaşamışlardır.
Zaten uniden mezun olan çoğu arkadaşımın en büyük hayali evlenmek.
Hatta ODTÜ mezunu , akrabalarına vesikalık fotoğrafını verip uygun anda 'bizim de bir yeğen var' diye birilerine gösterilmeyi umut eden arkadaşım vardı.
Aynı şekilde avukat olup görücüden medet uman o kadar çok iş arkadaşım var ki , şaşarsiniz.
Yani bana boş geliyor , 'üniversite okudum, o adamla kültür farkım olur' cümlesi.
Eğer üniversite okurken okul kulüplerinde aktif olduysan, ne bileyim bir projeye katılıp ya da erasmusla,work and travelle yurt dışına ciktiysan, gönüllü faaliyetlerde boy gosterdiysen, seminerler izlemeye, panellere koşa koşa gittiysen, çeşitli dünya görüşüne sahip insanlarla saatlerce insanca tartistiğin sohbetlere katildiysan , kendini -ufkunu gelistirdiysen, 4 sene öncekinden çok daha dolu bir insansan evet.
Üniversite seni kültür olarak etkilemiştir. Okumayan insanla zorluk yasayabilirsin.
Ama okuldan eve , evden okula, arada kafeye ,avm'ye şeklinde boş bir döngüyle gelip gittiysen böyle abartmaya , kültür farkı kültür farkı diyip isi büyütmeye hiç gerek yok bence

Ben olaya buyuk kultur farki olarak bakmiyorum ama insan bu zamanda aciktan bir lise diplomasi bari alirdi yahu. İlkokul mezunu yok dil biliyormuş, lkokul mezunu kpss sorularini şaaak şakkk biliyormuş. Madem bu kadar harikalar, cok biliyorlar o lise diplomasini gozu kapali alirdi insan, eşim 2. Universitesini calisirken okumuş, icinde olsun yeter ki.

Bikaç uç ornekler disinda kimse ilkokul mezununa "aaaa sen ne cok biliyorsun gel şu pozisyona oturtalim seni" demez, univ mezunlari bile kendini siyirabilmek için ekstra çaba harciyor artik cunku cok fazla mezun var, univ. Bitirmekte yetmiyor.
Adam şuan kendi işini yapiyor olabilir ama dunyanin binbir turlu hali var. Bugun ilkokul diplomasiyla kasiyer bile olamaz. Yani univ. Okumayan herkes aptaldir veya kultursuzdur diyemem ama belli sebeplerden okuyamadiysa bile aciktan devam etmek zor degil isteyene. 🙄

Kaldi ki mevzu univ bile degil orta ve lise dahi yok.

Son düzenleme:
İkinizde aynı yöne bakabiliyor musunuz ?
Her durumda size saygısını koruyabiliyor mu? Olaylara bakış açınız nasıl, aranızdaki veya herhangi bi konuda tartışma seviyeleriniz ne boyutta, sinirlendiğinde kullandığı kelimeler değişiyor mu hem size karşı hem başkasına bunlar çok çok önemli şeyler. Bu yönlerini gördünüz mü? Alkol sigara var mı mesela ?
İyice tanımaya çalışın o şekilde karar verin.
Bu durumları bizzat deneyimlediğim için soruyorum. Anneniz kendince haklı elbet. Bahsettiğim konularda kafanızda soru işareti yoksa annenize gönül rahatlığıyla tanıştırabilirsiniz.
Ben de üni mezunuyum sözlüm lise mezunuydu ben sadece insanlığına baktım. Bakış açılarımız aynı yönde olursa sorun olmaz dedim.
Bu konuyuda asla eksi bi durum olarak düşünmemiştim. Gel gör ki yaşayana kadar. Zamanla sorunlar bir dağ oldu aşamadı ve ayrıldık. Ama sebep sadece eğitim değildi tabii.
Kısaca canım yaşa ve gör...

İlkokul terk adamı ne güzel güzellemişsiniz hanımlar. Günümüzde ehliyet bile alamıyor bu insanlar. Ehliyet almanın şartı 8 yıllık zorunlu eğitimi tamamlamış olmak. Devletin güvenip ehliyet vermediği insanları güzellemenin bir manası yok bence.

Ben bu olaya yasanmis bir olaydan cevap vermek istiyorum

Uniden arkadasim ogrenim seviyesi olarak kendine esit olmayan bi adamla evlendi. Aileler istemedi. Kiz da cok istemiyor gibiydi ama bir daha kismetim cikmazsa kafasina girdi anlamsiz bir bicimde. Cocuk okumamis ama kendisini gelistirmis bi cocuktu.

Ogrenim seviyeleri ters orantiliydi ama cocuk erken yasta is yasamina atılmış tecrubeli, sosyal iliskileri iyiydi. Bizim kizdan daha kulturluydu bu konularda.

Evlendiler bizim kiz okulu bitirdi calismaya basladi. Okurken bebisi oldu. Is kurdu kendine. Su an o isi adamin tanidik cevresi sayesinde donuyor. Onemli olan kisim isin gelmesi ve adam bu kismi hallediyor sosyal iliskileri kuvvetli bi adam olmasindan dolayi

Ha bu kizimiz mutlu mu? Degil su an. Keske evlenmeseydim ogrenim seviyesi benimle esit olan biriyle diyor. Icten ice kendisini denk görmüyor ona. Gerci distan disa da gormuyor bunu sozlu olarak ifade ediyor.

Cevreden ziyade sen kendine bak bence. Boyle bir durumu duygularin azaldigi zamanda normal karsilayabilecek misin?

Lafı uzatmadan anlatayım nolur yazın fikirlerinize ihtiyacım var sevgilim küçük yaşta babasını kaybetmiş okuyamamış ilkokulu terketmiş iş hayatına atılmış küçüklüğünden beri çalışıyor annesine bakıyor Allah’a şükür durumları iyi çalışıyor bir sıkıntıları yok evleri arabaları var abisi var abiside çalışıyor aynı şekilde
Küçüklüğünden beri abisiyle el ele vermiş hayata tutunmuşlar
Ama arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem evde kıyametleri koparıyor senle o birmisin diyor sürekli sevgilimi eziyor çok üzülüyorum sonuçta babasını kaybetmiş mecburiyetten okulu bırakmış elinde olmamış ki hiçbirsey
Ama annemide karşıma almak istemiyorum sonuçta doğuran büyüten bi yandanda korkuyorum ilerde sorun olur mu diye şuan çok iyiyiz ama ne bileyim ya
Zengin kız fakir olan mevzusuna döndü
Üniversiteli kızla ilkokul mezunu erkek
İlerde sorun olur mu yazın nlur
Evet olur ama ilkokul mezunu olduğu için değil vizyonsuz olduğu için sorun olur çok şükür durumları iyi diyorsun e sevgili yapacak zamanı da var ama bir açıktan okuyup lise diploması alamamış açıktan bile olsa lise bitirmek sadece diploma değil kültürdür emin ol anlaşamazsınız

İlkokul terk adamı ne güzel güzellemişsiniz hanımlar. Günümüzde ehliyet bile alamıyor bu insanlar. Ehliyet almanın şartı 8 yıllık zorunlu eğitimi tamamlamış olmak. Devletin güvenip ehliyet vermediği insanları güzellemenin bir manası yok bence.
Boyle konulara hemen su yorumlar geliyor,“aman okumus da nolmus”
“Onemli olan kendini gelistirmek”
Ve bir de eseklik baki kalir dedikleri mevzular.
Cidden okumus insanin ayaklar altina alindigi baska bir ulke daha yoktur bence.
Herkes kocayi bosayip bir ilkokul mezunu alsin madem. Bu kadar superse

İnsanları sınıflandırmadan yorum yapmaya çalışacağım. Tabiki karakteri çok sağlam, cebinde para olan ilkokul mezunları vardır. Ve tam tersi olan üniversite mezunları da vardır. Kimseye laf etmiyorum.
Kendi adıma söylüyorum ki, ben evlenmezdim. Bu tip farkların önemli olduğunu düşünüyorum.

Ben olaya buyuk kultur farki olarak bakmiyorum ama insan bu zamanda aciktan bir lise diplomasi bari alirdi yahu. İlkokul mezunu yok dil biliyormuş, lkokul mezunu kpss sorularini şaaak şakkk biliyormuş. Madem bu kadar harikalar, cok biliyorlar o lise diplomasini gozu kapali alirdi insan, eşim 2. Universitesini calisirken okumuş, icinde olsun yeter ki.

Bikaç uç ornekler disinda kimse ilkokul mezununa "aaaa sen ne cok biliyorsun gel şu pozisyona oturtalim seni" demez, univ mezunlari bile kendini siyirabilmek için ekstra çaba harciyor artik cunku cok fazla mezun var, univ. Bitirmekte yetmiyor.
Adam şuan kendi işini yapiyor olabilir ama dunyanin binbir turlu hali var. Bugun ilkokul diplomasiyla kasiyer bile olamaz. Yani univ. Okumayan herkes aptaldir veya kultursuzdur diyemem ama belli sebeplerden okuyamadiysa bile aciktan devam etmek zor degil isteyene. 🙄
Benim annem bile 60ina birkaç sene kala liseyi bitirdi. Bu sene üniversite sınavına girecekti, ek kayıtı kaçırdık geçen hafta.
Kendini geliştirmek isteyen insanın onunde bir engel olacağına inanmıyorum.
Benim demek istediğim adam belki ilkokul mezunu ama ufkunu geliştirmiştir değil.
Konu sahibi belki üni mezunu ama okula gidip gelmiştir, ufkunu geliştirmemistir. İnsanların kültür kültür kültür dediği fark belki de aralarında yoktur.

Boyle konulara hemen su yorumlar geliyor,“aman okumus da nolmus”
“Onemli olan kendini gelistirmek”
Ve bir de eseklik baki kalir dedikleri mevzular.
Cidden okumus insanin ayaklar altina alindigi baska bir ulke daha yoktur bence.
Herkes kocayi bosayip bir ilkokul mezunu alsin madem. Bu kadar superse

Hayır bir de sanki eğitimsiz erkekler mükemmel erkek de eğitimlilerin hepsinin eşekliği baki kalmış.

Önemli olan kendini geliştirmek evet ama eğitimsiz insan kendini bir yere kadar geliştirebilir. Gelişmek için en basitinden dil gerekir ki geliştirebilecek kaynaklara ulaşabilesin.

Onu bunu bilmem, ilkokulu dahi bitirememiş insanın kendini geliştirmiş olma ihtimali milyonda birdir. Para kazanma ihtimalinden bahsetmiyorum, ülkemizde her köylü kurnazı para kazanır.

Ehliyeti var

Benim annem bile 60ina birkaç sene kala liseyi bitirdi. Bu sene üniversite sınavına girecekti, ek kayıtı kaçırdık geçen hafta.
Kendini geliştirmek isteyen insanın onunde bir engel olacağına inanmıyorum.
Benim demek istediğim adam belki ilkokul mezunu ama ufkunu geliştirmiştir değil.
Konu sahibi belki üni mezunu ama okula gidip gelmiştir, ufkunu geliştirmemistir. İnsanların kültür kültür kültür dediği fark belki de aralarında yoktur.

Şuan birbirleriyke anlaşabildiklerine gore dusunce ve yaşayiş olarak aralarinda çok buyuk uçurum oldugunu dusunmedim ben de zaten. 🙄 Ama ilerde neler olur bilemeyecegim.

Hayır bir de sanki eğitimsiz erkekler mükemmel erkek de eğitimlilerin hepsinin eşekliği baki kalmış.

Önemli olan kendini geliştirmek evet ama eğitimsiz insan kendini bir yere kadar geliştirebilir. Gelişmek için en basitinden dil gerekir ki geliştirebilecek kaynaklara ulaşabilesin.

Onu bunu bilmem, ilkokulu dahi bitirememiş insanın kendini geliştirmiş olma ihtimali milyonda birdir. Para kazanma ihtimalinden bahsetmiyorum, ülkemizde her köylü kurnazı para kazanır.

Bu milyonda bir olayına katılıyorum. Mesela benim verdiğim örnek de çok uç bir örnek. Sadece böyle insanların da var olduğunu söylemek istedim. Nedense insanlar bu tarz insaların olabileceğine inanmıyor sanki.
Tabii yaş, yaşanılan dönem de bunları etkiliyor. Benim örneğini verdiğim insan 45-50 yaşında.
Konu sahibi bunları da göz önünde bulundursun, kendi sevgilisiyle kıyaslasın gibisinden yazılmış olabilir bu güzellemeler. Ben en azından bu şekilde yazdım.
Eğer kendini geliştirmemişse zaten ilkokul/üniversite çok da fark etmiyor. Bu durumda okumak da cahilliği almıyor. 😂

Arkkadasim doktor ve eşi ilkokul mezunu çarşı esnafı.Cook mutlular.ikisi de bu durumi sindirmis insanlar.Bu cok onemli.Kalkip gunun birinde sizden daha az kazaniyor diye sorun edip sizi ezerse cok pisman olursunuz.

Söyle ki sevgi her şeyin üstesinden gelmiyor. Bazi konu oluyor defalarca anlatmak zorunda kalırsın, kültür değişiyor. Kafa farklı çalışıyor. Müzik film bile bazen sorun oluyor. Onun dışında alışırsan Bi sıkıntı olmuyor yani çokta sorun değil sevip güvenmen önemli canım ama evlenince anlıyorsun bunu bende anneme inanmamıştım pek ki benim eşim onlisans ben çift lisans mezunuyum ona rağmen, ilkokul mezunu daha zor olur.

Bu milyonda bir olayına katılıyorum. Mesela benim verdiğim örnek de çok uç bir örnek. Sadece böyle insanların da var olduğunu söylemek istedim. Nedense insanlar bu tarz insaların olabileceğine inanmıyor sanki.
Tabii yaş, yaşanılan dönem de bunları etkiliyor. Benim örneğini verdiğim insan 45-50 yaşında.
Konu sahibi bunları da göz önünde bulundursun, kendi sevgilisiyle kıyaslasın gibisinden yazılmış olabilir bu güzellemeler. Ben en azından bu şekilde yazdım.
Eğer kendini geliştirmemişse zaten ilkokul/üniversite çok da fark etmiyor. Bu durumda okumak da cahilliği almıyor. 😂

Okumanın cahilliği almadığı durumlar da binde bir ihtimal. Gerçi 30 yaş ve üzeri için konuşuyorum, yeni nesilde nelerle karşılaşacağız meçhul. Ama okumak az ya da çok bir vizyon kazandırır her insana.

Para cogu insan icin her seyden onemli. Parali ama a’yi b’yi bilmeyenler itibar goruyor ulkemizde. Normal kosullarda kapiya bekci olamayacak insanlar cok kiymetli pozisyonlarda. Simdi ornek vermeyelim ;)
Bu arada ilk cumlene bayildim. Harikasin yine her zamanki gibi ;)

Back
X