- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.351
- 598
Yorumlara bir goz attim benim.dikkatimi ceken noktayi sadece sen yazmissin gördüğüm kadarıylaEğitimi, öğrenimi, kültürü para kazanmakla ölçüyorlar ya inanılır gibi değil.
Bir de şu kendini geliştirme konusu var. Lise 1 seviyesindeki biyoloji, fizik, matematik, edebiyat bilgisinden habersiz olan, okumaya da gerek duymayan adam ne konuda kendini geliştirmiş olabilir anlamıyorum.
Ha çok geliştirdiyse açıktan okusun, sınavlara çalışmadan geçer zaten bütün dersleri. Ama gerek duymuyor, çünkü eminim face'inde "hayat okulunda okudu'da okudu" yazıyordur.
Okul, öğrenim dediğimiz şey bunlardan ibaret de değil.
O ilkokul mezunu adamın arkadaşları nasıl insanlar, bu adamın arkadaşları üniversite mezunu insanlar mı? Yoksa onlar da mı "kendini çok iyi yetiştirmiş" ilkokul mezunu insanlar? Eşleri kim, onlar nasıl insanlar?
Eş seçimi dört duvar arasında yaşayacağın kişiyi seçmek değil ki sadece. Kendine aynı zamanda bir aile seçiyorsun, bir çevre seçiyorsun.
Konu sahibinin sevgilisinin annesi çalışıp çocuklarını okutmak yerine onları okuldan almayı seçmiş mesela.
Nasıl bir ortama düşeceği buradan belli değil mi?
Nasil bir anne ilkokula giden cocugunu okuldan alir da ise verir , aklim almadi yeminle almadi
Konu sahibi de boyle bir kadinin ogluyla evlenmeye kalkiyor