İmrendiğim hayatlar

Instagramdaki hayatlara özenmek de ne bileyim ya. İnsanlar en mutlu anlarını, en süslü püslü hallerini koyuyorlar oraya. Kendi hayatıma bakıyorum, şükür güzel bir hayatım var. Lakin akşam yılbaşına nasıl girdiğimi instagramda paylaşsam, muhtemelen bana acırdınız. Saat 12'de Inception modunda rüya içinde rüyadaydım, evvelsi gecenin yorgunluğundan. Üstümde eski bir pijama, battaniye kafama kadar çekilmiş, güya film izleyecektik, 20. dakikasında sızmışım. İnsanlar böyle anlarını paylaşmıyorlar ki sosyal medyada. O yüzden çok da şey etmemek lazım. Fiziğinden memnun değilsen spor yap, hayatın çok atraksiyonsuz geliyorsa değişik şeyler dene. Çaresiz şeyler değil bu mevzular. Paran yoksa, parasız yapılabilecek şeyler de var. Yürüyüş yap, kütüphaneye git, resim yap, fotoğraf çek, etamin işle, yeni bir dil öğren, yeni bir dünya mutfağını araştır, yeni şarkılar dinle, yeni bir dans öğren, ne bileyim ekolojik tarım yapan ve ziyaretçilere açık olan yerler var, git orada kal, azıcık yumurta topla, mısır ek. =)) Başkalarının hayatlarına özenmek zaman kaybı.

Valla sosyal medyada gordugum o cok mutlu hersey yolunda kusursuz tablolara hic inanmam. En basiti gecenlerde kayinpederimin dogumgununu kutladik onlarin evinde. Esim hadi resim cek falan dedi neyse cektim. Goruntude esim annesi babasi, babasi mumlari ufluyor, cok sicak gibi gorunen bir ev ortami var. Simdi ben o resmi paylassam ne kadar sicak bir aile ortami goruntusu veriyor degil mi? Oysaki eve girdigimde kayinvalidemin yuzu bes karisti ne bir samimi karsilama ne bisey mutfakta mesgulmus gibi arkasini bile donmuyor, biz ailemin yanina gidip donmustuk nasillar iyiler mi diye bile sormadi. Bak gorunen hicbisey gorundugu gibi degil.
Ayrica ben de bekarken hep ailemle evde olurdum yilbasinda. Cok mutlu ve huzurlu hissederdim. cerezimiz kolamiz pastamiz varsa benden mutlusu yoktu. Bu yilbasi da esimle ikimiz evdeydik. Yemegimizi yedik film izledik. Evdeki huzuru hicbiseye degismem.

Instagram da gezerken bir kadına rastladım.Populer bir kadın,takipçisi çok.Bunlar değil de önemli olan.Cogu zaman deriz ki ya işte öyle göründüğü gibi değil orası aslında o insanlar mutsuz falan.Malum yılbaşı akşamı story falan atmış öyle gezerken karşıma çıktı.Su anda yurtdisin da orada mı yaşıyor onu tam bilmiyorum ama.Cok güzel,alımlı,fizikli birisi kendisi.Kendi gibi de bir erkek arkadaşı var.Son derece mutlulardı.
Sonra kendi hayatıma baktım,üniversite bitti.Şu anda yüksek lisansa hazirlaniyorum.Butun yılbaşı akşamlarını evde ailemle geçirdim.Bundan hiç gocunmadım ama.Ya öyle işte imrendim.Kendi hayatıma baktım bir ona baktım.Hemen depresyona girmeye yatkın bir insanım zaten.Ve şu an hayattan bıkmış,bunalmış bir vaziyetteyim.Ya onlar mı çok mutlu ben mi çok mutsuzum.Yoksa bu hayatı yaşayan onlar mı,ben sadece bir seyirci miyim?
Ya o kadar zor geliyor ki bazen,ergence gelir ama yaşamak bile zor geliyor.Oyle imrendim yine işte sadece imrendim
Ben de yeni yıla yurtdışındaki ünlü şehirlerden birinde girdim. Çok kısa süre önce babamı kaybettim. Ben de instagram storylerine bakarken anne-babasıyla yeni yıl geçirenlere özendim. İçinde olmadığımız daha güzel sanıyoruz ama kıymetini bilin.

Böyle durumlarda dünya üzerinde zulüm gören, öldürülen, aç, evsiz barksız insanları gözümün önüne getiririm ve çok şanslı olduğumu düşünürüm.

Ben de 30 yaşında hala bekar bir kadın olarak eşiyle yılbaşı kutlaması hikayeleri atıp duran arkadaşlarımı kıskandım açıkçası. Ne olurdu ben de eşimle girseydim yeni yıla dedim. Insan sahip olmadığına özeniyor ister istemez. Hepimiz birilerine ozeniyoruz merak etme.

Hiçbirşey dışardan göründüğü gibi değildir . Kimsenin hayatına imrenmem çünkü her insanın kendi hayatında artıları eksileri vardır. Belki eksileri daha fazladır bilemeyiz...
Ben kendi sahip olduklarıma şükrederim. Çok şükür herşeyden önemlisi sağlığım var ailem var... Şu yılbaşı ikramiyesi 80 milyonun çıkacağını bilsem o bileti yine almam. Ömrüm boyunca zengin hayatlara hiç özenmedim. Hiç yılbaşı falanda kutlamayız . Dünyada bu kadar acı, terör, yokluk varken neyi kutlayacağımki? Bu senede başımıza ne geleceği belli mi...
Bana çok saçma geliyor. Sahip olduklarımız en büyük mutluluk kaynağımız ♥

Ohoooo benimde cok begendigim guzelligine hayran kaldigim her daim mutlu gordugum esine ölüp biten unli unstgram fenomeni kadini arkadasim 4 gunluk tatilde anlatiyor.diyoki o senim cok begendigin hanimefendi bir agzi bozuk o kocasina neler etti o sesleri otelde yankilaniyordu. O iki cocugu rezil ettiler.sonra sen diyince sayfasina bir baktim diyo agzim acikta kaldi.o laflar o kufurler kimeydi kim etti ozman diyor.eside az degildi ikiside birbirine saygisiz.bir daha ozenme imrenme dedi.hepsi boyle degildir belki ama kadin cok saglam storyler atiyordu.ben daha kimsenin mutluluguna inanmam.bir kiz daha vardi ben bilmem esim bilire ciktilar arabayi aldilar ayildilar bayildirlar ne mutlu insanlar ben sorunluyum diyordum bir fotografta gulduler attigi ikinci fotoda ayrilklarini ilan etti.birde en samimiyetsiz olay bu urazka ciftiydi.uraz kay. O zaten az cok belli ediyodu ya meliska cok mutluyuz cok pozitifiz diye diye kendi basini yedi.bir baktim bi anda bosandilar. O yuzden sen bu hayatlara cok imrenme.inan cogu yalan gostermelik

Ben ağzı bozuk kadın kim merak ettim.

Yılbaşı Akşamı biryere gitmek zor değil ki.
Ailenizle beraber biryerlere de gidebilirsiniz. Ama ev en Güzeli.
Part time bir işe girip para biriktirip gezebilirsiniz.
Bunları instagrama koyanlar genelde hava atmak prim kasmak için yapıyor.

Sabah misafirim vardı. Akşamı da eşim spor programı izlerken ben mutfak topladım. Bu yaşıma kadar hiç kutlamadım eksikliğini de hissetmedim açıkcası. Neyse tercih meselesi. Arkadaşım ilk evlendiği zaman boşanma planları yapıyordu. İnstadan wp den engellemişti kocasını. Ama öyle fotolar atıyordu ki sanırsın dünya bir onlar tek öyle mutlu. Şimdi eşiyle düzeldi mutlular kavga etmezler ama hiç story atmaz. İspat edecek bişeyi kalmadı çünkü

Ayrıca şunu da demeden geçemeyeceğim bir arkadasım var özel hayatını biliyorum evli ve Kocasının da yüksek lisans yaptığı okulda evli başka bir Kadınla ilişkisi vardı herkeste biliyordu.
Ama sosyal medyada Kocasından gelen Çiçekleri atıyordu.
Demem o ki herkes böyle değildir elbette ama çokta bakmayın öyle şeylere. Kimsenin evde nasıl olduğunu bilemezsiniz.

Valla hiç imrenme imreniyorsan da çalış senin de olsun. Evde yatarak istersen 10 yılbaşı geçir hepsi aynı olur. Çalışmayanın hayatı değişmez. Parasal anlamda demiyorum fizik iş arkadaş sevgili seyahat. Bunlar için çalışmak gerekiyor sosyal ortam oluşturmak için bir yurtdışına çıkmak için para biriktirmek vs. .

Benim bir arkadaşım var mesela kız istediklerini tırnaklarıyla aldı bence kazıya kazıya.
Hiç kolay değil.
Benim hayatım belki de daha kolaydı ama ben totomun üstünde oturdum hep.
Sonuç olarak o şu an bir sürü ülke gezdi ben daha burnumu çıkartmadım.

Tercihler bizim tembellik de bizim şikayet edip imrenmek de bizim.
Harekete geçebilmek de bizim elimizde
Ya da durup depresyona girebiliriz

Ben başka bir açıdan bakacağım. Evet her şey göründüğü gibi de olabilir. Hem popüler, hem çok mutlu , hem zengin, hem de bize göre daha az dertli insanlar olabilir. Neden olmasın ki? Ebeveynlerimizi seçemiyoruz evet ama yaşamak istediğin hayat farklıysa ödeyeceğin bedelleri göze alıp o yolda harekete geçebilirsin. Önüne çıkan fırsatları değerlendirebilirsin. Ama harekete geçmiyorsan da başkalarının hayatlarına değil kendi hayatına bakacaksın. Tercih meselesi. Benim de popüler olmak için fırsatlarım oldu, ama benim hayattan beklentilerim farklıydı. Ben de bu yönde yol aldım ve çok şükür ki istediğim huzurlu hayatı yaşıyorum. Kimsenin hayatıyla da ilgilenmiyorum ya da geçmişteki fırsatları değerlendirmedim diye pişmanlık duymuyorum. Yaşamak istediğin hayat şimdiki hayatından farklıysa hemen harekete geç ya da hayıflanma..

Ne güzel siz de yüksek lisans yapıyorsunuz çoğunun sahip olup Farkında olmadığı şeyler bir diğerinin hayali oluyor. 3 çocuğum var çalışıyorum üniversiteyi yarıda bıraktım. açıktan da olsa okuyayım diye düşündüm çocuklarıma örnek olabilmek için şu an 4. Sınıfım ve inşallah hayırlısıyla ben de yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Sanıyorum ki siz benden gençsinizdir belki ben yüksek lisansı yapasıya siz masterınıza başlamış olacaksınız. Belki de hiç yapamayacağım yüksek lisans ama önemli olan elindekilerin kıymetini bilip onlarla yetinebilmek. Bu zamana kadar kimseye imrenmedim benim sahip olmadığım şeylere sahip olabilirler ama birçok kişide de benim sahip olduğum şeyler yok. Çok şükür bu günlerimize. Elimizdekileri değiştirmek bizlerin elinde ha fit olup fenomen olmak mı yoksa işinin ehli mutlu bir aileye sahip olan biri mi olmak istersiniz bu da sizin tercihiniz. Bunlar gelici geçici şeyler o yüzden yolunuzdan sapmayın derim naçizane tavsiyem.

Bu arada çocuklarımla ve eşimle çok güzel bir yılbaşı geçirdik evde . Güzel derken kendime göre güzel. Yemekler yendi yaptığım tatlı beğenildi çocuklarıma el işi kuş yapmıştım bayıldılar resmen. Buraya kadar herşey güzel. Grip olmuşum gece öksürükten uyuyamadım artı kızımın karnı çok ağrıdı huzursuz oldum büyük olmasına rağmen Ayağımda salladım uyutmak için. Sabah kalktık yine herşey güzel ama demin mutfağı su bastı . Her yer pislik içinde ki ben temizlik de yapmıştım yeni yıla temiz girelim diye. Evde kaldığım tek gün yine temizlikle geçecek . Ama hepimiz sağlıklı mutluyuz ya önemli olan da bu :)

Burda ben de cok kiskaniyorum diyen arkadaslar baska konularda neden diger insanlara pis fesat kotu kalpli diye saldiriyor anlamis degilim ya hayretle okuyorum

Madem insancil bi his digerlerine niye kiziyorsunuz
Insan engel olamiyormus demek ki

Ve evet insan neden ben de daha iyisi yok diye dusunur. Ve instagramda her dakika story paylasanlarin mutlu olduguna ben de inanmiyorum. Hic paylasilmasin demiyorum paylasilir paylasiyoruz ama story cekmekten ana odaklanmayan story delileri samimiyetsiz geliyor

Elimdekine sukretmeyi ogrendim herkes ogrenmeli sagligimiz huzurumuz ailemiz belki vicdan rahatligi bile cok ozel seyler

Ben hicbir mutlu animda elime telefon alip cekme ihtiyac hissetmem. Ozel gunlerde-ani kalsin istedigimde birkac poz ceker birakirim.
Her an foto cekip story atanlarin gercekten eglendigini düşünmüyorum ayrica.
Bir gun bisikletci youtuber bir kizla karsilastik, Birlikte tur yaptik. Kiz ikide bir kamerasini ayarladi konustu durdu. Grafitili duvarlarin onunde falan hep bisikletli foto çekindi... o turda bence o da benim kadar sıkıldı ama storisini izleyen demistir ki : vay be,kiza bak. Biz metrobuste tikis tikis giderken o nese icinde bisiklete biniyor.
Ben cok inanmiyorum.
Ayrica yurtdisina gitmekten kolay ne var ki? Ben bugun pegasus indiriminden 410 liraya gidis gelis bilet aldim vizesiz bir ulkeye. Siz de boyle seyleri takip edip sudan ucuza biletler alip yurtdisina cikabilirsiniz. Kaldı ki ulkemiz cennet. Eger niyetiniz daha renkli bir hayat yasamaksa 2020 hefefiniz hic gitmediğiniz 5 sehir gezmek olabilir bence. Otel pahalli diyebilirsiniz belki ama decatlonda cadir 150 tl (ikinci eli yari fiyatina). En guvenli kampingin geceligi 50 tl ki kamping olmadan da iki agacin ve baska cadirlarin oldugu her yere bedava kurabilirsin. Isin yoksa ALES bitince sadece bir ay biryere gir,oradan aldigin 2300 lirayi da dolar yap kenara at (değeri dusmesin) tatil icin harca. Yeter de artar bile :)
Ya da "amaaan kim ugrasacak, hem insanin yanina arkadas lazim, annem endiselendi, babam izin vermedi , simdi kim gidecek" falan deyip baska insanlara ozenedebilirsiniz...
Bence istediginiz hayata baslamak icin yeniyil ideal zaman
Bende size çok imreniyorum ama
Çok cesur ,cesaretli kararli ve özgüvenli kadinsiniz maşallah.
Nasil yalniz başiniza hep geze biliyorsunuz ?
Keşke bende yapabilsem.

İnanmayın öyle şeylere.kimse öyle imrenilecek hayatlar yaşamıyo emin olun.mesela bi örnek verim eşimin kuzeni var evli . Ne zaman onlara gitsek karı koca kedi köpek gibi kavga eder laf sokarlar,birbirlerine asla tahammülleri yok,her daim hır gür.birlikte dışarı çıkıp eğlenmeye gideriz keza aynı şekilde kavga kıyamet.ama kadının paylaşımlarına bakarım ''aşk bu aşk,çılgınlar gibi geziyoruz,muhteşem geceden eğlenceli kareler'' vs vs.. yani diyeceğim o ki hiçbişey göründüğü gibi değil.Dışardan gördükleriniz sizi yanıltmasın :)

Back
X