İmkansızı mı planlıyorum?

Yok artık ciddi misin canım?

Ben bir kredilik gösteriyorum gelirimi ama sonraki krediler için beni nasil gösterebilir ki? Ömürlük razıyım demek değil bu sonuçta..
Canim ben olasılıklari da dusundum simdi evli olarak esini de inceleyebilirler hane halkı olarak
Bir de 1400le gecinirim demişsin elinde su an 1900.kaliyorsa 500 atabilirsin bu da yilda 6 bin eder uc senede 18 bin
Ayda 200 bile atsan uc sene içinde 10 bine yakin olur
Bir de sana tavsiyem ekonomi forumundaki birikim topiklerine bakın biraz, inan bir iki lira diye gecme yok yerde o bile kiymetli ki senin icin de su an kurusun hesabi önemli görünüyor
Ama borçları bitirmeden yeni borclarin altina girme derim

Bir de aslen oralisiniz madem sorabilir miyim?

Dolmuş ulaşım durumu nasıldır?
Hem sahile yakın olup hem merkezde olan işe kolaylıkla gidebileyim diyen birine nerede oturmasıni tavsiye edersiniz?

Iste 1900 kalmıyor onun içinden kira çıkınca yine 1400 le geciniyoruz canım. .
Sorun o.. Haklısın sanırım acele etmemeliyim. .

yok yok nomucum yapma

Peki

Mantıklı görünmüyor anlaşılan..

Benim mantık elden gitti zaten para konusunda..

Bir de aslen oralisiniz madem sorabilir miyim?

Dolmuş ulaşım durumu nasıldır?
Hem sahile yakın olup hem merkezde olan işe kolaylıkla gidebileyim diyen birine nerede oturmasıni tavsiye edersiniz?

Hopa'dan Artvin Merkeze gitmek mi istiyorsunuz? Şayet öyleyse ben size Cankurtaran geçidini (Canalan olacakmis aslinda ironi yapmislar) sormanizi tavsiye ederim. Yaz kış heyelan tehlikesi, sürekli yol çalışması olan bir yer. Çok zorlar sizi. Ulaşım ücreti de yüksek olur. Lojman sansinisiz varsa merkezde kalın. Genelde bu tarafların tayincileri kentsel dönüşümle binalar sifirlandigi için batıdaki kadar itibar etmez lojmanlara. Hopa'dan merkeze çok zor olur. Zaten geldiğiniz zaman merkeze çıkan yılan gibi yolu görünce, demirkopruden merkeze olan yol bile zor gelecek. Merkez epey tepede bildiğin. :)

mal paylasiminda hakimin takdir yetkisi yok sadece söylediğim zina ve hayata kast nedeni hariç
kanunda nasıl yazarsa öyle paylastirilir
adam zamanında çok borç yaptı diye Ona pay vermeme gibi bir durum olamaz sonuçta evlilik içinde edinilmiş mal bunlar

ya biz de niyetlendik cok ev işine
ama elde sıfır para ve bi sürü borç var
dün şehirler arası taşındık eksilerde geziyoruz zaten
bence sen kenara para at
biz enpara.com dan hesap actırdık her ay 300 ben 300 eşim koyuyor artık
ona dokunmuyoruz nolursa olsun

Sahil ilçelerinden ev tutmak mantıksız sanırım. Off yaa dağa taşa bakmaktan içim sıkıldı kaç yıldır o yüzden sevinmistim Artvin'e ama boşa sevinmisim anlaşılan..

Ulaşım bu kadar sikintiliysa oralara gezmeye bile gitmek istemez insan üşenir..

Lojmanlar oturulabilecek gibiyse eğer ben isterim aslında. En azından az kira öderim.

Teşekkür ederim bilgiler için..

Eger durum buysa borclar sifirlanmadan mal edinmek istemem. Hem önümü görmüş olurum.

Açıkçası artık kendi çıkarlarımı düşünerek hareket etmek istiyorum.

Teşekkür ederim bilgiler için.

Allah size de kolaylıklar versin canım.
Sizin durum daha iç açıcıdır olur inşallah..
Yeni evinizde Güle güle oturun..

Kiraya giden paraya aciyorum bu yüzden bu oldurma çabası..

Canım aslında tabiatı harika bir yer. Biz dahi buradan Karagöl'e gidiyoruz gezmeye falan.

Bir şey daha önereceğim bir de. Orada çok denk gelirsiniz zaten. İki haftada bir yapabilirseniz Batum'a geçin. Araba varsa benzini oradan doldurun. Yoksa dolmuş kapıya kadar götürüyor. Öteki taraftandan da merkeze giden dolmuşlar 2 lari falan. (2.5 tl yaklaşık) Gıda, kozmetik, tekel, benzin falan her şey çok daha uygun. Şöyle örnek vereyim yarımlık kaşar peyniri maksimum 5-6 lari falan. Loreal'in bakım kremlerini 10 lariye aldığımı bilirim.

Pasaport varsa geçişler bedava. Yoksa 15 lira idi en son geçiş. Hemen hemen bütün halk ihtiyaçlarını oradan gideriyor gibi. Öyle ufak tefek alınca 3 gün kalma şartı da aramiyorlar.

Batum'dan alışveriş mantıklı o zaman. Eşim polis geçiş sorun olmaz inşallah.

Çok teşekkür ediyorum :)
Bunlar aklımda olacak.

Peki şehir içi dolmuşlar saatte bir falan mı yoksa bol bol geçiyor mu?

Yok bol bol geçiyor merkezde. Yolda sıkıntı olmadıkça Hopa'ya yarım saatte ya da saat başı araç oluyor.

Geçen Gürcistan başkanı görüşme için talepte bulunmuştu. Herhalde bu ohal durumunun geçişleri etkilememesini içindir. Kadıköy-Pendik gibi zaten. Pek sınır denemez. Çok problem olacağını sanmıyorum. Türk halkı ekonomiyi ayakta tutuyor zaten. Öyle büyük kalemler alırsanız elektronik gibi ki daha ucuzdur tax free yaptırın. Sınırda o ülkeye odediginiz vergiyi geri de alırsınız.

Ihtiyacın oldukça buralardayım. Memleketim güzeldir. Gittiğin zaman her zorluğuna rağmen çok seveceksin eminim.

Nomum küçük şehir diyorsun ama gidip yaşam koşullarını görmeden kredi işine girme derim ki arkadaşlar da yazmışlar pahalı bi yer olduğunu geçinemeyebilirsiniz. Ankara ile kıyaslıyorsun ama ankara aslına bakarsan ucuz bir şehir yaşamasını bilene. Artvindeki kiran bile ankaradan yüksek olacak dediğine göre.

Bence birkaç ay yaşa orada sonra karar ver.

Karadenizin çoğu yerini gördüm ama artvine hiç gitmedim, arkadaşlarım görev için sık sık giderlerdi ulaşımı zor diyorlardı. Ankaradan artvine batum üzerinden gidiyorlardı bir de daha mı kolaydı artık bilmiyorum.

Evet Batum havalimanı Artvinle ortak gibi neredeyse. Direkt Artvin'e servisleri var. Hem daha uygun, hem daha kolay oluyor. Ben Kars'tayım. Burada Artvin üzerinden gitmek 6-7 saat falan sürüyor. Tiflis'e Ardahan üzerinden gitmek 3.5-4 saat maksimum. Yolları çok engebeli Artvin'in navigasyona aldanmamak gerekiyor o yüzden.

Inşallah :)
Ben de aslen Trabzonluyum.
Uzak değil oralar bana.
Ulaşım rahat olsa gezmek rahat olurdu o biraz üzüyor. Gezmeye hasretim de..

Teşekkür ederim tüm yardımların için bol bol kapını çalarim artık canım :)

Haklısın canım vazgeçtim gibi zaten..
Burada yazılanları okuyunca :)

Sen daha iyi misin nasılsın?

Haklısın canım vazgeçtim gibi zaten..
Burada yazılanları okuyunca :)

Sen daha iyi misin nasılsın?
İyim kuzum duygu dalgalanmalarım azalmaya başladı, ilk günlerdeki ağlama krizleri gel gitler çok yoğun değil artık

Sabahları mutlu uyanıyorum şarkı söyleye söyleye işe gidiyorum daha ne olsun binlerce şükür

Çok çok sevindim çok daha iyi olmanı dilerim canım. Kendine çok iyi bak

Bence siz bu adamla evliyken hiç mal edinmeyin
habersiz para biriktirin
yerinizde olsaydım öyle yapardım

Faiz oranı avantajlıydı ve sanırım konutla aynıydı faiz oranı da ihtiyaç gibi değildi yani orası kesin de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…