İLKOKUL MEZUNU SEVGİLİ

Kuzenim benden 3 yaş büyük ben üni mezunuyum o ilkokul.inşaat şirketi var. Bu bindiği araba benim evimden pahalı😂 kendini iyi geliştirmiş zaten para birçok alanda gelişim sağlıyor. Çok iyi de anlaşırız Bununla birlikte mesela evlenmiş olsaydım onunla anlaşabilir miydim bilmiyorum çünkü bi yerde çatışma oluyor. Ne üni mezunları var iki lafı bi araya getirememiş bi baltaya sap olamamış o da ayrı ama bilemedim. Çok bıçak sırtı bi konu

Eger duzgun bir insan ise ve çalışmayı seviyorsa neden olmasın hayatta herşey nasip kısmet. Eminim annende senin iyiliğini istiyordur ama kader de varsa kimsenin yapacağı bir şey yok

Ya bazı yorumları hayretler içinde okudum hele hele eşini döven doktor ve uni mezunlari var diyerek bir kişinin yaptığını tüm herkese mâl ederek okumuş kesimi asagiya cekmeye çalışanlara...
su zorlu süreçte yedi gün yirmi dört saat yoğun bakımda bizim beş dakika bile içinde duramayacagimiz tulumlarla maskelerle duruyorlar...virusten biz kafamızı pencereden dışarıya cikaramazken viruslu hastanın odasına giriyorlar .. canını tehlikeye atan hatta virus kapıp yoğun bakımda hayat mücadelesi veren doktorlarımız sağlık calisanlarimiz var iyi ki okumuş iyi ki doktor hemşire teknisyen olmuşlar ama gel gör ki burdaki bazi yorumlara göre diplomanin uni bitirmenin hiçbir önemi yokmuş cunku doktorda uni mezunu da karısını dövüyormuş....
Onların içinde ukte eğitimli insanla evlenememiş olmak :)

Konudan anladıklarım:
1. Üniversite mezunları eşek ve eşlerini dövüyorlar.
2. İlkokul mezunları hep kendisini yetiştirmiş, kültürlü insanlar. Hiçbiri eşine kötü davranmıyor, evin içinde ropdöşambırla gezip ellerinden kitap düşürmüyorlar. Ayrıca çok paraları var.
3. Eğitim sadece para için gerekli bir şey. Paran varsa eğitim, öğrenim hiç önemli değil. Üniversite mezunları önünde el pençe divan duruyor zaten.
4. Üniversite mezunları fakir.
5. Üniversite mezunları eşek ve eşlerini dövüyorlar.

En önemli maddeyi 2 defa yazdım. Hani belki anlamayan varsa iyice anlasın diye. Bu gerçeğe gözünüzü kapattığınız yeter!!!11!!1 asdfg

Konu sahibi, siz burada "herkeZin hayatına kimse karışamaz, benim beyim ilkokul mezunu çok mutluyuz" diyen hanımlara bakmayın, annenizi dinleyin.
Ama "biz çok iyi anlaşıyoruz, bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadık. Çünkü aynı benim gibi çok kültürlü bir bey. 2020 yılında orta okulu, liseyi geçtim, ilkokulu tamamlamaya üşenmiş adamla paylaşacak çok şeyimiz var" diyorsanız evlenin.

Bir de şunu çok merak ettim eşiniz Kpss sorularının hangilerini bildi kaç tanesini bildi? Matematikleri mi bildi Tarihleri mi vs. Benim İTÜ mezunu kuzenim bile ilk girdiğinde Kpss'yi kazanamadı valla söyledikleriniz doğruysa helal olsun

Hiç unutmuyorum çocuğum 9-10 yaşlarında komşumuzun kızı üniversite sınavına hazırlanıyor. Açtım matematik kitabından bi soru çözdüm. Denklem sorusu x y bilmiyorum da kutucuk çize çize çözdüm. Anlatıp duruyodum öss sorusu çözebiliyorum ben diye 😂 annemler de o abla da aferin sana diyolardı uzun süre kendimi cinyıs sandım 😂 meğer neler varmış türevi ayrı integrali ayrı. Dunning kruger etkisi iste

Hep aynı şey yazılıyor bu tarz konularda, sanki üniversite mezunlarının hepsi eşlerini aldatıyor yada şiddet uyguluyor. Yada ilkokul mezunu herkes çok iyi eş olacak özelliklerde.
Mevzu sadece para da degil.
Ne kendim ilkokul mezunu biriyle evlenirdim nede oğlum yada kızım üniversite mezunuyken ilkokul mezunu bir eşleri olsun isterdim.
Bu kimseyi küçümsemekte değil..
Evlilikte çoğu konu gibi eğitimde de denkliğin önemli olduğunu düşünüyorum.
İyi eğitimli, karakteri düzgün erkekler de var, iyi insan olmak evlilik için tek başına yeterli de değil.

Sosyal yaşamda pek çok insanla iletişime giriyoruz, bu insaların eğitim düzeyleri değişiyor. Ama yakınlık kurduklarımız, mecburiyetten değil isteyerek görüştüklerimiz, daha sık bir araya geldiklerimiz genelde eğitim ve kültür düzeyimize yakın insanlar oluyor. Evet her insanla sohbet ediyoruz, konuşuyoruz ama herkesle her şeyi konuşamıyoruz.
İyi de kültür de üniversite ile kazanılmıyor ki. Tamam üniversite okuyan birisi kültürel aktivitelere daha meyilli kabul ama üniversiteyi kazandığın an zihnine bir kültür paketi yüklenmiyor.

Ayrıca insanlar sonradan da ortama ayak uydurabilir. Çevremden gerçekten entelektüellikle zerre alakası olmayan ortaokul mezunu bir arkadaşım, Cihangir tayfadan ünlü yazar,yönetmen çevreden birisiyle evlendi. Onların deyimiyle sürekli dost meclislerinde. 1-2 senedir evliler, şimdi sorsan “üniversite mezunu” seni beni beğenmez. En kral entelektüel oldu kendisi:)
Çok var böyle kadınlar. Kadın düşük eğitimli olunca sorun olmuyor da erkek olunca neden sorun?

Ayrıca kültür sanat aktivitelerinin hepsi dünya para. Biz iki ortalama gelirli iki üniversite mezunu olarak bu tarz aktivitelere sınırlı katılım sağlayabilirken anca muhabbetini yapıyoruz. :))

Düşününce tahsilsiz bir zengin kocişi olan bir abla, benden daha çok kültür sanat olayına girip cahil kocişi de eğitebilir😝

Hep aynı şey yazılıyor bu tarz konularda, sanki üniversite mezunlarının hepsi eşlerini aldatıyor yada şiddet uyguluyor. Yada ilkokul mezunu herkes çok iyi eş olacak özelliklerde.
Mevzu sadece para da degil.
Ne kendim ilkokul mezunu biriyle evlenirdim nede oğlum yada kızım üniversite mezunuyken ilkokul mezunu bir eşleri olsun isterdim.
Bu kimseyi küçümsemekte değil..
Evlilikte çoğu konu gibi eğitimde de denkliğin önemli olduğunu düşünüyorum.
İyi eğitimli, karakteri düzgün erkekler de var, iyi insan olmak evlilik için tek başına yeterli de değil.
Ne kadar çok "değil" kullanmışım 🤣
Ama bu tarz konularda, eğitimli erkeklerin gömülmesine sinir oluyorum. Durum sizin bildiğiniz gibi değil 🤣

İyi de kültür de üniversite ile kazanılmıyor ki. Tamam üniversite okuyan birisi kültürel aktivitelere daha meyilli kabul ama üniversiteyi kazandığın an zihnine bir kültür paketi yüklenmiyor.

Ayrıca insanlar sonradan da ortama ayak uydurabilir. Çevremden gerçekten entelektüellikle zerre alakası olmayan ortaokul mezunu bir arkadaşım, Cihangir tayfadan ünlü yazar,yönetmen çevreden birisiyle evlendi. Onların deyimiyle sürekli dost meclislerinde. 1-2 senedir evliler, şimdi sorsan “üniversite mezunu” seni beni beğenmez. En kral entelektüel oldu kendisi:)
Çok var böyle kadınlar. Kadın düşük eğitimli olunca sorun olmuyor da erkek olunca neden sorun?

Ayrıca kültür sanat aktivitelerinin hepsi dünya para. Biz iki ortalama gelirli iki üniversite mezunu olarak bu tarz aktivitelere sınırlı katılım sağlayabilirken anca muhabbetini yapıyoruz. :))

Düşününce tahsilsiz bir zengin kocişi olan bir abla, benden daha çok kültür sanat olayına girip cahil kocişi de eğitebilir😝

Kültür sanattan anlaşılan konsere tiyatroya gitmekse evet para lazım. Benim için kültür bunlardan ibaret değil.
Ben kadın ya da erkek olarak belirtmedim ki. İnsan dedim. Her türlü ilişkide (aşk,iş,arkadaşlık) eğitim ve kültür benzerliklerinin insanların daha kolay iletişim kurmasını, daha kolay yakınlaşmalarını sağladığını düşünüyorum ve gözlemliyorum. Aksi hakkında tekil örnekleriniz olsa da genele vurunca bence çok tartışılacak bir şey değil bu.

Lafı uzatmadan anlatayım nolur yazın fikirlerinize ihtiyacım var sevgilim küçük yaşta babasını kaybetmiş okuyamamış ilkokulu terketmiş iş hayatına atılmış küçüklüğünden beri çalışıyor annesine bakıyor Allah’a şükür durumları iyi çalışıyor bir sıkıntıları yok evleri arabaları var abisi var abiside çalışıyor aynı şekilde
Küçüklüğünden beri abisiyle el ele vermiş hayata tutunmuşlar
Ama arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem evde kıyametleri koparıyor senle o birmisin diyor sürekli sevgilimi eziyor çok üzülüyorum sonuçta babasını kaybetmiş mecburiyetten okulu bırakmış elinde olmamış ki hiçbirsey
Ama annemide karşıma almak istemiyorum sonuçta doğuran büyüten bi yandanda korkuyorum ilerde sorun olur mu diye şuan çok iyiyiz ama ne bileyim ya
Zengin kız fakir olan mevzusuna döndü
Üniversiteli kızla ilkokul mezunu erkek
İlerde sorun olur mu yazın nlur
Aranızda mutlaka bir kültür ve eğitim farkı olacak ve sorun yaratacak
Sırf eğitim farkı sebebiyle boşanan arkadaşlarım var.
Üstelik bunlar kadın kaynaklı değil erkek kaynaklı sorunlardı.
Durumu kabullenmeyip, eziklik psikolojisine girenler kendi çevresinden başka kadınlarla aldatan sürekli kadınlık üzerinden vurup aşağılayanlar erkekler ve aileleri oldu
Annenin vardır bir bildiği

Konudan anladıklarım:
1. Üniversite mezunları eşek ve eşlerini dövüyorlar.
2. İlkokul mezunları hep kendisini yetiştirmiş, kültürlü insanlar. Hiçbiri eşine kötü davranmıyor, evin içinde ropdöşambırla gezip ellerinden kitap düşürmüyorlar. Ayrıca çok paraları var.
3. Eğitim sadece para için gerekli bir şey. Paran varsa eğitim, öğrenim hiç önemli değil. Üniversite mezunları önünde el pençe divan duruyor zaten.
4. Üniversite mezunları fakir.
5. Üniversite mezunları eşek ve eşlerini dövüyorlar.

En önemli maddeyi 2 defa yazdım. Hani belki anlamayan varsa iyice anlasın diye. Bu gerçeğe gözünüzü kapattığınız yeter!!!11!!1 asdfg

Konu sahibi, siz burada "herkeZin hayatına kimse karışamaz, benim beyim ilkokul mezunu çok mutluyuz" diyen hanımlara bakmayın, annenizi dinleyin.
Ama "biz çok iyi anlaşıyoruz, bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadık. Çünkü aynı benim gibi çok kültürlü bir bey. 2020 yılında orta okulu, liseyi geçtim, ilkokulu tamamlamaya üşenmiş adamla paylaşacak çok şeyimiz var" diyorsanız evlenin.
Aynı şeyleri yazmaya gelmiştim.
Bu konuların genel özetini çok güzel çıkarmışsın
Geleneksel üniversite mezunlarının hepsi karısını dövüyor ilkokul mezunları ise bal ile besleyip ipeklere sarıyor kısmında unutamadığın için teşekkür ederim

lise falan olsa neyse de daha ilkokulu bile bitirmemiş.siz üniversite mezunusunuz.illaki bir uyumsuzluk olacaktır hayata bakış açınızda çünkü okumak kişinin hayata bakışını da değiştiriyor.mesele sadece diploma veya para değil.üniversite diploması=iş=para değildir.

İstatistiklere ve konuda yapılmış araştırmalara bakarsak (okuma yapmak isterseniz link verebilirim) ülkemizde kadına şiddetin en yoğun olduğu kesim eğitimsiz ve yoksul kesim. Üç beş haber olmuş olayı (ki haber oluyor olması nadir olduğu anlamına gelir zaten) buraya taşımanız sadece konuyu çarpıtmak oluyor bence.
Üstelik genelde şiddete uğradığında polise giden şikayetçi olan grup bu eğitimli kesim oluyor.
Evin damında bile şiddete uğrayıp poliste tek bir kaydı bulunmayan çok kadın ve onların ipsiz sapsız kocaları var
Eğer gerçek rakamlar yansısa bu oran çok daha fazla olacak

Lafı uzatmadan anlatayım nolur yazın fikirlerinize ihtiyacım var sevgilim küçük yaşta babasını kaybetmiş okuyamamış ilkokulu terketmiş iş hayatına atılmış küçüklüğünden beri çalışıyor annesine bakıyor Allah’a şükür durumları iyi çalışıyor bir sıkıntıları yok evleri arabaları var abisi var abiside çalışıyor aynı şekilde
Küçüklüğünden beri abisiyle el ele vermiş hayata tutunmuşlar
Ama arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem evde kıyametleri koparıyor senle o birmisin diyor sürekli sevgilimi eziyor çok üzülüyorum sonuçta babasını kaybetmiş mecburiyetten okulu bırakmış elinde olmamış ki hiçbirsey
Ama annemide karşıma almak istemiyorum sonuçta doğuran büyüten bi yandanda korkuyorum ilerde sorun olur mu diye şuan çok iyiyiz ama ne bileyim ya
Zengin kız fakir olan mevzusuna döndü
Üniversiteli kızla ilkokul mezunu erkek
İlerde sorun olur mu yazın nlur
Benım ilkokul mezunu bir sevgilim vardı ben hıc sorun etmedim. Ama zamanla sunu gördüm benim basarılarımla alay etmeye küçğmsemeye beni ezmeye basladı. Asagılık kompleksine gıtmıs meger ben yapamadım onunla ıyıkı de olmamıs

Ben de sizinle aynı durumdayım. Yakında evleniyorum ve sevgilim ilköğretim mezunu. :KK55:Ailemin ilk başta çekincesi vardı ama tanıdıktan sonra şimdi birbirlerini çok seviyorlar. Ben aileme tanışın bir yanlışını görürseniz söylersiniz demiştim, sizin aileniz de bir şans verebilir bu şekilde. İkimizin arasında bazen sıkıntılı durumlar olabiliyor ama bir şekilde üstesinden geliyoruz:KK50:

Şu diplomalar bizi birinci sınıf insanı yapmıyor. Annenize saygıyla hatırlatirim. Sevgilinize ben çok saygı duydum. O zorlukların diger tarafından düzgün cikabilmektir marifet, öyle sorunsuz okuyup diploma almakta değil. Ama gel de insanlara şimdi laf anlat 🤷‍♀️ Tanıdığım en düzgün insanların bir çoğu ilk okul diplomalı. En psikopatları da profesör. Onun icin annenizin bakış açısını paylaşamıyorum.

Universite mezunu herkes ickici, kumarci, aldatacak diye birsey yok. Ben egitim konusundaki denklige cok takiyorum, ilkokul mezunu birisiyle muhabbet ederken bile zorlaniyorum, evliligi hic dusunemiyorum. Kesinlikle tavsiye etmem.

Yalniz ilginc bir sekilde bircok insan gibi ben de su konuya katilacagim: Egitim seviyesi yukseldikce insanlik azaliyor. Cevremde tanidigim misafirperver, iyilik yapan, yardimci olan, arkadas canlisi insanlar hep ilkokul-ortaokul mezunu. Iyi egitimli kisiler, hatta iyi yerlere gelmis kisiler, gurbet ellerde ölsem bir yudum su vermeyecek tipler. Ama bence evlilik soz konusu oldugunda yine de egitim denkligi onemli.

Son düzenleme:
Back
X