inanç meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
işte tam olarak bnde öyleydim kapalı biri değilim ama sorguluyorum mantığa dayandırmaya çalışıyorum
Ben de çok sorguluyorum bazı sorular cevapsız kalıyor ama İnancımdan şöyle şüphe etmiyorum Kur'an hiç bir zaman yanılmadı. Yani yanılmayan ve değişmeyen en iyi kitap. Bilimde kesin denen şeylerde yanılmalar çıktı ama Kur'an'da yazan hiç bir şeyin aksi iddia edilemedi. Ve düşünün kaç bin yıl önce indirilmiş ve geleceği biliyor. Bunu bir insan zaten yazamaz. Yaradana gelince , evrenin kendi kendine oluşması mümkün değil canım. Topraktaki fidanı düşünün kendi kendine nasıl büyüsün. Vücudumuz iç organlarımız , spermin rahme gidişi yolculuğu ve orda kurulu olan sistemin kendi kendine haybeya oluşması mümkün mü? Bizi sorguya düşüren Allah'ın çok büyük olması ve bizim aklımızın da onun büyüklüğünü algılayamaması diye düşünüyorum. Benim en çok sorguladığım bu düzen neden var. Neden yaratıldı böyle bir dünya, neden kurgulandı. İslamiyete göre müslüman olmayanlar asla cenneti görmeyecek. Peki onların günahı neydi de biz şanslı doğduk. Sonuçta din değiştirmek çok zor bir iş. Allah da biliyor onların şansının daha az olduğunu çünkü bir çocuk nerde doğarsa o dine geleneğe göreneğe mensup olur. Şeytanın varoluşu meselesine gelirsek Allah istese şeytanı yok ederdi ama etmedi neden? Bilmiyorum. Sınav dünyası deniyor neden böyle bir sınava tabi tutuluyoruz hiç olmayabilirdi. Yani geldik yaşayacaz ve kesinlikle cehennemi de görecez neden ihtiyaç duyuldu böyle şeylere. Ben dünyaya gelirken bilinçsizce geldim bana sorulmadı mesela ama cehennemde yanacak olan benim. En iyi müslüman da olsam illaki günahım vardır ve cehennemde yanacağım buna ne gerek vardı mesela bunları anlayamıyorum. Ve istediğim gibi yaşayamıyorum. Yani Allah ve Kur'an konusunda sıkıntım yok inancım tam ama bazı konular bunaltıyor beni.

Neden hacı hoca ağzına bakıyorsunuz? Her namaz kılan veya dini sohbet yapan kişiler hoca değiller.
Rehber Kur'an dır. Türkçe mealini Oku Allahın verdiği emirleri Öğren Nasihatlerini anla zaten bir daha asla kopmazsın.. Hacı hoca diye birşey yok. Ben hacıyı hocayım diyenlere gülüyorum resmen.. Arapça öğrenmek le hoca olunmuyor veya hatim etmekle.. Sahabelerin çoğu Hatim edemeden vefat etmiştir.. Ku'ran ı anlamadan iyice çözmeden okumak hatim değildir..
[
aksine hacı hocalara inanmam inanlarada karşı çıkarım mesela fetö örneği gibi inananlar dediklerini yapan insanlar çoktu ben hiç bir hocayı takip etmedim,Kuranı keriminde türkçesini okurdum hep anlamaya çalışırdım körü körüne inanmak istemediğim için.

bu iş bireysel bir durumdur bu kadar kötü örneğin bu kadar din adına yapılan iğrençlikten sonra 2 video izleyip dine ısınmak çok zor ki ben ilahiyat çıkışlıyım orada da tonla rezilliğe şahit oldum şimdi dini arka planda tutuyorum ve inan çok mutluyum.. bize okulda laik kesim şöyle böyle diye onca kötü şey anlattılar iş hayatında laik kesimle bir araya gelince anladım ki gayet düzgün insanlarmış.
inancını kaybetmen normal.
bence böyle devam et. din artık elden gitmiş durumda.
helal haramlar bile mezheplere göre farklı olmuş durumda.

merhaba kızlar
30 yaşındayım bu yaşıma kadar dini inancım herkes kadar vardı her gece dua eder, ramazanlarda namaz kılardım.Yani az çok Müslümanlık görevlerimi yerine getirmeye çalışırdım. Ama son 1 senedir iyice koptum kafam karışık, tvlerde internette hacı,hoca cübbeli insanların küçük çocuklara taciz tecavüzlerini ,sonra siyasilerin dini alet etmelerini gördükçe soğumaya başladım sorgular oldum ,Dua bile edemez oldum tekrar Allah' a dönmek yine eskisi gibi dua etmek inanmak istiyorum ne yapabilirim ?
hergün ilmihal okuyabilirsiniz
en başından başladım, bazen çok zorlandığım yerler de oluyor ama o muhakkak hergün beni kendime getirecek bir cümle olsun çıkıyor karşıma
dünya dediğiniz ahiretin yanında göz açıp kapama kadar geçecek bir süre, aslolan kulluk vazifelerimiz
dünyaya dalmamak, dünya keyiflerinin peşinde koşmamak lazım
ailelerimizle sağlık ve afiyet içinde yaşayabilmek için elbette çabalayacağız, nafakamızı kazanacağız ama hiçbirimiz dünyaya çivi çakmayacağız o nedenle öncelikleri unutmamak lazım
biz nasıl yaşarsak çocuklarımız da öyle görüp öyle yaşayacak
Allah-ü teala gönlünüze selametlik versin

merhaba kızlar
30 yaşındayım bu yaşıma kadar dini inancım herkes kadar vardı her gece dua eder, ramazanlarda namaz kılardım.Yani az çok Müslümanlık görevlerimi yerine getirmeye çalışırdım. Ama son 1 senedir iyice koptum kafam karışık, tvlerde internette hacı,hoca cübbeli insanların küçük çocuklara taciz tecavüzlerini ,sonra siyasilerin dini alet etmelerini gördükçe soğumaya başladım sorgular oldum ,Dua bile edemez oldum tekrar Allah' a dönmek yine eskisi gibi dua etmek inanmak istiyorum ne yapabilirim ?
Ben açıkçası Nouman Ali Khan Mektebi suffa kanalı var YouTube da onu tavsiye edicem size.cunku bende boşluğa düştüğum zamanlar çok faydalandım bir bakın derim beğenmezseniz izlemezsiniz.birde ölümü aklınıza getirin sık sık.ve bol bol Esma ül Hüsna çekin hamd olsun ben çok faydasını gördüm manevî olarak ve inşallah namazlarınizi da bırakmamaya gayret edin lütfen 🙏🌿
Kalın selametlen

İnsanlara baksam ben de her şeyden kopardım. Günümüzdeki insanlar.
Ha bir insana bakmak zorundayız o da Allahın resulu sav. ❤️
herkes öneride bulunmuş benim de önerim Riyazussalihin seti.

Sözler köşkü, çay house, hayalhanem YouTube kanallarını izlemenizi tavsiye ederim. Size hoca tavsiye etmeyeceğim, çünkü hoca tavsiye etmek büyük sorumluluktur, görüş farklılıkları olan çok hoca var, kafanız daha da karışır buradaki hoca tavsiyelerini dinlerseniz emin olun, herkesi de dinlemeyin herkes dini kendine göre yorumluyor, kuran okuyun mealli. Unutmayın din yüce Allahın dini, insanlar da nefis var hocalar alimler günahsız değiller, sizin önderiniz siz olacaksınız, ha cübbeli insanlar tecavüz etti diye de akıllı olgun din alimlerine o cübbeyi sarığı takanlara da lütfen ön yargıyla bakmayın, sadece dua edin allahım bana doğru yolu göster diye ve çokça istiğfar... Lütfen buradaki hoca önerilerini dinlemeyin, size uygun olanı siz Allaha dua ettikçe siz bulacaksınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X