İmkansız Dostluk'larınızı hatırlıyormusunuz?...

Çok güzel bir konu;öncelikle teşekkür ederim.a.s.

Şartlar gereği zorunlu olarak izini kaybettiğim pek çok arkadaşım var benim de.Mutlu günleri andıkça efkarlandığım..

Ama bunun yanı sıra çok ama çok sevip,dostum dediğim 2 insan var ki onları anmıyorum artık.Tamamen nötr'üm.
Onlar,kendilerine sunulmuş en içten duyguları gündelik menfaatlerle defalarca hüsrana uğratmış ve her seferinde de affedilmiş 2 insandılar..
Ve birgün bardak taştı..

7 senedir önce sık sık şimdi arada bir gelen "çok özledik" haberleri artık bana hiçbir şey hissettirmiyor..:1closedeyes:

Eskiden çok kinciydim ben gülse...

Yıllarcada böyle devam etti maalesef...

Sonra dönüp kendime baktığımda,aslında kendimi affedemediğimi anladım...:çok üzgünüm:

Şimdi öyle hafifim ki anlatamam...:asigim:

Kazanılan dotluklarla bir ömür aynı gemide olmak dileğiyle..a.s..

Ne güzell ,bu hafifliğin devam etmesi dileğiyle:1no2:Bende öyleydim ama hayat ve insanlar bana öyle şeyler yaşattı gösterdi,artık bende bir yerde yoruldum insanlara hakettiği değeri verileceğini fazlasının kendime zarar verdiğini gördüm oyüzden bende artık senin gibi çok hafifimm:teytey:
İNŞALLAH CANIM TEŞEKKÜRLEER

Çok güzel bir konu;öncelikle teşekkür ederim.a.s.

Şartlar gereği zorunlu olarak izini kaybettiğim pek çok arkadaşım var benim de.Mutlu günleri andıkça efkarlandığım..

Ama bunun yanı sıra çok ama çok sevip,dostum dediğim 2 insan var ki onları anmıyorum artık.Tamamen nötr'üm.
Onlar,kendilerine sunulmuş en içten duyguları gündelik menfaatlerle defalarca hüsrana uğratmış ve her seferinde de affedilmiş 2 insandılar..
Ve birgün bardak taştı..

7 senedir önce sık sık şimdi arada bir gelen "çok özledik" haberleri artık bana hiçbir şey hissettirmiyor..:1closedeyes:

Bu konuda sana hak vermemek mümkün mü?...:kahve:

Ama insana en büyük dost kendisidir desekte ,yetinemediğimiz ortada...:1no2:

Ne var ki hergün yeni bir şeyler öğreniyor insan...a.s.

dostum dedigim, dost sandigim insanlar vardi bir zamanlar...
bendeki degerleri o kadar coktu ki.....
meger hic dostum olmamislar....
aciyorum simdi gecen zamana,
nasilda görmemisim gercekleri, nasilda inanmisim yalanci dostluklara....
zaman yasadikca neler ögretiyor bize...

nerden hatirlattin simdi bunu mirayim? unutmustum ben iste..

dostum diyebilcegim kimsem yok gibi. artik butun sirlarimi dertlerimi bir annemle paylasiyorum. cok yakin arkadaslarim var hepsinden ayriyim zaten.
ama hepsini cok seviyorum. birine dostum dedim yedigimiz ictigimiz ayri gitmezdi bana oyle bir kazik attiki. artik herkes arkadasim oldu.
eski arkadaslarimdan neclayi hic unutamam. arkadas sarkisi ikimizindi.

ben gerçek dostlar seçtim kendime..benimle ağlayabildi dostum..
ben mtuluysam mutluluğumla mutlu olabildi..
hayatımda bi tek dosttan yana tuttu şansım..ben bi tek iyi dost seçebilmişim sadece ama en önemli şeylerden biriymiş,anladım...
her düştüğümde onlar kaldırdı beni çünkü..
yaralarımı onlar sarmaya çalıştı..bi eş bile bi dost kadar olamadı..

dostum dedigim, dost sandigim insanlar vardi bir zamanlar...
bendeki degerleri o kadar coktu ki.....
meger hic dostum olmamislar....
aciyorum simdi gecen zamana,
nasilda görmemisim gercekleri, nasilda inanmisim yalanci dostluklara....
zaman yasadikca neler ögretiyor bize...

nerden hatirlattin simdi bunu mirayim? unutmustum ben iste..

Bence unutulmuyor süfürgem ,biz sadece üstünü örtüyoruz....:çok üzgünüm:

Ve en ufak bir an,bir fotoğraf,bir zamanlar birikte söylenen bir şarkı...

Tekrar getiriyor yaşanmış ve kaybedilmiş dostlukları...:teselli:

Farkı farkedemeyenler,bundan sonra farketselerde,farketmez...:kahve:.

dostum diyebilcegim kimsem yok gibi. artik butun sirlarimi dertlerimi bir annemle paylasiyorum. cok yakin arkadaslarim var hepsinden ayriyim zaten.
ama hepsini cok seviyorum. birine dostum dedim yedigimiz ictigimiz ayri gitmezdi bana oyle bir kazik attiki. artik herkes arkadasim oldu.
eski arkadaslarimdan neclayi hic unutamam. arkadas sarkisi ikimizindi.

Bir şarkı dizesi bile getiriverir işte o dostu yanına....:teselli:

Necla'ya sevgiler...o zaman...:asigim:

ben gerçek dostlar seçtim kendime..benimle ağlayabildi dostum..
ben mtuluysam mutluluğumla mutlu olabildi..
hayatımda bi tek dosttan yana tuttu şansım..ben bi tek iyi dost seçebilmişim sadece ama en önemli şeylerden biriymiş,anladım...
her düştüğümde onlar kaldırdı beni çünkü..
yaralarımı onlar sarmaya çalıştı..bi eş bile bi dost kadar olamadı..

Hayat belkide hepsini birden veremiyor bize...:çok üzgünüm:

Ama ne mutlu ki arkanı yaslayabileceğin dostlukların var...:teselli:.

Iyi niyetiniz ve samimiyetinize inanıyorum.Güzel sözlerinize teşekkür ederim:1hug:
Ama bu noktaya katılamıyorum çünkü hayat dostluklardan ibaret değildir.İnsanın eşi,çocukları,ailesi,işi,eğitimi,özel zevkleri bence çok daha önce gelir.Dostlar hayattaki diğer renklerden biri...Nice dost bilinen kimselerin sırası geldiğinde ne küçük menfaatler için insanı harcadığına bizzat şahit oldum.Ya da özel hayatların dostları unutturduğuna...Yeri geldiği zaman herkesin kapısı kapanır kapanıyor da.. Sonuçta kimse vazgeçilmez değildir değil miyerimseniben

aynen katılıyorum sanaarkadaşım kimseye fazla taviz vermeyeceksin sonra tepene çıkıyorlar

Iyi niyetiniz ve samimiyetinize inanıyorum.Güzel sözlerinize teşekkür ederim:1hug:
Ama bu noktaya katılamıyorum çünkü hayat dostluklardan ibaret değildir.İnsanın eşi,çocukları,ailesi,işi,eğitimi,özel zevkleri bence çok daha önce gelir.Dostlar hayattaki diğer renklerden biri...Nice dost bilinen kimselerin sırası geldiğinde ne küçük menfaatler için insanı harcadığına bizzat şahit oldum.Ya da özel hayatların dostları unutturduğuna...Yeri geldiği zaman herkesin kapısı kapanır kapanıyor da.. Sonuçta kimse vazgeçilmez değildir değil miyerimseniben

Kesinlikle çok mantıklı ve gerçekcisin...sengözlerimebaksanab

Ve tabii ki sana katılmamak mümkün değil...

Özelliklede şu küçük menfaatler konusunda...:çok üzgünüm:

Ama bir düşünsene,hayatta bazen kendimize bile yalan söylediğimiz ve bizi biz yapan sırlarımız var...

Bu sırlar ki paylaşmassan boğulacakmışsın gibi hissettiğin....:1no2:

Öncelik sıralamalarımız tabiiki var...Ama bu sıralamada dostluk anlamında,yanımda taşıdığım insanları listenin en alt sırasına oturtamam...:teselli:

Herkesin alternatifi varmıdır,yokmudur?...O konuda maalesef aynı fikirde değilim...

Vazgeçmeye vazgeçiliyor...Ama yerine kimseyi koyamamıyorsun...:asigim:

Ve ben dostlarım olmadan yaşayabilecek kadar güçlü hissetmiyorum kendimi...

Heee buda bir güç göstergesimi yoksa tercih mi onuda bilemeyeceğim...:uhm:

Ama açık yürekliğine ve paylaşımına çok teşekkür ederim..a.s..

:sm_confused:he walla meltosh...all bendende okadar..hep wer...hep wer..bende çok yara aldım bu tür arkadaşlık..dostluklardan...eee kulağıma küpe yaptım...5 kuruşluk insanlara 10 kuruşluk değer werirsen..bi gün 5 kuruşa satılırsın...kimseye hakketiğinden fazla değer wermiceksin...sanırım benim hatam hep burda başladı...

Boşuna büyük konuşuyoruz arkadaşlar...:1no2:

Her hüsrandan sonra aynı şeyi tekrarlar dururum kafamda...

"Hakettiğin fazla değer verdin." diye...:oklava:

Ama her yeni açılan dostluk penceresinede,sorgusuz dalmayı ihmal etmedim...:utangac:

Yani anlayacağın....Sütten ağzım yansada,yoğurdu bir çırpıda mideye indiriyorum...:uhm::a015:

Dostluk adına yaptığım bu son paylaşıma bakınca..(Yani o kadar merakrttiğim ve tanışma fırsatını yakalayabildiğim , hemde sanaldan bulunmaz derken karşıma çıkan güzel insanlar..):asigim:

Zaman belki unutmayı öğretebilir..Ama zihninizde paylaştığınız o güzel anlar bakidir...

Su gibi akar saatler,sanki cümleler birbirini kovalar...Bir yere yetişmeye çalışır gibi koşturursunuz ..

Anlatacak o kadar çok şey vardır ki...:1hug:

Iskalamayalım arkadaşlar...Bedeli ne olursa olsun....a.s

Gelsin hayat bildiği gibi...yerimseniben

Dostlukları ıskalamayalım...a.s.

nostalji yapayım biraz dedim ve yine aylar önce yorum yazdığım bu konuyu buldum. o zamandan farklı düşünüyorum şimdi; insanın tek dostunun kendisinin olduğunu ve hatta o içimizdeki dostun bile bazen ihanetine uğradığımızı düşünüyorum.

dost bulmak çok zor
çok seçici davranıyorum o yüzden hayal kırıklığım olmadı hiç
hiç de yanılmadım çok şükür

arkadaşlar hayatımda 3-5 taneden fazla dostum olmamıştır.öğrendiklerimse:1.si deşifre olmasını istemediğiniz bir sırrınızı asla söylememek.2.si yaptığınız iyiliklerin karşılığını asla beklememek ki beklersen karşılık olarak bir şey bulamazsın.3.sü her yaptığımız iyiliği sadece Allah rızası için yapmak.4.sü sana bir sır verildiyse bunu mezara götürmek.ve gerçek dost istiyorsak sözüne sadık yalan söylemeyen,güvenilir insanlarla dostluk bağlarımızı kuvvetlendirmek.kısaca insana özünden daha yakın dost olmaz.bu nedenle arkadaşlıklarımızdan fazla bişeyler beklemeyelim derim

umutsuz ev kadınnarını seyreden varmı aranızda eğer seyrettiyseniz dostluğa arkadaşlığa nasıl değer verilmesi gerektiğini çok güzel annatan bir dizi tavsiye ederim

Back
X