inancım yokoluyor

dinle alakalı sohbetler edildiğinde onu dinlemeye tahammül bile edemiorum.
hemen ortamı terketmek istiyorum yaa....

dularımızın kabul olmaması helal harama dikkat etmediğimizden kaynaklanıyor. haram lokma yiyenin duası 40 kabul olmaz diye bir şey var,biz bu konuda hassas olmaya çalışmalıyız önce...

dularımızın kabul olmaması helal harama dikkat etmediğimizden kaynaklanıyor. haram lokma yiyenin duası 40 kabul olmaz diye bir şey var,biz bu konuda hassas olmaya çalışmalıyız önce...

haram lokmamı..
sanmıorum sabahtan akşama kadar deli gibi çalışıorum..
hakediorum yani...
eşimin dinine düşkün biri oldugunu sölemiştim...
açlıktan ölse yine yapmaz öle bişi..

başını secdeye koyduğunda içinde bişeyler huzur bulur.. namaz kılmanı öneririm ..

ayrıca bazı şeylerde kafa yormamak gerek bazı şeyleri anlayamıyoruz mesela allah hep vardı doğmadı yaratılmadı peki nasıl hep vardı bunu aklımız almıyor .. o yüzden düşünme içinden çıkmazsın ..

demekki benimki kapalı.
yani açık olsaydı böyle düşünmezdim dimi

söylemek istediğim bu değil ve benim anladığım biraz yargılı yaklaşıyorsunuz söylediğim onca şey arasından bunu alıp çıkarmışsınız....inanç kaybına sebep olarak " dualarım kabul olmadı" ya da etraftaki insanların tavırları olmamalı...inanç bu kadar basit bişey değil...siz sorgulamaya devam edin...ama yargılamadan...hiçbirşeyi...kalp gözünün açık olması bununla ilgili...

Son düzenleme:
dinle alakalı sohbetler edildiğinde onu dinlemeye tahammül bile edemiorum.
hemen ortamı terketmek istiyorum yaa....

Al benden de o kadar... Çünkü insanlar benim çocuklugumdaki dini konuşmuyorlar artık. Sanki o zamanlarki baska bir dindi bu baska bir din...

Haram konusuna gelince, sizin eşiniz için demiyorum ama biz ne insanlar gördük dini bütün görünüp haram lokma yiyen...

Biraz öncede yazdığım gibi,inanç konusu çok ince bir nokta,
ama bir başkasının inançlı ya da inançsız olması
kişilerin inançlarını değiştirmemeli.
İnsan ya inanır,ya da inanmaz,
önce inanıyordum da,şimdi inanmıyorum demek bana tuhaf geliyor açıkcası.
bir de eşinizin yaptığı ibadetin size zararı mı oluyor da,
elindeki din kitaplarına tahammül edemiyorsunuz??

inanki bana da oluyor bazen, ama dua okuyunca içimi anlayamadığım bir huzur kaplıyor ruhum inanması güç şekilde rahatlıyor belki de bu bile inanmayana inanması için bir sebep...

Son düzenleme:

zararı olmuo tabiki nası bi zararı olabilirki....
ama bakın siz dahi yargılıorsunuz beni....
karşı çıkıorsunuz..

Bence düşünmekten ve sorgulamaktan korkmayın. İnsanların tepki vermesi ihtimalinden dolayı bunu içinize atıp araştırmaktan çekinmeyin. Aklınızda şüpheler var bu şüphelerle yaşamak kolay değil. Bu kadar çok korkmanızın nedeni, yaşınızı bilemem ama yaşınız kadar yıldır çevrenizde size inanmanız için, doğruluğunu sorgulama hakkınız bile olmadığı düşüncesinin dayatılmış olması. Çünkü müslüman bir toplumda yaşıyoruz ve olmayanlara da "ateist müşterinize" olduğu gibi çok ağır eleştiriler geliyor. Bu nedenle insan sorgulamaktan korkar bi hal alıyor. Eğer araştırdıktan sonra ya artık hiç inanmassam diye korkuyor açıkcası çünkü toplumun dışlanan kesimi haline gelmek istemiyor. Dışlanan olmaktan ziyade bir de onca yıldır her başın sıkıştığında başvurabileğin dualardan inançtan kopmak artık buna inanmama ihtimali evet korkutuyor insanı. Herkes size aklınızdan bu düşünceleri uzaklaştırın demiş. Evet bir bakış açısı eğer sadece bastırmak istiyorsanız bu duyguyu. Ama sadece bastırmak ve bunun içinizde olduğunu bilmek size uzun zaman huzur vermicektir. Ben aynı durumdayken araştırdım, sorguladım, okudum ve zor olsada bi karara vardım, başta bocalasam da 4 yıldır çok mutlu ve huzurluyum bu kararımla.

canım bence depresyona giriyorsun.. değişikliğe ihtiyacın olduğunu düşünüyorum yani seni mutlu edecek birşeyler yapmaya çalış lütfen kendini bırakma

canım bence depresyona giriyorsun.. değişikliğe ihtiyacın olduğunu düşünüyorum yani seni mutlu edecek birşeyler yapmaya çalış lütfen kendini bırakma

öylemi diosun..
mutlu olamıorum ama ..
çok garip içim çok huzursuz.
ama bi yandanda kendimi intikam alıomuş gibi hissediorum..
neyden ve kimden orasını bilmiorum işte

Acaba Kuran-ı Kerim'in türkçe mealini baştan sona okumuşmuydunuz hiç? Okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim çünkü içinde bulunduğunuz boşluk durumunu, cevabını bulamadığınız sorularınızı orada yanıtlayabilirsiniz. Aslında evrenin işleyişine baktığınızda bile bir yaracının olması gerektiğini farkedebilirsiniz. Biz insanlar bu evrenin o kadar küçük bir kesitiyiz ki zihnimiz de kendimiz kadar küçük aslında. Yani diyelim ki siz bir dua ettiniz ama olmadı, ancak sizin bilmeyip de yaratıcının bildiği şey belki de o duanızın gelecekte sizin ya da ailenizin eşinizin anneninizin babanızın çocuğunuzun vs herhangi birine zarar getireceğidir. Yaratıcımızın bu konuda üstün olması ona inanmamızdaki en önemli sebep olmalıdır çünkü bir varlığın bu düzeni işletmesi gerek, birşeylerin bizden üstün olması gerek ki dünyada yaşanılabilsin öyle değilmi? Kadınların giyimiyle alakalı bir düşünceniz olmuş olaya bir de şu açıdan bakmayı deneyin; her bayan vücudunu teşhir edici giyinip dikkat çekseydi şuan olan tecavüz ve kaçılıp öldürme vakalarında inanılmaz boyutlarda artış olmazmıydı? Siz bayan gözüyle bakıyorsunuz ama pek çok potansiyel sapıkla aynı gökyüzünü paylaşıyoruz. Ben en azından bu konuda böyle düşünüyorum çünkü benim inandığım yaratıcı olan Allah'ın koyduğu kuralların hiç birisinin zararlı olduğuna şahit olmadım aksine hepsinin düzenleyici olduğuna şahit oldum insan toplumunun bir arada yaşayabilmesi için kanunların da üstüne devlet adamlarının da üstünde bir güç olmalı. Zaten dünyada yaşayan her birey bu kurallara uysa idi dünya nasıl da yaşanılacak bir cennete dönüşürdü öyle değil mi?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama tekrar ediyorum size en büyük tavsiyem kitabımızın türkçe mealini okuyun mutlaka aydınlanacaksınız.

aslında bu durum toplumuzda yoğunlukla yaşanmakta ve herkez dile getirememekte.
artık gözlerimiz harama bakıyor dillerimiz herşeyi söylüyor ahir zaman ortamında müslümanların müslüman kalması çok zorlaştı.

sende mantıklı şeyler yazmışsın.
y açok güzel bi çoğunuz okadar güzel şeyler yazmışki..
bi kaç defa dah okudum.
doğrusu burdada yargılanıcamı düşünmüştm

teşekkür ederim canım güzel düşüncelerin için..

Peki eşinin sana dine daha çok yönelmen konusunda herhangi bir baskısı var mı?
Ya da mesela artık yediğine içtiğine giydiğine karışır oldu mu dine yöneldikten sonra?
Bu senin soğuman için çok geçerli ve önemli bir neden çünkü.

zararı olmuo tabiki nası bi zararı olabilirki....
ama bakın siz dahi yargılıorsunuz beni....
karşı çıkıorsunuz..

Kesinlikle hayır,sizi yargılamak hele hele bu konuda bana düşmez,
hiç kimseyi düşüncelerinden dolayı,inançlarından dolayı ne ayırtettim nede yargıladım,
öncelikle bunu söylemek istiyorum...
siz yazdınız,eşimin elinde din kitaplarını görünce daha da soğuyorum diye,
bakın cidden bu konu çok hassas bir konu ve
burada değişik inançlarda birçok arkadaşımız var.
dolayısıyla inanmak yada inanmamak size kalmış birşey,
sizi inanın yada inanmayın diye onaylayamam ama
ne olursa olsun başkalarının tavır ve davranışlarına göre
kendinize yön tayin etmeyin,konu ne olursa olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…