- 18 Haziran 2015
- 4.321
- 43.319
- 708
Biz kaderin onunde oradan oraya savrulan bir yaprak parcasi degiliz ki.
Irade ve aklimiz var.
Bosuna verilmemistir di mi?
Atese yurumek imtihanimiz olamaz ki.
En fazla ates vardir ama kacman icap ediyordur, kacabilmeye calismak imtihanindir.
hayır arkadaşım ben ayrıldım 2 ci mahkemem ekimin 5 de bana yaşattıkları ayrıldıktan sonra bereberken çok kötü şeyler yaşadım onunlaArkadasim kactin ya kacmadin, esinin sizofrenligi sonradan ortaya cikti ya da sen anlamadin ya da uyarilara kulak tikadin.
Su an zor durumdasin sanirim.
Sen buna bak.
Cozumun ne?
Imtihan desek oturacak misin?
Somutlastirsana biraz.
3 ay konuştum onunla aslında bi kaç kişi demişti ailesi normal değil diye beni istdiler vemedi ailem bende kaçtim malesef
evet ekimin 5 de 2 ci mahkemem varE o zaman bu durumda irade oluyor malesef. Boşanma aşamasında mısınız? KOnularınızı tam hatırlayamadım.
Tabiikitamam da bu kaçarak evlnmek o zaman kendi seçimiz oluyor demi
evet ekimin 5 de 2 ci mahkemem var
evet sonradan öğrendim tabiki manyak olduğunu ayrıldık ekimin 5 de inşallah bitecekTabiiki
Kacarak evlenmek kendi secimimiz
Evlendigimiz adamin sonradan manyak oldugunu ogrenmek kader
Ama o manyak adamla evliligimizi surdurmek yine bir secim
amin inş.Bu da güzel bir irade örneği. Allah bundan sonra yüzünüzü güldürsün, güzel kararlar aldırsın.
niye ben dediğin her an aklına yurtlarda annesiz babasız kalan bebekleri getir . bir bebege annesi 24 saat hazırda beklerken o minivik yavrucaklar neyapsın.yada git bir hastanenin cocuk onkolojisine serum makinesine baglı çocuklar refekatcileriyle gezerken tek eglenceleri tekerlekli makinelerle refekatcilerinin onları sürmesi.yada Bak bir gelen sehit haberlerine hala aklımdadır gecen aylarda bir erkek cocugu aglıyordu annesine anne sende işe gitme diyordu. bir baskası hiç birseyden habersiz babası orada yatarken oyun oynuyordu.arkadaşlar yaşadığımız çektiğimiz dertler imtihanmı sizce insan elinde olmadan bazen isyan ediyor yaşadıklarına niye ben neden ben diye
evet cnm ya halimize binlerce şükürler olsun mevlam onlarında yar ve yardmıcı olsun inş.niye ben dediğin her an aklına yurtlarda annesiz babasız kalan bebekleri getir . bir bebege annesi 24 saat hazırda beklerken o minivik yavrucaklar neyapsın.yada git bir hastanenin cocuk onkolojisine serum makinesine baglı çocuklar refekatcileriyle gezerken tek eglenceleri tekerlekli makinelerle refekatcilerinin onları sürmesi.yada Bak bir gelen sehit haberlerine hala aklımdadır gecen aylarda bir erkek cocugu aglıyordu annesine anne sende işe gitme diyordu. bir baskası hiç birseyden habersiz babası orada yatarken oyun oynuyordu.
Hakkinizda hayirlisievet sonradan öğrendim tabiki manyak olduğunu ayrıldık ekimin 5 de inşallah bitecek
Şöyle düşünün iki yol var birinde hiç bilmediğiniz bir hayat, diğerinde sevdiğiniz insanlarla dolu bir hayat. Bilmediğinize gayet rahat gidilebilecekken sevdiklerinizle mutlu olacağınız hayata gitmek ateşli yollardan geçiyor. Ben bu durumda vazgecmektense benim imtihanım demekki karanlığın aydınlığı var diye düşünür ve yürürüm.
Yanlış anlamanızı istemem muhalefet olsun diye aksi düşünce yaratmıyorum. Açıklamanız çok hoşuma gitti buna istinaden aklımda uyananları yazıyorum.
Estagfirullah.
Oyle dusunmedim.
Yalnizca sitede birazdan asiri kadercilerle, kaderi tumden reddedenler cikacak ve bu iki kutup dolayisiyla konu kapanacak diye arkadasa yardimci olamama adina tereddutteyim.
Zira dini bir terimin her zaman karsitlari ve destekcileri cikiyor.
Soylediginiz benim hosuma gitti acikcasi.
Ama mevzu kader olunca cok ve bos konusmamak gerektigini de biliyorum.
Bu isin bencesi yok.
Soyle dusunelim; biri gorucu usulu biri severek evlenmek olsun.
Eski gorucu usulunde tanimak, tanismak kisa bir zaman icin mumkun ya da hic mumkun degil ve sonuc sizi memnun etmedi.
Bu irade disi bir imtihandir.
Bilmediginiz yol bu olabilir ancak.
Gideceginiz yol ateslerden geciyor ama sonucunu kendi fikrinizce mutlu goruyorsunuz.
Sonuc kotuyse bu iradenizle sectiginiz imtihan.
Ama o yolu secmeniz imtihan degil.
Bile isteye gidiyorsunuz.
Ustelik diger taraftan vazgecseniz vazgecmeye calismaniz bir imtihan.
Ancak gorucu usulunden farkli olarak ikisi de seciminizin uzerine bina ediliyor.
Kader bunun surasinda; Allah neyi sececeginizi biliyor ama sececek olan sizsiniz.
Bir mecburiyet yuklemiyor ki imtihan olsun.
Dolayisiyla atesli yolu sectiyseniz bu kaderdir ama imtihan degildir.
karışık meseleler bunlar.tamam da bu kaçarak evlnmek o zaman kendi seçimiz oluyor demi
birde mesela ben 2 ci hasta şizofren eşim bile demek istemiyorum ona kaçarak evlendik kadermi yoksa ne geçen arkadaşlarla konuşuyorduk kaderinmiş diyor diğeri hayır kendi iraden le kaçtın diyor şaşırdım
birde mesela ben 2 ci hasta şizofren eşim bile demek istemiyorum ona kaçarak evlendik kadermi yoksa ne geçen arkadaşlarla konuşuyorduk kaderinmiş diyor diğeri hayır kendi iraden le kaçtın diyor şaşırdım
Her insanin kaderi dogdugu an yazilir esiniz sizin kaderinizdir ama yol secimini siz yapmissiniz kacarak yani kacmak kader degil kisinin kendi tercihi...ama esiniz sizin kaderinizdir...tamam da bu kaçarak evlnmek o zaman kendi seçimiz oluyor demi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?