inancım yokoluyor

zamaniyok

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2009
107
0
96
Diğer
bgnlerde çok değişik ruh halleri içerisindeyim..
bi çoğunuza ters gelicek belki ama ben dine,allaha olan inancımı yitiriyorum.
daha önceleri böyle düşünen insanlara üzülürdüm...
ama şimdi üzülücek haldeyim...
bi müşterimiz va.
adam ataistmiş.
burdaki herkes onu çok ağır bi şekilde eleştirirken nedense ben o derece acımasız olmadıgımı farketiim..
noluo bana....

hıc bırsey sadece sorgulamaya baslamıssın. boyle seyler normal canım .ınancının azaldıgını dusunmeye basladıysan kıtabımızı okuyabılırsın. turkceden.

Son dönemlerde ağır bir bunalım geçirdiniz ki?
Derler ki sıkıntılar vesileymiş..
Kimileri Yaradana yaklaşır kimileri Yaradandan uzaklaşırmış..

Allah eleştirdiğimiz kınadığımız şeyleri bize yaşatmadan canımızı almıcak,böyle bir ayet var hatta

Ben olsam kınadım başıma geldi diye düşünüp,demek ki hala inançlıyım diye düşünürdüm

benimde başıma gelmişti 16 yaşlarında iken
çok uzun sürmedi allahtan
birgün arkadaşımla oturuyorum ddeim ne yani bir insan 10, kattan atlasa ölmezmi yada çok feci bir kaza
derken gazete okuyordum o anda bir araba kaza geçirmiş gördüm anda kesin sağ çıkan omlamıştır dedim ve 5 kişi o arabadan sağ çıkmıştı şok olmuştum
ondan sora öyle bir pişmanlık yaşadım ve utnadımki kendimden defalarca töbe ettim

düşünün bir deprem anında ilk yapıcamız şey allaha dua etmektir çünkü o andan birtek allah kurtarır

saolun kızlar bişiler yazmışsınız.
ooff ne yazmalı bilmiorum...sdc gitgide uzaklaşıorum...

Bende aynı durum yıllardır var, çok dua ettim eskisi giBi inanmak için ama olmuyor nedense.. şeytan mı dürtüyor napiyor anlamadım ki..

dinimizi araştırırsan bu düşüncelerden kurtulabilirsin yada iyi bir bilene sormak
ozamn bütün sorularun cevabını bulabilirsin

tam olarak ne hissettigin önemli mesela ne düşünüyosun ibadetlermi seni iten nedir yani tam anlamıyla rahatsız eden o önemli aslında yoksa ataist bi insana cok katı bakamamak senın dinden uzaklaştıgın anlamına gelmez bence
yani ben duysam bende cok katı bakmam herkes seçimleriyle var allah ıslah etsın der geçerim

Allah yardımcın olsun kardeşim.bu durum bende de olmuştu.Ama çok şükür geçti.hatta 1 hafta önce bebeğimi aybettim.ama yine de Rabb'im herşeyin en iyisini sen bilirsin dedim.Dünya sınav dünyası.Eğer bu sıkıntılardan,böyle anlamsız düşüncelerden şeytana fırsat vermemeliyiz.Bence arkadaşın da dediği gibi kitabımızı türkçe mealinden oku.Herşey Allah tan.

çok istediğim şeyler oldu.
gece gündüz dua ettim.
ozaman herşey çok güzeldi.
dualarım kabul olmadı..
yanii tuhaf bişi diilmi yaaaa...
medet beklemek medet ummak..
ağlaya ağlaya ettiğim dualrım kabul olmadı..
inanmıorum artık.
dua edilince içten dua edilince dualrın kabul olunucana inanmıorum.
kabul edenede inanmıorum...
herşeyden öle uzağımki...

bana dini simge olarak gelen herşeye nedir bu antipatik davranışlar bilmiorum..
oooff offff...

Dinimizi siyasete alet ede ede, insanların dini duygularını sömüre sömüre bizleri de dini simge olan her şeyden soğuttular.

Kuran-ı Kerim in Türkçe meallerini okumanı tavsiye ederim. Ateist bir insana tu kaka yapmak da bence hiç hoş bir davranış değil. İyi ki de eleştirmemişsin. Her insan kendinden mesuldur.

Bu arada Allah'a mı inanmakta zorluk çekiyorsun yoksa bir yaratıcının varlığına mı? Allah'a inanmayanlara Ateist denirken, bir yaratıcı gücün varlığına inanan ancak hiç bir dine inanmayanlara ise Deist denir.

Son olarak, inancının azaldıgını düşünenlere imkanı varsa bebek sahibi olmalarını tavsiye ediyorum. İnsanda şüpheye yer bıraktırmıyor inanın...

cevrenızdekı bu tarz inanmayan insanlar sizi etkılemiş olabilirmi?fisfisfis

çevremde öle kimse yokkiii.
aksine hep dindar insanlarla dolu.
mesela eşim..
onu ilk tanıdıgımda gerektiği yerlerde alkol alır tam bi ortam adamı olurdu.
daha sonra herşeyi bıraktı ve namaz kılmaya falan başladı
elinden alimlerin kitaplarını vs.
düşürmez oldu.
bu durum beni öylesine rahatsız ediyorki anlatamam.
ama bunu ona söyleyemiorum

peki kabul edilmıyorsada bir sebebı kabul edilmemesinin senın için daha hayılrlı olabılecegını yada daha zamanın gelmedıgını düşündünmü hiç?

Bu düşünceler zaman zaman birçok insanda oluşabilir.
Günlük hayatımızda resmen haramlarla içiçe yaşıyoruz,
aklımıza hiç gelmeyen en basit bir durum bile bizim kalbimizi mühürleyebilir.

Benim size tavsiyem;
dini kaynaklı yayınlara yönelin.
Kuran-ı Kerim dinleyin, yumuşak ney ağırlıklı ilahiler dinleyin,
iman ile ilgili kitaplar okuyun.

Anladığıma göre normalde inanç yönünden sıkıntınız yoktu,
sadece son zamanlarda olduysa, bu duruma bir an önce tedbir almanız gerekir.
Allah korusun, ufak ufak başlayan bu durum,
sizi içinden çıkmakta çok zorlanacağınız duruma sürükleyebilir.
Aman dikkat edin Allah'tan uzaklaşan huzuru asla bulamaz...

canım banada bu ramazan ayında oldu..içten içe bir uzaklaşma hissetmiştim..sonra kadir gecesi zorladım kendimi ince bir dua kitabım var oturdum yasin başta olmak üzere saatlerce dua okudum..o akşam tekrar inancın huzurunu içimde hissetmiştim..kadir gecesi değil ama bence sende dua okumalısın..bol bol hergün tekrar hissedene kadar..umarım sende en kısa sürede atlatırsın olumunekankayizsmile

kendinizi zorlamayın..."şöyle olması gerekli" diye....sadece içinizden gelen sesleri bastırmayın..üzerinde düşünün düşünün daha çok düşünün....belki de sizin bu şekilde bulmanız gerekiyor doğruyu...bastırdığınız sürece aksine düşünceler üşüşecektir beyninize...düşünün ama sorular sorarak, sorgulayarak cevaplar bulmaya çalışarak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…