İLKOKUL MEZUNU SEVGİLİ

Eğitimi, öğrenimi, kültürü para kazanmakla ölçüyorlar ya inanılır gibi değil.

Bir de şu kendini geliştirme konusu var. Lise 1 seviyesindeki biyoloji, fizik, matematik, edebiyat bilgisinden habersiz olan, okumaya da gerek duymayan adam ne konuda kendini geliştirmiş olabilir anlamıyorum.
Ha çok geliştirdiyse açıktan okusun, sınavlara çalışmadan geçer zaten bütün dersleri. Ama gerek duymuyor, çünkü eminim face'inde "hayat okulunda okudu'da okudu" yazıyordur.

Okul, öğrenim dediğimiz şey bunlardan ibaret de değil.
O ilkokul mezunu adamın arkadaşları nasıl insanlar, bu adamın arkadaşları üniversite mezunu insanlar mı? Yoksa onlar da mı "kendini çok iyi yetiştirmiş" ilkokul mezunu insanlar? Eşleri kim, onlar nasıl insanlar?
Eş seçimi dört duvar arasında yaşayacağın kişiyi seçmek değil ki sadece. Kendine aynı zamanda bir aile seçiyorsun, bir çevre seçiyorsun.

Konu sahibinin sevgilisinin annesi çalışıp çocuklarını okutmak yerine onları okuldan almayı seçmiş mesela.
Nasıl bir ortama düşeceği buradan belli değil mi?
Yorumlara bir goz attim benim.dikkatimi ceken noktayi sadece sen yazmissin gördüğüm kadarıyla

Nasil bir anne ilkokula giden cocugunu okuldan alir da ise verir , aklim almadi yeminle almadi
Konu sahibi de boyle bir kadinin ogluyla evlenmeye kalkiyor

Nişanlım lise mezunu ben 2 üniversitesi okudum
Ben 3 dil biliyorum nişanlım tek dil biliyor
Ben yurtdışında Master yaptım nişanlım yapmadı
Ama bir kere takmadım. Ahlakı karakteri elhamdulillah mükemmel. Ben şükrediyorum onu bulduğum için. Sevseydiniz burada konu açmak yerine annenizi ikna ederdiniz
Babam doktor
Ne doktor gördüm eşini aldatan. Yazıklar olsun anneniz gibi düşünenlere
Bu kadar da cahilce düşünenleri anlamıyorum
Nişanlımı ezmek bir yana asıl ben onu kaybetmemek için elimden geleni yapıyorum
Her gece ağlayarak dua ediyorum Rabbim onunla evlenmeyi nasip etsin diye

Şöyle koyalım da hanımlar, yorulmayın:

Yorumlara bir goz attim benim.dikkatimi ceken noktayi sadece sen yazmissin gördüğüm kadarıyla

Nasil bir anne ilkokula giden cocugunu okuldan alir da ise verir , aklim almadi yeminle almadi
Evde kitap sayfalarınımı sofraya koyup yiyeceklerdi aç parasız mı kalsalardı çok üzgünüm ama hayat şartları annemede anlatamıyorum bunları 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

İyide ne biliyorsunuz tembel olduğunu işinde gücünde çok küçük yaşta babasını kaybetmiş ve annesine kardeşlerine bakıp ev geçindirmiş hayatı biryerlerden tutmaya çalışmış şu yorumunuzla sizsiniz vizyonsuz bence bir insanı tanımadan vizyonsuz tembel demeyin bu kadarına şükür
Hayat şartları..
Bahane bulmak isteyen bununla ilgili uzun uzun yazabilir. Başı sağolsun da bunlar okumamanın sebebi olamaz. O zaman okuyamamıştır, çalışması gerekmiştir, peki zamanla bir bilinç de mi geliştirmedi okulun ona katacaklarına dair? Diplomaya değil, o bilinci kazanmamış olmasına takardım ben olsam. Artık ilköğretimi bitirmek ne kadar kolay farkında mısınız? Niye yapmamış? Çünkü babasını kaybetti bunun cevabı olamaz. Babasını yıllar önce kaybetmiş.

Bence bazı kadınlara oldukça gereksiz tepki veriyorsunuz. Ben bunu hiç anlamadım. Kadın eşinden örnek vermiş, gelen yorumlar doğrultusunda da mesajlara cevap verme gereği duymuş çünkü ben bile yazılan bazı yorumlardan rahatsız oldum o durumda olmamama rağmen. Okumuş koca bulamadığından denmiş, KPSS muhabbetiyle deli gibi dalga geçilmiş. Yapılan şeyler hiç hoş değil. Bunu söylemek bana düşmüyor elbette ama görünce dayanamadım.

@Kuuzucuk Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Bence evlenin, denk görüyorsunuz kendinizi.Sohbetleriniz de, arkadaş çevrelerinizde, hayata bakışınızda bir terslik, olmamışlık görmüyorsanız problem olmaz. Sonuçta lise düzeyinde eğitim veren üniversitelerimiz var artık.

Lafı uzatmadan anlatayım nolur yazın fikirlerinize ihtiyacım var sevgilim küçük yaşta babasını kaybetmiş okuyamamış ilkokulu terketmiş iş hayatına atılmış küçüklüğünden beri çalışıyor annesine bakıyor Allah’a şükür durumları iyi çalışıyor bir sıkıntıları yok evleri arabaları var abisi var abiside çalışıyor aynı şekilde
Küçüklüğünden beri abisiyle el ele vermiş hayata tutunmuşlar
Ama arkadaşlar ben üniversite mezunuyum annem evde kıyametleri koparıyor senle o birmisin diyor sürekli sevgilimi eziyor çok üzülüyorum sonuçta babasını kaybetmiş mecburiyetten okulu bırakmış elinde olmamış ki hiçbirsey
Ama annemide karşıma almak istemiyorum sonuçta doğuran büyüten bi yandanda korkuyorum ilerde sorun olur mu diye şuan çok iyiyiz ama ne bileyim ya
Zengin kız fakir olan mevzusuna döndü
Üniversiteli kızla ilkokul mezunu erkek
İlerde sorun olur mu yazın nlur

Hemen konuya dahil olayımm 🤨 bence eğitim seviyesinden ziyade en önemli olan şey kültür. Arkadaş ortamına girdiğinizde seviyeniz aynı ise eğitimin hiç bi önemi yok. Ne eğitimliler gördü bu gözler👀 yanınızda sırıtmıyorsa, gayet kültürlü biriyse sorun yok bence

A Arya_Stark01 de yazmıştı sanırım. Hatta o anne evlendikten sonra oğullarını yemeye devam eder demişti.
Hayat şartları tamam zor ama hiçbir şey çocuklarının geleceğini çalmanın bahanesi olamaz.
Bize temizliğe gelen abla koca desteği olmadan 3 çocuk okuttu. O da mı alsaydı çocukları okuldan?
Eşi vefat eden tek kadın bu adamın anası mı?

Ayrıca aldatma konusu varmış zaten. Elin kızına "regl misin canım niye tersliyorsun" falan yazan bir erkek...
Kendini çok iyi yetiştirmiş gerçekten. Al, Buckingham Sarayı'na 5 çayına yolla, hiç sırıtmaz. Öyle bir kendini yetiştirmek.

A Arya_Stark01 de yazmıştı sanırım. Hatta o anne evlendikten sonra oğullarını yemeye devam eder demişti.
Hayat şartları tamam zor ama hiçbir şey çocuklarının geleceğini çalmanın bahanesi olamaz.
Bize temizliğe gelen abla koca desteği olmadan 3 çocuk okuttu. O da mı alsaydı çocukları okuldan?
Eşi vefat eden tek kadın bu adamın anası mı?

Ayrıca aldatma konusu varmış zaten. Elin kızına "regl misin canım niye tersliyorsun" falan yazan bir erkek...
Kendini çok iyi yetiştirmiş gerçekten. Al, Buckingham Sarayı'na 5 çayına yolla, hiç sırıtmaz. Öyle bir kendini yetiştirmek.

Hiç bilemezsin canim, altinda 130binlik araba vardir öyle hay hay gider Buckingham'e :)

Ancak evet gerçekten, 1950'li yillarda yasamadigimiza göre nasil oluyorda bir anne 12 yasindaki bir çoçuktan geçinmeye çalisiyor? Ki eskisi gibi çoçuklar çalisamiyor bile. Bu çoçuk güya nerede çalistida eve ekmek getirdi? Ya allasen, yesilçam filmimi bu?

Daima derim, evlilikte aile çok önemli. Love does not conquer all. Ask her açigi kapitamaz.

Evde kitap sayfalarınımı sofraya koyup yiyeceklerdi aç parasız mı kalsalardı çok üzgünüm ama hayat şartları annemede anlatamıyorum bunları 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Siz aşktan kör olmussunuz
Kadin calisacakti , cocuk neden calisiyor??
Yasal olarak bile suc turkiye Cumhuriyetinde cocugu ilkokuldan alip calistirmak

Hayattan beklentinle alakalı. Ben şahsen yapamazdım.
Ben üniversiteyi sadece meslek edindirme olarak görmüyorum. Tek başına başka şehire gidip kanatlanıp uçmaya başlıyorsun. Arkadaşlar, eğitim çok farklı. Liseden bile farklı. Vizyon kattığına inanıyorum.
Ben üniversite mezunu olmayan biriyle bu nedenle bir gelecek dişünmezdim. Ben ortak bakış açısı fikir alışverşi isterim. En sevdiği yönetmen, en sevdiği şair yazar olsun bununla ilgili iki kelamı olsun isterim.
Ama sizin için önemli olan şey bambaşka olabilir o zaman arkasında durun devam edin elbette.

Siz aşktan kör olmussunuz
Kadin calisacakti , cocuk neden calisiyor??
Yasal olarak bile suc turkiye Cumhuriyetinde cocugu ilkokuldan alip calistirmak
Valla o zamanlar değilmiş herhalde ben ne bilebilirim annesi çalışmadıysa onun suçu değil

Yazmayayım dedim ama dayanamayacağım. Bu konudaki fikrim yazan birçok kişi ile aynı değil.

Benim için hayatta var olmak ve bir iz bırakmak için iki seçenek var. Birincisi akademik anlamda kendini geliştirip, topluma, kendine ve ailene katkı sağlayacak seviyeye gelmek. İkincisi akademik kariyeri tercih etmeyip eski tabirle "meslek erbabı" olmak. Başka bir ihtimal yok benim için.

Her iki seçenekte de kendini geliştirmiş, kendini garantilemiş, geleceğin ve senden sonra gelen neslin geleceği için çaba sarf etmiş olursun.

Bugün evimizde kullandığımız elektrikli eşyaların bozulması halinde bir ustaya ihtiyaç duyuyoruz. Kıçımızı başımızı örttüğümüz yorganı, ayağımıza giydiğimiz çorabı, kuşbaşı doğranmış eti, cilalanmış mobilyayı kullanabilmek için "ustalar" gerekiyor toplumda. Bu ustaların gerçekten usta olabilmesi için de belli bir eğitimden geçmesi, ciddi çaba sarf etmesi gerekiyor. Bu ustalar akademik anlamda kendini geliştirmek zorunda değiller ki, felsefenin, kimyanın, biyolojinin yaptıkları işe çok fazla katkıları olmaz. Kişisel gelişimleri için öğrenmek isteyebilirler lakin buna mecbur değiller. Toplum içinde nasıl hareket edileceğini bilecek ölçüde yetişmek, her insana kafidir. Bu ustaların mezuniyeti sorgulanamaz, diplomaya sahip olmadıkları için topluma faydasız oldukları iddia edilemez. Cahil oldukları söylenemez. Bilakis, ciddi çaba sarf etmiş ve gelişmiş insanlardır.

Diğer seçenek de herhangi bir konuda usta olmayı tercih etmeyip, gelişme noktasında akademik bilgiyi tercih edenler. Ki zaten herhangi bir konuda usta değilse, mutlaka yapılması gereken budur ki "vasıfsız" olunmasın. Diploma bir vasıf değildir ancak diplomanın olmazı nedir sorusunun cevabı bir uzmanlık, ustalık değilse kişi vasıfsızdır.

Bu destandan sonra soruma gelecek olursam, nişanlınızın para kazanmak dışındaki vasfı nedir? Bugün işsiz kalsa, kendini geliştirmiş olduğu bir alan var mıdır? Para yoksa "ben buyum" diyebileceği herhangi bir özelliği var mıdır?

hayat zaten zor ınsanlar zaten zor evlılık zaten buyuk sorumluluk
yanı hersey zaten güçleşmeye meyıllıyken barı evlendıgımız ınsanın standartlarımıza uyması daha guzel olmaz mı ?
ben annenızı haklı buldum

Back
X