• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İLLA BU KREMDEN Mİ ALMAN GEREKİYOR DEDİ

Neden böyle yapıyor sizce?

• Eşya taksitinden. Geçici bence

OY: 59 58,4%
  • Kafasına taş düşmüş cimri olmaya karar vermiş

OY: 9 8,9%
  • Taktığınız şeye bakın :))

OY: 33 32,7%

• Ankete Katılan
    101
Ya koca evin yükü omuzlarındaysa hiç ummadığı anda patlayabiliyor insan .

İnanın onun tepkisi ne sizeydi ne kreme . Sadece gergin buradan hissettim onu .

Ekonomi berbat durumda . Herşeyi 4-5 kat pahalıya alıyoruz . Resmen yaşam mücadelesi veriyoruz . Her şey ateş pahası . İnsanların psikolojileri bozuldu .

Gerginlikden dolayı ev geçindirme gelecek kaygısından dolayı öyle demiştir . Hani bir an ağzınızdan laf çıkar da geri alamazsınız ya böyle düşünmeden pat diye . Öyle olmuş . Krem bahane

Sizde hayat arkadaşınızın üstüne gitmeyin . Destek olun . Yaparız ederiz öderiz minvalinde rahatlatın . Hiçbir şey eşinizden kıymetli olmasın .
Teşekkrürler anlıyorum sizi
Ama Benim endişem
Ya bundan sora alışkanlık yapıp para konusuna karışırsa die
Çünkü taaa aylar önce bi kere kredi kartı ekstremi sesli okuyodu
Ben de çıkışmıştım noldu die
O da ben bişey demedim okudum sadece tarzı konuştu
Tepkimi vermeyip
“Aşkım kusura bakma kem küm” desem eminim habire karışacaktı
Şu hayatta en büyük düşmanlarımdan biri kötü alışkanlıklar
Ne yanı şimdi para konusundan aramız mı açılacak gülerler ya
Sıkıntı yoktu ki
Bi eşya nelere mal oldu

İyi de adam size açık açık "maaş borçlara yetmiyor" demiş. Dahası var mı? Siz çok rahat geçindiğinizi söylerken adama sorsak battık der. Ben anlamadım, sizin aranızda uçurum gibi bir iletişimsizlik, kopukluk var bence. Oturun karı koca bu işin matematiğini yapın, ego savaşına çevireceğinize. Benim de dünya kadar borcum olsa ve maaşımın yetmeyeceğini bilsem, bırak krem almayı, aç gezerdim herhalde. Kocanız fena halde stresli. Siz işin egosundasınız.

İyi de adam size açık açık "maaş borçlara yetmiyor" demiş. Dahası var mı? Siz çok rahat geçindiğinizi söylerken adama sorsak battık der. Ben anlamadım, sizin aranızda uçurum gibi bir iletişimsizlik, kopukluk var bence. Oturun karı koca bu işin matematiğini yapın, ego savaşına çevireceğinize. Benim de dünya kadar borcum olsa ve maaşımın yetmeyeceğini bilsem, bırak krem almayı, aç gezerdim herhalde. Kocanız fena halde stresli. Siz işin egosundasınız.
Teşekkürler
Bakın ortalama bir maaşı her ay biriktiriyorduk
Birini de kira fatura yeme içme ... bitiyordu
Dediğim gibi ortalama bi maaş kalıyordu
2.000 i altın alıyorduk düzenli olarak
Şimdi eşim eşya almak istedi aldık
18.000 tuttu
Bir senelik senet yaptık
1.500 er taksit
Ben zaten bu akşam o sıkıntıyı dile getirdiğinde dedim ki
Altın . Bilezik vb biriktirme yapmayız
Biriktirme yerine
Biriktireceğimiz parayı direkt taksite veririz dedim
Hatta 900 vardı çektiğimiz verdim
Yarın da kalanı çekelim ödersin dedim direkt
Her ay böyle yaparız dedim

Evet tabiki ortak bütçe
Sorun sadece 18.000 tl eşya ama iki maaşımız var sorun olmaz ki
Olsun yine de strese girmiştir, taksitle birşey almaktan nefret ederiz, kazara taksitle alacak olsak stres yumağı oluyoruz, elimizde değil yapı meselesi, herşeyi peşin almaya alıştığımızdan biri taksit dese tüylerimiz diken diken oluyor, taksitle ayda 1 lira bile ödemem olsa adamı yerim sinirden.

Olsun yine de strese girmiştir, taksitle birşey almaktan nefret ederiz, kazara taksitle alacak olsak stres yumağı oluyoruz, elimizde değil yapı meselesi, herşeyi peşin almaya alıştığımızdan biri taksit dese tüylerimiz diken diken oluyor, taksitle ayda 1 lira bile ödemem olsa adamı yerim sinirden.
Editör olarak yorumunuz için çok teşekkür ederim . Mantıklı geldi ☺️☺️

bir insan her ay bilezik alıyor kocişim diye niye paylaşım yapar ki ?amaç ne bu uğurda mı yaşıyoruz ne hale geldik ne biçim dert bu dertse tabi..

şiir gibi yazmişsin şarkı söleyesim var.:KK75::KK75:;
affedersin..
şu öküz kremine niye takti..
tabi sen devamli sürüyosun her zaman onu kullanirsin adamdan sanane deseydin.
parayi mi düşündü.
ödemicez mi diye adam borçtan mi korkuyor ne.

A 101 de neutregena almıştım
Gören de yaşlanma karşıtı bakım kremi sanır
o krem güzel ya..
bende kullandim. boşver al sden bakma kocana. benim kocamda derde de niye aldin avondan ben kozmetik bişey aldim kızdi sıkışcaz bu ay müsait degil bilmem ne.. dinlemedim he de he dedim. aliyorum yine:KK70:sanki kendi bişey almiyoo.. hıh :KK67:

Farklı bir sorun var gibi normal bir Zaman diliminde konusun bence. Stres altında ama o kesin babamada arada böyle gelirler ve giderler sonra :kahve:

Her ay bilezik alıyo diye nerde paylaştın merak ettim?
ve neden?
ve dahi ne cesaretle?
bir kuru tel yüzük için insanları doğruyolar yahu ne alıyosa kendinize kalsın duyurmak niye, amaç gösteriş değildir heralde dimi?

ayrıca ışık konusunda ben de hassasım zor değil düğmesine bakmak, paramız çok diye israf etmek günah

Teşekkürler
Bakın ortalama bir maaşı her ay biriktiriyorduk
Birini de kira fatura yeme içme ... bitiyordu
Dediğim gibi ortalama bi maaş kalıyordu
2.000 i altın alıyorduk düzenli olarak
Şimdi eşim eşya almak istedi aldık
18.000 tuttu
Bir senelik senet yaptık
1.500 er taksit
Ben zaten bu akşam o sıkıntıyı dile getirdiğinde dedim ki
Altın . Bilezik vb biriktirme yapmayız
Biriktirme yerine
Biriktireceğimiz parayı direkt taksite veririz dedim
Hatta 900 vardı çektiğimiz verdim
Yarın da kalanı çekelim ödersin dedim direkt
Her ay böyle yaparız dedim
Çok merak ettim kusura bakmayın her ay 2000 liralık birikim yapıyorsanız şimdiye kadar zaten 18000 kenarda vardır neden taksitle aldınız eşyayı hem peşin daha uygun bir fiyata alırdınız ben oraya takıldım

Bazı kişilerin para biriktirmeyi -birikim yapmayı sevdiğini görüyorum.O parayla bir mülk/eşya alsa aynı doyumu sağlamiyor ona.Odaklandigi şu kadar zamanda şu kadar param/altınım olacak olduğu için bu rakamda artma olmayınca huzursuz ,mutsuz olabiliyor.Dayimin bir miktar parası var.Bunu biliyorum çünkü annemin yanına her gidişinde temelden yapılmakta olan bir inşaatı geziyor,fiyat pazarlığı yapıyor ,anlaşıyor ve bir daha o inşaata ugramiyor:KK45:Cunku eve gidince bankada duran parasının artık olmayacağını düşünmenin stresi ile başa çıkamıyor.Bunu birkaç arkadaşımda daha gördüm.Hic para biriktiremiyorum, altinim yok diyen kişilerin ciddi yatırımları var ama mutsuz oluyor yine de çünkü bir ev,bir mülk degeri hergun hesaplanabilecek yatırım araçları değil.Altini hergun tekrar hesapla,paranı hergun say ,iç huzur kahveni:confused:

iyi geceler kızlar
Parantez içini okumasanız da olur
Olayı ayrıntılı anlattım sadece son büyük harflerle yazdığım kısım yeterli olacaktır
Sıkmak istemem sizi..
(Çoğunuz dert değil diyeceksiniz belki ama alışkanlık olmasından korkuyorum
Eşim Allah’a şükür evlendiğinizden beri de öncesi de maddi yönden sıkmazdı beni
Daha dün paylaşım yaptım
Her ay bilezik alıyo nerdeyse die nazar mı değdi anlamadım
Eşyaları yeniledik 18.000 tuttu
Zaten kendi talebiydi
Dün mutfağın ışığını açmıştım
Dolaptan suyu çıkardım biraz soğukluğu gitsin içecektim
İşten geldi mutfağın ışığı nie açık dio
Dedim böyle böyle
E tamam da ben bütün odaları gereksiz açan müsrifçi tip değilim ki
Sezdim bi durum olduğunu
Bugün de diyo ki taksitlerimiz var .benim maaşım zaten yetmez dikkat etmemiz lazım. Ben de dedim ki zaten tamam bilezik almıcaz ki bi süre bitsin öyle alıcam
Diyo ki 1 sene kısa zaman değil
Ben de çıkardım eşyanın ilk taksitini verdim
İçimden dedim kısıtlıcak beni
Sora da az önce üçüncü vaka oldu
bu kremden iki tane almışsın
Bu kremden de yine almışsın
Ben de bitti ya dedim
O da diyoki başka da var burda illa ondan Mı alıcan
Cevabımı verdim ama suratım da diştü
Derin nefes aldım duydu
Gittim bir hışımla duş aldım
Şimdi salonda
Benim anlamadığım zaten iki maaşımız var
Biriyle yatırım yapıp diğerini harcıyorduk
Şimdi eşya taksiti çıktı tamam
Ben de diyorum ki zaten yatırım yapmıcaz ben de eşya taksitini öderim bilezik yerine dedim
Eee bu krem meselesi nerden çıktı şimdi
Değişen bişey yok ki
İnşallah geçici bir süreçtir
Yoksa beni kısıtlarsa dayanamam bu duruma)
EŞİMİN BENİ MADDİ OLARAK KISITLAMASI eşya taksitlerinden dolayı GEÇİCİ BİR SÜREÇ Mİ SİZCE VE SİZCE İNADINA YARIN Bİ KREM DAHA ALIP ONA VAZGEÇMEYECEĞİM SİNYALİNİ Mİ VERSEM AMA O ZAMAN İŞLER SAPA SARAR. İnada biner .YA DA TÜM MAAŞIMI ÇEKİP VERİYİM EŞYA TAKSİTLERİNİ ZATEN BEN ÖDÜCEM DİE TEKRAR EDİYİM
bence kendi kendine panik yapmıştır. Bakar hayatınızda bi sıkıntı olmuyo normale döner siz inada bindirmeyin bence

Erkeklerrrr :)) çok şükür durumumuz iyi. Evimize 8 bin civarı para giriyor. Eşim gereksiz yanan bir ışık gördüğünde çıldırır. Yeni bir şey aldığımda bundan vardı senin der:))
Bi dönem maaş konusunda sıkıntı yaşadım. Eşimin kartını almak Zorunda kaldım. O ara arkadaş görüşmelerim biraz fazla olmuş nakit param olmayınca hep kartından harcamışım. 4 günde 200 lira yeme içmeye harcarsan ay sonunu nasıl getiririm çılgınca laf sokuyor:) o ay günlerin hepsi üst üste geldi 4 gün dışarda yemek zorunda kalmıştım. Geçici bir şeydi bir daha ki ay tekrarı mümkün değildi. Ama katılmak zorundaydım bunlara. Çok ağladım. Üzüldü ama yine yapıyor:))
Bende geyiğe vuruyorum, bazen kavga ediyorum. Erkekler bence bizim kadar ince düşünemiyor.

Aynen öyle bizimde evesizin kdr girer ama ışığı gördü mü çıldır benim ki de bir de sanki haklılar kurutma makinesi aldık elektrikli soba yaktık kışın 250 lira geldi bu dedi kurutma makinesinden geldi ya diyorum ki biz elektrikli soba yaktık gece gündüz normal yok diyor değil bu ay 180 geldi az gelmiş gene iyiyiz diyor bakalım bu ay ne kdr gelecek merakla bekliyorum :KK45:

Öncelikle bi sakin olun .
Belli ki o an eşiniz ya ödeyemezsem diye Paniğe kapılmış ve biraz harcamanıza dikkat etmenizi istemiş .
Zaman zamsn olur böyle seyler dert etmeyin .

Genelde böyle davranmıyorsa borç stresidir diyeceğim bende.
Hani öderken zorlanmayalım anlamında kendince tasarruf yapıyor.
Ha gerekli miydi böyle davranması hayır.
Oturup baştan konuşsaydı harcamalarımıza dikkat edelim,borcumuz var zorlanmayalım diye.
Bu tavırlar tabiki itici haklısınız.

Ee bir şey dememiş ki eşiniz. Ben de araba borcuna girince çok strese girmiştim. Saçma sapan, basit şeylere harcamasak mı demiştim. Sonra geçiyor merak etmeyin. 1-2 ay dayanın. Eşiniz ödendiğini görünce rahatlar.

Back
X