inanç meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kahvekokusumiss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2019
15
8
1
33
merhaba kızlar
30 yaşındayım bu yaşıma kadar dini inancım herkes kadar vardı her gece dua eder, ramazanlarda namaz kılardım.Yani az çok Müslümanlık görevlerimi yerine getirmeye çalışırdım. Ama son 1 senedir iyice koptum kafam karışık, tvlerde internette hacı,hoca cübbeli insanların küçük çocuklara taciz tecavüzlerini ,sonra siyasilerin dini alet etmelerini gördükçe soğumaya başladım sorgular oldum ,Dua bile edemez oldum tekrar Allah' a dönmek yine eskisi gibi dua etmek inanmak istiyorum ne yapabilirim ?

Merhabalar, diyanetten belge alıp sadece eğitimini aldıkları için onlara hacı hoca deniliyor,takva sahip oldukları için değil. Belge ile kimse dinini ispatlayamaz, o yüzden hayatın her anında var böyleleri nefis dediğin şey herkes de var. Onlara bakarak önizleme yaparsan sadece kendin kaybedersin. Kimsenin vicdani ve dini duyguları bir diğeri için ölçek olmamalı. Sen kapıyı doğru çal, elbet rabbim buyur kulum diyecektir...

merhaba kızlar
30 yaşındayım bu yaşıma kadar dini inancım herkes kadar vardı her gece dua eder, ramazanlarda namaz kılardım.Yani az çok Müslümanlık görevlerimi yerine getirmeye çalışırdım. Ama son 1 senedir iyice koptum kafam karışık, tvlerde internette hacı,hoca cübbeli insanların küçük çocuklara taciz tecavüzlerini ,sonra siyasilerin dini alet etmelerini gördükçe soğumaya başladım sorgular oldum ,Dua bile edemez oldum tekrar Allah' a dönmek yine eskisi gibi dua etmek inanmak istiyorum ne yapabilirim ?

Rabbimiz bilmeyenlere önce ne yapması ve nerden başlaması gerektiğini ilk ayetle belirtmiş.''Oku''
Kuranı Kerim okuyarak başlayabilirsin bir de Allahı sabah akşam zikretmeye çalış.Sana yardım gelecektir Sen yeterki bir adım at ''O'' kuluna koşarak gelmez mi? Tanırsan seversin, seversen anarsın, andıkça daha çok seversin..
Tasavvuf bu konuda çok işe yarıyor ehli sünnet adamların kitaplarını okumaya çalış takviye olarak.
İlahiler,ezgiler,ney sesi de kalbin ritmini değiştirmeye yarıyor.
Sohbet meclislerinde bulunmaya çalış.

Ve en önemlisi içinden gelmese de, zor gelse de İLLE ''NAMAZ''

merhaba kızlar
Mesleğini kötüye kullananlarla ve insanların iyi niyetlerini suistimal eden uyanıklarla! Dinimizi bir tutmayın lütfen.

Mehmet okuyan, caner taslaman, emre dorman gibi hocaları takip et. Bu insanlar sana aklını kullanmayı öğretir. Bana inan bu böyle demez. Sen düşün sen bul der. Aynı kuranda yazdığı gibi.
Bu insanlar kendi moderator olduğu yani bizzat kendi sunduğu programlardan dahi beş kuruş almaz, şeyh ayağına etrafına mürit toplamaz. Senden bir çıkarları olmaz. Ateistler ve yobazlar bu kişilerden nefret ederler, sevmezler. Ateistler bunlar yerine karşılarında cübbeli sarıklı tipleri görmek isterler. Yobazlara göre bu insanlar mürtedtir.
Benim burada söyleyebileceğim bunlar. Haklarında araştırma yap zaten kendin göreceksin.
Son olarak, hani diyorsun ya şuna şuna baktım dinden soğudum diye, kuranda çoğunluğa bakma, seni yanıltır diyor.

merhaba kızlar

Niye o kişileri kıyas alıyorsunuz ki
İşe Kuran'ı Kerim 'i okumakla başlayın.
İnananlara gönderilen kitabı ve rehberi Rasulullah'ı tanıyın. Sonrası gelecektir.

Gerçek bir müminin rehberi bunlar olmalı.

Mehmet okuyan, caner taslaman, emre dorman gibi hocaları takip et. Bu insanlar sana aklını kullanmayı öğretir. Bana inan bu böyle demez. Sen düşün sen bul der. Aynı kuranda yazdığı gibi.
Bu insanlar kendi moderator olduğu yani bizzat kendi sunduğu programlardan dahi beş kuruş almaz, şeyh ayağına etrafına mürit toplamaz. Senden bir çıkarları olmaz. Ateistler ve yobazlar bu kişilerden nefret ederler, sevmezler. Ateistler bunlar yerine karşılarında cübbeli sarıklı tipleri görmek isterler. Yobazlara göre bu insanlar mürtedtir.
Benim burada söyleyebileceğim bunlar. Haklarında araştırma yap zaten kendin göreceksin.
Son olarak, hani diyorsun ya şuna şuna baktım dinden soğudum diye, kuranda çoğunluğa bakma, seni yanıltır diyor.

Haram haramdir
Mubah mübahtir. Bir hoca veya kimse keyfiyetine göre haram değil diyemez.
Islamiyet ve din keyfimize göre degil Allahin emirlerine göre ölcülenir sınirlandirilir.
Inanin inanmayin sizin iradeniz ama o bana haram demesin bu bana gunah demesin deģil olay. Haram olana haram denir keyfiyete göre bu degismez.

merhaba kızlar
dini kullanıp saçmalayan da çok
ama bu sizin içsel dengenizi bozmasın bence
herkesin dini inancı kendisiyle ilgili başkalarıyla kıyaslamayın derim
siz dua edince mutlu musunuz namaz kılınca huzurlu musunuz ...o zaman bitti
başkalarına hiç bakmayın derim

Neden hacı hoca ağzına bakıyorsunuz? Her namaz kılan veya dini sohbet yapan kişiler hoca değiller.
Rehber Kur'an dır. Türkçe mealini Oku Allahın verdiği emirleri Öğren Nasihatlerini anla zaten bir daha asla kopmazsın.. Hacı hoca diye birşey yok. Ben hacıyı hocayım diyenlere gülüyorum resmen.. Arapça öğrenmek le hoca olunmuyor veya hatim etmekle.. Sahabelerin çoğu Hatim edemeden vefat etmiştir.. Ku'ran ı anlamadan iyice çözmeden okumak hatim değildir..

30 yaşın verdiği bir etki olduğunu düşünüyorum. Yetişkinliğe doğru geçiyoruz ve düşüncelerimiz değişiyor. Bir zamanlar çevremizin zorla dayattığı şeyler tersine tepmeye başlıyor. Küçükken tesettüre girenlerin büyüyünce geri açılması gibi. Ben de aynı şeyleri yaşıyorum aşırı sorgulama içerisine girdim. Dinden soğumak gibi bir durumum yok ama eskisi kadar bağlı değilim.

merhaba kızlar
Sırf o tv'dekiler yüzünden Allah'dan mı vazgeçeceksin?

• Beğen
Reactions: H M
Keşke genelleme yapmasanız. Oldukça yanılıyorsunuz çünkü.
Ateistim ve haliyle birçok ateist, deist insan var çevremde. Hiç bu insanlara karşı nefret besleyen, sevmeyen birini görmedim. Aksine cahil ve yobaz olup, insanları bilgilendirme cüretinde bulunanları sevmeyiz.
Neredeyse hepimiz böyle aydın insanlar görmek isteriz. Saydığınız isimlerin hatta onlar gibi nice ismin kitapları dahi var elimde.

30 yaşın verdiği bir etki olduğunu düşünüyorum. Yetişkinliğe doğru geçiyoruz ve düşüncelerimiz değişiyor. Bir zamanlar çevremizin zorla dayattığı şeyler tersine tepmeye başlıyor. Küçükken tesettüre girenlerin büyüyünce geri açılması gibi. Ben de aynı şeyleri yaşıyorum aşırı sorgulama içerisine girdim. Dinden soğumak gibi bir durumum yok ama eskisi kadar bağlı değilim.

merhaba kızlar
Bravo buraya yazmışsınız şimdi bizimkiler aslan kesilip sizi dine çekmeye çalışırlar, kimisi de kendi cemaatine katmaya çalışır özelden yazan olduysa aman Dikkat!

Bu sizin kendi içinizde yapacağınız bir hesaplaşma aslında. Madem fikir sordunuz ben kendimi boşlukta hissettiğimde şöyle dua ediyorum:

"Rab'bim, yıllarca size el açıp dua ettim, iyi bir müslüman olmaya çalıştım. Kendimi sış etkenlerden dolayı dinden uzaklaşmış ve size uzak kalmış hissediyorum. Beni sizin yolunuzda yürümeye sevkedin, size olan görevlerimi yerine getirmem için bana zihin ve kalp açıklığı verin, Amin."

Bunu deneyebilir ya da kendi versiyonunuzu yaratabilir ve aslında hala ona olan bağlılığınızı kendi dilinizle gücünüzle belirtebilirsiniz. O zaten herşeyi görüyor biliyor, merak etmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X