imdattt boğuluyorum

kalmış olmalıki hala karsılaşıyoruz.. ve daha neler ?

profilinde yaşadığın yer istanbul
eğitim durumun önlisans
gerçekten böyleyse,
hem eğitimli bir insansın, hem istanbul gibi yerde yaşıyosun küçük bi ilin küçük bi ilçesinde değil
elalem değil de sen kendine yaptırıyosun bunları
dirençli ol biraz
eşin babasının ağzıyla iş yapıyor
sen de eşinin ağzıyla
kabul etme desek "dırdırcı mı olayım" diyosun
eğitimli bi insan olmasan bu kadar kolay sinmeni anlayacağım da..

eevt profılımdekı yazan şekılde dogrudur.
malesefki bazen kabul etmem dediğimiz şeylere göz yumabiliyoruz.
inan ben cok sıkıldım artık bu konuları eşimle konuşmaktan fakat çözümlenmediği halde sürekli devam edıcektır.
bilemıyorum ınan belkıde suan cok yanı olay ondan hassasım cok mnatıklı yaklaşamıyorum benım için önemlı olan şu anda ne yapmam gerektiği bhuna odaklanmam lazım..

Gelinleri eve kapayan zihniyeti anlamıyorum. Bir de gittiğiniz yer sohbet öyle cafe filan da değil. Buna bile karışıyorlarsa durum vahimdir.
Eşinizi geçtim kayın babanızın sizin özgürlüğünüzü kısıtlamasına izin vermeyin. Bir kez kabul ederseniz gerisi gelir çünkü.

EVET kabul etmıyorum zaten fakat anlıcaktır bunu tavırlarımla

ahhh yazık o cahil kocana. kayınpedere cok görmuyorum ama koca dediğin arkanda olmalı. adam cahilse herkez ustune gelecek. allah ıslah etsin diye dua et. her b.k anlatma sende kimseye sana onumu soruyolar.

doğru yeni gelin esirdi ya zaten evden dışarı çıkamaz mazallah namus elden gider..nasıl zihniyet anlamadım insanlardaki koca karısmıyosa kayınpedere halt yemek düşer eşin daha büyüyememiş babasının ağzına göre hareket ediyorsa yazık

bende buna kızıyorum ne yapayım annem babam dyıor

hıı yok onu okumadm. uzuldum valla. bizim başımıza gelmediği için bilemeyiz. allah ıslah etsin. inan başka yolu yok. ya bu deveyi güdücen ya bu dıyardan gidecen. eşinle halledeceksin. bekide gercekten onada mantıklı geldiği için sana kızmıştır. yani babası dediği için değil. bundan emin olmak lazım.

mantıklıg elmiş düşünüce bilemyorum..

Kayınpederinizi bırakın ; eşinizin bile mantıksızca sadece canı öyle istiyor diye size bu denli karışmaya hakkı yok ki.Siz evlenince sahibiniz mi oldu yani??Fazlaca taviz verdiğinizi düşünüyorum en başta eşinize.Evli bile olsanız birey olmaktan uzaklaşırsanız sadece kuklaya dönersiniz.Bence öncelikle eşinize gittiğiniz yerin yanlış bir yer olmadığını ve isteğinin mantıksız olduğunu ve bir daha kayınpederinizin sizin hayatınızla ilgili yorum yapmasını istemediğinizi kavga etmeden sakince ama oldukça kararlı bir şekilde belirtin ve taviz vermeyin..

Arkadaşım insanlar sana niye haber veriyosun diye yüz kere sordular çıkarken hala papağan gibi haber veriyorum deyip duruyosun nedenini anlatmıyorsun. Haber verme bu kadar basit. Senin sahibin mi onlar evin ayrı kapın ayrı. Sen kocanla tartışma çıkacak diye bu kadar çekiniyorsun o senle tartışma çıkacak diye çekinmiyor ve kendi bildiğini diretiyor. Neden hep fedakarlık yapan taraf olmak zorunda hissediyorsun kendini? Özgüvenli yetişkin bir kadın gibi davran ezik cahil köylü kızı gibi değil.Bir de işe gir.

Son düzenleme:
bununla ilgili gecen sohbette bir hoca hanim gercek yasanmis bir olayi anlatti, cok gülmüstük:

kadinin biri sohbete gitmek istiyor ama kocasi birakmiyor. bunun üzerine sohbeti veren hanimdan yardim istiyor. kadin aynen söyle diyor:

bugün eve git, evde güzel bi bayram temizligi yap, süslü süslü havlular as, kocanin en cok sevdigi yemeklerle masayi donat, mumlar yak, söyle bi güzel ve alimli da giy....esin kapiyi actiginda ceketini al, önüne terligini koy, boynuna saril "hosgeldin evimin erkegi" gibi güzel sözler söyle demis....bi zaman sonra kocan sana "hayirdir hanim? bu ne temizlik bu ne güzellik bu ne güzel sofra" diye soracaktir demis. sen de aynen söyle "beyim, bugün sohbete gittim ve hoca hanim bize orda evinizi ve kendinizi her zaman bir cennet kösesine cevirin ve kocalarinizi en güzel sekilde karsilayin diye nasihat etti" diyeceksin, demis...

kadin simdi eve gitmis hoca hanimin dediklerini aynen uygulamis ve hakkaten adam sormus "hayirdir hanim? bu ne hal?", bunun üzerine kadin da bunlarin hepsini sohbette ögrendigini anlatmis...

bunun üzerine kocasi söyle bi gülmüs ve demis ki "simdi sen bunlarin hepsini sohbette mi ögrendin hanim? o zaman aman diyim sen bu sohbette git, ne yap ne et bu sohbette git!" demis

tabıkı okuduysan eger bılıyorsundur alt katımda oturuyorlar cıkarken muhakkak haber verıyorum

öncelikle bu alışkanlığı değiştirin,eşinizden başka kimseyi bilgilendirme zorunluluğunuz yok.kendi anne babanızı da arayın oldu olacak..onlarda anne baba yani..
şaka bir yana kızdım eşinize va ailesine..ama kayınbaba diyorsunuz ya belki kayınvalide maşa olarak kullanıyordur adamı,vardır öyle etliye sütlüye dokunmadan arayı güzelce karıştıran insanlar.bir gözlemleyin bakalım..

haber verıyorum çünkü eşim bu şekılde ıstıyor nedenı bu.
soyledıklerınıze uyucam ıns daha gusel olucak herşey sessiz kalmayı tercıh edıcem şimdilik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…