İmkansızı mı planlıyorum?

Eşinizin tüm maaşı borca gidecekse siz de evi kredisi ödeyecekseniz neyle geçineceksiniz? Pek tabi bunu düşünmüşsünüzdür ama şaşırdım birden.

Benim maasimdan 1400 artacak.
Hesabıma göre.
Küçük sosyal hayatın pek olmadığı bir şehirde olacağız mecburen. Kira da olmayacak.
Fatura mutfak ivir zivira yeter diye düşünüyorum..

Benim maasimdan 1400 artacak.
Hesabıma göre.
Küçük sosyal hayatın pek olmadığı bir şehirde olacağız mecburen. Kira da olmayacak.
Fatura mutfak ivir zivira yeter diye düşünüyorum..

Anladım ama bu durum atıyorum 8 yıl sürecek. Bu sürede dayanabilecek misiniz sürekli kısmaya? Bir de bazı durumlarınız stabil bir hale geldi mi? 8 yıl için önünüzü görebiliyor musunuz?

Bence yapma.
Anladığım kadarıyla maddi olarak bir şeyler yapmak istiyorsun ama bahsedilen kredi öyle 1-2 yıllık bir kredi değil.
Bence şu an 100 bin kadar olan kredinin ödeme süresini kısaltıp onu önce aradan çıkarıp daha sonra eve yoğunlaşmalı.
Senden 1400 artıyor ama 3 ay ek derssiz ne yapacaksın? Kışın kömür veya doğal gaz parası nasıl ödenecek?

Son düzenleme:
Ben cok riskli gördüm bu isi
Bankalarin iki kisiye bu kadar yuksek kredi verecegini düşünmüyorum bizde ev alirken 50 binlik baska kredi varken 100 binlik konut kredisini verselerde cok uzun on yillik verdiler kisa vermediler
Yime de deneybilirsin ama bence esinin ödediği krediyi biraz toplu parayla azaltip taksidini düşürüp oyle ev kredisine girersen iyi olur insan her ay odeyebilirim diye dusunuyor ama evdeki hesap carsiya uymuyor umulmadik harcamalar borclar girimce her iki krediyide odeyemeyenler var

Ben sizin eski konularınizı biliyorum ve yerinizde olsam,eşimin maaşını borçlar,kira vb masraflara harcar,kalan tutardan her ay kenara koyardım,1000-2000 ne arttırabiliyorsam. En azindan 25 bin lira biriktirip öyle girerdim krediye,bu sürede borçlarda biraz azalırdi,zira uzun soluklu bir borç olacak ev kredisi,ne kadar biriktirebilseniz kardır. İki kredi çekmek yerine bu daha mantıklı,zaten çıkmayabilir hem ihtiyaç hem ev kredisi.

Hem konut hem de ihtiyaç kredisi alamazsınız. Yakın süreçte hem evimi sattım hem de ev aldık kredi ile, inanın bankalar ağlatıyor konut kredisi verirken. Faizi bilmem neyi geçtim zaten eşlerden birinde yüklü borç varken diğerine yine yüklü kredi vermezler.

Allah razı olsun :)

Hangi banka bu acaba ? :)
Belki bana da güler burasi..

Finansbank

sonra oranın verdiğini gören İş bankası da aradı biz de verebiliyoruz gel diye

Akbank da veriyormuş

ama genel müdürlük onayı gerekiyormuş işte çoğu şube de bunu bilmiyor ya da riski almıyor

siz memursunuz bir de maaş bankanız vs de vardır

borcun vs olmasın

zira benim o hengamede 70 tl lik kredi kartı borcum kalmış da onu koşa koşa ödettirdiler onaya girecek kara liste olma diye

36 aya 100 bin vereceklerini sanmam.Eşin kredi çektiğinde seninde bodronu gösterebiliyor.Eşim ev için ihtiyaç kredisi çektiğinde benim bordromu da göstermişti.Benim üzerimde de ev kredisi olduğu halde çıkmıştı.

Yanlış anlamadıysam toplam borçlar için 100 bin ihtiyaç kredisi artı ev için 25.ooo ihtiyaç kredisi çekeceksiniz toplam 125.000 ihtiyaç ,75 000 de konut kredisi

Maaşlarınız yüksek çok rahat ödersinizde bu kadar ihtiyaç kredisini verirler mi bilmiyorum.Denizbanka ,Halkbanka bir sor

Son düzenleme:
Ev kredisine başvuru yaptığınızda ve çıktığında 1 ay dolmadan sisteme düşmüyor o sırada gidip ihtiyaç çekilebiliyor böyle yapan çok diye okumuştum ben bir yerde isterseniz bir araştırın en azından 2 krediyi aynı ana getirirseniz olabilir. 1400 TL ile geçinirsiniz tabi ki kişilerin standartlarıyla alakalı ama biz sadece sizin tek maaşınızla 2400 TL 'lik ev kredisi ödüyoruz elimize 1500 anca kalıyor kalmıyor İstanbul gibi bir yerde geçiniyoruz Rabbime şükürler olsun bir yerden başlamak için bir şeylerden fedakarlık gerekiyor

Hem konut hem ihtiyaç çekilebiliyor.Ama konu sahibinin yerimde olsam şuan ev almam kredi borcu yüklü olur.

Ev kiralarıda az değil ki az daha koysan konut kredisi ödeyebiliyorsun

Ev kiralarıda az değil ki az daha koysan konut kredisi ödeyebiliyorsun
Bizde öyle düşündük evlenir evlenmez giriştik bu işte biraz deli cesaretiydi bizde ki ama zaman geçtikçe ev fiyatları yükseliyordu faiz uçuyordu o sebeple girmek istedik en azından düşünüldüğünde 3-4 seneye ödediğim kredi kadar olacak kiralar ama biz evimizi ödüyor olacağız inşallah nasip olursa Rabbim isteyen herkese nasip etsin

Anladım ama bu durum atıyorum 8 yıl sürecek. Bu sürede dayanabilecek misiniz sürekli kısmaya? Bir de bazı durumlarınız stabil bir hale geldi mi? 8 yıl için önünüzü görebiliyor musunuz?

Ikimiz de kamudayiz başka bir duzenimiz yok. Ama gittiğimiz yerde 6 yıl kalacağız o da kesin.. Açıkçası 6 yıl kalacağım bir yerde hiç değilse kira değil ev borcu odeyeyim diye düşündüm.

Görev almıyordum tüm sınav görevlerini almaya çalışacağım. Bir de egzersiz vs hiç açmadım artık açmayı düşünüyorum. Biz suanda da 1900 ile geciniyorduk 450 si kiraydi. Böyle bakınca değişen bir şey olmayacak diye düşündüm. En azından elimde ev kalır ne bileyim.

Ben de 10 yıllık çekeceğim konutu zaten..
Açıkçası lüks yaşayan biri değilim.
Ne kadar gelirse o kadar harcaniyor bu gerçeğin farkındayım. Ayağımı borçlara göre uzatacagim inşallah yeter ki kredi versinler..

Bu arada küçük il demissin esinin yanina tayin oldun mu

Henüz değil es tayınları agustos sonu..

Kira ne kadar veriyorsunuz ?

Gittiğimiz yerde düzgün bir ev için 600 gibi bir kira ödeyeceğiz..

Eşimin maasindan kalan sadece kira ödüyor maalesef. Ve benim maasimla geciniyoruz normalde. Kenara her ay anca 100 _200 kalıyor ki bu bana iyi hissettirmiyor. . 3 sene daha böyle sürecek duzendense ev alıp onu odeyeyim elimde bir şey var diyeyim diye düşündüm.

Verseler mutlu olurdum. Vermezlerse sağlık olsun :)

Kredi kartı hiç yok kullanmam.
Sevmiyorum.
Borç seven biri değilim.
Ama borcsuz bir şeye sahip olamayacagimi anladım.

Aynen böyle.. inşallah verirler..

Ben de böyle düşünüyorum.
Istanbul'da bile geciniyorsaniz ben Artvin'de birikim bile yaparım sanırım

Ben de böyle düşünüyorum.
Istanbul'da bile geciniyorsaniz ben Artvin'de birikim bile yaparım sanırım

Babadan kalan bir şey yoksa borç olmadan bu hayatta olmuyor maalesef en azından 2-3 sene sıkıntı çekilecek sonra maaşlar artıyor kredi sabit kalıyor biz özel sektördeyiz düşün deliliğiBen geçen bayram Rize'ye gittim 1 haftalığına açıkcası bana orası pahalı geldi tabi Bim falan vardı orada sabitti fiyatlar ama manavlar İstanbul'da ki pazarların 2 katıydı kiralar da İstanbul ile yarışır şekildeydi köydekiler hariçTutumlulukla alakalı 2 kişi zaten fazla bir şey yemiyor biraz da dikkatli olunuyorsa Rabbim bereketini veriyor ev alana evlenene yardım ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…