inanamadım ya resmen:(:)

cevabınız banaysa ben toplumun genelinden bahsettim, hayatın kötü yüzüyle karşılaşmamış insanlar var tabiki yaş itibariyle, yada hep korunaklı bir çevrede büyüdüğü için, ben şiddeti savunmuyorum, çok ağır şiddet de yaşamadım, ama şiddetsiz bir dünyada yaşadığınızı düşünüyorsanız ve şiddetin sadece bu kadının kocasının sorunu olduğunu düşünüyorsanız haksızsınız; ben şu satırları yazarken bile birsürü insan dayak yiyor, töre cinayetine kurban gidiyor, tecavüze uğruyor, çocuklar dövülüyor, fuhuşa zorlanıyor, açlıkla ve dayakla terbiye edilen hayvanlar insanları eğlendirmek için sirkleri dolaşıyor, çoğunlukta zevkle seyrediyor o sirkleri, zevkle o fuhuşa zorlanan çocuklarla oluyor, tecavüz edilen kadınlar toplumdan dışlanıyor bunu tek başıma ben mi yapıyorum ya da tek başına bu kadının kocası mı yapıyor sizce :ssz: hepimizin dahil olduğu birşey şiddet siz kendi kedinize sahip çıkabilir iyi davranabilirsiniz ama çevredeki şiddeti önlemez ki bu, sizin eğitimli iyi bir insan olduğunuz gösterir.
eğitim ve psikolojik destekle insanların beyinlerinin temizlenmesi gerekiyor, bu kadın hemen boşanmayı düşünmüyor ve eşini düzeltmeye çalışıyorsa ve topluma bir bireyi kazandırmaya çalışıyorsa ben onda suç bulmam.
bakın ben konu sahibini suçlamam. sadece böyle bir ortamın yanlış olduğunu şiddetin ve yasağın doğru olmadığını anlatmaya çalışırım o kadar. anlarsa ne ala.
ayrıca,affedilecek şeyde olmadığını..biraz gözleri açılsa bu kardeşlerimizin o yeter bana.

ben şiddetsiz dünyada yaşamadığımızı çok iyi biliyorum. ama bu yaşananlar var diye bunların binde birini bile normalleştirmem ve olabilir diyemem.buradada onu savunuyorum.
ama denize bırakılan,deniz yıldızı gibi bir hayat kurtarmakta önemli benim için. kurtulmak isterse tabiiki

Son düzenleme:
ilk önce bunları normal bulman garip.bana ceza verdi demişsin.sana yalan söylediğin için kızsın tavır yapsın anlarım ama ceza vermek falan garip yani.normal değil canım bunlar.
şunu anlayabilirim bizim de eşimle böyle bir durumum olmuştu.benim de bekar birkaç arkadaşım vardı.eşim de pek onlarla takılmamı istemiyordu.çıktıkları birileri oluyordu veya bekar erkek arkadaşları oluyordu mesela ,dışardayken yanlarına gelip oturuyorlardı falan.şimdi ben de onlarla kafede otursam uygun olmazdı gerçekten.biz o kafeye eşimle arkadaşlarımızla falan da gidiyorduk.orda arkadaşlar masada bekar erkeklerle falan grupça oturuyor görse tuhaf kaçardı.ben eşimi çok haklı buldum ve öyle davrandım.ama evli arkadaşlarımla bayanlar olarak biryerlere giderim tabi.senin eşin böyle düşünüyorsa çok aşırı bulmam kıskançlığını.ama annemle çıkabilirsin bir tek demes,i seni eve hapsetmesi normal değil bence.böyleyse normal karşılama ve kabullenme ezdirme kendini.

Eğer işin içinde dayaktan varsa elin armut toplanma
sını. Sende ona siddet uygula. Bilsin dayak yemek ne olduğunu sonrada ailesin
Anlattırsın ve kend
i ailene bilsin herkes. Saklama o. Utansın aklı sıra senın ûstünden egosunu güçlendiriyor hemen konuyu ailene aç bu davranış onda alışkanlık olmasın. Böyle evlilikler günümüzde artık hastalıklı evlilikler sayılıyor. Böyle bir ailede çocuğun büyümesi büyük bir felaket.

eşinin kıskançlığı çok abartılı boyutta sanırım işin içinde şiddet de var.şiddet olmasa belki zamanla olgunlaşır yavaş yavaş yola getirirsin diyecektim ama şiddet varsa iyice düşün canım herşey daha da kötü olabilir bir erkek şiddet uygulamaktan kolay kolay vazgeçmez maalesef

guzelim,butun yorumlari okuma fyrsatim olmadi ama suraya kadar okuduklarimdan anliyorum ki esin hastalik derecesinde kiskanc ve sen bunun ne yazik ki farkinda degilsin.Seviyor kiskaniyor......yapmayin Allah askina....sevgi guven demek...kiskancliksa bir insana guvenmedigini gosterir.Ben boyle bir adamla yillarca yasadim,mucadele ettim,cok zor ve en sonunda kendi yakalandi.Kiskanclik evliligi bitiriyor!Boyleleri kendinden biliyor sevgiyle alakasi yok!Gun gectikce daha kotu oluyor boyleleri....siddet,kufur,iftira.....madem cocugunuz yok,cok iyi dusun.Aslinda ne soylesek bos,bana soylemislerdi zamaninda ben dinledim mi...dinlemedim

Canım senin bakış açına göre bu aşırı kıskançlık ve kısıtlama sevgiden oluyor...gayette normal bişey ve anlatım şeklinden senin rahatsız olduğunu değil tam tersine bundan hoşlandığını düşünüyorum. Sana hayatının diğer evrelerinde başarılar canım.
Biz kapıyı üstünden kitleyip giden adamlar gördük, annemim karşı komşusu vardı böyle bir kız yazık, sabah işe giderken üstünden kitleyip gidiyordu, çok sevdiğinden mi yani, dövüyordu yine sevdiğinden öyle mi? Boşandı tabii kız annesi geldi de kaçırdı götürdü kızını daha doğrusu.
Kendinizi böyle bahanelerle kandırmayın kızlar...akıllı olun, öngörülü olun, hayat böyle geçmez.
Bu bakış açısına göre bizim adamlar bizi hiiiç sevmiyo o zaman, istediğim yere gider gelirim, işyerinde yemeğe kızlı erkekli çıkarız, hatta iş çıkışı falanda takılırız eşimde bilir söylerim ne var ki bunda. Eşleriniz önce kendine sonra sizlere güvenmeyi öğrensin, bu saplantılarla ömür geçmez.

Sanırım bu konuda ben oldukça şansılıyım, kocam yok erkek arkadaşım yok yani kızmıyorum bu tür şeylere. Sanırım yalnızlık da güzel ya da ben yalnız olmamanın ne demek olduğunu bilmiyorum. Etrafımdakiler de beni kızdırabiliyor. Öfke Kontrolü için bir şeyler yapmam lazım yani. İnternette taradım öfke kontrolü için bir test buldum oldukça iyiymiş. Tavsiye ederim.

.....

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu erkek milleti insanı zorla bu tür yalanlara başvurmak zorunda bırakıyor malesef.Sonra da güvenim sarsıldı diye ortada gezer ,bunları bahane edip başına kakar.
Oysaki ota b....a karışmasalar ne sen yalan söylemek zorunda kalırsın ,nede onu kandırmış olursun.Eminim ki sende bu durumdan rahatsızlık duymuşsundur ama adam seni buna mecbur bırakıyor suç sende değil.

Bu tür şeylere neden izin veriyorsunuz diyen bayanlar çıkmış.Aslında haklılar ama hayat o kadar basit olmuyor malesef.Bu tarz sıkıntıları birçok bayan yaşıyor.Haaa ,bu durumdan hoşnut değil ama elinden bişey gelmiyorsa ne yapacak.Sonra hır gür kavga dövüş.
Erkekler sevdiğinden kıskanıyor yada öküzlüğünden görgüsüzlüğünden vs vs vs.Sonuçta her erkek aynı değil.
Birisi açık saçık giyinmesinden hoşlanır,diğeri benden başkası görmesin diye karşı çıkar.
Bana göre biz bayanların en büyük kabahati başta herşeye tamam demek oluyor.Erkekler Evlenene kadar ki hayatını, yaşayış tarzını bildikleri halde,evlendikten sonra artık baba evinde değilsin diye olay yaratıyorlar.Kimi bayan kendini ezdirmiyor dişini gösteriyor,kimisi de fikirlerini değiştiririm umuduyla göz yumuyor.Ve değişen kısım her zaman ki gibi kadın oluyor.

Son düzenleme:
Back
X