İnat kızım

Gamzeeli

sueño de una mariposa
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2014
2.993
3.819
83
31
Saat gecenin 3 buçuğu . Yatağın ortasına oturmuş 3 günlük uykusuzluğuma ve kan çanağına dönmüş gözlerime aldırmadan boşlukta asılı kaldım .
Bir yandan kızım bir yandan eşim .
Bir yaşında
Doğduğundan beri huysuz bi çocuk düşünün uyku sorunu var , sevmiyor uyumayı .
Dahiliye, pedagog her yere gittik araştırdık.
Nereye yolladılarsa orda aldık soluğu , hiç bir sorunu yok , sevmiyor işte uyumayı . Ama delirdim sanırım .
Benim psikolojim yok , hatta ben diye biri yok. Kendıme kızıyorum . Kendime acıyorum . Benım bır hayatım yok. Banyoya gıremem basar anında uyanıp yaygarayı alarm takmış gibi .
Uyuyamam tam gözümü kaparım elinden geleni yapar kalkmam için. Sürekli öyle durayım istiyor.
Yarım saat önce ağlayarak eşimi uyandırdım nolur artık yeter diye.
Evlilik deseniz oda yok. Kadınlığım bile yok çünkü artık bu çocuktan .
Keşke ölsem der mi insan ya ama keike ölsem artık
Lütfen bana kızmayın ama sinir sistemim çöktü
Durmuyor bu çocuk
Diken üstünde yaşamaktan , tek gözüm açık uyumaya çalışmaktan yoruldum artık. Ağrısı vs birşeyide yok , sanki inadına yapıyor .
Bir saat uyumak istiyorum , bir saat gözümü kapatıp insanmışım gibi hissetmek istiyorum.
Ne olur yardım edınn bana

gecenin bu saati oldu gözümde uyku yok
her ay aynı hüsran her ay aynı hayal kırıklığı kendimi bi insan gibi hissetmiyorum hep yarım eksik hissediyorum. .
her ortamda yüzüme vuruluyor. .
Eşim başkalarının bebeklerini seviyor içim yanıyor. . uykuyu unuttum piskolojim alt üst oldu hayattan zevk alamıyorum. .
benim bu dünyada ki tek hayalim anne olmak. . olamıyorum olamıyorum. .
gözlerimden yaşlar süzülüyor bunları size yazarken. . lütfen yalvaririm bi bebeğiniz olduğu için şükür edin. . Yıllardır nelerden geçtim anlatsam bitmez. .
evet siz beni bende sizi anlayamam. .
Bu gibi durumlarda ya olmasaydı diye düşünüp sabırlı olun lütfen lütfen lütfen. ..

gecenin bu saati oldu gözümde uyku yok
her ay aynı hüsran her ay aynı hayal kırıklığı kendimi bi insan gibi hissetmiyorum hep yarım eksik hissediyorum. .
her ortamda yüzüme vuruluyor. .
Eşim başkalarının bebeklerini seviyor içim yanıyor. . uykuyu unuttum piskolojim alt üst oldu hayattan zevk alamıyorum. .
benim bu dünyada ki tek hayalim anne olmak. . olamıyorum olamıyorum. .
gözlerimden yaşlar süzülüyor bunları size yazarken. . lütfen yalvaririm bi bebeğiniz olduğu için şükür edin. . Yıllardır nelerden geçtim anlatsam bitmez. .
evet siz beni bende sizi anlayamam. .
Bu gibi durumlarda ya olmasaydı diye düşünüp sabırlı olun lütfen lütfen lütfen. ..
Çocuğumdan şikayetçi ve ya pişman asla değilim
Ama artık psikolojım yok
Uyusun ıstıyorum
Tuvalete gidip paldır kuldur cıkmaktan yoruldum
Gece uykususu zaten yok
Kendımı gectım daha bır yasında bu kadar uykusuzluga nasıl katlanabıliyor bılmıyorum
Saglık sorunu yok ama neden boyle yapıyor dıye dusunurken bıle endişeliyim

Bir tanıdığın oğlu böyleydi, çocuk sürekli ağlardı, götürmedikleri doktor kalmadı, kocakarı ilaçları denediler olmadı, arabayla sabaha kadar gezerlerdi çocuk sussun diye. Kolik bebek, yapacak bir şey yok demiş doktor. Kadın hergün bebeği alır gelirdi bize, kucaklarda gezdi, bebek arabasında sallardı bütün gün. 6 ay falan böyle sürdü sanırım.
Şimdi o çocuk 13 yaşında. Bebekken hiç susmazdın deriz bazen gülerek hatırlarız o günleri.
Sabret, inan hepsi geçecek.

anne degilim cokta bilgim yok acikcasi ama benim kuzenimin bebegide ayni anlattiginiz gibiydi bazi geceler rezene cayi icirirdi bir miktar bazi gecelerde cok inat ettiginde doktorun verdigi uyku yapan sakinlestirici bir surup vardi onu veriyordu ancak oyle uyutabiliyordu simdi 6 yasina geldi hersey yolunda gidiyor.

Sabret canım benim de oğlum 13 aylık..zaman zaman coookkk sinirleniyorum ama geçecek bu günler biliyorum...

İnsan iki gün uyumazsa üçüncü gün hortlağa dönüyor o yüzden uyumayan bebek annelerine saygım sonsuz.
Annenize ya da kardesinize paslasaniz birkaç saatliğine? Sanki acil işiniz varmış gibi. İki saat kendinize zaman ayirsaniz?
Ya da eşiniz biraz destek olsa haftasonlari sabahtan alsa çocuğu biraz gezse mesela, siz de gönlünüzce uyusaniz?
Tek başınıza altından kalkamıyorsaniz sevdiğiniz kişilerden destek almayı deneyebilirsiniz. Yoksa bu enerji düşüklüğü ve halsizlikle çocukla da sağlıklı bir iletişim kuramazsiniz...

Okuyunca çok üzüldüm ya ben de bebekken böyleymişim çünkü :(

Öğle uykusu gibi bir alışkanlığım hiç olmamış. Uyursam gece biraz uyurmuşum o kadar. Sonrasında çocukken de ara ara uyku sorunları yaşadım. Bazı geceler hiç uyuyamazdım. Sebepsiz yere bir uykusuzluk yaşardım. Ergenliğe girdiğimde de geceleri 3-4 saat uyurdum. Uykuya dalmak işkenceydi benim için. Uykumun geldiğini de hissetmezdim. Uyku konusunda kendimi eğitmem gerekti. İnsanların kolayca yapabildiği şu uyuma eylemini ben çeşitli taktikler deneyerek yapıyordum. Artık sorunumu aştım ama yıllar sürdü ve en çok annemin sabrını zorladı bu durum.

İşiniz çok zor gerçekten. Uykuyu sevmeyen çocuk anne için çok zorlayıcı oluyor. Çocukken annem bana gün içinde oradan oraya koşmamı sağlayacak oyunlar oynatırdı. Zihnimi ve bedenimi kullanmamı sağlardı ki yorgun düşüp uyuyayım. Kendimi hatırlıyorum da sürekli annemi dürtüp "ben uyuyamadım yine" derdim.

Çocuğunuz biraz büyüdüğünde düzeninizi oturtacaksınız ve bu günleri hatırlamayacaksınız bile. Eşinizden yardım alıp arada dinlenmeye çalışın. Bu kadar uykusuz kalıp yorulunca dayanacak gücünüz de kalmaz :(

Bebeklere zararı yoksa sakinleştirici çaylardan deneyebilirsiniz. Yatakta da uykuya dalana kadar kalmasını sağlayın. Uyuduktan sonra da ışık, ses gibi uyanmasına sebep olacak şeyleri engelleyin. Gün içinde devamlı ilgilenip konuşturun, hareket etmesini sağlayın. İşe yarar umarım :dua:

Oglum da oyleydi, kesintisiz yarim saat uyusa acaba bisey mi oldu da uyanmadi diye korkardim. Doktora goturdum uykuya yardimci olmasi icin bitkisel damla verdi. O zamandan beri uykulari daha duzenli, istahi daha iyi, huysuzlugu daha az. Denemediyseniz tavsiye ederim.

Saat gecenin 3 buçuğu . Yatağın ortasına oturmuş 3 günlük uykusuzluğuma ve kan çanağına dönmüş gözlerime aldırmadan boşlukta asılı kaldım .
Bir yaşında
Nereye yolladılarsa orda aldık soluğu , hiç bir sorunu yok , sevmiyor işte uyumayı . Ama delirdim sanırım .
Benim psikolojim yok , hatta ben diye biri yok. Kendıme kızıyorum . Kendime acıyorum . Benım bır hayatım yok. Banyoya gıremem basar anında uyanıp yaygarayı alarm takmış gibi .
Uyuyamam tam gözümü kaparım elinden geleni yapar kalkmam için. Sürekli öyle durayım istiyor.
Durmuyor bu çocuk
Diken üstünde yaşamaktan , tek gözüm açık uyumaya çalışmaktan yoruldum artık. Ağrısı vs birşeyide yok , sanki inadına yapıyor .
Bir saat uyumak istiyorum , bir saat gözümü kapatıp insanmışım gibi hissetmek istiyorum.
Bitkisel yollarmi deneseniz çok zor Bi durum gececi diycem ama 13 aylık olmuş kucuk bebekde değil ki ben kızımda 4 ay yaşadım 40 kiloya düştüm ,saçımda beyazlar yirmili yaşımın başları bu arada ,göz altım çöktü morlasti kabus gibiydi sürekli ağlardım bende o kadar aglardiki uykusuzluğun yani sıra komşular sabahları sürekli nesi var bunun derdi evde hiç yemek yapamadım mesela kimsem yoktu etrafımda yeni tayin olmuştuk arkadaşım bile yoktu eşimde bende çok yiprandik sabahlara kadar ben gezdirir sabah eşim nöbette çıkınca o bakar 2 saat sonra uyutur yanıma koyardı Bi sabahları uyurdu 2-3 saat baska yok ne günlerdi benim geçti sizinkide geçecek inşallah
Şimdi kızım üç yaşında birde Bi buçuk yaşında oğlum var binlerce şükür oğlum o kadar akıllı Bi bebekti ki böyle olacağını bilsem yine yaparım:) 1 senesi yanımızda minderde geçti yavrumun sesi çıkmadı
Inanamıyordum sürekli acaba ne zaman baslicak,ne zaman aglicak diye korkarak gecti

Çocuk yapmak akıllı işi değil
Yine canı sağolsun kendi kendine işkence yapılıyor düşününce
Birde evladın derdi bitmez ablamın 17 yaşında hala derdi var
Allah sabır versin durumunuz varsa yardımcı tutun yoksa Kocanızla dönüşümlü bakın.

Yardım alacak kimseniz yok mu
Anneniz KVniz kardeşiniz falan
Onlar gündüz gelse siz biraz uyusanız yine iyi olur bir süre.
Büyüdükçe de düzelir
Maalesef sabırdan başka yapacak birşey yok
Benim kızım 18 aylık hala bi düzen oturtmuş değiliz.

Kizim 6 aylik al bendende o kadar hayatımda benim kızım kadar mutsuz bir bebek daha görmedim yabancı birini görünce ağlar yanına biri yaklaşsin ağlar yüzüne bakarlar onada ağlar mama yemez ağlar uyumaz ağlar altini bile değiştirmek istemez yikanirken ağlar giyinirken ağlar yani hep ağlar ağlıyor yani ne yapayım ay cildiricam bende yakın :sinirli:

Çocuk yapmak akıllı işi değil
Yine canı sağolsun kendi kendine işkence yapılıyor düşününce
Birde evladın derdi bitmez ablamın 17 yaşında hala derdi var
Allah sabır versin durumunuz varsa yardımcı tutun yoksa Kocanızla dönüşümlü bakın.

Akillica yapilan birsey degil zaten. Soy devam etsin diye olan en ilkel dürtüden kaynaklı bir istek. Perişanda olsa "amaaa muciiizeee" derler buyuzden.
Yoksa kimse maddi manevi bu kadar eziyet olan birseyi kendine yapamaz ve soyumuz kururdu. :D

Bir yaşında
Durmuyor bu çocuk
Yazdıklarınızın,anlattıklarınızın hepsini birebir yaşıyorum tam üçbuçuk yıldır gece uykusunu bilmiyorum.Bilmem kaçıncı pedogag dan geçen hafta geldim aynı dediğiniz gibi Yok uykuyu sevmiyordur, yapısıdır aynı cümleler... Ben bi çözüm bulamadım rayına da oturtamadım Yada çevremdekilerin dediği gibi bakmayı beceremedim bilmiyorum, ama inşalalh sizinki bukadr uzun sürmez kısa zamanda bir çözüme ulaşır.Verebileceğim bir tavsiye Yok :( bol bol sabır diliyorum arkadaşım.

Ne demek istediğinizi bu 1 hafta içinde anladım. Her diş de yaşıyoruz bizde bunu. Bu sefer delirmek üzereydim. Bunu 1 yıldır yaşıyor olmanız çok çok zor. Tahmin bile edemiyorum. Ama çok klişe bir gerçeği söyleyeceğim size: “Geçecek.” Büyüyecek, okula gidecek, ergenliğe girecek, evlenecek. Siz bunu torununuza anlatırken “geceleri hiç uyumazdı” diye anlatcaksınız ama bu günlerini anımsayamayacaksınız bile.

Kendinize kızmayın. Bir sorumluluk aldınız. İşten, okuldan, evden, arabadan her şeyden çok daha önemli. En önemli ihtiyacıda sabır. Yalnız değilsiniz. Milyonlarca kadın var dünyada sizinle o saatte yatağında oturan. Geçecek.

Benim oglum 3yasinda hala uyumuyor canim zamanla alisiyorsun napalim uyumayan cocugu zorla uyutamam ya o yatakta oynasin yaninda uyu nasilsa uykusu gelince düsüp kalacak oldugu yere. Bende düsündüm düzelir düzelir ama kabullendim artik uyumuyor iste yapacak bsy yok malesef. Esinde brz yükünü alsin ne demek banyoya bile giremiyorum. Aalisirsin ben alistim arada banada geliyorlar ama da sabir diyorum o Allahin emaneti elbet büyücek ve gececek biliyorum inaniyorum. Dua et oku üfle sabir cek. Kolay dgl ben 3senedir yasiyorum bunlari

İnan kızım üç yaşına gelene kadar aynı böyleydim.Bir de illa sallanmak isterdi.Topuklarım yara olmuştu artık.Sabaha kadar uyumaz,sabah bir saat uyur yine başlardık.Ara ara kesik uykular,o da bişeye yaramazdı.Çok iyi anlıyorum seni.Geçecek.Doktor şurup vermişti bana.O biraz rahatlatmıştı.Bir araştır istersen.

Back
X