- 4 Kasım 2017
- 945
- 1.006
- 113
- Konu Sahibi kahvekokusumiss
Ben de çok sorguluyorum bazı sorular cevapsız kalıyor ama İnancımdan şöyle şüphe etmiyorum Kur'an hiç bir zaman yanılmadı. Yani yanılmayan ve değişmeyen en iyi kitap. Bilimde kesin denen şeylerde yanılmalar çıktı ama Kur'an'da yazan hiç bir şeyin aksi iddia edilemedi. Ve düşünün kaç bin yıl önce indirilmiş ve geleceği biliyor. Bunu bir insan zaten yazamaz. Yaradana gelince , evrenin kendi kendine oluşması mümkün değil canım. Topraktaki fidanı düşünün kendi kendine nasıl büyüsün. Vücudumuz iç organlarımız , spermin rahme gidişi yolculuğu ve orda kurulu olan sistemin kendi kendine haybeya oluşması mümkün mü? Bizi sorguya düşüren Allah'ın çok büyük olması ve bizim aklımızın da onun büyüklüğünü algılayamaması diye düşünüyorum. Benim en çok sorguladığım bu düzen neden var. Neden yaratıldı böyle bir dünya, neden kurgulandı. İslamiyete göre müslüman olmayanlar asla cenneti görmeyecek. Peki onların günahı neydi de biz şanslı doğduk. Sonuçta din değiştirmek çok zor bir iş. Allah da biliyor onların şansının daha az olduğunu çünkü bir çocuk nerde doğarsa o dine geleneğe göreneğe mensup olur. Şeytanın varoluşu meselesine gelirsek Allah istese şeytanı yok ederdi ama etmedi neden? Bilmiyorum. Sınav dünyası deniyor neden böyle bir sınava tabi tutuluyoruz hiç olmayabilirdi. Yani geldik yaşayacaz ve kesinlikle cehennemi de görecez neden ihtiyaç duyuldu böyle şeylere. Ben dünyaya gelirken bilinçsizce geldim bana sorulmadı mesela ama cehennemde yanacak olan benim. En iyi müslüman da olsam illaki günahım vardır ve cehennemde yanacağım buna ne gerek vardı mesela bunları anlayamıyorum. Ve istediğim gibi yaşayamıyorum. Yani Allah ve Kur'an konusunda sıkıntım yok inancım tam ama bazı konular bunaltıyor beni.işte tam olarak bnde öyleydim kapalı biri değilim ama sorguluyorum mantığa dayandırmaya çalışıyorum