dularımızın kabul olmaması helal harama dikkat etmediğimizden kaynaklanıyor. haram lokma yiyenin duası 40 kabul olmaz diye bir şey var,biz bu konuda hassas olmaya çalışmalıyız önce...
demekki benimki kapalı.
yani açık olsaydı böyle düşünmezdim dimi
dinle alakalı sohbetler edildiğinde onu dinlemeye tahammül bile edemiorum.
hemen ortamı terketmek istiyorum yaa....
Biraz öncede yazdığım gibi,inanç konusu çok ince bir nokta,
ama bir başkasının inançlı ya da inançsız olması
kişilerin inançlarını değiştirmemeli.
İnsan ya inanır,ya da inanmaz,
önce inanıyordum da,şimdi inanmıyorum demek bana tuhaf geliyor açıkcası.
bir de eşinizin yaptığı ibadetin size zararı mı oluyor da,
elindeki din kitaplarına tahammül edemiyorsunuz??
bgnlerde çok değişik ruh halleri içerisindeyim..
bi çoğunuza ters gelicek belki ama ben dine,allaha olan inancımı yitiriyorum.
daha önceleri böyle düşünen insanlara üzülürdüm...
ama şimdi üzülücek haldeyim...
bi müşterimiz va.
adam ataistmiş.
burdaki herkes onu çok ağır bi şekilde eleştirirken nedense ben o derece acımasız olmadıgımı farketiim..
noluo bana....
canım bence depresyona giriyorsun.. değişikliğe ihtiyacın olduğunu düşünüyorum yani seni mutlu edecek birşeyler yapmaya çalış lütfen kendini bırakma
Bence düşünmekten ve sorgulamaktan korkmayın. İnsanların tepki vermesi ihtimalinden dolayı bunu içinize atıp araştırmaktan çekinmeyin. Aklınızda şüpheler var bu şüphelerle yaşamak kolay değil. Bu kadar çok korkmanızın nedeni, yaşınızı bilemem ama yaşınız kadar yıldır çevrenizde size inanmanız için, doğruluğunu sorgulama hakkınız bile olmadığı düşüncesinin dayatılmış olması. Çünkü müslüman bir toplumda yaşıyoruz ve olmayanlara da "ateist müşterinize" olduğu gibi çok ağır eleştiriler geliyor. Bu nedenle insan sorgulamaktan korkar bi hal alıyor. Eğer araştırdıktan sonra ya artık hiç inanmassam diye korkuyor açıkcası çünkü toplumun dışlanan kesimi haline gelmek istemiyor. Dışlanan olmaktan ziyade bir de onca yıldır her başın sıkıştığında başvurabileğin dualardan inançtan kopmak artık buna inanmama ihtimali evet korkutuyor insanı. Herkes size aklınızdan bu düşünceleri uzaklaştırın demiş. Evet bir bakış açısı eğer sadece bastırmak istiyorsanız bu duyguyu. Ama sadece bastırmak ve bunun içinizde olduğunu bilmek size uzun zaman huzur vermicektir. Ben aynı durumdayken araştırdım, sorguladım, okudum ve zor olsada bi karara vardım, başta bocalasam da 4 yıldır çok mutlu ve huzurluyum bu kararımla.
Acaba Kuran-ı Kerim'in türkçe mealini baştan sona okumuşmuydunuz hiç? Okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim çünkü içinde bulunduğunuz boşluk durumunu, cevabını bulamadığınız sorularınızı orada yanıtlayabilirsiniz. Aslında evrenin işleyişine baktığınızda bile bir yaracının olması gerektiğini farkedebilirsiniz. Biz insanlar bu evrenin o kadar küçük bir kesitiyiz ki zihnimiz de kendimiz kadar küçük aslında. Yani diyelim ki siz bir dua ettiniz ama olmadı, ancak sizin bilmeyip de yaratıcının bildiği şey belki de o duanızın gelecekte sizin ya da ailenizin eşinizin anneninizin babanızın çocuğunuzun vs herhangi birine zarar getireceğidir. Yaratıcımızın bu konuda üstün olması ona inanmamızdaki en önemli sebep olmalıdır çünkü bir varlığın bu düzeni işletmesi gerek, birşeylerin bizden üstün olması gerek ki dünyada yaşanılabilsin öyle değilmi? Kadınların giyimiyle alakalı bir düşünceniz olmuş olaya bir de şu açıdan bakmayı deneyin; her bayan vücudunu teşhir edici giyinip dikkat çekseydi şuan olan tecavüz ve kaçılıp öldürme vakalarında inanılmaz boyutlarda artış olmazmıydı? Siz bayan gözüyle bakıyorsunuz ama pek çok potansiyel sapıkla aynı gökyüzünü paylaşıyoruz. Ben en azından bu konuda böyle düşünüyorum çünkü benim inandığım yaratıcı olan Allah'ın koyduğu kuralların hiç birisinin zararlı olduğuna şahit olmadım aksine hepsinin düzenleyici olduğuna şahit oldum insan toplumunun bir arada yaşayabilmesi için kanunların da üstüne devlet adamlarının da üstünde bir güç olmalı. Zaten dünyada yaşayan her birey bu kurallara uysa idi dünya nasıl da yaşanılacak bir cennete dönüşürdü öyle değil mi?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama tekrar ediyorum size en büyük tavsiyem kitabımızın türkçe mealini okuyun mutlaka aydınlanacaksınız.
zararı olmuo tabiki nası bi zararı olabilirki....
ama bakın siz dahi yargılıorsunuz beni....
karşı çıkıorsunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?