evet yapıyoruz malesefki isyanda ediyoruz şöyle bazen diyormki bir dağda yaşasam kimse olmasa yanımda bağırıp ağlasam ağlasam yalnız kalsamişte imtihan canım sabret hayırlısını dile hayır olsun
İstmeden de olsa yapıyoruz bunları zaman zaman
evet çok güzel açıklama tşs ederim arkadaşımEger inancliysaniz ve kaderimmis deyip oturmuyorsaniz iradeniz disi gelisen olaylara boyle bakabilirsiniz.
Ben inancliyim ve hayir ve serrin Allah'tan geldigine inaniyorum.
Benim icin bir hayir varsa kimse buna engel olamaz, bir şer isabet edecekse de kimse karsi koyamaz.
Dolayisiyla eger elimde degilse imtihandir.
Ama bazen de elimde olarak kendi kendimi ben uzmusumdur, o cendereye ben cekmisimdir.
Bunu da Allah'in ustune atacak degilim, diye bakarim.
Hulasa insanin degistirebilecegi ya da gozunu acsa kacip kurtulabilecegi seyler oldugunu da gozden kacirmamak gerek.
Atese yuruyup ayaginiz yaniyorsa bu imtihan degildir.
birde mesela ben 2 ci hasta şizofren eşim bile demek istemiyorum ona kaçarak evlendik kadermi yoksa ne geçen arkadaşlarla konuşuyorduk kaderinmiş diyor diğeri hayır kendi iraden le kaçtın diyor şaşırdım
birde mesela ben 2 ci hasta şizofren eşim bile demek istemiyorum ona kaçarak evlendik kadermi yoksa ne geçen arkadaşlarla konuşuyorduk kaderinmiş diyor diğeri hayır kendi iraden le kaçtın diyor şaşırdım
Eger inancliysaniz ve kaderimmis deyip oturmuyorsaniz iradeniz disi gelisen olaylara boyle bakabilirsiniz.
Ben inancliyim ve hayir ve serrin Allah'tan geldigine inaniyorum.
Benim icin bir hayir varsa kimse buna engel olamaz, bir şer isabet edecekse de kimse karsi koyamaz.
Dolayisiyla eger elimde degilse imtihandir.
Ama bazen de elimde olarak kendi kendimi ben uzmusumdur, o cendereye ben cekmisimdir.
Bunu da Allah'in ustune atacak degilim, diye bakarim.
Hulasa insanin degistirebilecegi ya da gozunu acsa kacip kurtulabilecegi seyler oldugunu da gozden kacirmamak gerek.
Atese yuruyup ayaginiz yaniyorsa bu imtihan degildir.
tamam da bu kaçarak evlnmek o zaman kendi seçimiz oluyor demiHayatta her basimiza gelen de imtihan olamaz yani. Bazilarini da biz seciyoruz
anladımİnsanın başına gelen bazı musibetler günahları yuzundenmis.
Ama tam tersi de olabilirmiş yani Allah sevdiği kuluna sıkıntı verirmis. Bu ikisinden hangisi olduğuna siz karar vereceksiniz.
Eş seçimi de Allah evlenmeden önce bazı şeyleri sana gosteriyorsa ama sen illaki de evlenicem bu insanla diyorsan o zaman bu yine kader ama cuzi kader. Yani tamamen sana bağlı
Peki ateşte yürümekse imtihanımız? Yani bunu nasıl bileceğiz
güzelBen herseyin sinav olduguna inaniyorum isyan etmemeye calisiyorum ama kaderim diyip beklemiyorum bu imtihandan kazanarak cikmak icin yollar ariyorum
3 ay konuştum onunla aslında bi kaç kişi demişti ailesi normal değil diye beni istdiler vemedi ailem bende kaçtim malesefYani atıyorum nişanlıyken bellidir, insanlar sizi uyarmıştır siz gene de kaçmışsınızdır bu iradedir.
Ama adam önceden melektir, hiç renk vermiyordur, evlendikten sonra değişmiştir. Bu da kaderdir. Ama tabi boşanmayıp devam ederseniz o da iradedir.
tamam da bu kaçarak evlnmek o zaman kendi seçimiz oluyor demi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?