- 3 Eylül 2012
- 21.884
- 57.709
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Eşinizin tüm maaşı borca gidecekse siz de evi kredisi ödeyecekseniz neyle geçineceksiniz? Pek tabi bunu düşünmüşsünüzdür ama şaşırdım birden.
Hesaplattim. Toplamda 100 bin faız ödemiş oluyoruz evet. Ama 8 yıl sonra ev değeri de artıyor bunu düşününce değer diyorum..
Benim maasimdan 1400 artacak.
Hesabıma göre.
Küçük sosyal hayatın pek olmadığı bir şehirde olacağız mecburen. Kira da olmayacak.
Fatura mutfak ivir zivira yeter diye düşünüyorum..
Almayi düşündüğüm ev 100 bin civarında 75 bin konut 25 bin ihtiyaç kredisi ile peşin düşündüm.
Konut kredisi ödeme süresi 8 yıl 10 yıl olsun mühim değil. En azından ben de borç öderken bir ev aldım diyebilmek istiyorum sanırım..
Allah razı olsun :)
Hangi banka bu acaba ? :)
Belki bana da güler burasi..
36 aya 100 bin vereceklerini sanmam.Eşin kredi çektiğinde seninde bodronu gösterebiliyor.Eşim ev için ihtiyaç kredisi çektiğinde benim bordromu da göstermişti.Benim üzerimde de ev kredisi olduğu halde çıkmıştı.Merhaba arkadaşlar..
Bu konuyu olabildiğince kısa tutmaya çalışacağım.
Eşimin ve benim ayrı ayrı ödediğimiz krediler var. Toplamda 100 bin gibi bir miktar.
Bu borçların tamamını eşimin üzerine kredi olarak çekip kendimi temize çıkarmak, ardından benim maaşımı ev kredisine bağlamak gibi bir fikrim var.
Sorum ve endişem şu ki bunun gerçek olması için eşimin tüm maaşıni taksit olarak kabul edip 100 bin vermeliler. Yani 36 ay boyu maaşının tamamını buna ödeyecek..
Bunun için benim gelir belgemi gösterse kabul görür mü?
Yakınında böyle bir duruma şahit olan var mı aranızda?
Böyle bir şey imkansız diyorsanız bir insan maaşının en fazla kaç katı kredi çekebilir acaba?
Hem konut hem ihtiyaç çekilebiliyor.Ama konu sahibinin yerimde olsam şuan ev almam kredi borcu yüklü olur.Hem konut hem de ihtiyaç kredisi alamazsınız. Yakın süreçte hem evimi sattım hem de ev aldık kredi ile, inanın bankalar ağlatıyor konut kredisi verirken. Faizi bilmem neyi geçtim zaten eşlerden birinde yüklü borç varken diğerine yine yüklü kredi vermezler.
Ev kredisine başvuru yaptığınızda ve çıktığında 1 ay dolmadan sisteme düşmüyor o sırada gidip ihtiyaç çekilebiliyor böyle yapan çok diye okumuştum ben bir yerde isterseniz bir araştırın en azından 2 krediyi aynı ana getirirseniz olabilir. 1400 TL ile geçinirsiniz tabi ki kişilerin standartlarıyla alakalı ama biz sadece sizin tek maaşınızla 2400 TL 'lik ev kredisi ödüyoruz elimize 1500 anca kalıyor kalmıyor İstanbul gibi bir yerde geçiniyoruz Rabbime şükürler olsun bir yerden başlamak için bir şeylerden fedakarlık gerekiyor
Bizde öyle düşündük evlenir evlenmez giriştik bu işte biraz deli cesaretiydi bizde ki ama zaman geçtikçe ev fiyatları yükseliyordu faiz uçuyordu o sebeple girmek istedik en azından düşünüldüğünde 3-4 seneye ödediğim kredi kadar olacak kiralar ama biz evimizi ödüyor olacağız inşallah nasip olursa Rabbim isteyen herkese nasip etsinEv kiralarıda az değil ki az daha koysan konut kredisi ödeyebiliyorsun
Anladım ama bu durum atıyorum 8 yıl sürecek. Bu sürede dayanabilecek misiniz sürekli kısmaya? Bir de bazı durumlarınız stabil bir hale geldi mi? 8 yıl için önünüzü görebiliyor musunuz?
Bence yapma.
Anladığım kadarıyla maddi olarak bir şeyler yapmak istiyorsun ama bahsedilen kredi öyle 1-2 yıllık bir kredi değil.
Bence şu an 100 bin kadar olan kredinin ödeme süresini kısaltıp onu önce aradan çıkarıp daha sonra eve yoğunlaşmalı.
Senden 1400 artıyor ama 3 ay ek derssiz ne yapacaksın? Kışın kömür veya doğal gaz parası nasıl ödenecek?
Ben de 10 yıllık çekeceğim konutu zaten..Ben cok riskli gördüm bu isi
Bankalarin iki kisiye bu kadar yuksek kredi verecegini düşünmüyorum bizde ev alirken 50 binlik baska kredi varken 100 binlik konut kredisini verselerde cok uzun on yillik verdiler kisa vermediler
Yime de deneybilirsin ama bence esinin ödediği krediyi biraz toplu parayla azaltip taksidini düşürüp oyle ev kredisine girersen iyi olur insan her ay odeyebilirim diye dusunuyor ama evdeki hesap carsiya uymuyor umulmadik harcamalar borclar girimce her iki krediyide odeyemeyenler var
Bu arada küçük il demissin esinin yanina tayin oldun mu
Kira ne kadar veriyorsunuz ?
Ben sizin eski konularınizı biliyorum ve yerinizde olsam,eşimin maaşını borçlar,kira vb masraflara harcar,kalan tutardan her ay kenara koyardım,1000-2000 ne arttırabiliyorsam. En azindan 25 bin lira biriktirip öyle girerdim krediye,bu sürede borçlarda biraz azalırdi,zira uzun soluklu bir borç olacak ev kredisi,ne kadar biriktirebilseniz kardır. İki kredi çekmek yerine bu daha mantıklı,zaten çıkmayabilir hem ihtiyaç hem ev kredisi.
Hem konut hem de ihtiyaç kredisi alamazsınız. Yakın süreçte hem evimi sattım hem de ev aldık kredi ile, inanın bankalar ağlatıyor konut kredisi verirken. Faizi bilmem neyi geçtim zaten eşlerden birinde yüklü borç varken diğerine yine yüklü kredi vermezler.
Finansbank
sonra oranın verdiğini gören İş bankası da aradı biz de verebiliyoruz gel diye
Akbank da veriyormuş
ama genel müdürlük onayı gerekiyormuş işte çoğu şube de bunu bilmiyor ya da riski almıyor
siz memursunuz bir de maaş bankanız vs de vardır
borcun vs olmasın
zira benim o hengamede 70 tl lik kredi kartı borcum kalmış da onu koşa koşa ödettirdiler onaya girecek kara liste olma diye
Yanlış anlamadıysam toplam borçlar için 100 bin ihtiyaç kredisi artı ev için 25.ooo ihtiyaç kredisi çekeceksiniz toplam 125.000 ihtiyaç ,75 000 de konut kredisi
Maaşlarınız yüksek çok rahat ödersinizde bu kadar ihtiyaç kredisini verirler mi bilmiyorum.
Ev kredisine başvuru yaptığınızda ve çıktığında 1 ay dolmadan sisteme düşmüyor o sırada gidip ihtiyaç çekilebiliyor böyle yapan çok diye okumuştum ben bir yerde isterseniz bir araştırın en azından 2 krediyi aynı ana getirirseniz olabilir. 1400 TL ile geçinirsiniz tabi ki kişilerin standartlarıyla alakalı ama biz sadece sizin tek maaşınızla 2400 TL 'lik ev kredisi ödüyoruz elimize 1500 anca kalıyor kalmıyor İstanbul gibi bir yerde geçiniyoruz Rabbime şükürler olsun bir yerden başlamak için bir şeylerden fedakarlık gerekiyor
Ben de böyle düşünüyorum.
Istanbul'da bile geciniyorsaniz ben Artvin'de birikim bile yaparım sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?