Gelin İç Giyim illa büstiyer mi olmalı???

feyzaaa_

Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2013
26
0
16
İçel Mersin
kızlar benim göğüslerm çok büyük degil ve kilomda yok o yüzden büstiyer giymeyi düşünmüyorm ama söylenenlere ve yazılanlar hep büstyer diyor sizce giymelimiyim? sütyen giyeceksemde nasl bi sütyen olmalı straplezmi normal mi? yardımlarınızı bekliyorm :)

Canım illa büstiyer olmamalı tabi. Bende özellikle sordum bu konuyu, burda okuduğum yorumlara dayanarak. Bana moda evim zaten sütyen verdi. Verirken de sordu destekli mi desteksiz mi diye. Kendi isteklerim doğrultusunda içime giymem gereken sütyeni verdiler. Provamda o sütyen ile oldu ama provada özellikle sordum. Büstiyer giysem gelinliğin duruşu daha farklı olur mu ben baston yutmuş gibi olmak istiyorum dedim. Çünkü boyum uzun ve zayıfım kambur durmak istemediğimden büstiyer giymek istedim halbuki gerek yokmuş çünkü gelinliğim kendinden büstiyerli olacakmış. Sende bunu moda evine sorabilir onların vereceği cevaba göre bir yol izleyebilirsin.

Bu arada son sorunu kaçırmışım. Ben desteksiz sütyen tercih ettim ama senin göğüslerin küçük ise destekli ve straplez sütyen giymelisin. İçinde lastikleri olanlara bak, onlar vücuda yapışıyor ve düşme sorunu olmuyor, gerçi zaten gelinliğin bedenine göre olacağından içine giydiğin hiç bir şey milim oynamayacaktır.

Ben de bunu merak ediyordum, çünkü kilo fazlam yok, doğrudan gelinlik giymek istiyorum.

Gidip modellerini denediğim ama genel olarak beğenmediğim bir moda evini anlatayım önce. Gelinlik giymeden önce herkese giydirdikleri bir büstiyeri giydirmek istediler ama (ben biraz huyluyumdur) onu giymek istemedim. Zaten rahat ederim diye içime kendi straplez sütyenimi giymiştim. "Ama bunu giymezseniz gelinlik üstünüzde düzgün durmaz" dediler, yine de kendi çamaşırımla denedim gelinliği. Gelinliğin içinde ne kupu ne baleni ne desteği hiçbirşeyi yoktu, sağdan soldan kıvrılıyordu haliyle. Üstelik bahsettiğim yer iyi bir semtte ve fiyatları da öyle ucuz falan değil. O kadar kötü bir gelinlikti ki anlatamam, penyeden yapmışlar gibi... 350 TL'ye hazır aldığım nişanlığımın bile içinde elbiseyi dik tutacak eklentileri var, burada yoktu, çok garipsedim

Diğer beğendiğim modeller ve moda evlerinde kendinden kuplu (illa destekli olması gerekmiyor) oluyor modeller. Oralara sorduğumda "çamaşır giymeniz şart değil, büstiyere de gerek yok" dediler. Çünkü dediğim gibi gelinlik kendiliğinden diri duruyor zaten. Biraz da modele göre değişebilir sanırım, ben straplez gelinlik giyeceğim inşallah, gelinliğin kendiliğinden üzerime oturması çok daha rahat olur diye düşünüyorum. Zaten belime öyle bir oturttular ki çekilse bile aşağı inmezdi gelinlik

saolun kızlar teşekkür ediyorm hepinize sanırm karar verdm giymicem büstiyer zaten sıcak bi yandan bide sıkıştırılmak istemiyorm giyerm destekli sütyenimi oh ne rahat ))

Bencede tatlım nasıl rahat ediceksen öyle davran illa büstiyer giyiceksin diye bi kaide yok ALLAH yuvanı bereketlendirsin sağlık mutluluk huzur nasip etsin inşaALLAH gerisi önemli değil bi şeklilde hallolur

​valla bende kararsızım kızlar bu konusa bustıyer giyerden daha düzgün duruyor dediler coguda giyersen terletir yakar diyorlar napıcamı şaşırmış durumdayım bende provamda büstiyersiz denedım hoş oldu ama oynarken falan yamulursa bukulurse dıye de tırısyorum acıkçası bilemedim.

Büstiyerde olduğu gibi gelinliğin içinede dikine bedeni dik tutan şeritlerden koyuyorlar. Dediğim gibi benim gelinliğimde bu olay var. Yani büstiyerin gelinliğin içine dikilmiş halini düşünün aynen öyle. Gelinliğinizi seçerken buna dikkat edin, yoksa da rica edin eğer kumaş çalışılabilecek bir kumaş ise o şekilde çalıştırtın. Ben böyle bir talepte bulunmadım çünkü zaten o şekilde hazırlıyorlarmış eğer ki olmasaydı giyerdim muhtemelen. Fazlalığım olduğu için değil, gelinlik daha kalıp gibi dursun diye ama zaten öyle bir ölçü alıyorlar ki milim oynamıyor dediğim gibi.

Bana önce ölçülerime göre hazırlanmış arkadan fermuarlı büstiyer tarzında bir büst giydirdiler. Fermuarı çektikten sonra kırışan yerleri tek tek iğnelediler böylece vücudumun kalıbını çıkardılar. Gelinlikte o kalıp doğrultusunda hazırlanacakmış.

kızlar...sizin msjlarınızı okuyunca bnmde kafam karıştı.bnm gelinliği diktirdiğim yer çamaşırını içine dikicez dedi.kullanımı dahamı kolay olur zor mu bilemedm (

Sanırım çamaşırın bir şekilde gelinlikle bütünleşmiş olması önemli.

Bir tanıdığım ince askılı bir gelinlik diktirmiş ama çamaşırı içinde ayrıydı. Gelinliği de tam oturtamamışlar kızın üstüne, gelinlik kayıp durdu, içinden çamaşırı açılıyordu. Kızcağız gelinliği çekiştirmekten oynayamadı. Yani gelinlik iyi değilse çamaşır zaten hiçbir şeyi kurtarmıyor. Gelinlik iyiyse de ayrıca çamaşıra gerek yok.

Büstiyer bende aldım gelinlikle provada denedim, hem çok rahattı hemde çok güzel oldu.. Çünkü benim göğüslerim küçük
Destekli öyle kalıp gibi durmuyor, ama büstiyer kalıp gibi durdu.. Kişiden kişiye değişir ama bana çok rahat geldi Bazı arkadaşlar terletir fln dmişler.. Hava soğuk olduğu için o yönden de sorunum olmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…