imden ayrlmak zorundaym..

• Konu Sahibi Konu Sahibi aynec
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aynec

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2009
47
3
98
38
............................................

Son düzenleme:
3.atamanızda cıkıcak yere gıtmesenız olmazmı..
guzel bı ısyerı ortamınız varmıs..
tabıkıde gene sız bılırsınız mademkı saygılı ıyı bı patronunuz var bence soyleyın ..
saklamanız daha kotu cunku..
sızın de ıcınızde buluncagnız plan projeler yapılıyo ıse ve sız cıkmayı dusunuyosanız bunu acıkca soyleyınız derım..

sonucta sen gırdıgınde kazanmıs degıldın gırdın kazandın anladıgım kadarıyla uzulecek ne var kazanmıssın soylersın bu senın hayatın sonucta tercıh yapmak zorundasın karsındakı patronunda sana hak verır kendını senın yerıne koyunca memur olmayı tercıh ederdı belkıde tercıh bı yerde bu arada bende lıse mezunuyum aöfde okuyorum kpss hazırlanıyorum bana onerın varmı ?keske bende kazansam

öncelikle sağolun,memurluk benim için önemli,ben özel sektörden herzaman korkarım.özelde işsiz kalmakta var yeri geldimi ''ne iş olsa yaparım abi'' moduda.güzel bir iş ortamım var ama hiçbir iş memuriyet gibi olmaz bence.işe girmeden önce girmiştim sınava atama olana kadar çalışırım demiştim.ama şans bu ya bundan önceki işyerleri gibi sandım,sabrımı zorlaycaklar bi süre katlanır atanana kadar çalışırım dedim ama şimdi nasıl bunu söylerimin hesabını yapmaya başladım.offffffff

dert etme caım hayat bir şekilde hep bir yerlere sürüklüyor isteyerek yada istemeyerek...bazen istemediğimiz halde sevdiğimiz kişileri , şeyleri geride bırakmak zorunda kalıyoruz..ataman kesinleşince o kişilerle bunu paylaşır helalleşir ayrılırsın..sonuçta çok sevdiğin için ileridede görüşürsün..onlar bunu anlayışla karşılayacaklardır.kim istemez ki personelinin çalışma arkadaşının daha iyi yerlerde olmasını..sonuçta kamu sektörü garanti meslek kaşından gözünden istemiyorsun hayatım garanti olsun diyorsun onlarda buna sevinerek seni gönderirler merak etme...

fountain canım önlisans olarak girmeni tavsiye ederim biçok kaynaktan çalışmanı ve çalışmaktan daha önemlisi bol soru çözmeni öneririm.kazanmak değilde inş atanırsın diyelim.

şöyle düşün sonuçta bu firma senin yerine başkasını bulabilir ama sen bi daha atanamayabilirsin. bu ülkede insanlar atanabilmek için neler çekiyor. patronunu da üzmemek adına 2008 de girmiştim ama ümidim yoktu ama şimdi böyle böyle oldu diye anlatırsın. atanacağımı tahmin etmedim dersin. o kadar babacan biriyse eminim senin adına sevinecektir bile. ama patronunla atanman kesin olmadan konuşma tabi.

ılk başta söylemek zorunda değildin bence üzülme.
Kimseye yalan söylemedin ki. Bişeyde saklamadın. O zaman kesin bir durum yoktu ortada.
ış hayatı bu yarın öbür gün ne olacağı belli olmaz.
ış hayatı duygusallığı kaldırmaz. Bi bakmışsın diğer çalışma arkadaşların ayrılmış, şirket batmış yada ne bileyim patron birden bambaşka bi adam olmuş.
Kamuya gir derim kesinlikle. Garantili iş ve rahat çalışma demek Kamu.
Mantık ön planda olsun iş hayatında bence.

ortamın patronun ne kadar iyi olurs aolsun kendini güvence altına alman lazım.memurluk çıkarsa git..sonuçta ne olursa olsun sen o kişiler için yabancısın ve bu hayattada herkes kendini düşünür..yarın öbür gün kusura bakma diyip sana kapıyı göstermeyecekleri ne malum..özel sektörde çalış çalış nereye kadar..hepsinin köküne kibrit suyu

Seni çok iyi anlıyorum.. karşı tarafın iyiliğinden eziliyorsun..
Bende katılıyorum bir arkadaşımız demiş.. onlar senin gibi birini gecte olsa bulur
Yetiştirir.. hazırlarlar.. ama sen br daha bu fırsatı bulamayabilirsin.
Uygun bir dille anlat... memuriyet bu hani başka özel sektör değil..

güzelim iyi hoşta sen o insanlar yüzünden kendini feda etme lüksüne sahipmisin?

hem seni seven koruyan insanlarsa senin memur olmandan mutluluk duyarlar...

ordan en güzel şekilde ayrılırsın....

bu sorun olacak bişey değil....

çok tşkler arkadaşlar şuandaki işimi özel sektörde hiçbir işe değişmem ama sizinde dediğiniz gibi bu memuriyet.yarın birgün işler kötüye gittiğinde nekadar iyi de olsa özel sektör kapının yolu gözükecek.ben gitsemde bu iş nasılsa devam edicek bi şekilde yürüyecek,bu benim için bir fırsat.memurluğa neolursa olsun gidicem ama işten ayrılmam gerektiğini nasıl söylerim bilmiyorum.

Söylemek için son anı beklemezseniz sorun olacağını sanmıyorum açıkçası.

Söylemek için son anı beklemezseniz sorun olacağını sanmıyorum açıkçası.

son anı beklemem gerekicek kesin olmadan bişey diyemem.atanmış olsam bile bakanlıklarda işe başlama 2-3 ayı bulabiliyor nasılsa.bu yüzden beklicem.inş sorunsuz ayrılabilirim.

Bence için rahat olsun demek ki sen de iyi bir çalışanmışsın ki bu kadar iyi. Zaten olması gerekende bu. Sonuçta sen de emek verdin. Eğer çok sıkıntıya girersen de çalışma hayatına ara vermek istediğini söylersin.

Şunu da unutmadan hatırlatayım. ıhbar süren var. Bir yıldır orada çalışıyorsan ihbar süren dört hafta. ışverene yazılı olarak dört hafta sonra işten ayrılacağını bildirmelisin. Tabi bu soğuk rüzgarlar estirebilir ancak önceden formalite icabı yapıyorum dersin.

aynec

canım bence atamam belli olmadan işinden ayrılma derim, ama patronunla görüşüp atamam olursa gideceğini sinyallerini ver ki bizim işyerinde bir çalışanamız vardı , 1 ay kala söyledi atama bekliyorum diye son haftasına kadar da çalıştı.... ya atamam gelmezse elindeki işinden olma ayrıca işverenlere bu kadar üzülmeyin lütfen

zor bir soru sen kendin karar ver

memurluk için mecbur gideceksin
patronunun karşısında da ezile büzüle af dileyeceksin.. buraya yazdıklarını o insana da söyleyeceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…