İmam Nikahı Düşerse Yeniden Evlilik Mümkün mü? Yardım.

ynbrvr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2014
3
0
1
35
Nişanlımla imam nikahlı birlikteliğimiz vardı. Nikah aile arasında kıyıldı. Düğünümüze bir kaç ay kalmıştı. Hazırlıklara başlamıştık. Fakat son zamanlarda çok sıkıntılı bi dönemden geçtik. Nişanlım bir kaç gün önce bana seni nikahımdan düşürüyorum Boş ol, Boş ol, Boş ol. dedi ve bunu telefonda söyledi. Şimdi ne olacak. Tekrar bize nikah düşmeyecek mi ? Sinirle ve biraz alkollüyken söylemiş. Ben yaptıgına çok sinirli oldugumdan suan onunla görüşmüyorum. Çok pişmanmış kendisi. Ailesi beni arıyor bir çağresini buluruz birşeyler olur boşanıp yeniden evlenen çok insan var diye. Size sormak istedim. Bizim resmi nikahımız yok. Sadece dini nikahımız vardı. Yeniden evlenmek mümkün mü ? Teşekkür ederim şimdiden.

Dogrumu bilmiyorum ama , baskasiyla nikah kiyip birgun nikahli kalman gerekiyormus ..

Sonra oda bos ol diyip bosadiktan sonra nikah dusuyormus ..

Bende milletin yalancisiyim.
Hocaya sorun bence.

Dini konu yasak. Ayrıca şimdi burada o kadar yorum yapılacak ki. Hepsi de kulaktan dolma bilinenler. Bir hocaya, alime danışmalısınız.

Ama ben böyle bir adamla evlenir miydim onu tekrar bir gözden geçirirdim senin yerinde olsam.

Evet seni boşamis. Tekrar birlesmeniz icin baska birisiyle evlenip gerdeğe de girmen gerekiyor. Ancak böyle geri dönüş olur.
Haaa ama sen diyorsan ki imam nikahi kiyildi ama nikahin sartlarindan biri olan gerdege girmeyi gerceklestirmedik, iste o zaman da nikahlı sayilmamis oluyorsun.
Nikahinin gecerli olmasi icin gerdeğe de girmeniz gerekiyordu.
Yani nisanliniz bolca tövbe etmeli ama ickiliyken değil ayik kafayla. Resmi nikahinizi da tez vakitte kiyip devam edebilirsiniz AMA daha simdiden boş ol kelimesini agzina dolayan adamdan da bi mok olmaz...

Her kizginlikta bos ol diyecekse...

bir yolu vardir evliligin bence,

ancak bu kisi resminikah sonrasi da aynisini yapar mi veya evden kovma ya da kusupgitme huyu olur mu tereddut ederdim...

dugun yakin zamandaysa erteleyin bence.

Bu tarz konular açılmış daha önce. Bu arada beraberlik yaşadık evet.

diyanetten bilgi alın burada yanlış yönlendirilir.nişanlınızın ağzınada ne kolay gelmiş seni boşuyorum demek

çocuk oyuncağı sanki yarın öbürgün gün yine evlenseniz yine boşar bu adam sizi iyi düşünün

Resmi nikah olmadan dini nikahin gecerliligi yok zaten diyanete gore, iste tam da bu tarz olaylar yuzunden

Diyanetin alo fetva hattini arayabilir ya da sitesinden sorabilirsiniz hemen yanit veriyorlar, burda herkes baska bisey soyleyecek simdi.

3 defa evlenip boşanırsan bir daha nikah kıyamıyorsun. Yeniden nikah kıyabilmen için biriyle evlenip boşanman gerekiyor.. Resmi nikah olmadan dini nikah yasak...

Diyaneti arayıp sorsanız daha net bilgi alırsınız...
Benim kulak dogma olarak bildiğim 3 kere boşanırsanız başka biriyle nikah kıyıp, boşanıp tekrar evlenebiliyorsunuz diye duymuşdum...

Yani üç kez boş ol demesi bir telak mı ?
Evet tek kerede soyledi o an soyledi o yuzden tek talak olarak yorumlaniyor.

Tabi evlenmeden iman nikahi yapip adamla yatmak kalkmak normal degil, bunu gormus olmussun. Nikah evlilik icin yapilir dinen nisan icin degil. Konuyu okuyan genc kizlar bu anlamsiz seylere ozenmesin.

Ah be arkadaşım nasıl anlatayım bilmiyorum.

Sizin nikah mevzusundan önce evlilik müessesesini kavramanız gerekir.Öyle resmi nikah kıyılmadan , imam nikahına güvenerek ilişkiye girmekte aceleniz neydi.Şimdi olmazsa ne yapacaksınız.Gelelim bir diğer meseleye nişanlın her canı sıkıldığında her kızdığında bunu mu yapacak sana....

Bırakın nikahın tekrarını filan önce evlilik kurumunun önemini kavrayın.

Birde ayar oluyorum,muhafazakar kesim nişanlanınca aileleri,rahat dolaşsın diye imam nikahının arkasına sığınıyorlar.Neymiş elele tutuşunca günah olmasın diye yapıyorlarmış.Ya bir gidin işinize.Kız ailesi ne meraklı hemen kızlarını imam nikahı ile kocanın koynuna sokmaya.Erkekte zaten bu bahane ile isteğine ulaşınca bu şekilde davranıyor.Bir de o kadar günahtan kaçıyorsanız tutuşmayı verin elele.Çok mu önemli sanki.Kendinizce haklı sebeplere sığınarak yapılan imam nikahı ve evlilik kurumunun bilincine varmadan yapılan nikah işte sonucu böyle olur

Başka biriyle nikahlanmalisin seni bosayip ancak o zaman yeniden evlenebilirsin.
Guvendigin bir hocadan tam bilgi al yinede

Boşamak öyle kolay degil

Bu tarz konular açılmış daha önce. Bu arada beraberlik yaşadık evet.
Bu konu da bazilarina bilgi olsun
Resmi nikahtan ince birlikteliğinin tehlikesi
Görüldügü gibi imam nikahi sarhoşken 3 kelimeye bakiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…