bakın ben konu sahibini suçlamam. sadece böyle bir ortamın yanlış olduğunu şiddetin ve yasağın doğru olmadığını anlatmaya çalışırım o kadar. anlarsa ne ala.cevabınız banaysa ben toplumun genelinden bahsettim, hayatın kötü yüzüyle karşılaşmamış insanlar var tabiki yaş itibariyle, yada hep korunaklı bir çevrede büyüdüğü için, ben şiddeti savunmuyorum, çok ağır şiddet de yaşamadım, ama şiddetsiz bir dünyada yaşadığınızı düşünüyorsanız ve şiddetin sadece bu kadının kocasının sorunu olduğunu düşünüyorsanız haksızsınız; ben şu satırları yazarken bile birsürü insan dayak yiyor, töre cinayetine kurban gidiyor, tecavüze uğruyor, çocuklar dövülüyor, fuhuşa zorlanıyor, açlıkla ve dayakla terbiye edilen hayvanlar insanları eğlendirmek için sirkleri dolaşıyor, çoğunlukta zevkle seyrediyor o sirkleri, zevkle o fuhuşa zorlanan çocuklarla oluyor, tecavüz edilen kadınlar toplumdan dışlanıyor bunu tek başıma ben mi yapıyorum ya da tek başına bu kadının kocası mı yapıyor sizcehepimizin dahil olduğu birşey şiddet siz kendi kedinize sahip çıkabilir iyi davranabilirsiniz ama çevredeki şiddeti önlemez ki bu, sizin eğitimli iyi bir insan olduğunuz gösterir.
eğitim ve psikolojik destekle insanların beyinlerinin temizlenmesi gerekiyor, bu kadın hemen boşanmayı düşünmüyor ve eşini düzeltmeye çalışıyorsa ve topluma bir bireyi kazandırmaya çalışıyorsa ben onda suç bulmam.
ayrıca,affedilecek şeyde olmadığını..biraz gözleri açılsa bu kardeşlerimizin o yeter bana.
ben şiddetsiz dünyada yaşamadığımızı çok iyi biliyorum. ama bu yaşananlar var diye bunların binde birini bile normalleştirmem ve olabilir diyemem.buradada onu savunuyorum.
ama denize bırakılan,deniz yıldızı gibi bir hayat kurtarmakta önemli benim için. kurtulmak isterse tabiiki
Son düzenleme: