inancım yokoluyor

ne güzel şeyler yazmışsın arkadaşım saol..
bu konuda bilgi sahibi oldugun ortada...
bebek sahibi olmayı herşeyden çok istiyorum ama olmuo olmuo olmuo....
zihnimdeki bastırmaya çalıştıgım duygularda bu yaşanmışlıklarla daha ağır bi hal alıo.
anlıomusun beni...

Bence eşinizin bu davranışlarına sizde tepki olarak bu uzaklaşma başlamış olabilir.

:)) siz kabul edilmediğini düşünüyorsunuz...insanoğlunun beyni kısıtlı düşünür...hayat bizim düşündüğümüz kadar kıt değildir...biraz kalp gözünüzü açmanız gerek...

Rabb'im sevdiği kullarının dualarını hemen kabul etmezmiş.Çünkü daha çok dua daha çok Allah a yakınlık.Ben kendimden örnek vereyim.Hayatta en çok istediğim ve gerçekten çocukluktan beri dileğim matematik öğretmeni olmaktı.lçok dua ettim.nefsim için değil bişeyler öğretmek için istedim.ama hep hayırlıysa dedim.ise bitti ilk iki yıl 2 yıllık üniv. kazandm ailem yollamadı.3 yılımda marmara üniv. hemşireliği kazandım o yılda romanya bükreş üniv. de mat.öğrt. okumaya hak kazandım.oraya gidebilmek için de başka üniv. kaydımın bulunmaması gerekiyorudu.pasaporttu ,noterdi işlemlerdi tamam derken o yıl romanya AB üyesi oldu ve vizelerde sorun çıkardı.dünyalar başıma yıkılmıştı.Rabb'im neden ben.hep sana sığınırken hep sana yalvarırken haketmeyenleri mat. öğrt. yapıyorsun da neden beni yapmıyorsun.dedim.ama sonra düşündüm ya öğrt. olsaydım daha farklı olacaktım.Rabb'im bizim için en hayırlısını bilir.

Bizim için şer görünen hayır,hayır görünen şer olabilir...Asla neden ben deme.Sonra bir ömür boyu bunun ızdırabını çekersin.ben çok pişmanım.neden ben dediğim için.Biz içten gelerek yapıyoruz zannederiz ama...

Sen Rabb'ine sığın.Böyle saçma sapan düşüncelerle beynini yorma.düşündükçe işin içinden çıkamazsın.hatta daha büyük sorunlarla karşılaşıp inancın zedelenir.şeytana ve oyunlarına fırsat verme.

bu durum beni öylesine rahatsız ediyorki anlatamam.
ama bunu ona söyleyemiorum

annemde hadi kızım ramazan kuran oku namaz kıl diyordu bende canım istemiyor diyordum..bende çok rahatsız olmustum ve sen en azından burayla paylaşmıssın ben onuda yapamadım..insanın kendine bile itirafı zor..şimdi düşünüyorum da insanın inancı olmasa gerisinin ne önemi varki? sadece sakin ol aklına bu düşünceler geldikçe uzaklaştır..hayır böyle düşünmemeliyim doğru olanı biliyorum de..ve bol dua et..

can sıkıntısı, kötü bir olay, yalnızlık, boşluk insanı bu tarz şeylere itebilir. zamanla düzelir inanıyorum. not: kelimeleri tam yazarsanız bir çok arkadaş sizi daha iyi anlayacaktır. bişii kelimesi gibi...

olmuyo olmuyo....olmaması gerekiyo....bilemezsin

dedim ya insanoğlu kıt düşünür, çıkarcıdır istedikleri olmadığı zaman isyana meyillidir...inanç isteklerin olması ile sınırlı değildir...biz Allah'ı isteklerimizi kabul ettiği için sevmeyiz O bizim bilmediklerimizi bilir....

istemediğiniz şeyleri zorla yapmaya kalmayın sakın..."böyle olmalı" diye yapmayın...

Son düzenleme:
neden kendinizi illa ki bişeylere inanmak zorunda hissediyorsunuz ki...
yanlış anlaşılmasın sonuna kadar allaha inanan bi insanım ben..
kendimi darda hissetsem hemen dua okurum..
ama inanmayana da saygı duyarım...
inanmak ya da inanmamak sizin elinizde başkalarının değil...

:)) siz kabul edilmediğini düşünüyorsunuz...insanoğlunun beyni kısıtlı düşünür...hayat bizim düşündüğümüz kadar kıt değildir...biraz kalp gözünüzü açmanız gerek...

demekki benimki kapalı.
yani açık olsaydı böyle düşünmezdim dimi

ama bu toplum bunu kabul etmez.
aile hiç eşiniz hiç kabul etmez.
evet birşeylere inanmak zorunda diilim ama ne bu suçluluk duygusu peki...

Zaman zaman insanda bu tarz boşluklar olabilir.
Sizi buna iten o kadar dua ettim neden kabul olmadı,
mantığı ise, yanlış yorumlamalar yapıyor ve uzaklaşıyorsunuz demektir.
Her istediğiniz olduğunda inancınız tam mı olacak.
Olmamasının da hayırlısı olduğunu biliyor olmanız lazım.
Hayatımda çoğu şeyin olmadığına şükredenlerden biriyim ben,
duanızın karşılığı olan,sizin için hayırlısı olan olmamasaydı belkide,
hatta belki de kısmı bile yok, kesinlikle hayırlısı budur.
Her istediğim olsun gözüyle bakarsanız, bu yanlış bakışla,
daha da uzaklaşırsınız.
Ateist birini çok acımacızca eleştirmiyor olmanız zaten doğru olan,
bunu yapmıyor olmanızda ne tür bir eksiklik var, fazlanız bile var.
İnsan zaman zaman hissedebilir uzaklaştığını, gayet normal.

Canım ettiğimiz dualar illa ki bizim istediğimiz zaman kabul olacak diye birşey yok ki.
Benim de çok dua edip de, istediklerimin olmadıkları olmuştur, herkes için geçerli bu.
Bizlere herşeyi veren de, alan da yaratandır.
Bizler için en hayırlı olan şeyler ne zaman olur, ne olur biz bilemeyiz.
Dua ederiz ederiz, karşılığını elde edememiş gibi hissederiz,
ama o dualar bir an pat diye çıkar karşımıza.
Bir sıkıntımızda ettiğimiz dualar, başka bir sıkıntımızda da karşımıza çıkabilir canım.

Sıkıntılar, dertler, hastalıklar insanı Allaha daha çok yaklaştırıyor aslında.
Herşeyim yolundayken, iyiyken bazen öyle bir tepetaklak oluyorum ki;
şükürsüzlüğüm için pişman oluyorum ve dualarla allaha yaklaşıyorum yeniden.

Rabbim çok sevdiği, kendine çok yakın gördüğü kullarına daha çok sıkıntı verirmiş..
Sıkıntılarla boğuşmak çok zor canım, bazen gücümüz yetmiyor, haklısın
ama biliyorsun ki bizler bu dünyaya keyif için değil,
imtihan için gönderildik...
Dertlerin biri bitiyor, diğeri başlıyor.
Ehlikeyf kim var çevrende görebiliyor musun hiç?

Forumda dini yazılar yazılması yasak diye biliyorum,
dini içeriğe pek girmek de istemedim kurallar dahilinde de
canım aman dikkatli ol, önlemini al,
gitgide daha çok bunalırsın.

Aslında sitede bu tarz konuların açılması yasak,müdahale edilir.
Herkesin inancıda ,ibadeti de kendine,
bu çok ince ve çok önemli bir nokta,
dolayısıyla bunu biz değil sadece siz çözersiniz...

ama bu toplum bunu kabul etmez.
aile hiç eşiniz hiç kabul etmez.
evet birşeylere inanmak zorunda diilim ama ne bu suçluluk duygusu peki...

Suçluluk duygusu çevrenizin tepkisinden korktugunuzdan ya da belki de gerçekten inanmak istediğinizden, içinizdeki son inanç kırıntılarının da silinip gitmesinden kortugunuz için, bunu kendinize bile aslında itiraf edemediğinizden..

Kocanızın yaşadıgı inandıgı din ile sizin içinizde yaşattıgınız inandıgınız din olgusu birbirinden ne kadar da farklı diye düşünüyorsunuzdur. Onların savundugu dinse, inançsa benimki ne, benimki dinse inançsa onlarınki ne diyorsunuzdur. Şekilciliği bir tarafa bırakın, insanlar inanmak sıgınmak iç güdüsüyle yaşarlar ama kimi daha çok ihtiyaç duyar buna kimi daha az. Kimi ne kadar inançlı ne kadar dini bütün oldugunu hem kendine hem de baskalarına isptlamak adına şekilciğe bürünür, kimi dinini inancını içinde yaşar. Sizin kalbinizdeki inancı bozmalarına izin vermeyin. Nasıl biliyorsanız, nasıl hissediyorsanız öyle yaşayın.

"İmanla paranın kimde oldugu belli olmaz"

"Dinde zorlama yoktur"

politik konulara girmek istemiyorum ancak içinde bulunduğumuz şartlardan ötürü, dini alet eden kullanan yalan yanlış gösteren çarpıtanlardan ötürü soğumuş olabilirsin.

meselaaaaaa açık,şuh ve ilgi çeken bi kadın gördüğümde ben hayranlıkla bakarken ve giydiklerinin ona nekadar yakıştıgını düşünürken çevremdeki insanlar onun ne büyük günahlar işlediğinin hesabını yapıor.
anlamıorum bu şekilde yaklaşan insanları..
kimi neye göre yargıladıklarını anlamıorum.....
bunu burdan başka bi yerde konuşamam.
eşime anlatırsam beni günahkar olmakla suçlucak.
anneme anlatsam yoldan çıkmış oldugumu düşünücek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…