• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İLKOKUL MEZUNU SEVGİLİ

Valla ilkokul mezunundan daha kültür yoksunu çok üniversite mezunu gördüm ama konumuz bu değil.

Eğitim farkına olumsuz bakanlardanım ben de. Kendimi koyuyorum yerinize, benimle aynı yollardan geçmemiş, benim yaşadıklarımı yaşamamış, edindiğim tecrübeleri edinmemiş insanla birlikte olmam imkansız. Bunun bir de sosyal çevre yönü var. Arkadaşlarımın ya da iş ortamımın arasına soktuğumda ezilecek, kendini rahatsız hissedecek ya da dışlanacak biriyle de hayatımı birleştiremem.

Ek olarak, eğitimsiz ve iyi adamın karşılığı eğitimli ve kötü adam değildir. Eğitimli ve iyi adamlar da var dünyada. Kendinizi bunlara layık görmüyorsanız bilemeyeceğim.

Hayır davul bile dengi dengine hesabı benimde hoşuma gitmiyor ama ne yapayım anne işte doğuran büyüten karşıma alamam
Tabiki o sizin dusunceniz ben birsey diyemem benim esimi babasi okutmamis ogretmeni eve gelmis yalvarmis yakarmis oglun cok caliskan gelecegi parlak vs ben gorirsem hayvanlarima kim cobanlik edicek diyip kavga edip gondermis suan universite sorularina bile cevap veriyor ister inanin ister inanmayin ablasinin kizi kpss ye calisiyor sorular soruyor dayisina cat yapistiriyor cevabi matematik desen ben yaninda cahil kaliyorum matematigimle hersey universte okumakla olmuyor ne yazik ki tabiki karar sizin :)

Sen ünv mezunusun o ilkokul mezunu ne konuşup ne paylaşım yapıyorsunuz ?
Aranızda kültür çatışması olmuyor mu ?
Kendini geliştirmiş biridir her konuda bilgisi vardır o istisna ama genelde pek olmuyor böyle şeyler.
Bir de o senden daha çok kazanıyorsa ilerde bak ben okumadım ama senden iyi kazanıyorum diye kompleks yapıp seni üzebilir.
Ne kadardır tanıyorsun ?
Sana değer veriyor mu ?
Annenin istemediği başka şeyler de olabilir mi ?
Eğer kendini geliştirmiş hayata bakışı düşük değilse olabilir ama bu da çok zor bulunan birşey ünv mezunlarının hali ortada.

Sana şöyle söyleyeyim.. Üni mezunu olan taraf yani sen evlendikten sonra en ufak bir maddi sıkıntı da veya başka bir durumda ben okudum sen okumadın mantığına girerse ve karşısındaki kişi bundan dolayı kendini yetersiz hissetmeye başlarsa anlaşmazlıklar yaşamaya başlarsınız.. Üni mezunu olmak veya okumamak önemli değil benim gözümde. Önemli olan kendini geliştirebilmek.. Kendini geliştirebilmiş bir insan karşısında üni mezunu olmanın hiçbir özelliği kalmıyor.. Sonuçta Bill Gates de Sakıp Sabancı da üniversite mezunu değiller.. 😌😌😌

Artısıyla eksisiyle düşünüp karar vermelisiniz. Bu gercekten cok önemli bir karar. Zamanında ımkansızlıktan okuyamamış olabilir, bu haklı bir gerekçe ama iş ve maddi durumunun iyi olması, onun kendını geliştirmesine mani değil ya da ihtiyaç duymuyor dıye bırsey olamaz. Evlilik ya da birliktelik sadece maddi geçim değil manevi geçimde demektir. Şimdi el üstünde tutar, evlenince de tutar elbet ama gün gelir öyle bir durumlarla karsılasırsınız ki her zaman güllük gülistanlık olmaz, kendını ezilmiş gibi hissedecegi için daha siz ne oldugunu anlamadan tatsız tartışmaların içinde bulacaksınız kendınızı. Neden böyle oldu, evlenmeden önce böyle değildi.. Vs mutsuz olacaksınız. Zamanında annenize karsı cıktıgınız, sevdıgınız adamı savunduğunuz için O'na da anlatamayacaksınız.
Malesef anneniz haklı. Kendınızı onun yerıne koyun. Sevdiğiniz için sızın yasadıgınız, sızın sevginiz aşkınız, annenızın karşı gelmesinden daha gerçekmiş gibi gelıyor ama iş öyle değil. Sadece duyguyla hareket edılmemelı...

Bence kültür çatışması olur. Ama su an ciddi bir sey yoksa aranızda bekleyin.Açıktan bitirmesini söyleyin. Benim arkadaşımı da ailesi zorla kapattı liseye ve üniversiteye göndermediler. Kendisi açıktan okudu gayette akıllı bir kız. Bir baskası öğretmen zorbalığına uğrayıp okulu terketti. Liseyi açiktan bitiriyor şu an. Açıktan da okuyabilirdi istese

Bari dışardan bi liseyi bitirseydi.
günümüzde ilkokul mezunu olmak çok düşük. En basit mesleklere bile lise diplomasız almıyolar.
işi elden gidebilir malı varlığı gidebilir hayat bu ne yaşacagımız belli değil ki. En azından bi lise diploması olsa girer bi yere işçi olarak calısır. Biraz önümüzüde düşünmek zorundayız.

Yaaa sanki üniversite mezunları çok mu şey? Kim kendini , ufkunu geliştirmek için okuyor , üniversitede okula gidip gelmek dışında kendini geliştirecek şeyler yapıyor ki?
Çoğu insan laf olsun diye,liseden sonra adet yerini bulsun diye okuyor.
Benim bölümüm konuşmaya - felsefe yapmaya - toplumsal konularda yeni bakis acılari kazanmaya çok müsait bir bölümdü.
Ama sınıf arkadaslarimin büyük çoğunluğu o gün üniye yazıldığında neye inaniyorsa-hangi oluşuma değer veriyorsa 4 yılın sonunda aynı şeye inanıp / diğerini kotuleyip , kendine bir şey katmadan mezun oldu. Kitap oku, sınava gir. Olsun bitsin.
Ben okurken zaten üniversite okurken yapilacak en popüler şey Erasmus değil Nişan yapmakti. Yüzük modası inanılmaz birseydi. Yüzüğü olan ortamın kralı gibiydi 😂😂 Çoğu insan sevgilisi - ciddi ilişkisi var diye okurken ne bir eğlenceye katılmıştır ne yanında sevgilisi olmadan bir tatile çıkmıştır, ne başka şehire bir seminere katilmistir. Lise devamı gibi yaşamışlardır.
Zaten uniden mezun olan çoğu arkadaşımın en büyük hayali evlenmek.
Hatta ODTÜ mezunu , akrabalarına vesikalık fotoğrafını verip uygun anda 'bizim de bir yeğen var' diye birilerine gösterilmeyi umut eden arkadaşım vardı.
Aynı şekilde avukat olup görücüden medet uman o kadar çok iş arkadaşım var ki , şaşarsiniz.
Yani bana boş geliyor , 'üniversite okudum, o adamla kültür farkım olur' cümlesi.
Eğer üniversite okurken okul kulüplerinde aktif olduysan, ne bileyim bir projeye katılıp ya da erasmusla,work and travelle yurt dışına ciktiysan, gönüllü faaliyetlerde boy gosterdiysen, seminerler izlemeye, panellere koşa koşa gittiysen, çeşitli dünya görüşüne sahip insanlarla saatlerce insanca tartistiğin sohbetlere katildiysan , kendini -ufkunu gelistirdiysen, 4 sene öncekinden çok daha dolu bir insansan evet.
Üniversite seni kültür olarak etkilemiştir. Okumayan insanla zorluk yasayabilirsin.
Ama okuldan eve , evden okula, arada kafeye ,avm'ye şeklinde boş bir döngüyle gelip gittiysen böyle abartmaya , kültür farkı kültür farkı diyip isi büyütmeye hiç gerek yok bence

Şimdi şöyle zorluklar yüzünden okulu bırakmıştır anlarım ama bu yaşa dek dışarıdan okumamasını anlayamam.

Benim 60 yaşındaki teyzem bu yıl dışardan bitirdi liseyi, üniversite sınavına kayıt yaptırdı hatta. Okumaya sadece diploma olarak bakmayın. Okul insana vizyon, çevre, genel kültür, hayat tecrübesi katar aynı zamanda. Hoş her şey insanın kendisinde bitiyor nice okumuş cahiller var.

Sevgiliniz bu zaman dek istese çoktan üniversite olmasa bile lise mezunu olmuştu istememiş demek ki. Benim için eksi yön olurdu bu ekonomim iyi ne gerek var diyerek çaba göstermemiş diploma almaya. İsterse gözü kapalı çözsün üniversite sorularını yarın bir gün iş yeri Allah korusun batsa maaşlı eleman olmak zorunda kalsa hangi iş yeri ilkokul terk birini işe alır?

Son düzenleme:
Sanki Türkiye de her üniversite okuyan hemen iş buluyor sende işsiz olabilirsin yazık seninle onca zaman harcayana erkek arkadaşa. Anneni ikna edebilirsin sonuçta yıllarını vermiş sana adam yazık günah.

Daha yeni bi tanidigim bu şekilde evlendi.Kiz cok zengin ve tip fakultesini bitirdi,doktor oldu.Cocuk lise mezunu.Mutlu gozukuyorlardi bence..Anneniz sadece mevkisi yok diye reddediyor ise sakin dinlemeyin.Size nasil davraniyor,karakteri nasil,ekmegini tastan cikariyor mu bunlar onemli olan..Bizim ulkemizde cok abartiliyor bu universite mezunlugu bence.Sizin kafaniz uyuyor ise bildiğinizi yapin.Umarim coook mutlu olursunuz..Ayrica anneniz de o kucuk gordugu damada muhtaç kalmaz birgun umarim....

Okul okumak sadece para kazanmak için değildir. Eğitimin üniversitenin bize dünyayı algılama, farklı bakış açısına sahip olma, sorgulama, kültür vs. Kazandırdıkları var. Sevgilinin parası olabilir aileden dolayı okumamış olabilir fakat tüm bazı şeylerde eşit olmayacaksın. Atıyorum bir konu hakkındaki bakış açısı yaklaşımı sana tuhaf, saçma gelecek. Ortak paydada buluşamayacaksınız. Ben olsam annemi karşıma almazdım. Bir sürü erkek var ama annen bir tane

Yarın bir gün bu konu ile bağlantılı sorun sıkıntı yaşayabilirsin. En basitinden hayat görüşü babında..
Ha belki de yaşamazsın bilemeyiz karşında kı insan belki kendini okumasa da aşırı geliştirmiş biri de olabilir...
Bence annenizle beraber çatışmak yerine eksilerini artılarını oturup konuşun

Önemli olanın karakter olduğuna inanıyorum. Kendini geliştiren bir insansa ne mezunu olduğu önemli değil. Bomboş bir şekilde üniversite mezunu olmasındansa, donanımlı bir lise/ilkokul mezunu olmasını tercih ederim. Eğer kendimizi geliştirmek için üniversiteye ihtiyaç duyuyorsak bu da sıkıntı bence. Zira birçok okul hocaları ve şehri itibariyle kendini geliştirmen için çok kısıtlı imkanlar sunuyor. Yine kendin çabalıyorsun yani.
Sadece şu an için açıktan liseyi tamamlaması fikrindeyim. O da eğitim farkınızdan değil, iyi kötü elinde lise diploması olsun da olası bir iş kaybında en azından iş bulabilsen diye.
Üzgünüm ama ben bu eğitim farkı kafasını anlamıyorum.
Bir kuzenim ilkokul mezunu, 4 dil biliyor örneğin. Başka bir tanesi üniversite mezunu ama sıfır donanım.

İlkokul terk bir insanla hangi ortak hobi ve beğenilere sahipsiniz? Aşkı sevgiyi bi tarafa bırakınca aranızda ne kalıyor paylaştığınız? Herkes para kazanıyor olması eğitimsizliği kapatır gibi konuşmuş ama bence mesele sadece para kazanması değil. Eğitimin tek amacı para kazanacak bir meslek değil, belli sosyokültürel gelişimleri de sağlamak. Bahsettiğiniz de az bi fark değil, istese elli kere açıktan diploma alırdı, 2020 yılında sadece ilkokul diploması almış bir insandan bahsediyoruz. Evlendikten sonra kesinlikle kompleks yapacak, türkiyede bu kompleksi yapmayacak erkek yok, üzgünüm.

sorun olur evet,anneniz hakli.Suan hersey gulluk gulistanlik gorunuyor gözünüze ama emin olun bir suru sorun oluyor ilerde.etrafimda bir kac ornegi var.Bende kesinlikle karsiyim,davul bile dengi dengine...

Back
X