• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

imdat!!!bir erkeğin ikinci eşi olmak ne zormuş!!!

lamour

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2010
13
0
86
İstanbul
yeter artık dayanamıyorum. bir adamın ikinci eşi olmak mı benim suçum? medeniyet adına eski eşle görüşmek mi olması gereken? peki ya benim ruh sağlığım? kendimi kuma ya da yuva yıkan kadın gibi hissediyorum. halbuki biz tanıştığımızda onlar boşanalı 5 yıl olmuştu. nedir benim günahım? bi akıl verin arkadaşlar?? eşim oğlunun nişanına eski eşi rahatsız olur diye benimle gitmek istemiyor. ve bana sen otur gelme, ben eski karımla gitmeliyim dedi. siz olsanız ne yaparsınız?:oklava:

eğer ortada çocuk varsa görüşmeye mecburlar evet.
sonuçta nasıl ki çocuğu yaparken beraberdirler, büyütürken de gerekli olan yerlerde beraber olmak zorundalar.
ama bu beraberliğe sizi de ortak etmeli eşiniz.
ne demek eski karımla gitmeliyim.
oğlu nişanlanıyor olabilir ama eski eşler elele olmak zorunda değiller.
kocanız kendi ailesi olarak sizi de almalı yanına.
bence çok yakışıksız bir davranış..

eşiniz bu nişan olayını kullanıyor gibi geldi.CADIARZU.bahane sanki eski eşle görüşmek için.

aa sempatiksalakcinni
bi yaşıma daha girdimmm
ya sizle neye gitmiyorkiiii
anlamadımm ben ya adam delimi ne sizde gidinn bence herkes bilmeliii
siz şimdiki eşsinizz eski eş ne alakaaaaaaaohaoldumsmile

yeter artık dayanamıyorum. bir adamın ikinci eşi olmak mı benim suçum? medeniyet adına eski eşle görüşmek mi olması gereken? peki ya benim ruh sağlığım? kendimi kuma ya da yuva yıkan kadın gibi hissediyorum. halbuki biz tanıştığımızda onlar boşanalı 5 yıl olmuştu. nedir benim günahım? bi akıl verin arkadaşlar?? eşim oğlunun nişanına eski eşi rahatsız olur diye benimle gitmek istemiyor. ve bana sen otur gelme, ben eski karımla gitmeliyim dedi. siz olsanız ne yaparsınız?:oklava:
ıkıncı esı olmak? demıssınız ıkıncı es olamazsınız sadece ıkıncı evlılıgı olabılırsınız sanırım..sızın sucunuzmu bılmem ama boşanmış cocugu olan bırıyle evlenıyosanız az cok bunlarında olucanı tahmın etmenız gerekır..degılmısızkendınızını kuma yada yuva yıkan kadın gıbı neden hssedıyosunuz merak ettım aslında?..
oglunun nişanına sızle gıtmemesı oglu sızı ıstememıs olabılırde ama..
ve sonucta oglu ıse nısanlanan o gıtmesıde şarttır...
ve esıylende bı araya gelmesı gayet normal cunku ortada cocuk var..
arkadas olarak ayrılmıs olabılır ıllahı eskı esı bırlıkde gıdelım demıs ıse ve oglu ıcınde mutlu olcagını dusunmusler ıse gayet dogal bence..

ayrılma kararını birlikte alıp ayrılmışlarsa şimdi de, eşinizin sizinle ğitmesi bence eski eşi alakadar eden bişi değildir...saçma geldi bu bahane bana

merhaba cnm...
şunu söylemeliyim ki bu tür olaylarda ilk tepkini nasıl verirsen sonraki eski eşle ilgili olaylarda da aynısı için zorlayacaktır seni.bu yüzden ilk yaşandığında bu tür olaylar karşısında nasıl bir sen bulacağını kestirmesini sağlamalısın.senin olmadığın bir yerde onun da işi yok bence.evlilik HER DURUMDA birlikte olmak değil midir zaten?ben olsam ya beni de göğsünü gere gere,onurlanarak yanında götürmesini yada kendisinin de gitmemesini önerirdim..dediğim gibi sonraki olaylarda tatsızlık yaşanmaması için ilk başta nasıl istiyorsan öyle olmasına alıştırmalısın..

ıkıncı esı olmak? demıssınız ıkıncı es olamazsınız sadece ıkıncı evlılıgı olabılırsınız sanırım..sızın sucunuzmu bılmem ama boşanmış cocugu olan bırıyle evlenıyosanız az cok bunlarında olucanı tahmın etmenız gerekır..degılmısızkendınızını kuma yada yuva yıkan kadın gıbı neden hssedıyosunuz merak ettım aslında?..
oglunun nişanına sızle gıtmemesı oglu sızı ıstememıs olabılırde ama..
ve sonucta oglu ıse nısanlanan o gıtmesıde şarttır...
ve esıylende bı araya gelmesı gayet normal cunku ortada cocuk var..
arkadas olarak ayrılmıs olabılır ıllahı eskı esı bırlıkde gıdelım demıs ıse ve oglu ıcınde mutlu olcagını dusunmusler ıse gayet dogal bence..

nasıl doğal olabiliyor çok merak ettim?evlilik tek taraflı fedakarlık merkezi değildir.bir aile kavramı varsa herkes üzerine düşen fedakarlığı yapmak zorundadır.oğlu babasının yeni eşiyle gelmesi fikrine;kocası eşini her ortamda gururla taşıması fikrine; eski eş bir şekilde çocuktan ötürü yeni eşle karşılaşma fikrine kendini alıştırmak zorundadır.bir tarafın mutluluğu düşünülürken nasıl diğer taraf ayaklar altına alınır sorarım size?

eski eşiyle görüşmesi konusunda bişey deme hakkınız yok çünkü ortak bir çocukları var..
birde çocukta nişanında anne babası olsun ister sadece. ben sizin yerinizde olsam hiç sorun etmem . sen git tabi çocuğunun mutlu günü derim..

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar çok teşekkür ederim yardımlarınız ve fikirleriniz için. inanın her görüş benim için çok değerli. umarım bunun altından kalkabilirim. aslında ne halleri varsa görsünler diyebilmek en iyisi, ama içim acı dolu ve çok kırgınım. kendimi kullanılmış hissediyorum açıkçası, sanki evin bir çalışanı gibi... canın istediğinde gel, ama işine gelmediğinde gelme. ikinci kez evlenecekler lütfen çok dikkatli olun!!! benim başım yandı, kimse bu duruma düşmesin dilerim...

arkadaşlar çok teşekkür ederim yardımlarınız ve fikirleriniz için. inanın her görüş benim için çok değerli. umarım bunun altından kalkabilirim. aslında ne halleri varsa görsünler diyebilmek en iyisi, ama içim acı dolu ve çok kırgınım. kendimi kullanılmış hissediyorum açıkçası, sanki evin bir çalışanı gibi... canın istediğinde gel, ama işine gelmediğinde gelme. ikinci kez evlenecekler lütfen çok dikkatli olun!!! benim başım yandı, kimse bu duruma düşmesin dilerim...
evet farklı goruslerden bakmak herdaım guzeldır...
ben durumu dogal karsıladım bence sızde bırazcık sakın olun derım..
sadece bıraz hoşgoru ve hak verın..
sızınde cocugunuz olsa aynı durumda ansıl davranırdınız?..
kım o gun oz ve uvey annesı babası nısanda olsun ısterkı ben hayatta ıstemezdım kabul dahı etmezdım..elbette esınız de eskı esıyle goruscekdır ama ogullarının nısanlarına bırlıkde gıtmelerınıde ben dogal karsılardım..medenıyetlı ınsanlarız ve arkadasca bırlıkde hıcmı bı yere gıdemıycek bıs yapamıycaklar..
ama sadece bıraz hoşgorulu olun bu konuda derım..opuyorumnanaktan

bence evlenirken bunlar göz önüne alinmali.siz benimle gitsin istesenizde bence esinizin bunu istememesi normal.cünki bence cocuklari bunu istemeyecektir.gittiginiz nisan yada dügün bir baskasinin olsaydi ve siz gidemeseydiniz tepkiniz normallesirdi.fakat bu durum cok farkli.onun eski esinin neler hissedebilecegini düsünsenize .bilmiyorum belki ben cok modern düsünemiyorumdur

madem eski eşiyle medenice görüşüyor
sizle de medenice oğlunun nişanına gidebilir.
ama oğulları sizi sevmiyorlarsa bilemem.

belki cocugu oyle istemistir..o da belki daha cok kirilirsiniz diye acikca soyleyemedi..bende olsam bi evlat olarak istemezdim annem babam disiinda birini..

Ben de istemezdim nişanımda babam da bana rağmen getirmiş olsa ikisinin de suratına bakmazdım. Boşanmış bir ailenin çocuğu olarak söylüyorum bunları.

ortada cocuk varsa cocuk icin görüsmek durumunda ama ne demekmis eski esi rahatsiz olur diye nisana gidememek olurmu öyle sacma sapan birsey cok anormal bir durum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

belki cocugu oyle istemistir..o da belki daha cok kirilirsiniz diye acikca soyleyemedi..bende olsam bi evlat olarak istemezdim annem babam disiinda birini..

ben katilmiyorum buna esini saydirmasi gerekir ne demek ben eski esimle gidicem bu cümle yanlis bir kere yani ben bir evlat olarak bunu kabullenirdim ve gelmesinide isterdim sahsen

ikinci eş olmanın pek çok sıkıntısı yanında hele birde çocuk varsa karşılaşılacak diğer sıkıntılarada göğüs germek gerekmektedir,
benimde eşim evlenip ayrılmış bir çocuklu
,eşimin çocuğu ile hiç bir problemimimiz olmadı, çok küçük yaşlardan itibaren yaz tatillerini bizimle geçirir di şimdi büyüdü onunda kendi hayatı var eskisi gibi sık görüşemesekde,ara sorar,önemli günlerde yanımızda olur, benim çocuklarımlada yani kardeşleriylede arası iyidir, birbirlerini sever sayarlar,..
bir gün evlenirse ben düğüne gidermiyim tabiki gitmem, o ortamda yaşanacak sıkıntıları düşünmek bile istemem, ama eşimin evladının bu çok özel ve önemli gününde mutlaka yanında olmasını isterim ,
burda dikkat edilecek konu , eşimin eski eşinin yanında olduğuna değil, evladının öenmli gününde onun yanında olmasını düşünmesidir, bakış açısı olayıdır önemli olan, ikinci seçeneği benimsemişse zaten sorun yokdur.. ama ben eski eşimin yanında olmalıyım derse o zaman işin rengi değişir,
çok zor ve sıkıntılı durumlar ..
bence kendinizi fazla yıpratmayın sonuçta aradan bu kadar uzun zaman geçtikden sonra sil baştan yapmak, her babayiğidinde harcı olmasa gerek diye düşünüyorum..

Back
X